Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 17:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Kael napisał(a):
Jakis link do tej sensacji? Ale ze zrodel niezaleznych poprosze.

Informacje znajdziesz na stronie RM
Szyszko na jakiejś sesji plenarnej poświęconej geotermii, zaprezentuje wszystkie polskie ośrodki wykorzystujące wody geotermalne (a jest ich wiele), pośród nich wymieni - jeszcze nie otwarte - baseny o. Rydzyka.
Co dla wyznawców o. Rydzyka oznaczyć będzie - wie o nas cała Europa.

Wt gru 01, 2015 21:43

a jesli " co poniektorzy " kupia jutro " Nasz Dziennik " , znajda odpowiedzi na wazne i aktualne zagadnienia Rzeczypospolitej czyli wywiad z Beata Szydlo .

Wt gru 01, 2015 21:49

Niech będą pochwalone wody geotermalne Ojca Dyrektora i Maryja Zawsze Dziewica - tak pisze SweetChild . wypada dodac - TERAZ I ZAWSZE .

no coz , na konferencji paryskiej swiat dowiedzial sie co to jest torunska geotermia .

Śr gru 02, 2015 0:09
Na pewno nie bede wyrzucac oieniedzy w bloto na ND.
A geotermia o. Rydzyka to takze wyrzucone pieniadze. Nie kazda geotermia ma sens.

Śr gru 02, 2015 7:32

Kael napisał(a):
Na pewno nie bede wyrzucac oieniedzy w bloto na ND.
A geotermia o. Rydzyka to takze wyrzucone pieniadze. Nie kazda geotermia ma sens.

Natomiast warto dofinansowywać GW, dopóki jeszcze jest. (Nie wiem jak długo pociągnie bez dotacji państwowych.)
A w każdym razie, po to, aby mieć pluralistyczny pogląd na jakąś kwestię należy korzystać wyłącznie z politycznie poprawnych mediów, czyli GW i TVN. To wystarczy. Jednostronne podejście do źródeł zapewnia, że mózg będzie zupełnie czysty (czytaj: wyprany.)

Złośliwość: Ktoś niedawno deklarował, że sięga po źródła różnych, także przeciwnych opcji. Kto to był?

A geotermia oczywiście wszędzie, gdzie ne dotykał się jej Rydzyk, jest ekonomicznie opłacalna, nie emituje CO2, uniezależnia od gazu i redukuje zużycie węgla.
Wyjątkiem jest geotermia Rydzyka, do której dopłacają wszyscy, która degraduje środowisko, zatruwa atmosferę dwutlenkiem węgla, a woda w niej jest ogrzewania wielkimi podziemnymi palnikami na rosyjski gaz.
Jak Kali ukraść, to dobrze. Jak Kalemu ukraść, to źle.

Śr gru 02, 2015 8:45
A kto ci kaze kupowac GW? Mieszkasz jeszcze w wolnym kraju i mozesz czytac co chcesz.

Innych mediow nie znasz?

Geotermia to nauka, wbrew pozorom, skomplikowana. Technicznie i ekonomicznie.
Wstukaj sobie w googla np "geotermia oplacalnosc" i poczytaj wiecej niz propagande z Torunia.

Śr gru 02, 2015 8:51

Ja o zupie ...
A może lepiej wpisać w wyszukiwarkę: energia geotermalna w Polsce?

Czy po to, aby pognębić Rydzyka warto płacić za emisję CO2 i rosyjski gaz?

Niezbyt interesuje mnie jakiś konkretny odwiert, bardziej interesuje mnie wykorzystanie geotermii w skali kraju. Szansą jest możliwość uzyskania nawet 30 % zapotrzebowania krajowego na energię.

Tu chodzi o kasę i niezależność, a nie walkę z Rydzykiem.

Śr gru 02, 2015 9:01
Kael napisał(a):
A kto ci kaze kupowac GW? Mieszkasz jeszcze w wolnym kraju i mozesz czytac co chcesz.

Socjalistyczna mentalność pewnych ludzi nie pozwala im zrozumieć, ze ludzie potrafią samodzielnie dokonywać wyboru.
50 tys egzemplarzy GW i 40 tys Rzepy prenumerują prywatne instytucje i zakłady pracy, w celu posiadania na bieżąco wszelkich zagadnień prawnych, ekonomicznych.
Bo te dzienniki zawierają największe wkładki poświęcone bieżącemu prawu i ekonomii.
Ci sami, którzy tak ubolewają nad zniknięciem państwowych zakładów, instytucji, nadal wierzą, że w gestii państwa jest narzucenie z jakiego rodzaju mediów prywatne instytucje i zakłady muszą korzystać.
Jeszcze śmieszniejsze, że ci sami ludzie o socjalistycznej mentalności non stop ganiają za dekomunizacją, choć byli komuniści są aktualnie czołowymi postaciami dyktującymi prawa w Polsce.....nie dostrzegają nieświadomie? czy z premedytacją?......wybieram drugą opcję - być może u wielu jeszcze na strychu leżą zakurzone legitymacje PZPR..
Taki komunistyczny walenrodyzm.......

Śr gru 02, 2015 9:03

Alus napisał(a):
Kael napisał(a):

Socjalistyczna mentalność pewnych ludzi ...

Słuszna odpowiedź!

Alus napisał(a):
...nie dostrzegają nieświadomie? czy z premedytacją?......wybieram drugą opcję

Szczere wyznanie. Moje uznanie.

Śr gru 02, 2015 9:11
Czyli andej znowu przyznal, ze on z premedytacja zgadza sie i popiera bylych komunistow u wladzy w PiSie. No wiec naprawde wszystko jasne.
Komuna wraca. Widac o to ci chodzilo. Dziekuje za szczerosc.

Śr gru 02, 2015 10:11

w jutrzejszym ( czwartek ) " Naszym Dzienniku " atrykul " torunska geotermia w Paryzu " . droga Kael , nie musisz kupowac , bez ciebie i tak dobrze prosperuje .

Śr gru 02, 2015 21:02

andej napisał(a):
Natomiast warto dofinansowywać GW, dopóki jeszcze jest. (Nie wiem jak długo pociągnie bez dotacji państwowych.)

Na razie Agora ma się coraz lepiej.

Śr gru 02, 2015 21:30

SweetChild napisał(a):
andej napisał(a):

Agora -tak. Tak cudownego skoku jeszcze nie widziałem.
Natomiast GW, zupełnie nie. Sądzisz, że Agora ze względów ideologicznych będzie finansować GW?

Cz gru 03, 2015 9:28
SweetChild napisał(a):
andej napisał(a):

http://wyborcza.biz/Gieldy/1,132329,185 ... traty.html
W każdym żadnym dziale agora uzyskała zyski.
Nie skutkują "pobożne życzenie" unicestwienia GW i agory....wręcz przeciwnie, agora uzyskała koncesję na kanał swojej telewizji.

Cz gru 03, 2015 10:08

andej napisał(a):
A w każdym razie, po to, aby mieć pluralistyczny pogląd na jakąś kwestię należy korzystać wyłącznie z politycznie poprawnych mediów, czyli GW i TVN. To wystarczy. Jednostronne podejście do źródeł zapewnia, że mózg będzie zupełnie czysty (czytaj: wyprany.)

Niestety, ja mam jednostronne podejście do źródeł - korzystam niemal wyłącznie z mediów pro-peowskich, pisowskich nie czytam w ogóle, z niepeowskich tylko Do Rzeczy :( No i widać efekty..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 03, 2015 10:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 976  Następna strona