Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 9:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Szczerze?
O każdej z tych wizyt trzeba byłoby napisać osobnego posta. Po co? Ktoś to przeczyta?
Najbardziej mnie śmieszy podsumowanie wizyty w Chinach.
Tymczasem:
Cytuj:
Podczas kilkudniowej wizyty w Chinach prezydent Duda spotkał się w Pekinie z prezydentem Xi Jinpingiem, a z premierem Li - w Suzhou na wschodzie kraju, gdzie wziął także udział w szczycie gospodarczym państw Europy Środkowo-Wschodniej i Chin - "16+1". Wcześniej w Szanghaju polski prezydent otworzył Polsko-Chińskie Forum Gospodarcze.

Oczywiście, dla czytających te dziwne media, istotą wyjazdu PAD do Chin było poślizganie się na Murze...
Nie wstyd wam?

Śr maja 18, 2016 13:43
Zobacz profil WWW

SweetChild napisał(a):
Alus napisał(a):
I nie jest to zasługa rządów, ale odpływ z rynku pracy ludzi urodzonych w latach 50-tych największego wyżu demograficznego od II wojny światowej, i napływ młodych urodzonych w okresie największego niżu demograficznego.

Oprócz stopy bezrobocia podawana jest też liczba miejsc pracy:
Cytuj:
W IV kwartale 2015 roku liczba pracujących w polskiej gospodarce wynosiła 16 276 tys., czyli była wyższa o 0,3% niż w III kwartale roku 2015 i o 1,6% niż w IV kwartale 2014 roku – informuje Głowny Urząd Statystyczny. Wskaźnik ten osiągnął nowe historyczne maksimum bijąc poprzedni rekord z III kwartału 2015 roku. Minimum miało miejsce w I kwartale 2003 roku i wynosiło 13 348 tys., czyli było o prawie 3 mln pracujących (21,6%) mniejsze.

Na deser świeżutkie dane GUS: zatrudnienie w sektorze przedsiębiorstw w kwietniu wzrosło 2,8 proc. rdr:
Cytuj:
W kwietniu przeciętne zatrudnienie w sektorze przedsiębiorstw było wyższe o 2,8 proc. w porównaniu z kwietniem ub. roku i wyniosło 5 mln 729,7 tys. osób - podał w środę Główny Urząd Statystyczny.
GUS wyliczył też, że przeciętne miesięczne wynagrodzenie (brutto) w kwietniu 2016 r. było wyższe o 4,6 proc. w ujęciu rocznym i wyniosło 4 tys.313,57 zł.

Śr maja 18, 2016 13:47

medieval_man napisał(a):
Tymczasem:
Cytuj:
Podczas kilkudniowej wizyty w Chinach prezydent Duda spotkał się w Pekinie z prezydentem Xi Jinpingiem, a z premierem Li - w Suzhou na wschodzie kraju, gdzie wziął także udział w szczycie gospodarczym państw Europy Środkowo-Wschodniej i Chin - "16+1". Wcześniej w Szanghaju polski prezydent otworzył Polsko-Chińskie Forum Gospodarcze.

Oczywiście, dla czytających te dziwne media, istotą wyjazdu PAD do Chin było poślizganie się na Murze...
Nie wstyd wam?

Niespecjalnie.
Przypominam, że choćby PBK był dużo ostrzej atakowany. Np po podróży do Japonii niezależne od myślenia media oszalały na punkcie rzekomego skakania po krzesłach, a nikt nie zauważył spotkania Komorowskiego z Cesarzem czy otwarcia forum gospodarczego.

Natomiast, porównując z poprzednikiem, liczba i ciężar wizyt są wyraźnie mniejsze. Naturalnie, jeśli nie liczyć wypadów na narty... A, i jeszcze pomagania kolesiom z bandy w ich problemah z prawem. No i w rzucaniu obietnic bez pokrycia. I w niedotrzymywaniu słowa.

Śr maja 18, 2016 14:02
medieval_man napisał(a):
Szczerze?
O każdej z tych wizyt trzeba byłoby napisać osobnego posta. Po co? Ktoś to przeczyta?
Najbardziej mnie śmieszy podsumowanie wizyty w Chinach.
Tymczasem:
Cytuj:

Nie wstyd wam?

A Tobie nie wstyd ogłaszać jako osiągnięcie nowatorskie w postaci Polsko_Chińskiego Forum Gospodarczego......sądzisz, ze my tacy głupi i nic nie wiemy o tym Forum?
http://www.pchiph.org/node/43

Śr maja 18, 2016 14:48

Przecież prawdę napisał. Prezydent RP otworzył Forum. A że nie ten prezydent... :D

Śr maja 18, 2016 15:00
Acro napisał(a):
Przecież prawdę napisał. Prezydent RP otworzył Forum. A że nie ten prezydent... :D

Przy czym wizyta Komorowskiego była komentowana
http://www.rodaknet.com/rp_hania_66.htm
http://wpolityce.pl/polityka/124492-nas ... propagandy
Co innego Duda....wszak zniknęła chińska partia komunistyczna i jej propaganda :badgrin:

Śr maja 18, 2016 15:17
Moderator

Alus napisał(a):
A Tobie nie wstyd ogłaszać jako osiągnięcie nowatorskie w postaci Polsko_Chińskiego Forum Gospodarczego......sądzisz, ze my tacy głupi i nic nie wiemy o tym Forum?

Sorry, ale rżniesz głupa.
Przykro mi to pisać. Sięgasz do wydarzeń z 2011 roku natomiast nie widzisz tego, co działo się zaledwie kilka miesięcy temu.
http://alexjones.pl/aj/aj-swiat/aj-gospodarka-swiatowa/item/71578-prezydent-andrzej-duda-otworzyl-polsko-chinskie-forum-gospodarcze

Śr maja 18, 2016 17:05
Zobacz profil WWW
m_m, wyjaśnij mi dlaczego w przypadku prezydenta Komorowskiego "bratanie się" z komuną było hańbą, a w przypadku prezydenta Dudy osiągnięciem. Czyżby Duda, w przeciwieństwie do Komorowskiego wygłosił tam płomienną mowę o poszanowaniu praw człowieka (Komorowski tego nie zrobił). A może już w Chinach już szanuje się prawa człowieka, bo poprzednio wykazywano różnicę między Komorowskim a Kaczyńskim: że ten drugi nie pojechał do Chin właśnie z powodu łamania praw człowieka?

Śr maja 18, 2016 17:29
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Sorry, ale rżniesz głupa.
Przykro mi to pisać. Sięgasz do wydarzeń z 2011 roku natomiast nie widzisz tego, co działo się zaledwie kilka miesięcy temu.
http://alexjones.pl/aj/aj-swiat/aj-gospodarka-swiatowa/item/71578-prezydent-andrzej-duda-otworzyl-polsko-chinskie-forum-gospodarcze

Duda jedynie kontynuował to co zaczęli poprzednicy..... żaden inowacyjno-rewelacyjny wynik.
Przy tym o deptanych prawach człowieka w Chinach totalne milczenie.
I kto tu rżnie głupa?.......moderator, który ubolewa nad poziomem forum....

Śr maja 18, 2016 17:34
Moderator

Helenka napisał(a):
m_m, wyjaśnij mi dlaczego w przypadku prezydenta Komorowskiego "bratanie się" z komuną było hańbą, a w przypadku prezydenta Dudy osiągnięciem. Czyżby Duda, w przeciwieństwie do Komorowskiego wygłosił tam płomienną mowę o poszanowaniu praw człowieka (Komorowski tego nie zrobił). A może już w Chinach już szanuje się prawa człowieka, bo poprzednio wykazywano różnicę między Komorowskim a Kaczyńskim: że ten drugi nie pojechał do Chin właśnie z powodu łamania praw człowieka?

I znowu mieszacie sprawy usiłując nie zrozumieć...
:cry:
Nie pisałem nic o żadnym "brataniu się". W odpowiedzi na wpis @Alus podałem tylko, że wizyta Dudy w Chinach nie ograniczyła się, jakby chciały łżemedia, do przechadzki po Murze.
Czy to jest jasne?
Czy mam pisać drukowanymi literami?

Sprawa praw człowieka w Chinach to temat na dyskusję i owszem. Ale nie o tym tu chyba rozmawialiśmy.
Rozumiem jednak, że jak się wam wykaże napisanie bzdur w jednym temacie to zaraz zmieniacie go na inny.

Alus napisał(a):
Duda jedynie kontynuował to co zaczęli poprzednicy..... żaden inowacyjno-rewelacyjny wynik.

Chyba się mylisz...

Nikt poprzednio się nie ślizgał na Murze więć Duda niczego nie kontynuował [sarkazm off]
Nie przyznasz oczywiście, że kłamałaś pisząc, że Duda w Chinach tylko się ślizgał? Nie przyznsz bo po co? Jeszcze zyskałabyś mój szacunek...

Śr maja 18, 2016 17:39
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
I znowu mieszacie sprawy usiłując nie zrozumieć...

Nie pisałem nic o żadnym "brataniu się". W odpowiedzi na wpis @Alus podałem tylko, że wizyta Dudy w Chinach nie ograniczyła się, jakby chciały łżemedia, do przechadzki po Murze.
Czy to jest jasne?
Czy mam pisać drukowanymi literami?

Sprawa praw człowieka w Chinach to temat na dyskusję i owszem. Ale nie o tym tu chyba rozmawialiśmy.
Rozumiem jednak, że jak się wam wykaże napisanie bzdur w jednym temacie to zaraz zmieniacie go na inny.

Ja porównałam tylko wizyty w Chinach dwóch prezydentów w kontekście, że poprzedni (Komorowski) był za tę wizytę krytykowany, a obecny wynoszony na piedestał z tego samego tytułu przez tę samą opcję polityczną czyli totalnego (uwielbiam to słowo :D)elektoratu PiS i nieomylnego o. Rydzyka.
Nie interesuje mnie żadne ślizganie po murze, a sam fakt: wcześniej be, bo wizyta była sukcesem chińskiej komuny, a teraz cacy, sukces, bo ..., no właśnie, bo...?

Ostatnio edytowano Śr maja 18, 2016 17:50 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr maja 18, 2016 17:47
Moderator

Nic nie pisałem o poprzedniej wizycie. Proszę o dyskutowanie ze mną na temat.

Śr maja 18, 2016 17:49
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):

Nie wykręcaj kota ogonem. Oczywiście, że nie pisałeś, ale prawdą jest, że PiS za tę wizytę krytykował Komorowskiego, a że jesteś po tej stronie (nie po stronie ZOMO :D), więc proszę, wyjaśnij mi: poprzednio porażka, teraz sukces. W czym tkwi sekret tego sukcesu?

Śr maja 18, 2016 17:52
Moderator

Wykręcanie kota ogonem jest wtedy, gdy ktoś w odpowiedzi na post o tym, że Duda w Chinach zrobił coś znacznie więcej niż ślizganie się po Murze, pisze, że Komorowski też tam był, a ktoś drugi zmienia temat na łamanie praw człowieka.

Śr maja 18, 2016 17:57
Zobacz profil WWW
Cytuj:

Cytuj:
Chyba się mylisz...

Nikt poprzednio się nie ślizgał na Murze więć Duda niczego nie kontynuował [sarkazm off]
Nie przyznasz oczywiście, że kłamałaś pisząc, że Duda w Chinach tylko się ślizgał? Nie przyznsz bo po co? Jeszcze zyskałabyś mój szacunek...

Szacunek względem człowieka jest także uczczeniem Boga.....jeśli tego nie pojmujesz, to nie mam zamiaru ubiegać sie o Twój szacunek.
Sam sie zapętliłeś ślizganiem na lodzie, bo nie jesteś zdolny dowieść racji w kwestii Polsko-Chińskiego Forum Gospodarczego.

medieval_man napisał(a):

Mylisz forum z zakładem zamkniętym.

Śr maja 18, 2016 18:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 245  Następna strona