Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 22:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

Masz rację Gruby, prawo trzeba znać, bo inaczej wychodzi się na manipulatora lub idiotę.

Wt lip 22, 2008 12:47
Zobacz profil WWW
Masz rację Gruby, prawo trzeba znać, bo inaczej wychodzi się na manipulatora lub idiotę.

Na kogo więc w sprawie tej zbiorki wg. Ciebie wychodzi o.o.o. Tadeusz R. z Torunia, założyciel Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu, na której konta maja wpływać dieńgi od kolejnych naiwnych
oraz nizej wymienieni:
Prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki
Prof. dr hab. inż. Włodzimierz Bojarski
Prof. dr hab. Andrzej Kaźmierczak
Prof. dr hab. inż. Sylwester Kobielak
Dr hab. Mirosław Kozłowski
Prof. dr hab. Aleksander H. Krzymiński
Prof. dr hab. inż. Piotr Małoszewski
Prof. dr hab. Janina Marciak-Kozłowska
Prof. dr hab. Janina Moniuszko-Jakoniuk
Prof. dr hab. inż. Dominik Sankowski
Prof. dr hab. Kazimierz Tobolski
Prof. dr hab. Gabriel Turowski
Prof. dr hab. Zygmunt Zagórski
Dr inż. Antoni Zięba

Do ktorej kategorii ich zaliczasz :?: :razz: :razz: :razz:

Wt lip 22, 2008 12:53

Stanisław Adam napisał(a):

Na kogo więc w sprawie tej zbiorki wg. Ciebie wychodzi o.o.o. Tadeusz R. z Torunia, założyciel Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu,

Wychodzi na rozumnego, zangażowanego, konsekwentnego w działaniu człowieka. Człowieka, który jak się podjął jakiegoś dzieła, to chce je dokończyć mimo niechęci obecnie rządzących, a być może i innych, którzy bezpieczeństwo energetyczne Polski mają za nic, może i takich którzy przy okazji chcieliby przehandlować to bezpieczeństwo.

Gruby napisał(a):
na której konta maja wpływać dieńgi od kolejnych naiwnych
oraz nizej wymienieni:
Prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki
Prof. dr hab. inż. Włodzimierz Bojarski
Prof. dr hab. Andrzej Kaźmierczak
Prof. dr hab. inż. Sylwester Kobielak
Dr hab. Mirosław Kozłowski
Prof. dr hab. Aleksander H. Krzymiński
Prof. dr hab. inż. Piotr Małoszewski
Prof. dr hab. Janina Marciak-Kozłowska
Prof. dr hab. Janina Moniuszko-Jakoniuk
Prof. dr hab. inż. Dominik Sankowski
Prof. dr hab. Kazimierz Tobolski
Prof. dr hab. Gabriel Turowski
Prof. dr hab. Zygmunt Zagórski
Dr inż. Antoni Zięba

Na pewno nie do tej, której poglądy prezentujesz.
Jeśli ci profesorowie twoim zdaniem są naiwni to, wybacz, ale masz spory przerost mniemania o sobie.

Wt lip 22, 2008 14:21
Zobacz profil WWW

Szkoda, że nie czytasz - SweetChild - uważnie moich postów.
Pisałem o braku informacji związanych z pogrzebem, a nie o braku informacji o śmierci Geremka.
Teraz to Ty zaczynasz manipulować.

Pisałeś "(...) więc tytuły w polskiej prasie, czy portalach, że cała Europa żegna onego były lekko przesadzone.", faktycznie w kontekście "informacji o pogrzebie Geremka". Wrzuciłem więc parę linków do pożegnań z Geremkiem na łamach "Die Welt", bo w mojej ocenie nie jest aż tak istotne, czy pożegnanie ma miejsce na samym pogrzebie.

Gdyby jednak było to istotne a u Czytelników mogło powstać mylne wrażenie, to niniejszym przyznaję, iż w podanych przeze mnie linkach nie ma informacji związanych z pogrzebem.

osiris napisał(a):
Gruby, nie piep............ bzdur.
Teraz to selekcjonujesz, do kogo jest kierowanie słowo hołota, ale kiedy Kaczyński nazwał tak komuchów, to swobodnie rozciągneliście to stwierdzenie na cały naród, bo tak było Wam wygodnie.
Ustami Kaczyńskiego, to Wy wtedy obraziliście naród przeinacząjąc jego wypowiedź.

Część posta była do mnie i ta forma "Wy"... więc chciałem zauważyć, że ja tej hołoty akurat się nie czepiałem ;)

Wt lip 22, 2008 14:23

Post media w Polsce
Ja o mediach w Polsce, to chyba w temacie.
Co większe media jakoś nie zauważają że ok 7 miesięcy temu zmienił się rząd i ciagle śledzą sprawy rozdmuchane do granic absurdu, jak sprawa laptopów albo temat ostatniego "Przekroju" (pani red. z TVP, "symbol kariery w IV RP").
Ciągle zajmują się głównie krytyką dzisiejszej opozycji, a mniej lub bardziej wyraźnie kibicują rządowi. Coś chyba jest nie tak...

Wt lip 22, 2008 15:44

Dziwne, że jakoś obecnie nie ma co 2 dni konferencji prasowych, na których ujawniane są nowe "przekręty"...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 15:47

Dziwne, że jakoś obecnie nie ma co 2 dni konferencji prasowych, na których ujawniane są nowe "przekręty"...

Zacytuję ci pewnego działacza PO: "Znakomite pytanie".

Wt lip 22, 2008 15:59
Zobacz profil WWW

Jednym słowem CUD!! Wszystkie przekręty zniknęły!! :o

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 16:02

Post Re: media w Polsce
stanley_n napisał(a):
Ciągle zajmują się głównie krytyką dzisiejszej opozycji, a mniej lub bardziej wyraźnie kibicują rządowi. Coś chyba jest nie tak...

Nawet jeśli by tak było, to co proponujesz? Kto miałby decydować o tym, o czym media mają informować, kogo krytykować i komu kibicować? Dla mnie "coś nie tak" byłoby, gdyby ktoś miał dyktować nadawcom prywatnym, o czym, jak i kiedy mają informować. Pewne ograniczenia (pomówienia, zniesławienia) definiuje prawo, ale w ramach tego prawa nadawca powinien mieć swobodę doboru tematów.

Wt lip 22, 2008 16:09

Jednym słowem CUD!! Wszystkie przekręty zniknęły!! :o

Sareneth, żaden cud. Z założenia POd rządami PO nie może być przekrętów.

Przecież wiesz co to są założenia? Założenia, to takie pewniki, które są aż tak oczywiste, że się ich nie udowadnia. PO POzbyciu się Sawickiej, PO POzbyciu się Karnowskiego - w PO już nie ma lodziarzy. Nie ma więc kto przekręcać. Na boku.

Teraz już cała PO jest jednym wielkim przekrętem, więc tym bardziej, po co ma robić co 2 dni konferencje, skoro i bez konferencji widać to codziennie.

Wt lip 22, 2008 16:16
Zobacz profil WWW

mnie nie obchodzą Twoje przekonania polityczne (podobnie jak większości forumowiczów) więc byłbyś łaskaw ich nie ujawniać.

Wt lip 22, 2008 16:35

mnie nie obchodzą Twoje przekonania polityczne (podobnie jak większości forumowiczów) więc byłbyś łaskaw ich nie ujawniać.

A mnie twoje religijne, też bądź łaskaw ich nie ujawniać.

Aha, robiłeś jakiś sondaż, mianowany zostałeś reprezentantem, że wypowiadasz się w imieniu "większości"?

Wt lip 22, 2008 16:46
Zobacz profil WWW
(...)
Wychodzi na rozumnego, zangażowanego, konsekwentnego w działaniu człowieka. Człowieka, który jak się podjął jakiegoś dzieła, to chce je dokończyć mimo niechęci obecnie rządzących, (...)

Człowieka, który ma głęboko w de prawo obowiązujące w jego ojczyźnie :?:
Oczywiście o ile Polska jest jego ojczyzną, bo zasada cel uświęca środki była powszechnie stosowana nie w Polsce, a w pewnym sąsiednim wielkim kraju, w którym również działają nadajniki Radia Maryja :evil:

Wt lip 22, 2008 16:50

To jasne, mają święte prawo mowić o czym chcą, takie mają poglądy.
Jednak hurtowo zaliczyli kategorii 'obciachu' nie dużą część całkiem rozsądnych postaci życia publicznego, publicystów, naukowców.
W demokracji następuje zmiana rządów, jednak duża część naszych elit (np. przez TV itp) mówi wyraźnie, kto jest godzien rządzenia, a kto nie,
bo społeczeństwo "nie dojrzało".
2,5 roku temu wyraźnie odrzucano demokratyczny wybór, i nie chodziło o poglądy skrajne.

Wt lip 22, 2008 17:01
(...)

Na pewno nie do tej, której poglądy prezentujesz.
Jeśli ci profesorowie twoim zdaniem są naiwni to, wybacz, ale masz spory przerost mniemania o sobie.[/quote]

Przypominam, że to nie ja, a Ty - Stanisław Adam - postawiłeś alternatywę manipulator albo idiota - powtarzam "idiota" a nie "naiwny" :!: :razz: :razz: :razz:

Ja się w ich sprawie nie wypowiadałem.
Ja tylko zapytałem do ktorej z tych dwóch przez siebie określonych kategorii ich zaliczasz.

Nie migaj się od odpowiedzi, wyznaczyłeś dla nicch kategorie więc nie zwalaj na mnie lecz sam decyduj czy uważasz ich za manipulatorów czy za idiotów :razz: :razz: :razz:

Ps. Podejrzewam, że odpowiesz dopiero powypraniu swoich rodzinnych brudów, czyli nigdy :razz: :razz: :razz:

Wt lip 22, 2008 17:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 104  Następna strona