Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
Pokazane wczoraj w tv zdjecia potwierdziły wcześniejsze informacje o demonstracji
Polaków i katolików inaczej przed katedrą św. Jana w czasie mszy w intencji prof. Geremka:evil: :evil: :evil:

Ciekawy jestem, czy o.o.o. Tadeusz R. z Torunia i podpora jego organów dr hab. Jerzy Robert N.
ustosunkują się do haniebnego wygłupu swoich baranów :evil: :evil: :evil:
W tej chwili na stronie internetowej "Naszego Dziennika" nic na ten temat nie znalazłem.

.

Wt lip 22, 2008 5:37
(...)
Cytuj:
Podczas Mszy pogrzebowej na schodach Bazyliki stali "katolicy" z transparentem o treści "Dzięki Ci Boże, że go od nas zabrałeś".

Coś ci się pomyliło. Sprawdź dobrze a potem pisz. Nie podczas Mszy, ale kilka dni temu, nie na schodach bazyliki, ale przed jakimś kościołem, nie "katolicy" ale kloszardzi. To tak jak z dowcipem o Radiu Erewań było, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają Moskwicze...

Co do pogrzebu katolickiego.... Pogrzebu nie odmawia się nawet samobójcom, a co dopiero aktywnym zwolennikom aborcji takim jak Geremek.

Meritus, to Ty się mylisz .
Pierwszy występ tych (...) był przed kosciołem św. Krzyża, w którym wcześniej
nienawiści do Geremka nauczał szef propagandy Radia Maryja i TV Trwam dr hab. J.R. Nowak
(w SB niał pseudonim "Tadek")

Swój haniebny wyczyn powtórzyli właśnie przed katedrą św. Jana :evil:

Wt lip 22, 2008 6:28
Eksperci: Samochód Geremka był sprawny
STAN TECHNICZNY SAMOCHODÓW NIE PRZYCZYNIŁ SIĘ DO WYPADKU

Wszystko więc wskazuje na to, że sam Geremek przyczynił się do wypadku.
Ciekawe jest to, że inne portale jakoś w ogóle nie poświęcaja już uwagi tej sprawie.
Chyba już teraz ów KLAN zaczyna sprawnie działać.

Wt lip 22, 2008 9:17
Ani wczoraj, ani dziś (może mało uważnie przeglądałem) nie znalazłem najmniejszej informacji - na portalach BBC, CNN, Paris Match, Die Welt i im podobnych - o pogrzebie Geremka, więc tytuły w polskiej prasie, czy portalach, że cała Europa żegna onego były lekko przesadzone.
Propaganda jak zawsze króluje.
Nie umniejsza to zasług powyższego, ale jest świadectwem tego jak się nami na codzień manipuluje wmawiając, że cała uwaga zwrócone jest na sprawach Polski.
Warszawka cały czas ma problem sama ze sobą i z syndromem wiochy w środku Europy. :D

Wt lip 22, 2008 9:26

Ciekawe czy Edelman miał na myśli kryterium narodowościowe mówiąc o klanie. Bo taki już od dawna już istnieje i tworzy silne lobby.

Wystarczy uważnie przeczytać wypowiedź Edelmana, a Twoja ciekawość zostanie zaspokojona ;)

Po pierwsze mowa jest o "stworzeniu klanu", więc autor nie mógł mieć na myśli klanu istniejącego (chyba, że nie wie o jego istnieniu, ale taką hipotezę raczej możemy odrzucić). Ale przede wszystkim autor sam precyzuje, o jakie kryteria chodzi: "Musimy stworzyć klan ludzi, którzy będą etosów politycznych i osobistych bronili - podkreślił." Przyznasz, że nie brzmi to jak kryterium narodowościowe?

Wt lip 22, 2008 9:33

Nie umniejsza to zasług powyższego, ale jest świadectwem tego jak się nami na codzień manipuluje wmawiając, że cała uwaga zwrócone jest na sprawach Polski.

Tym bardziej doceniamy Ciebie, niezmanipulowanego, który tak dzielnie otwiera nam oczy.

Dzięki Ci Boże, że go do nas posłałeś.

Wt lip 22, 2008 9:36
I jeszcze jedno.
Ani wczoraj, ani dziś (może mało uważnie przeglądałem) nie znalazłem najmniejszej informacji - na portalach BBC, (...)
Warszawka cały czas ma problem sama ze sobą i z syndromem wiochy w środku Europy. :D

Obrazek

Poles mourn anti-communist icon
Poland's top figures have joined hundreds of mourners at a Warsaw cathedral to honour a leading anti-communist, Bronislaw Geremek.

Obrazek

Former President Lech Walesa called Mr Geremek, who died in a car crash a week ago, "the greatest of Polish patriots".

Like Mr Walesa, Mr Geremek was a member of the banned trade union, Solidarity. He served as foreign minister after the collapse of communism in 1989.

He was credited with inspiring a whole generation of East European dissidents.

Mr Geremek, who was 76, died when the car he was in hit an oncoming vehicle in western Poland on 13 July.

His funeral Mass was held in St John's Cathedral in Warsaw on Monday.

Soldiers stood watch over his coffin, which was draped in Poland's red and white national flag.

Obrazek

"What I'll tell you today is of no use to you, but conscience demands the truth in the face of death: in my view, you were the greatest of Poles, the greatest of patriots," Mr Walesa said.

"I thank God that I met you."

President Lech Kaczynski and Prime Minister Donald Tusk were among those present, and the archbishop of Warsaw read a letter noting that Pope Benedict XVI had been saddened at Mr Geremek's death.

"His departure is a huge lost to the world of scholarship and politics," the Vatican letter read.

The former politician was also a widely respected medieval historian.

---
RELATED TO THIS STORY:
Polish ex-minister Geremek dies (13 Jul 08 | Europe )
Poland marks Solidarity's birth (31 Aug 05 | Europe )
Timeline: Poland (05 Mar 08 | Country profiles )
Country profile: Poland (05 Mar 08 | Country profiles )

VIDE: http://news.bbc.co.uk/nolpda/ifs_news/h ... 518056.stm

KOMENTARZYK:

Problemy z sobą to mają polskojęzyczni opluwacze wszystkiego co w Polsce było wielkie, pajace Ałganowa i ta radiomaryjna hołota z transparentem przed katedrą św. Jana :evil: :evil: :evil:

Ps.
Tak na wszelki wypadek wyjaśniem,że słowo hołota pochodzi z zasobów poprzedniego premiera Rzeczypospolitej i aktualnego wodza PiS, pana Jarosława Aleksandra Kaczyńskiego, syna Rajmunda.

A w mojej wypowiedzi określenie to nie odnosi się do wierzących, ani nawet do wszystkich członków i sympatyków ruchu radiomaryjnego, tylko własnie do takiej hołoty obrażającej swoim zachowaniem Boga, w którego rzekomo wierzą. :evil: :evil: :evil:

Wt lip 22, 2008 9:57

Dołożę jeszcze kilka przykładów manipulacji niemieckojęzycznej ze wspomnianego "Die Welt":
Śmierć Europejczyka z wczoraj oraz wcześniejsze
Bronisław Geremek nie żyje
Legenda ruchu oporu umiera w wypadku
czy
Żałoba po Geremku

Muszę przyznać, że gdyby nie osiris, to mógłbym paść ofiarą tej zmasowanej manipulacji i odnieść mylne wrażenie, że śmierć Geremka została w Europie zauważona.

Wt lip 22, 2008 10:14
Dyrektor Radia Maryja bezprawnie prosi o datki

Ojciec Tadeusz Rydzyk zaapelował do słuchaczy swojego radia o wsparcie finansowe
na odwierty geologiczne w Toruniu i podał numer konta bankowego.
To podpada pod publiczną zbiórkę pieniędzy, na którą zgodnie z prawem powinien wystąpić o zgodę do MSWiA.
Ale nie wystąpił - informuje "Dziennik".

Obrazek
(...)
DI/int.

VIDE:
http://www.newsweek.pl/artykuly/artykul ... ykul=28105

Komentarzyk:

Najwyższy czas dobrać się do skóry pączusiowi.
A najprościej to właśnie przez kasę.
Nie składa, sprawozdań, miga się od kontroli, zakręcic kurek z mamoną. :twisted:

.

Wt lip 22, 2008 10:38

Napalasz się Gruby na posty o o. Rydzyku jak nastolatek na plażę nudystów. Napisz kiedyś posta o tym, jak sąd wyda prawomocny wyrok nakładający na RM jakąś karę. Póki co, "Dziennik" nie jest żadną instancją, a jego doniesienia warte są dla mnie tyle, co zakup dorsza.

Wt lip 22, 2008 11:08
Napalasz się Gruby na posty o o. Rydzyku jak nastolatek na plażę nudystów. Napisz kiedyś posta o tym, jak sąd wyda prawomocny wyrok nakładający na RM jakąś karę. Póki co, "Dziennik" nie jest żadną instancją, a jego doniesienia warte są dla mnie tyle, co zakup dorsza.

Wyroku prawomocnego pewnie nie doczekam, bo przeciez o.o.o. Tadeusz R. nadal jest w Polsce świeta krową, .

To nie w dzienniku były ogłoszenia o zbórce, .
Sprawa jest jznana juz od kilku dni a jakoś nie znalazłem na przykład w "Naszym Dzienniku" fotki z zezwoleniem MSWiA na przeprowadzenie tej zbiórki

No i wreszcie gdyby nie pisano o przeketach i machlojach to wiele przypadków łamania prawa nigdy nie trafiłoby do sadu..

Milczeenie gdy ktoś grzeszy jest tolerancja dla grzechu i grzesznika ;-)

Wt lip 22, 2008 11:50
Szkoda, że nie czytasz - SweetChild - uważnie moich postów.
Pisałem o braku informacji związanych z pogrzebem, a nie o braku informacji o śmierci Geremka.
Teraz to Ty zaczynasz manipulować.
Czy chcesz się zniżyć do ich (mediów) poziomu, bo oceniałem Ciebie zdecydowanie wyżej, ale chyba się przeliczyłem.

Gruby, nie piep............ bzdur.
Teraz to selekcjonujesz, do kogo jest kierowanie słowo hołota, ale kiedy Kaczyński nazwał tak komuchów, to swobodnie rozciągneliście to stwierdzenie na cały naród, bo tak było Wam wygodnie.
Ustami Kaczyńskiego, to Wy wtedy obraziliście naród przeinacząjąc jego wypowiedź.

Wt lip 22, 2008 12:18

Napisać posta o wyroku? Proszę bardzo! Co z karą nałożoną przez sąd na rydzyka, za wyemitowanie filmu "Przystanek Woodstock - przemilczana prawda"?
Cytuj:
Sceny ukazane w filmie nie przekonały wrocławskiego sądu okręgowego, który nakazał Telewizji Trwam przeprosić na antenie Fundację WOŚP oraz wpłacić tysiąc złotych na dom dziecka we Wrocławiu, za - jak uznał - naruszenie jej dóbr osobistych. Według ustnego uzasadnienia wyroku, przedstawionego przez sędzię Lidię Mazurkiewicz-Morgut, zarzuty stawiane w komentarzu do filmu (rozpijanie młodzieży, rozprowadzanie narkotyków, eksponowanie satanistycznej muzyki oraz brak zabezpieczenia antyterrorystycznego) nie znalazły potwierdzenia

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 12:22
Nie moja wina że JARK chociaz jest doktorem naug prawnych wyraża sie nieprecyzyjnie :razz:
Nikt mu nie zabraniał powiedziec kogo rozumie przez hołotę.
Nie potrafił zrobic tego tak jak ja w wypowiedzi o hołocie pod katedrą to san sobie wienien.

Mówił o ustroju dla hołoty, a wiec rownież dla swojego ojca korzystającego z łask komunistów, dla swojej matki , ktora zarabiała pisząc monografie jednego z najbardziej zazartych komunistów, wreszccie rownież dla samego JARK-a i LARK-a ktorzy tak jak ta "komunistyczna hołota" korzystali z przywilejów władzy i zyli w owiele lepszych warunkach materialnych niż ci ktorzy do takich komunistycznych przywilejów dostępu nie mieli.

Wt lip 22, 2008 12:30
Gruby gdzieś Ty wykopał ten link, bo ani na BBC, ani na BBC News nie było tej informacji na pierwszej stronie.
Znamienne jest też to, że jeżeli takiej rangi polityk jest chowany i czci go cały naród, to w pogrzebie powinno wziąść udział tysiące ludzi,a wzięło zaledwie kilkaset, gdzie przeważała rodzina a w szczególności politycy z ochroną.
O czym pisze nawet BBC News stwierdzając w prztoczonym przez Grubego artykule, iż we mszy wzięło udział kilkaset żałobników, a nie kilka tysięcy.

Wt lip 22, 2008 12:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Następna strona