Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 22:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Alus! a to przeczytałaś?
http://www.tvn24.pl/12690,1637546,,,was ... omosc.html

Wt sty 12, 2010 10:26

osiris napisał(a):
To nie afera hazardowa tak rozsierdziła elektorat co niedawna afera z NFZ gdzie TUSK nie docenił powagi sprawy.

Jako "elektorat PO" uważam, że ani afera hazardowa sama w sobie, ani afera z NFZ, a przepychanki w komisji wokół Kempy i Wassermana. Dążenie do ich wykluczenia, nawet jeśli prawnie uzasadnione, jest dla wielu niezrozumiałe, przez co nasuwa się podejrzenie, że PO nie chce rzetelnego wyjaśnienia całej afery.

Wt sty 12, 2010 10:38
Gita2 napisał(a):

Nie powinno być ludzi nietykalnych - jeśli Schetyna umoczył, to musi ponieść konsekwencję.
Nie powinny mieć znaczenia barwy polityczne.
Gita2 - czytałaś artykuł z GN (link wczoraj podałam)

Wt sty 12, 2010 10:54

Alus! Ten artykuł znajdujący sie w GN na stronach 33-34 jeszcze niestety nie przeczytałam.
Ten numer Gościa Niedzielnego otrzymali w prezencie wszyscy uczestnicy uroczystości przyznawania odznaczenia Pro Eclesia et Populo w Dworze Artusa w Gdańsku wraz z płytką
Śpiewy Gregoriańskie.
Kiedyś GN kupowałam systematycznie, ale za dużo tam było pochwały pod adresem platformy i za dużo krytyki PiS i RM. Teraz GN zmienił sie na lepsze nie tylko pod tym względem, a więc zacznę znowu kupować.

Wt sty 12, 2010 12:09
Gita2 napisał(a):
Kiedyś GN kupowałam systematycznie, ale za dużo tam było pochwały pod adresem platformy i za dużo krytyki PiS i RM. Teraz GN zmienił sie na lepsze nie tylko pod tym względem, a więc zacznę znowu kupować.

Kupuję GN systematycznie od lat, nigdy nie napotkałam żadnej krytyki RM......jesli takowa były, zaprezentuj proszę.
Owszem nigdy GN nie prezentował linni tożsamej z Niedzielą sympatyzującą i podzielająca radiomaryjną wizję Kościoła, świata.

Wt sty 12, 2010 12:40
Za TVN24:
Cytuj:
Prokuratura Krajowa zbada zasadność zarzutów postawionych dziennikarzom TVN24 oraz Radia Zet przez krakowską prokuraturę okręgową. Decyzję taką podjął prokurator krajowy Edward Zalewski - poinformowała we wtorek rzeczniczka Prokuratury Krajowej Katarzyna Szeska.

Chyba TUSK czyta nasze forum, przeczytał mój post i poszedł po rozum do głowy. :D

Wt sty 12, 2010 13:13
osiris napisał(a):
Chyba TUSK czyta nasze forum, przeczytał mój post i poszedł po rozum do głowy. :D

Może :) ....bo tez prokuratura zadziałała zgodnie z powiedzeniem "kowal zawinił a cygana powiesili"....skąd niby dziennikarze pozyskali informację jak nie z prokuratury.

Wt sty 12, 2010 13:19
V-ce minister Kapica wykańcza komisję hazardową...nie daje im odapnąć ani minuty :D :lol:

Wt sty 12, 2010 14:54
Niedawno chyba Alus cieszyła się, że ubekom zabiorą emerytury, ale chyba za wcześnie była ta radość.
Cytuj:
Obniżone emerytury wyliczono dla 24 tys. funkcjonariuszy - za każdy rok służby do 90. naliczono im tylko 0.7 podstawy wymiaru, mniej niż za okres nieskładkowy. Emerytura średnio jest niższa o 561 zł, jednak "widełki" zmian to od kilkunastu zł do czterech tys. zł. Pierwsze transze już wyszły.
Zobacz infografikę Pismo z Zakładu Emerytalno-Rentowego MSWiA
Jednak okazuje się, że co czwarta z osób, której ustawowo obniżono emeryturę straci w praktyce naprawdę niewiele. Dlaczego? Bo ponad 5 tys. byłych funkcjonariuszy posiada renty inwalidzkie, wyższe niż obniżone emerytury. I to renty będą im teraz wypłacane.

Śr sty 13, 2010 10:18
Nie ubekom - członkom WRON o 50%.

Śr sty 13, 2010 10:24
Chyba już wszystkim jest wiadome, że do mieszkania Piskorskiego wkroczyło CBA.
Nie będę się na ten temat rozwodził, bo można tylko spekulować o co w tym wszystkim chodzi.
Mnie jedynie rozśmieszyła wypowiedź dzisiejsza rzecznika CBA.
Z rozbrajającą szczerością oświadczył, że od teraz PO odpolityczniła CBA i nie ulega ono już żadnym naciskom.
W tym momencie o mało się nie udławiłem ze śmiechu drożdżówką, bo akurat jadłem śniadanie.
Gdyby to odpolityczniał jakiś niezależny organ to ewentualnie zgoda, ale kiedy robi to partia przewodnia zakrawa taka konstatacja na groteskę.
Zresztą wszyscy wiemy jak u nas funkcjonują wszystkie służby, prokuratura oraz urzędy i TVP.
Wszystkie wyżej wymienione są jak najbardziej niezależne i samorządne oraz autonomiczne. :badgrin:

Cz sty 14, 2010 8:46
osiris napisał(a):
Chyba już wszystkim jest wiadome, że do mieszkania Piskorskiego wkroczyło CBA.
Nie będę się na ten temat rozwodził, bo można tylko spekulować o co w tym wszystkim chodzi.

A co tu spekulowac?
Nie dziwią majatki byłych komunistów, esbeków, ludzi powiązanych z tamtym systemem.
Mieli nadto czasu i sposobności zgromadzic majatek - po częsci przewłaszczając, po częsci wykorzystując prawo tworzone na własny użytek.
A jakim sposobem młody człowiek ganiający na poczatku lat 90-tych zimą w trampkach i wiatrówce, doszedł do takiej fortuny....wygrywając w kasynie? na sprzedazy dzieł sztuki? - takie tłumaczenia to nawet Kononowicz nie kupi :D :D
Fortuny pucybótów to współczesna mitologia.

Cz sty 14, 2010 9:13
Cytuj:
A co tu spekulowac?

Alus widzę, że jednak piszesz teorie spiskowe i spekulujesz w najlepsze.
Ja w sumie o czym innym pisałem a TY sprytnie przeszłaś na temat który chciałem pominąć.
Ale jak już zaczęłaś, to nie pij tylko do Piskorskiego.
Wielu polityków (szczególnie z niższego szczebla) w dziwny, nagły sposób wzbogaciło się tak jakby wszyscy wygrali w LOTTO.
Komentarz chyba zbyteczny.

Cz sty 14, 2010 12:20
osiris napisał(a):
Alus widzę, że jednak piszesz teorie spiskowe i spekulujesz w najlepsze.
Ja w sumie o czym innym pisałem a TY sprytnie przeszłaś na temat który chciałem pominąć.
Ale jak już zaczęłaś, to nie pij tylko do Piskorskiego.
Wielu polityków (szczególnie z niższego szczebla) w dziwny, nagły sposób wzbogaciło się tak jakby wszyscy wygrali w LOTTO.
Komentarz chyba zbyteczny.

I czas najwyższy aby wreszcie zacząć przeglądać te majątki pozyskane "od złotej rybki".
Piskorski mnie irytuje, bo występuje w roli mentora - poucza wszystkich, nie wyłączając Prezydenta, dziwne, że jeszcze papieża nie zaczął pouczać.

Cz sty 14, 2010 12:48
Cytuj:
I czas najwyższy aby wreszcie zacząć przeglądać te majątki pozyskane "od złotej rybki".

Wiem że jesteś kobietą doświadczoną i światłą a piszesz w tym momencie jak naiwne dziecko.
Kto tu kogo będzie sprawdzał?
PiS chciał przetrzepać tyłki owym (a może tylko na pokaz) to ich skutecznie wyhamowano.
Nie ma takiej siły ani woli żeby złodziejską prywatyzację prześwietlić.
Mówi się tylko o tym na wyborach, ale to tylko kiełbasa wyborcza, która po wyborach idzie do lodówki.
Ku uciesze gawiedzi wywleka się pojedyncze przypadki na światło dzienne jak w wypadku Piskorskiego, ale chyba też niczym się to skończy.

Cz sty 14, 2010 13:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 101  Następna strona