Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 7:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 142  Następna strona
 Smoleńsk 10.04.2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Smoleńsk 10.04.2010
A te zadymy w Warszawie z okazji 11 listopada to wynik zaostrzenia walki politycznej wokół sprawy smoleńskiej, czy wybuch niezadowolenia z powodu sytuacji gospodarczej?

A może to rozdmuchana przez media prowokacja w celu ośmieszenia prawicy, albo po prostu chuligańska rozróba?

Ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat, bo widzę, że powstaje chyba nowa tradycja - coroczna rebelia uliczna z okazji święta narodowego...

N lis 11, 2012 21:28
Jak dla mnie to zwykłe chuligańskie rozróby i to wcale nie mające nic wspólnego z polityka.
Chuligan zawsze znajdzie pretekst by zrobić rozróbe, a później zasłania sie motywami politycznymi by zakryć swój prymitywizm.

Więcej pałowania sie takim osobnikom należy....no i dotkliwe kary finansowe. Zero pobłażania dla zadymiarzy.

N lis 11, 2012 21:39
bma napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:
Gdzie i z czyich ust padło. Podak źródło lub cytat

Sięgnij do Gazety Polskiej tygodnika lub codziennej, a znajdziesz wiele wypowiedzi wskazujących na Komorowskiego, Tuska, Putina jako inspiratorów, organizatorów zamachu, co do którego J. Kaczyński jest pewny w 99%.
Czyli nie jesteś w stanie podać takiej wypowiedzi... pewnie dlatego, że takowa nigdy nie padła.

Nie będę przeglądać łam GP, bo z doświadczenia wiem, że nieprzekonanych nic nie przekona.
Choćby przykład dzisiejszych ekscesów na Marszu - w ubiegłym roku to lewacy zaatakowali "patriotyczny ruch oddolny", dziś to prowokacja policji.
Żałosne i śmieszne zarazem.

N lis 11, 2012 22:14

Alus napisał(a):
bma napisał(a):
Alus napisał(a):
Sięgnij do Gazety Polskiej tygodnika lub codziennej, a znajdziesz wiele wypowiedzi wskazujących na Komorowskiego, Tuska, Putina jako inspiratorów, organizatorów zamachu, co do którego J. Kaczyński jest pewny w 99%.
Czyli nie jesteś w stanie podać takiej wypowiedzi... pewnie dlatego, że takowa nigdy nie padła.
Nie będę przeglądać łam GP, bo z doświadczenia wiem, że nieprzekonanych nic nie przekona.
Ależ ja chcę być przekonany - potrzebuję tylko cytatu. To chyba nie jest problem?

N lis 11, 2012 22:23
Na cele śledztwa Macierewicza, PiS-u, Solidarnych 2010 dokładnie wskazuje mec Hambura
http://teoria-spisku.blog.onet.pl/Co-Tu ... 10571017,n
Jak znam życie, choćbym dostarczyła fuuul podobnych wypowiedzi, wraz z pisemną z konkluzją zespołu Macierewicz, że do katastrofy doprowadziły rządy Tuska i Putina rozdzielając wizyty w Katyniu, zażądasz kolejnych cytatów.

Pn lis 12, 2012 8:29

Alus napisał(a):

Na onecie pisali, że to sam pan Jarek na 99% podkładał troryl aby później w pełni samodzielnie moc rządzić.

Pn lis 12, 2012 9:00

Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Przyznam, że po publikacji Gmyza trudno mi się oprzeć wrażeniu, że i PO jest na rękę "zamieszanie smoleńskie".

Kolejna obłąkana teza właśnie stała się normalna?

Dziwne, nie? :-D Po prostu nie jestem ideologicznie przywiązany do żadnej tezy, dzielę je na dobrze uzasadnione, słabo uzasadnione i niedorzecznie uzasadnione. Jeśli w czasie T1 stawiasz tezę X (np. Tusk ma krew na rękach) i popierasz ją niedorzecznymi argumentami (np. każdy rudy jest fałszywy), to mamy do czynienia z obłąkaniem. Jeśli w czasie T2 (T2>T1) pojawi się dowód na to, że Tusk faktycznie zdetonował trotyl, to teza X stanie się dobrze uzasadniona i sam będę się domagał dla niego najwyższej kary. A przy tym nadal będę uważał, że w czasie T1 stawianie tezy X było obłąkaniem :twisted:

Pn lis 12, 2012 11:03

Aż żałuję, że nie napisałem o tym wcześniej, bo od dawna wiedziałem, że tak właśnie niedługo będziecie pisać - owszem, od początku mieliście rację, ale wtedy to było wariactwo, a teraz już nie jest. Jak napisał ostatnio RAZ, w III RP z czasem zawsze się okazuje, że to oszołomy miały rację. Więc może czas wyciągnąć z tego jakieś racjonalne wnioski? Skoro tak jest, to może jest tak po prostu dlatego, że w Polsce naprawdę dzieją się "wariackie" rzeczy, co do których opanowana i "zdroworozsądkowa" analiza jest nieprzydatna? Któż rozsądny przypuszczałby, że normalny, duży, europejski kraj pozwoli sobie na tak ohydną "wpadkę", jak zamiana ciał ofiar narodowej katastrofy w trumnach? Albo że rzecznik rządu będzie notorycznie (czy to pierwszy raz? ostatnio napisał do mnie zupełnie "nie-pisowy" znajomy, pytając, jak to jest możliwe, że nad kolejnym - tak ostentacyjnym, bezczelnym, pozbawionym skrupułów - kłamstwem Grasia wszyscy znowu przechodzą do porządku dziennego?) łgał w żywe oczy? A jednak III RP pod rządami Tuska sobie pozwoliła. Więc na co jeszcze sobie pozwoliła? O czym jeszcze możemy powiedzieć, że wcale nie jest takie nieprawdopodobne, iż naprawdę się dzieje? Co będzie następne? Może seryjny samobójca? Ja bym właśnie to obstawiał. Kłopot w tym, że wasza naiwność (delikatnie mówiąc) wywiera skutki już dzisiaj. Doprowadziliście do tego, że Tusk ponownie wygrał wybory. Lepiej się opamiętajcie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lis 12, 2012 11:15
Kto by pomyślał, że J. Kaczyński z towarzyszącymi osobami będzie oddawał hołd na lotnisku pod Smoleńskiem ciału, które okazało się, że nie jest ciałem śp Kaczorowskiego.

Pn lis 12, 2012 11:19

Wy chyba nadal myślicie, że to jest zabawa. Takie żarty. Albo "konflikty polityczne". Albo "bo wy nienawidzicie PO". W końcu zrozumiecie, że tu chodzi o ludzkie życie - rzecz chyba trochę ważniejszą. Tak, jak zrozumieliście, że PO najzwyczajniej w świecie kłamie. Możesz sobie, Alus, pisać "Kaczyński, Kaczyński". Wycierasz sobie tym gębę bez przerwy. Kiedyś będziesz się jeszcze tego wstydzić.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lis 12, 2012 11:23

Alus napisał(a):
Na cele śledztwa Macierewicza, PiS-u, Solidarnych 2010 dokładnie wskazuje mec Hambura
Jakiś konkretny cytat z tego tekstu masz na myśli?

Alus napisał(a):
Jak znam życie, choćbym dostarczyła fuuul podobnych wypowiedzi, wraz z pisemną z konkluzją zespołu Macierewicz, że do katastrofy doprowadziły rządy Tuska i Putina rozdzielając wizyty w Katyniu, zażądasz kolejnych cytatów.
Ale nie rozmawiamy o rozdzieleniu wizyt, tylko o twierdzeniu kto jest sprawcą zamachu. Już zapomniałaś?

Pn lis 12, 2012 11:54
bma napisał(a):
Alus napisał(a):
Jakiś konkretny cytat z tego tekstu masz na myśli?

Alus napisał(a):
Ale nie rozmawiamy o rozdzieleniu wizyt, tylko o twierdzeniu kto jest sprawcą zamachu. Już zapomniałaś?

Nie zapomniałam.
A co według Macierewicza i jego komisji miało na celu rozdzielenie wizyt - jak myślisz?
Odpowiedzi Twojej była pewna na 1000% (Kaczyński zamachu jest pewny tylko na 99%) :D
Tak zawsze wygląda "rozmowa" ze zwolennikami PiS.

Pn lis 12, 2012 12:13

Johnny99 napisał(a):
Aż żałuję, że nie napisałem o tym wcześniej, bo od dawna wiedziałem, że tak właśnie niedługo będziecie pisać - owszem, od początku mieliście rację, ale wtedy to było wariactwo, a teraz już nie jest.

A co w tym dziwnego? Jak widzę samochód, który wypadł z zakrętu i roztrzaskał się na drzewie, to zakładam, że był to wypadek, dopóki nie pojawią się przesłanki za tezą, że mamy do czynienia z zabójstwem. I jak bez takich przesłanek będziesz wskazywał, że pan X czy Y ma krew na rękach, to uznam to za obłęd, nawet jeśli w ostateczności okaże się, że intuicja Cię nie zawiodła. Bo nie chodzi o ten jeden przypadek, ale o standard postępowania, który w naszej cywilizacji nazywa się "domniemaniem niewinności". "Domniemanie winy" to niebezpieczne podejście.

Pn lis 12, 2012 12:31

Alus napisał(a):
Nie zapomniałam. A co według Macierewicza i jego komisji miało na celu rozdzielenie wizyt - jak myślisz?
Nie siedzę w głowie A. Macierewicza, ale też nie wiem co to ma do rzeczy? Rozumiesz różnicę między podłożeniem bomby a rozdzieleniem wizyty?

Alus napisał(a):
Odpowiedzi Twojej była pewna na 1000% (Kaczyński zamachu jest pewny tylko na 99%) :D
Tak zawsze wygląda "rozmowa" ze zwolennikami PiS.
Przypomnijmy jak wygląda rozmowa z Tobą.

Humalog raczył napisać, że są "osoby, które publicznie stwierdzaja, ze Tusk, Komorowski cały Rząd z Putinem w tle jesat winny zbrodni zamachu na Prezydenta RP i 95 osób." (pisownia orginalna).

Ja napisałem, że nikt tego nie stwierdził i prawdę mówiąc pisząc "nikt" byłem przekonany, że cały czas mówimy o prezesie Kaczyńskim lub ministrze Macierewiczu lub jakimś innym prominencie PiS, a nie o panu Ziótku spod budki z piwem. Ty napisałaś, że wielokrotnie to stwierdzano. Poprosiłem Cię o podanie źródła.

Ty kazałaś mi sięgnąć do Gazety Polskiej po wypowiedzi wskazujące "na Komorowskiego, Tuska, Putina jako inspiratorów, organizatorów zamachu co do którego J. Kaczyński jest pewny w 99%".

Ponieważ nie czytam Gazety Polskiej i nie wiem o co Ci chodzi doszedłem do wniosku, że nie jesteś w stanie podać źródła. Na co Ty odpowiedziałaś, że nie będziesz przeglądać łam gazety na którą się powołujesz, bo i tak nic mnie nie przekona.

Na moje najszersze zapewnienie, że ja naprawdę chcę tego cytatu, podałaś link do jakiegoś bloga opisującego wniosek mec. Hambury o przesłuchanie Tuska i Komorowskiego, nie precyzując o której jego wypowiedzi dokładnie myślisz, że "wskazuje na Komorowskiego, Tuska i Putina jako inspiratorów i organizatorów zamachu"... w cytowanych fragmentach wniosku mec. Hambury nawet słowa nie było o jakimkolwiek zamachu. Czy Ty w ogóle przeczytałaś i zrozumiałaś tekst na który się powołujesz?

Moja prośba o wskazanie konkretnego cytatu w tekście z bloga do którego się odniosłaś pozostała bez odpowiedzi, natomiast zadałaś pytanie co uważa Macierewicz i skonstatowałaś, że byłaś pewna na 1000% mojej odpowiedzi i tak zawsze wygląda "rozmowa" ze zwolennikami PiSu.

Paradne!

Pn lis 12, 2012 13:00
Tak się ze mną rozmawia, że na w gruncie rzeczy proste zagadnienie, zarzut Macierwicza, którego mianujesz mężem stanu (przyszłe pokolenia mają go tak mianować), że przyczyną śmierci 96 osób było rozdzielenie wizyt, odpowiadasz nie siedzę w głowie Maciarewicza.
A prosta logika wskazuje - rozdzielono wizyty, aby nie stała się szkoda Tuskowi w planowanym zamachu na śp. Kaczyńskiego.
Bo przecież rozdzielenie wizyt nie było bezpośrednia przyczyną katastrofy.

Cytuj:
"Domniemanie winy" to niebezpieczne podejście

Dowodem setki ofiar władzy Stalina.

Pn lis 12, 2012 13:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 142  Następna strona