Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
18 maja PAD na Monte Cassino, 19 maja w Warszawie bierze udział w obradach NRR: http://www.prezydent.pl/kancelaria/nrr/ ... racy-.html
|
Pt maja 20, 2016 8:11 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Stałaś się tubą propagandową PAD i rządu? To jest forum dyskusyjne a nie tablica ogłoszeń.
|
Pt maja 20, 2016 8:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poczytaj wpisy gity. Gita daje tylko wklejki, pisze peany bez uzasadnienia, unika odpowiedzi na pytania i przycisnieta do sciany obraza uzytkownikow. Czyli uparcie trolluje. A moderacja co najwyzej pare wpisow jej usunie. Zadnego ostrzezenia dawno nie widzialam.
PAD jezdzi, robi nasiadowki (pod zyrandolem) a za pare dni miejmy nadzieje ustapi, jako czlowiek honoru, bo zadnej ale to zadnej swojej obietnicy wyboczej nie spelnil ale obiecal, ze jak nie spelni, to ustapi. Wiec moze choc tu zachowa sie z honorem.
|
Pt maja 20, 2016 8:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wspaniałe wystąpienie PAD na Monte Cassino: https://www.youtube.com/watch?v=CMUnbIybrAwWysłuchanie tego wystąpienia, to również dobry wybór 
|
Pt maja 20, 2016 8:23 |
|
 |
Johnny99
|
Tomek44 napisał(a): To jest forum dyskusyjne a nie tablica ogłoszeń. Może załóżmy gicie osobny wątek "ogłoszenia rządowe" albo "dziennik telewizyjny"? Kael napisał(a): A tak to klaszczesz oszustowi, ktory wlasnego slowa i obietnic nie ceni.
Większość polityków to oszuści. Nie mówię, że to dobrze, ale też nie zamierzam na to bez przerwy pomstować bez sensu, bo niczego to nie zmieni. Cytuj: Popierasz typowe w Polsce pustoslowie, brak szacunku do prawa a nawet wlasnego slowa. Wcale tego nie popieram, ale z pewnością poprę każde odejście od groźnych i szkodliwych obietnic. Mnie zależy na dobru Polski, a nie na tym, żeby dowalać PiS kiedy tylko się da i bez względu na powód. Cytuj: Mozliwe ze w Polsce üo prostu nie ma juz zadnych ludzi honoru i nawet drobny przejaw rozsadku w stosie klamstw jest godny oklaskow No niestety, zdaje się że tak właśnie jest.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 20, 2016 9:04 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Acro napisał(a): Warto przy okazji przypomnieć kto za cały frankowy bałagan jest odpowiedzialny. Gdy latem 2006 r Komisja Nadzoru Bankowego (poprzedniczka dzisiejszej KNF) wydała tzw rekomendację S, mającą na celu ograniczenie kredytów frankowych, Klub Parlamentarny PiS (wtedy partii rządzącej) ogłosił komunikat http://old.pis.org.plw którym zdecydowanie sprzeciwił się ograniczeniu kredytów frankowych[/i] Ponieważ tego konkretnego komunikatu trzeba poszukać, a według mnie jest wart przypomnienia, a nawet ciągłego przypominania, więc pozwolę sobie podać szczegółowy link i parę wybranych cytatów: Cytuj: Klub Parlamentarny Prawo i Sprawiedliwość z niepokojem przyjmuje zalecenia Komisji Nadzoru Bankowego tzw. „Rekomendację S” wprowadzające ograniczenia w dostępności do kredytów walutowych, których głównym skutkiem będzie zmniejszenie możliwości nabywania przez obywateli (szczególnie przez młode osoby) własnych mieszkań. (...) 4. Podstawowe uzasadnienie Komisji Nadzoru Bankowego „Rekomendacji S” powołujące się na ogromne ryzyko związane przede wszystkim z nagłymi spadkami wartości walut, możliwością znacznego podniesienia stóp procentowych przez zagraniczne banki centralne, a także na możliwy znaczny spadek wartości złotówki, nie znajduje potwierdzenia w danych makroekonomicznych. Oczywiście nie możemy nie dostrzegać tego ryzyka, ale jeśli weźmiemy pod uwagę ciągły wzrost gospodarczy naszego kraju, niską inflację i umacniającą się złotówkę, to obawy Komisji Nadzoru Bankowego nie znajdują potwierdzenia w faktach. (...)
Tyle jeśli chodzi o kompetencje ekonomiczne Dojnej Zmiany.
|
Pt maja 20, 2016 10:46 |
|
 |
Johnny99
|
Niestety, komunikat PiS wydał kiedy rządził, więc w razie gdyby ktoś zaczął nim wywijać, od razu odpowie, że, oczywiście, wtedy on był słuszny i gdyby PiS dalej rządził, to problemu frankowiczów by nie było, no ale, oczywiście, rządy przejęła PO i wszystko zrujnowała, więc sami rozumiecie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 20, 2016 12:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozmawialam z frankowiczem: dostal kredyt na zalozenie firmy bez wkladu wlasnego, wiecej niz naprawde potrzebowal i do dzis jest zadowolony. Pomocy moga potrzebowac tylko ci, ktorzy wzieli na konsumpcje (mieszkanie) bez przemyslenia ryzyka i na styk. Ale to naprawde nie jest problem podatnikow, ze ludzie kombinuja i zacieraja rece, bo najpierw placa mniej niz ci zlotowkowi, a jakby cos nie wyszlo to “panstwo“, czyli reszta kraju ma ich uratowac.
|
Pt maja 20, 2016 12:53 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Niestety, komunikat PiS wydał kiedy rządził, więc w razie gdyby ktoś zaczął nim wywijać, od razu odpowie, że, oczywiście, wtedy on był słuszny i gdyby PiS dalej rządził, to problemu frankowiczów by nie było, no ale, oczywiście, rządy przejęła PO i wszystko zrujnowała, więc sami rozumiecie. Zawsze można dorzucić porównanie kursu franka do złotego i forinta.
|
Pt maja 20, 2016 13:13 |
|
 |
Acro
|
Johnny99 napisał(a): Niestety, komunikat PiS wydał kiedy rządził, więc w razie gdyby ktoś zaczął nim wywijać, od razu odpowie, że, oczywiście, wtedy on był słuszny i gdyby PiS dalej rządził, to problemu frankowiczów by nie było, no ale, oczywiście, rządy przejęła PO i wszystko zrujnowała, więc sami rozumiecie. No proszę - wtedy był słuszny, ale jak też wtedy kredyty frankowe rekomendował Petru, to Petru był idiotą...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Pt maja 20, 2016 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zdaje się, że nie tylko Kaczyński i rząd ma w czterech literach to, co mysla o nich Polacy. Prezydent też ma głęboko to jak jest widziany przez Polaków. Oto powaga najwyższego urzędu w Polsce w nowym wydaniu: Cytuj: Andrzej Duda nie wyciągnął absolutnie żadnych wniosków z medialnej burzy wokół jego aktywności na Twitterze. Prezydent spędził kolejną noc na rozmowach, głównie z młodymi fankami. Spełnił marzenie fanki One Direction, wysłał dziwne selfie i wdał się w krótką pyskówkę z krytykującą go internautką. Format prezydencki. W kampanii wyborczej Twitter był jednym z większych atutów Andrzeja Dudy. Po objęciu urzędu jest coraz większym obciążeniem. Niedawno tematem zajęły się wszystkie ogólnopolskie media, przytaczając nazwy profili, które obserwuje Duda. http://natemat.pl/178561,andrzej-duda-z ... wne-selfie
|
N maja 22, 2016 11:56 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ee, to sprzed trzech tygodni. To samo, co wtedy, nic nowego.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N maja 22, 2016 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Ee, to sprzed trzech tygodni. To samo, co wtedy, nic nowego. Sprzed trzech tygodni, to samo, ale ciąg dalszy pierwszej burzy. Czyli własnie taki jest prezydent Duda.
|
N maja 22, 2016 12:02 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Może to jedyna rzecz, którą mógł zrobić bez pytania prezesa o pozwolenie. Taki bunt na miarę jego możliwości 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N maja 22, 2016 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 O tym nie pomyślałam 
|
N maja 22, 2016 12:18 |
|
|