MŁODZIEŻ WSZECHPOLSKA - DOBRA CZY ZŁA ?
| Autor |
Wiadomość |
|
Klekot
|
Trawy napisał(a): Wierzejski też zupełnie przypadkiem pojawił się na koncercie z naziolskimi kapelami.
Jakimi "naziolskimi" kapelami?!? Twierdza to był zespół wpisujący się w nurt rocka patriotycznego, niemającego nic wspólnego z nazizmem! Podaj jakiś przykład nazistowskiego tekstu tego zespołu.
_________________ WPK!
|
| Pt gru 01, 2006 11:47 |
|
|
|
 |
|
Trawy
|
Klekot napisał(a): Jakimi "naziolskimi" kapelami?!? Twierdza to był zespół wpisujący się w nurt rocka patriotycznego, niemającego nic wspólnego z nazizmem! Podaj jakiś przykład nazistowskiego tekstu tego zespołu.
Rock srock.
Twierdza to skinowsko-naziolskie guano lansujące nienawiść i tyle.
Tyle tam patriotyzmu co w ideach Franco - chrześcijaństwa.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Pt gru 01, 2006 12:40 |
|
 |
|
Klekot
|
Trawy napisał(a): Twierdza to skinowsko-naziolskie guano lansujące nienawiść i tyle. Jakieś konkretne przykłady prosze. Trawy napisał(a): Tyle tam patriotyzmu co w ideach Franco - chrześcijaństwa.
Postać gen. Franco nie jest jednoznaczna. Wystąpił on w obronie wiary katolickiej w Hiszpanii i uratował wielu katolików(w tym księży i zakonnic) przed śmiercią z rąk komunistów. otrzymał też odznaczenie "Sprawiedliwy wśród narodów świata" za ratowanie Żydów.
_________________ WPK!
|
| Pt gru 01, 2006 12:50 |
|
|
|
 |
|
jo_tka
|
Czekajcie - jeśli zostawić Wierzejskiego, o zespole się nie wypowiadam - nie znam, a zabawa ze skinheadami nie jest zakazana. Ale jest jeszcze impreza rok wcześniej i pewne zdjęcie.
Cytuj: Koncert RP Oi, Leszno 2001. Wszechpolacy w geście "Sieg Heil". Fotografia była umieszczona na oficjalnej stronie internetowej MW Leszno. Zniknęła, kiedy burzę zrobiła lokalna prasa. Fot. Kwartalnik "Nigdy więcej".
Znów z tego artykułu - pierwsza od góry po lewej.
I zgadzam się ze Sweetchildem - sympatyzujące z faszyzmem czy nazizmem osoby nie trafiają tak licznie do innych ogranizacji. W nurcie narodowym gdzieś chyba cały czas mieści się grupa osób o poglądach faszyzujących. Pytanie - dla organizacji - jest jedno. Na ile można to tolerować. Bo jednak - wydaje mi się - takie zachowania są tolerowane.
Przed II wojną światową można było ignorować pewne poglądy, w tej chwili jest to niemoralne...
Wywiad w Dzienniku z Wiesławem Chrzanowskim
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=23533
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt gru 01, 2006 14:04 |
|
 |
|
Trawy
|
Chcesz na katolickim portalu publikować teksty takiego gó..na?
Nie ma miejsca na teksty nazioli.
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
| Pt gru 01, 2006 14:20 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wszechpolskie "kwiatuszki" z ostatnich dwóch lat
Grudzień 2004
Roman Giertych, ówczesny prezes honorowy MW i jej założyciel w 1989 r. na zjeździe z okazji 15 leciaq odrodzenia organizacji:
- Jeśli mamy być jedną siłą, jedną pięścią, to organizacja musi być sprawna. A będzie sprawna, tylko jeśli każdy będzie wykonywał polecenia. Nie chcemy czarnych owiec, ogniem i mieczem wypalimy, to co niepewne!"
W przemówieniach zjazdowych padaja słowa o "żydokomunie" i przewadze jednej mniejszości narodowej przy Okrągłym Stole. O homoseksualistach: "Pokażemy zboczeńcowm, gdzie ich miejsce"
Styczeń 2005
"Gazeta" przypomina, co w zeszycie szkolenuiowym dla wszechpolaków pisał Wojciech Wierzejski. b. szef MW, dziś wiceprezes LPR: "Jesteśmy po to by walczyć. Musuimy jednak wiedzieć, kto jest naszym wrogiem, czyli wrogiem Ojczyzny i Kościołą (ciekawe co to za Kościół? - mój komentarz). Zawsze był nim Niemiec. (...) masoneria, sprzysiężone z nimi niemal zawsze niewdzięczne żydostwo (Jezus i Apostołowie?? - moje pytanie) i rodzimi sprzedawczycy...
Czerwiec 2005
Młodzież Wszechpolska uzrądza Paradę Normalności w Warszawie. Wierzejski wzywa do nietolerancji wobec homoseksualistów. Wszechpolak z Ustki mówi TVN, że "pedalstwo wyplenił Adolf Hitler" (wzór nasladownictwa dla Wszechpolaków)
Sierpień 2005
( kwiatuszek najczystszej postaci, sieg heil dla Wszechpolaków)
Były polityk LPR i członek MW Bogusław Rogalski, przekazuje "Gazecie" relacje z obozów szkolenuiowych wszechpolaków: "Najbardziej cenienie w organizacji sa skini, o których mówi się, że są najbardziej zdyscyplinowani"
"Oile niektórzy wszechpolacy żartuja sobioe czasem z Żydów, o tyle dzialaczka N. mówi z przekonaniem o słuszności działań nazistów w celu wyeliminowania Żydów. "Obóz w Kociołku Szlacheckim: uchlani działacze heilowali, skandowali >> Ku-Klux-Klan<<.
"Fragmenty piosenek śpiewanych na obozach: >>To były piękne dni, Żydzi do gazu szli<<, >> Jak dobrze jest zimową porą w przeręblu moczyć Żyda ryj, wycierać buty jego brodą i głosno śpiewać LPR<<
.....
Nie chce mi sie wszystkiego spisywać (brzydze się), ale tych incydentów jest mnóstwo.
Młodzież Wszechpolska to bandycka organizacja tworzona przez najgorszy element społeczeństwa. Najwyższy czas by zdelegalizować to g...o.
|
| Pt gru 01, 2006 16:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Acha, zapomniałbym
Na stronie która podałem jest filmik pokazujacy jak członkowie MW sie bawia. Jeden z nich (oczywiście) schlany "kopuluje" z szufladą.
Mam nadzieję, ze członkowie tej organizacji beda kopulowac tylko z szufladami. Szuflada w ciąże nie zajdzie i skażonych genów na świat nie sprowadzi...uffff
|
| Pt gru 01, 2006 17:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
tolkienie piszesz: Cytuj: Młodzież Wszechpolska to bandycka organizacja tworzona przez najgorszy element społeczeństwa. Najwyższy czas by zdelegalizować to g...o.
No nie tolkien. Czy widzisz tylko zło w MW? I jaki najgorszy element społeczeństwa masz na myśli? Ja znam Wszechpolkę,która studiuje na Akademii Medycznej.To renomowana uczelnia.Rozmawiałem i nie słyszałem żadnych złych treści.Nie zgodzę się na delegalizację z powodu jakiegoś ekscesu.Taka delegalizacja byłaby nieprzemyślana i dowodziłaby uległości sądów wobec mediów.A po za tym nie wszyscy Wszechpolacy tacy są.Swego czasu nawiązałem krótką współpracę z małopolską MW.I co? Przesyłałem zaproszenia na konkurs o patriotyzmie.Gdzie tu jest zło tolkienie?
|
| Pt gru 01, 2006 19:27 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Nawet jeśli jedną, to powiedziałbym, że nie tylko jedną, a aż jedną. To byla ironia, z tej imprezy nie rekrutowala zapewne zadnej, wiec przyjmij,ze zero.. Nie sadze,zeby MW wiedziala o wybrykach Wiacek na tym spotkaniu gdy ja zapisywala do stowarzyszenia Wszystkie moje posty odnosily sie konkretnie do tej JEDNEJ imprezy. Patrze chlodnym okiem na dokladnie ta konkretna sytuacje. Cytuj: Dziwne, że sympatyzujące z faszyzmem czy nazizmem osobniki, nie trafiają tak licznie do innych ogranizacji. Przypadek czy spisek masonów z TVN i żydów z GW?
Nie przypadek, masz racje. W sumie patrz post jotki, ktory skierowala do Ciebie - w sumie tez tak bym napisal, gdyby mnie nie ubiegla.
|
| Pt gru 01, 2006 19:30 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie zgodzę się na delegalizację z powodu jakiegoś ekscesu "Ekscesów!" - Tutaj nalezy zastosowac liczbe mnogą, a nie pojedyńczą. Gdyby to był eksces pojedyńczy to nie ma sprawy, zawsze jakieś oszołomy się znajdą, nawet w Seminarium duchownym. Cały probelm lezy w tym , ze to sa sprawy nagminne. Owszem, nie wszyscy cżłonkowie MW maja faszystowskie zapędy, ale niestety jest takich wiele i to jest sprawa wysoce niepokojąca. Cytuj: Ja znam Wszechpolkę,która studiuje na Akademii Medycznej.To renomowana uczelnia.
No i co z tego? Jak już napisałęm, nie wszyscy sa tam oszołomami, ale ze wzgledu na zapędy niektórych członków i zachowanie szefostwa (nic sie nie stało! ). Organizacja ta powinna być albo zlikwidowana, albo całkowicie zreformowana. Dopóki skrajni nacjonaliści z faszystowskimi zapedami będa w w MW grac pierwsze skrzypce, dopóty cała ta organizacja będzie wielkim bagnem.
Niestety tacy włąsnie sa promowani przez LPR. partię któranienawidzi Żydów, a zwie sie katolicka.
Brak konsekwencji wyraźnie jest tutaj widoczny. Bo jak sie nienawidzi Żydów to przede wszystkim powinno sie nienawidzic Jezusa, Maryje i wszystkich Apostołów - wszyscy oni byli Zydami
|
| Pt gru 01, 2006 19:44 |
|
 |
|
Marwik
|
tolkien napisał(a): Organizacja ta powinna być albo zlikwidowana, albo całkowicie zreformowana. Najlepiej to faszyzmem w nich, jak radzisz!
|
| Pt gru 01, 2006 19:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tolkienie jestem właśnie zwolennikiem zreformowania Młodzieży Wszechpolskiej.Ale jak to uczynić?
|
| Pt gru 01, 2006 20:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Tolkienie jestem właśnie zwolennikiem zreformowania Młodzieży Wszechpolskiej.Ale jak to uczynić?
Ucywilizować. Bo na razie to oni nie sa cywilizowani tak jak rodzina Giertychów liżaca stopy kazdej władzy. Nieważne czy komunistycznej, czy faszystowskiej
|
| Pt gru 01, 2006 20:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
To nie takie proste w pojedynkę.
|
| Pt gru 01, 2006 21:04 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hmmmmm
Myslisz, ze cała reszta nalezy do tej organizacji i tylko ja jestem outsiderem?.
Polska jeszcze w takie bagno nie wdepła. MW to maleńka organizacja
|
| Pt gru 01, 2006 21:19 |
|
|
|