Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Mamy murowany rekord Polski (Gazeta Wyborcza, tm/29.12.2007, godz. 10:19) Według szacunków jakie prezentuje w dzisiejszym wydaniu "Gazeta Wyborcza", w 2007 roku powstanie ponad 130 tys. nowych mieszkań, a na prawie dwa razy więcej zostaną wydane pozwolenia budowlane.
Zdaniem gazety, oznacza to, że mijający rok będzie najlepszym od 15 lat. Optymizmem napawają szczególnie tegoroczne dane dotyczące pozwoleń na budowę i rozpoczynanych inwestycji.
- Ciesząc się z tej informacji, należy zauważyć, że powiększa się różnica pomiędzy liczbą wydanych pozwoleń a faktycznie rozpoczynanych budów. Oznacza to, że te pozwolenia gdzieś są kumulowane. Jednak prędzej czy później trafią one na rynek, powiększając jeszcze bardziej dostępną ofertę - mówi cytowany przez dziennik Maciej Dymkowski, doradca zarządu ds. nieruchomości mieszkaniowych redNet Consulting.
http://biznes.onet.pl/0,1665204,wiadomosci.html
Zostawię to bez "komentarzyka"  .....
|
So gru 29, 2007 22:57 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
joten napisał(a): kosiarz, Wielokrotnie powtarzasdz swoje demagogiczne argumenty jakbyś był na liście plac PiSu.Zdaje się,że JK zapowiadał walkę w internecie. Tu własnie mamy jej początek - piszesz takie bzdury ,że aż szkoda je komentować. PiS w najgorszym wydaniu Gosiewskiego i Karskiego. Ciekawe, że robisz to samo również na innym forum - taki jesteś pracuś,lol.
Tego głupawego postu nie zauważyłem wczesniej
Jeżeli masz jakieś swoje przemyslenia lub nie zgadzasz się ze mną, to pisz...bo to forum dyskusyjne.
Jezeli zaś chcesz mnie obrazić, tylko za to, ze mam inne postrzeganie rzeczywistosci od Ciebie, daruj sobie.
Chociaż tolerancja w podobnych Tobie osobach wystepuje tylko do samych siebie i tych co się z nimi zgadzają.
Tobie płacą "ateiści" za szerzenie ich poglądów, mi płaci PiS...Grubemu, lewicowe ugrupowania...ot..logika,....ateisty 
|
N gru 30, 2007 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"męczyli PiS"  ...to teraz nalezy wszcząć proces beatyfikacyjny PiS i bedziemy mieli pierwsza błogosłwiona partię
Czołowymi męczennikami powinni zostać ogłoszeni - Kurski, Karski, Ziobro, Brudziński, Putra, Dorn i oczywiście "samo czyste dobro" największy męczennik J. Kaczyński
Zostaw lepiej bez komentarza wiadomośc o wzroście budownictwa  - te wszystkie mieszkania to budownictwo deweloperskie....od min 5-7 tys. za m2 - oferty zatem dla prostego ludu ukochanego przez PIS, a nie dla obrzydłych oligarchów 
|
N gru 30, 2007 10:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jezeli zaś chcesz mnie obrazić,
Kosiarzu, to taki styl rozmowy platformersów.
Oni obrażają i uważają, że to jest sposób na dyskusję.
Z kulturą u nich krucho, więc nie spodziewaj się bon tonu z tamtej opcji.
Nawet stwierdzenie szacownego profesora Bartoszewskiego (dyplomatołki) uważają za wykwintne danie słowne.
Dla mnie Bartoszewski, to przykład braku kultury słownej w wykonaniu nobliwego pana, więc nie spodziewajmy się lepszego poziomu od mniej wykształconych dyskutantów na tym forum.
Chyba nikt tutaj nie obrazi się, bo podejrzewam, że z profesorami nie mamy do czynienia. 
|
N gru 30, 2007 11:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris - a jak nazwiesz głowę państwa i pracowników jego kancelarii, który mówi podczas otwarcia granic na mocy układu z Schengen - "Dziś przestały istnieć granice w ramach 27 krajów....Od Rumunii po Francję"
http://www.tvn24.pl/12690,1533104,wiadomosc.html
|
N gru 30, 2007 12:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: osiris - a jak nazwiesz głowę państwa i pracowników jego kancelarii
Każdemu zdarzyć się może, ale celowe, idiotyczne wypowiedzi nastawione na obrażanie to jest brak kultury i nietakt.
Bartoszewski sam siebie robi matołem pozwalając sobie na takie durne stwierdzenia.
To są wypowiedzi godne Leppera a nie tak szacownego uczonego.
Ta zjadliwość w wypowiedziach została spopularyzowana przede wszystkim przez PO, które przez ostatnie dwa lata epatowała nas takim słownictwem, arogancją i beszczelnością.
Niestety PiS nie został dłużnym i przejął ten styl od PO.
|
N gru 30, 2007 12:38 |
|
 |
Kamyk
|
Wątpię, aby PiS przejął od PO język w stylu "spieprzaj pan" czy stawiania ogromnych rzesz ludzi w jednym rzędzie z ZOMOwcami i mordercami, czy choćby jawnych kłamstw w wykonaniu Kurskiego (chyba sam Goebbels mógłby mu zazdrościć). Język PO był nieraz dosadny i ostry, ale nigdy w tym nie był chamski ani obrażający
|
N gru 30, 2007 13:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Każdemu zdarzyć się może"...daruj sobie, to Prezydent nie byle Hubert K.
Człowiek z tytułem dr habilitowanego i sztabem ok. 500 ludzi, którzy pracują na wizerunek Pierwszego w kraju
Zjadliwości PiS nie musiał się uczyć - ja dobrze pamiętam palenie kukieł Wałęsy i zjadliwość jaką przez lata epatowali panowie z dawnego PC a dziś PiS w stosunku do opozycji, od 1992 do dziś....cóż zatem te marne 2 lata PO
Nie słyszałam od PO padających pod moim adresem - "ZOMO, łże elita, wykształciuch, chołota" - i mam przekonanie, że nie usłyszę 
|
N gru 30, 2007 13:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: "ZOMO, łże elita, wykształciuch, chołota"
To nie do Ciebie kierowali te słowa.
Nazbyt wysoko się cenisz.
Co do chołoty to już dawno wyjaśniono, że mówiono o chołocie (komuchach), którzy stworzyli ustrój wygodny dla chołoty (czyli komuchów)
Na okrągło przekręcacie fakty i dopasowujecie do swoich tez.
To nie Ciebie nazwano łże elitami, bo nie jesteś z elit. Wybacz.
Może jedynie jesteś wykształciuchem, ale cóż pejoratywnego jest w tym określeniu?
Sam chciałbym być wykształciuchem, bo to określenie mnie śmieszy a nie oburza.
A że niektórzy politycy rzeczywiście przyjmuja pozę ZOMO, to już tylko ich problem.
To jest taka przenośnia a nie dosłowność, ale jak kto niekumaty to tak to odebrał, lub tak chciał odebrać, żeby pograć na negatywnych nastrojach.
Czasami trzeba dosadnie określić pewne zjawiska, żeby coś do kogoś dotarło.
Ja jestem ciekaw co zrobi Tusk jak przyjadą wścielki górnicy do Wawy?
Czy zaleje ich miłością, czy wodą z armatek i serią kul gumowych?
Ciekawe jak rozprawi się też lekarzami i pielęgniarkami.
Zbombarduje ich cukierkami i miłością, czy też gumowymi pociskami, tudzież pałkami i zepchnie na trawnik z ulicy?
Wtedy to zobaczymy, czy jest podobny do dobrotliwego Boga (na którego się kreuje), czy też do ZOMO?
Poczekamy, zobaczymy.
|
N gru 30, 2007 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I o to chodzi...poczekajmy, zobaczymy i ocenimy....nikt nie jest wieczny i nikt w demokratycznych krajach nie bierze władzy dożywotnio.
|
N gru 30, 2007 15:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): I o to chodzi...poczekajmy, zobaczymy i ocenimy....nikt nie jest wieczny i nikt w demokratycznych krajach nie bierze władzy dożywotnio.
Dobrze, że to napisałaś, bo od razu mi ulżyło. 
|
N gru 30, 2007 16:37 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Kamyk napisał(a): Wątpię, aby PiS przejął od PO język w stylu "(censored) pan" czy stawiania ogromnych rzesz ludzi w jednym rzędzie z ZOMOwcami i mordercami, czy choćby jawnych kłamstw w wykonaniu Kurskiego (chyba sam Goebbels mógłby mu zazdrościć). Język PO był nieraz dosadny i ostry, ale nigdy w tym nie był chamski ani obrażający
Możesz Kamyk- przypomnieć mi z czyich to ust wyszło ...bolszewicy, nkwd, mohery, oszołomy, ciemnogród, dorżnąć watachy itp? Który to polityk PiS-u to mówił...czy słuchałeś przemówienia Kaczyńskiego w którym to użył tego złowa o ZOMO? a może chcesz cytatu w większym kontekscie, niż to co Ci wbili do głowy dziennikarze? Czy nkwd, strzelajace w tył głowy, torturujące i mordujące ludzi po piwnicach to też można porównac z zomo?
Przestań powtarzać idiotyzmy.
Jakież to "kłamstwa" zarzucasz Kurskiemu? chiałbym byś je przedstawił...
W całym tym dwuletnim przedstawieniu, chodziło jedynie o pozbycie sie za wszelką cenę PiS-u i Kaczyńskiego...Nie mogli im zarzucić złodziejstwa, korupcji, przekretów, gospodarka się rozwijała, ludziom było lepiej...więc czepaili sie takich bzdetów wyrwanych z kontekstu...by wykreować "Dodę" polskiej polityki...Donalda Tuska i grubą krechę dla IIIRP.
|
N gru 30, 2007 16:58 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): osiris - a jak nazwiesz głowę państwa i pracowników jego kancelarii, który mówi podczas otwarcia granic na mocy układu z Schengen - "Dziś przestały istnieć granice w ramach 27 krajów....Od Rumunii po Francję" http://www.tvn24.pl/12690,1533104,wiadomosc.htmlCytuj: Każdemu zdarza się powiedzieć coś głupiego. Prezydentowi Stanów Zjednoczonych przytrafia się to na tyle często, że Amerykanie ukuli termin "buszyzm", oznaczający "oryginalną" wypowiedź George'a W. Busha. Poniżej kilka najświeższych wpadek prezydenta USA odnotowanych przez portal slate.com. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3928983.htmlCytuj: Sarkozy nie wie, gdzie leży Turcja? WPADKA ZE WPADKĄ PREZYDENTA FRANCJI
- Turcja nie leży w Europie, ale w Azji Mniejszej - oznajmił prezydent Francji Nicolas Sarkozy w wywiadzie dla watykańskich mediów. I zapewniał: - Taka jest rzeczywistość geograficzna. http://www.tvn24.pl/12691,1533020,wiadomosc.htmlCytuj: Turecka wpadka niemieckiej kanclerz
Chirac: - I gdzie jest piwo? (Fot. PAP) Chirac: - I gdzie jest piwo? (Fot. PAP) Europie znowu udało się wkurzyć muzułmanów. Turków konkretnie. A wszystko przez pożegnalny prezent, jaki ustępujący prezydent Francji Jacques Chirac otrzymał od Angeli Merkel.
Rzecz działa się podczas niedawnej uroczystości 50-lecia podpisania Traktatów Rzymskich, która odbyła się w Berlinie.
Krytykę wzbudził zabytkowy kufel, na którego wieku znalazły się zdobienia nawiązujące do zwycięstwa Napoleona nad Turkami w Egipcie w 1799 roku. Niektóre tureckie gazety sugerowały nawet, że prezent jest oznaką wrogości kanclerz Merkel wobec Ankary.
A co pewnie i tam jest z tego powodu "zagrożona demokracja" czy co? Alus?
Polityk to człowiek, i się myli, ale PO z mediami z tego powodu zrobiło zagrożenie demokarcji, "świat się z nas śmieje" i takie tam inne brednie...
|
N gru 30, 2007 17:13 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: czy słuchałeś przemówienia Kaczyńskiego w którym to użył tego złowa o ZOMO? a może chcesz cytatu w większym kontekscie, niż to co Ci wbili do głowy dziennikarze? Daruj sobie dziecko. Czytałem całe przemówienie, a nikt mi nigdy niczego do głowy nie wbija - ja umiem myśleć samodzielnie Cytuj: Jakież to "kłamstwa" zarzucasz Kurskiemu? chiałbym byś je przedstawił...
Miałem na myśli sławetną sprawę, wyciągniętą przez Giertycha, w sprawie głosowania... przyznam, nie pamiętam dokładnie nad czym. Pamiętam za to, że Kurski dał wtedy tak obrzydliwy popis kłamania w żywe oczy, że aż niedobrze się robiło Cytuj: Możesz Kamyk- przypomnieć mi z czyich to ust wyszło ...bolszewicy, nkwd, mohery, oszołomy, ciemnogród, dorżnąć watachy itp?
A nie wiem, ale chętnie się dowiem - możesz przytoczyć?
|
N gru 30, 2007 17:48 |
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: czy słuchałeś przemówienia Kaczyńskiego w którym to użył tego złowa o ZOMO? a może chcesz cytatu w większym kontekscie, niż to co Ci wbili do głowy dziennikarze?
Daruj sobie dziecko. Czytałem całe przemówienie, a nikt mi nigdy niczego do głowy nie wbija - ja umiem myśleć samodzielnie Dobrze tatusiu  , tylko nastepnym razem postaraj się mądrzej wypowiadać jak na ojca przystało... Cytuj: Jakież to "kłamstwa" zarzucasz Kurskiemu? chiałbym byś je przedstawił...
Miałem na myśli sławetną sprawę, wyciągniętą przez Giertycha, w sprawie głosowania... przyznam, nie pamiętam dokładnie nad czym. Pamiętam za to, że Kurski dał wtedy tak obrzydliwy popis kłamania w żywe oczy, że aż niedobrze się robiło no własnie...nie wiem, nie pamietam..ale kłamał..."ciemny lud" wszystko kupi... Tylko dlaczego jeżeli nie wiesz, to nazywasz kogoś kłamcą?..publicznie? Cytuj: Możesz Kamyk- przypomnieć mi z czyich to ust wyszło ...bolszewicy, nkwd, mohery, oszołomy, ciemnogród, dorżnąć watachy itp? A nie wiem, ale chętnie się dowiem - możesz przytoczyć?[/quote] proszę bardzo... Cytuj: .K.: Sformułowanie „moherowe berety”, które ukuł czy publicznie ogłosił pierwszy raz Donald Tusk, było błędem?
B.Z.: To nie była kategoria, którą wymyślił Donald Tusk, to przypominam, natomiast poprzez wypowiedź z trybuny sejmowej ona została upubliczniona w jakimś sensie.
J.K.: „Moherowa koalicja”, tak, rzeczywiście.
B.Z.: Natomiast trzeba pamiętać o tym, że był to pewnego rodzaju skrót myślowy, który nie odnosił się do żadnego słuchacza. Odnosił się tylko do pewnego porozumienia politycznego i sposobu reprezentowania określonej grupy wyborców http://www.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/artykul11332.htmlCytuj: Ale po dwóch latach rządów PiS-u stwierdziłem, że mam duży żal i pretensję do liderów tej drugiej formacji za to, że w tak skłóconym narodzie jakim jesteśmy, jeszcze bardziej zasiali, powiem tu mocne słowo, bolszewicką nienawiść - dodał na koniec Opania. Cytuj: Oceniając informacje przedstawione przez Kaczmarka, Graś powiedział, że "ta wiedza jest bardzo ponura. - Czułem się, jakbym słuchał relacji z funkcjonowania Stasi w NRD lub Securitate w Rumunii za czasów Caucescu" - zaznaczył. "Pojawiło się bardzo wiele nowych wątków, które rzucają bardzo ponury cień na funkcjonowanie tego rządu, tej władzy, niektórych ministrów i mechanizmów podejmowania decyzji" - dodał.
Cytuj: Tusk o miłości, a Sikorski o dorżnięciu watah Tusk każe kochać, Sikorski chce "dorżnąć watahy" - PO w Warszawie wystartowała w ostatni tydzień kampanii. Przesłanie jest wzniosłe: "zło dobrem zwyciężać" i nie schodzić "ze strony światła". Sikorski: dorżniemy watahy - Jeszcze jedna bitwa, dorżniemy watahy. Donku, panie marszałku, liczymy na pana w poniedziałek - mówił z wojskowym zacięciem były szef MON Radosław Sikorski. Miał też radę dla byłego prezydenta "cierpiącego na chorobę tropikalną". - Najlepsze, co może pan zrobić to dla kraju, to się hospitalizować na najbliższe kilka dni – stwierdził Sikors
http://www.tvn24.pl/-1,1524795,wiadomosc.htmlCytuj: To z szacunku dla ludzi niższych"- ripostował Władysław Bartoszewski. ...... ujął to jeden z przedwojennych satyryków - "przestać uważać bydło za niebydło". ...
|
N gru 30, 2007 18:36 |
|
|
|