Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 6:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
gita napisał(a):
Alus!:"Jak ukazują zdjęcia-harcerze i starsze panie". Oczywiście, że harcerze i starsze panie też witają PAD, z tym, że na zdjęciu do artykułu, który podałam, nie ma ani jednego harcerza, ani jednej starszej pani.
Na przyszłość nie leń się, otwórz link i wówczas skomentuj; to po pierwsze.

Po drugie "Szwagier o Dudzie", czyli typowy przykład szukania dziury w całym. Nie takie podziały są obecnie w rodzinach i Ty dobrze o tym wiesz.

Spośród 59 zdjęć zaprezentowanych na portalach wyłuskano to jedno :D
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/w ... ,18791317/

Cz cze 09, 2016 12:54
Spotkanie Pary Prezydenckiej z Polonią w Kopenhadze. Tłumów nie było, bo i Polonia w Danii niewielka:

http://wpolityce.pl/polityka/296012-wiz ... cz-zdjecia

Cz cze 09, 2016 15:42
gita napisał(a):
Spotkanie Pary Prezydenckiej z Polonią w Kopenhadze. Tłumów nie było, bo i Polonia w Danii niewielka:

http://wpolityce.pl/polityka/296012-wiz ... cz-zdjecia

O ile uznać 30 tys za niewiele.

Cz cze 09, 2016 17:54

Tak sobie oglądam nowy klip Obamy, w którym udziela poparcia Hillary Clinton, mówi o sobie "my, Demokraci", ma nadzieję, że "wygramy w listopadzie" itd. i tak sobie myślę, że może rzeczywiście jesteśmy jacyś dziwni z tymi naszymi "prezydentami wszystkich Polaków"?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 10, 2016 7:32
Johnny99 napisał(a):
może rzeczywiście jesteśmy jacyś dziwni z tymi naszymi "prezydentami wszystkich Polaków"?
A może po prostu mamy inny ustrój, niż Amerykanie? Nie wydaje Ci się to najprostszym rozwiązaniem?

Pt cze 10, 2016 8:18

Oczywiście, że mamy inny ustrój, bardziej mi chodzi o kwestie symboliczne, bo przecież to, że prezydent PL ma być "prezydentem wszystkich Polaków" też nie jest zapisane w Konstytucji ani nigdzie indziej. To my mamy jakąś duchową potrzebę, żeby prezydent PL niejako odciął się od swojego środowiska politycznego, "łączył a nie dzielił" itp. itd., której tacy Amerykanie wydają się być całkowicie pozbawieni.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 10, 2016 9:18
Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, że mamy inny ustrój, bardziej mi chodzi o kwestie symboliczne, bo przecież to, że prezydent PL ma być "prezydentem wszystkich Polaków" też nie jest zapisane w Konstytucji ani nigdzie indziej. To my mamy jakąś duchową potrzebę, żeby prezydent PL niejako odciął się od swojego środowiska politycznego, "łączył a nie dzielił" itp. itd., której tacy Amerykanie wydają się być całkowicie pozbawieni.
Ale ta kwestia jest właśnie pochodną systemu politycznego. W Polsce prezydent jest głową państwa, ale nie jest głową rządu. Czyli oczekiwania wobec niego są zbliżone do tych, jakie społeczeństwo ma wobec monarchów konstytucyjnych (oczywiście jest to trochę mniej realne, gdyż nadal prezydent jest z nadania politycznego). W kraju natomiast, gdzie prezydent jest głową rządu takie oczekiwania są całkowicie absurdalne.

Ciekawym by było, gdyby w Polsce zaczęto rzeczywiście wybierać na prezydenta raczej apolitycznych społeczników, a nie partyjnych nominatów. Być może wysoki wynik Kukiza był jakąś tego zapowiedzią, ten jednak od razu musiał założyć jakąś parapartię.

Pt cze 10, 2016 9:28

Łącznik prezydenta z Polonia Adam Kwiatkowski prosil rok temu o kontakt Polakow za granica z prezydentem .
idea sluszna , tylko dlaczego pan Adam ostatnio wylaczyl link kontaktowy ? domyslam sie ze bedzie on ponownie wlaczony za 4 lata na 3 tygodnie przed wyborami prezydenckimi . oby byly one wczesniej , i oby nie wygral Andrzej Duda .

Pt cze 10, 2016 11:43
Dariusz-555 napisał(a):
Łącznik prezydenta z Polonia Adam Kwiatkowski prosil rok temu o kontakt Polakow za granica z prezydentem .
idea sluszna , tylko dlaczego pan Adam ostatnio wylaczyl link kontaktowy ? domyslam sie ze bedzie on ponownie wlaczony za 4 lata na 3 tygodnie przed wyborami prezydenckimi . oby byly one wczesniej , i oby nie wygral Andrzej Duda .

Jakbyś nie zauważył - Dudapomoc też po wyborach znikła.

Pt cze 10, 2016 12:31
Dariusz-555 napisał(a):

Oby wygrał! i WYGRA!, no chyba, że znasz lepszego kandydata, bo je nie znam.

Pt cze 10, 2016 12:51
A co on takiego dobrego przez ten rok dla gity zrobil?

Nabralas sie na te pare pustych obietnic i odwagi ci brak, zeby swojego idola z okladki z nich rozliczyc.
Pielegniarki juz wiedza, jak mozna na swietych obietnicach PAD polegac.

Pt cze 10, 2016 14:24
Kael napisał(a):

Nabralas sie na te pare pustych obietnic i odwagi ci brak, zeby swojego idola z okladki z nich rozliczyc.

Szwagier Dudy opisuje czego sam był świadkiem - zdarzeń gdy wyznawcy Dudy podchodzili i całowali Dudabus......tego typu ludzi nikt i nic nie przekona o jakichkolwiek wadach, nieudolności Dudy.

Pt cze 10, 2016 15:46
Alus napisał(a):
Kael napisał(a):

Szwagier Dudy opisuje czego sam był świadkiem - zdarzeń gdy wyznawcy Dudy podchodzili i całowali Dudabus......tego typu ludzi nikt i nic nie przekona o jakichkolwiek wadach, nieudolności Dudy.

Jeśli chociaż od czasu do czasu oderwiesz się od anty-polskich mediów, czy anty-katolickich portali, jak np. GW, czy natemat.pl to zaczniesz myśleć po polsku, czego ci z całego serca życzę.

P.S.W którym z tych brukowców napisano, że "wyznawcy" Dudy całowali Dudabus?; w GW uratowanej przez masona Sorosa?

Pt cze 10, 2016 15:58
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Kael napisał(a):

Jeśli chociaż od czasu do czasu oderwiesz się od anty-polskich mediów, czy anty-katolickich portali, jak np. GW, czy natemat.pl to zaczniesz myśleć po polsku, czego ci z całego serca życzę.

P.S.W którym z tych brukowców napisano, że "wyznawcy" Dudy całowali Dudabus?; w GW uratowanej przez masona Sorosa?

W której by nie pisano - osobiście w autoryzowanym wywiadzie mówi to brat Agaty Dudy.
Portal wiara też antykatolicki? :badgrin:

Pt cze 10, 2016 16:06
Gita, zadalam ci konkretne pytanie. Widze, ze szczera odpowiedz jest za trudna. Rozumiem, ze PAD dla gity nie zrobil NIC.To, faktycznie trudno przyznac zauroczonej kobiecie.

PS nie wiedzialam, ze GN i portal wiara sa niekatolickie i antypolskie. Ciekawe co na to redakcja?

Pt cze 10, 2016 16:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 245  Następna strona