Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 9:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Teresse napisał(a):
Powiedział to Komorowski o zamachu na Kaczyńskiego jaki miał miejsce w Gruzji.

Dziekuje za odpowiedz. A moge zapytac kiedy konkretnie? I kiedy jego slowa trafily na transparenty? Czy moze on tylko te transparenty cytowal?

Pn kwi 19, 2010 13:04

Kamala napisał(a):
To kto w koncu powiedzial:
" Jaki prezydent, taki zamach"?
Komorowski to powiedział, a ludzie mieli takie transparenty, czyli to byli jego ludzie. Nie ma co się nad tym rozwodzić, bo tak jest.
SweetChild napisał(a):
gdyby w Polsce rządzili oficerowie SB
a nie rządzą?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn kwi 19, 2010 13:17
[quote="Elbrus"]Komorowski to powiedział, a ludzie mieli takie transparenty, czyli to byli jego ludzie. Nie ma co się nad tym rozwodzić, bo tak jest.[/quote
NIEPRAWDA - Komorowski powiedział "jaka WIZYTA taki zamach".

Pn kwi 19, 2010 13:24
Ale kiedy Alus? Kiedy?

Pn kwi 19, 2010 13:26

Elbrus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
a nie rządzą?

I to jest sedno Elbrusie. Kiedy ktoś powie, że u nas wszystko ok jest racjonalny. Jeśli zasugeruje się, tak jak Ty, że jednak Polska nie pozbyła się wszystkich "pozostałości" po poprzednim systemie nazywany jest jak Macierewicz - oszołomem. Coś w tym jest.

Pn kwi 19, 2010 13:28
Teresse napisał(a):
A ja mam pretensję, że Alus pominęła w swojej liście Jaruzelskiego- patriotę prorosyjskiego.

Czy Jaruzelski nie zasługuje by go wymieniać ?

Jaruzelski nie był Prezydentem z wyboru narodu.
A przecież zwolennicy teorii spiskowej uważają, że zamachowcy godzili w Polskę czyli naród.
Kamala:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... amach.html
Może esbecy nie rządzą wszystkim, ale wpływy mają niepomierne - wystarczy fakt, że majatki Kościoła krakowskiego odzyskuje esbek, zarabiając na tym krocie.

Pn kwi 19, 2010 13:36

Elbrus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
a nie rządzą?

Nie, jeśli nie uciekniemy się do teorii spiskowych. W przypadku Putina nie trzeba budować wyszukanych teorii - jego związki z KGB są oczywistą oczywistością.

Kamala napisał(a):
Ale kiedy Alus? Kiedy?

Nie do mnie, ale odpowiem: po ostrzelaniu prezydenta Kaczyńskiego podczas wizyty w Gruzji.

Pn kwi 19, 2010 13:55
Alus, przyspieszyly moje, przyznaje nieco otumanione min relacja TVP Polonia (ktorej nie dalo sie sluchac), komorki mozgowe.
Teraz rozumiem:
Teresse wypomina transparenty w Krakowie, a cytat z Komorowskiego ma 2 lata

Cytuj:
Komorowski: Jaka wizyta, taki zamach awe, IAR 2008-11-24

Do 10 kwietnia padalo wiele slow niezyczliwych pod adresem praktycznie kazdego z tych, ktorzy zgineli w katastrofie. I czesc owych uwag byla uzasadniona. Jezeli teraz mamy kajac sie za kazda zla mysl pod takim, czy innym adresem, to ja proponuje zaczac od zaraz i zaniechac inwektyw pod adresem (jeszcze zyjacych) forumowiczow.
Ale to znowu prosba zbyt naiwna.
Pozniej bedziemy zalowac i wypominac innym, ze "zle mowili" o jeszcze zywych.

Czy moze Teresse, Gita2, osiris i jeszcze kilka innych osob nigdy nie powiedzialy nic zlego o Skrzypku, Kurtyce, Szmajdzinskim, Jarudze-Nowackiej itd?

Pn kwi 19, 2010 13:56

Swoją drogą szkoda, że nie dotarł Kardynał Sodano i inni...
Szacunek dla prezydenta Gruzji. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie.

Pn kwi 19, 2010 14:01

Elbrus napisał(a):
SweetChild napisał(a):
gdyby w Polsce
SweetChild napisał(a):
W przypadku Putina

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pn kwi 19, 2010 14:22
zbanowana na stałe

Dural napisał(a):
Trzeba bylo szanownej fizjonomi w obiektyw kamery nie wciskac. Samas temu winna! :D
Hantlami trzeba cwiczyc, meza nosic na rekach, ze od staropanienstwa wybawil to i bole przejda!
Polka pograzona w bolesci nad upadloscia narodu, a dopiero co prezydenta pochowala! Nic innego tylko bohaterka! :-)

tak jestem pogrążona w boleści nad upadłością narodu właśnie z tego samego powodu ,co piszesz,że narzekam, a dopiero,co go pochowali. to jest to samo zachowanie... zauważyłeś???
tak samo jak trwa już walka polityczna,gdzie jeszcze tyle ludzi do pochowania.
nie wiem o co chodzi Ci z tym mężem ?? i z tą kamerą,że jestem sobie winna ??

Pn kwi 19, 2010 15:47
*Julka*, nie glowkuj tyle. To po prostu ogolne przejawy wzajemnej "sympatii" forumowiczow.
Kazdy jakos inaczej reaguje na to nieszczescie, co jest normalne. Dla mnie nieco nienormalne jest odmawianie innym prawa do ich sposobu reakcji i zaloby. Ale przyznaje, ze ja tez aniolem nie jestem i pewne przejawy sa dla mnie niezrozumiale.

Pn kwi 19, 2010 15:55
zbanowany na stałe

Wiem czym ryzykuję pisząc poniższe słowa. Zostanę z cała pewnością odsądzony od czci i wiary, ale jakos się tym nie przejmuję.
Dlatego napisze jasno i wyraźnie. Żal mi Pana Lecha Kaczyńskiego jako człowieka, a nie jako Prezydenta RP.
Żal mi go tak jak i żal wszystkich pozostałych 95 osób.
Nie będe więc udawał, że płaczę za Prezydentem Kaczyńskim, jeżeli juz to za Panem Kaczyńskim.
Nigdy za nim nie głosowałem i nie miałem najmniejszego zamiaru na niego głosować. Co wiecej życzyłem mu przegranej w wyborach. Nie życzyłem mu nigdy śmierci, a tymbardziej tak nagłej i niespodziewanej.Po chwili namysłu stwierdzam jednak, ze troszke mi żal Prezydenta Kaczyńskiego, a to z tego powodu, ze nikt nigdy już nie będzie mógł się z nim zmierzyć, a tymbardziej wygrać.

Pn kwi 19, 2010 18:30
zbanowana na stałe

mnie raczej żal go ze względu na to jakim był człowiekiem, a jednocześnie był moim Prezydentem,ceniłam go za wartości i poglądy , i może trochę egoistycznie- dla mnie to strata.
A z drugiej strony- teraz doceniam go jeszcze bardziej niż przedtem.

Pn kwi 19, 2010 19:27

Teresse nie nadaje, więc pozwolę sobie zacytować tekst z ND. Zaznaczam przy tym, że nie jestem zwolennikiem tej teorii, biorę poprawkę na źródło, ale uważam ją za wartą zastanowienia:

Nasz Dziennik napisał(a):
Piloci mogli zostać wprowadzeni w błąd

Prezydencki samolot Tu-154M wyposażony w system TAWS mógł bezpiecznie wylądować na lotnisku pod Katyniem - uważa Marek Strassenburg-Kleciak odpowiedzialny za analizy strategiczne i rozwój sytemów trójwymiarowej nawigacji w koncernie Harman Becker. Jego zdaniem, urządzenia pokładowe są tak dokładne, że piloci bez trudu powinni byli wykonać ten manewr - chyba że wskazania nie były prawdziwe. Znane są bowiem techniki umożliwiające fałszowanie ich danych, często w sposób niemożliwy do zweryfikowania przez pilotów. Wówczas tragedia jest nieunikniona.

W ocenie Marka Strassenburga-Kleciaka - potwierdzonej przez niemieckiego eksperta Hansa Dodla, autora książki "Satellitennavigation", oficera Bundeswehry, inżyniera i profesora - analiza zdjęć z katastrofy prezydenckiego samolotu wykonanych przez Sergieja Amielina pozwala sądzić, że Tu-154M z polską delegacją na pokładzie zbliżał się do pasa startowego we właściwy sposób. Tyle że samolot znajdował się w niewłaściwym miejscu. Dokumentacja zdjęciowa pokazuje, że samolot leciał tak, jak powinien: w odpowiednim kierunku (wynika to z analizy poszczególnych uszkodzeń na czubkach pierwszych drzew) i z właściwym nachyleniem horyzontalnym maszyny przy podchodzeniu do lądowania. - Różnica polega tylko na przesunięciu fazowym samolotu: w płaszczyźnie poziomej o ok. 15-25 m do prawidłowego kursu, a w pionie o ok. 5 m; maszyna leciała za nisko - podkreśla Marek Strassenburg-Kleciak. Jak dodał, dane z systemu TAWS (Terrain Awareness and Warning System), w który wyposażony był samolot prezydencki, pokazują pilotom trójwymiarowy model terenu z dokładnością wysokości nawet do 1 metra i umożliwiają pomyślne lądowanie nawet w złych warunkach pogodowych. - Rozwijałem i współtworzyłem systemy trójwymiarowej nawigacji, dlatego też trudno mi to sobie wyobrazić, jak system TAWS, który był zainstalowany w samolocie prezydenta Kaczyńskiego, mógł zawieść. No chyba, żeby mu "pomóc". Inaczej z tym systemem nie można się rozbić - dodaje.

W jaki sposób wskazania urządzeń mogły zostać przekłamane? W tym celu stosuje się technikę o nazwie "meaconing" (Recording and rebroadcast on the Receive Frequency to confuse Positioning). Jak tłumaczy nasz ekspert, polega ona na tym, że sygnał satelity jest nagrywany przez specjalne urządzenie i z niewielkim przesunięciem w czasie i z większą mocą niż sygnał satelity puszczany w eter na tej samej częstotliwości, na której nadaje satelita. - Im mniejszy interwał czasu stosowanego w "meaconingu", tym trudniej go rozpoznać, co w konsekwencji prowadzi do błędnego określenia własnego położenia - wyjaśnił Strassenburg-Kleciak. Jak dodał, jeśli zmiana pozycji samolotu jest niewielka - a tak było w przypadku prezydenckiego lotu - to nawet inteligentny odbiornik (typu Receiver-Autonomous-Integrity-Monitoring) nie jest w stanie wykryć oszustwa. Przekłamanie urządzeń pokładowych można wprowadzić zarówno za pomocą satelity, jak i urządzeń znajdujących się na lotnisku. Jeśli zjawisku towarzyszą złe warunki pogodowe, piloci pozostają bezbronni. - Różnica położenia, jaką pokazuje trajektoria samolotu, jest typowa dla "meaconingu": aby sygnał nie mógł być wykryty, przesunięcie fazowe sygnału równe jest nanosekundom. Daje to przesunięcie położenia rzędu tych wielkości, które widać na dokumentacji Amelina - powiedział Strassenburg-Kleciak. Jak zaznaczył, jego spostrzeżenia w rozmowie telefonicznej potwierdził Hans Dodel.

10 kwietnia br. w katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem zginęło 96 osób. Polska delegacja z Parą Prezydencką na czele leciała złożyć hołd polskim jeńcom wymordowanym w 1940 r. przez NKWD.
Marcin Austyn

Wt kwi 20, 2010 9:09
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 93  Następna strona