Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Kolejna wypowiedz teoretyka. Praktycy sa jednak oszczędni w osadach, za to teoretycy plotą androny. To tak jak z bąkiem, który wg. teoretyków nie powinien latac, ale on o tym nie wie i lata. Ciekawe ile Rydzyk płaci takim "fachowcom"?
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Wt kwi 20, 2010 18:29 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
@eu_geniusz A oglądałeś "Die hard 2"? Tam zrobili coś podobnego.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt kwi 20, 2010 18:38 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
"Star Wars" tez ogladałem 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Wt kwi 20, 2010 18:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Teresse nie nadaje, więc pozwolę sobie zacytować tekst z ND. Zaznaczam przy tym, że nie jestem zwolennikiem tej teorii, biorę poprawkę na źródło, ale uważam ją za wartą zastanowienia: Wracam. Odbiór. @W tym transparencie "jaki prezydent taki zamach " nie chodziło o krytykę Komorowskiego, tylko o zwrócenie uwagi jak być może te słowa stały się prorocze. Raczej nie byli to ludzie Komorowskiego. Ciekawa rzecz, że policja musiała ich ochraniać- bo podobno atakowało ich "dwóch gości". Wiem z relacji- nie widziałam tego- nie stałam w ich poblizu. Jeśli to prawda- to jak widzimy ukuwane jest nowe kłamstwo katyńskie. Wiem tez o innej osobie która dostała pogróżki by nie mówiła o Smoleńsku- ale byc moze ktos się bawi- wiec dopóki to pojedyncze wypadki- to nic nie udowadnia. Nie wiem czy Komorowski powiedział: jaka wizyta, czy jaki prezydent... Ja juz zebrałam sporo informacji- zastanawiam sie czy jakiegoś bloga nie otworzyć na ten temat- bo tutaj jest forum- więc nie będę tego wszystkiego pisać. wywiad jaki udzielił ś.p. pan Stasiak w przeddzień swej śmierci: Cytuj: W piątek, na dzień przed tragedią, Władysław Stasiak udzielił wywiadu Krzysztofowi Skowrońskiemu. Szef Kancelarii Prezydenta RP mówił: obecność Putina w Katyniu nie była przełomem. Prawda opiera się na konkretach. Przełomem byłoby otwarcie archiwów, zmiana stanowiska Rosji przed Europejskim Trybunałem w Strasburgu, odtajnienie materiałów ze śledztwa z 2004 roku. Czekam na czytelne znaki. Odnosząc się do czekania na znaki ktoś skomentował: "aż mnie ciarki przeszły " W każdym razie Przewodniczący Rady Fundacji Katyńskiej, której prezes zginął- napisał: Cytuj: Do Prezesa Rady Ministrów RP Donalda Tuska
Ze względu na wyjątkową wagę dla Polski katastrofy samolotu prezydenckiego pod Smoleńskiem, w dniu 10 kwietnia 2010 roku, w której zginął Prezydent Rzeczypospolitej, Lech Kaczyński, i osoby kierujące najważniejszymi Instytucjami Państwa Polskiego, i ponieważ miało to miejsce nie w Polsce, lecz na terenie innego państwa – zwracam się do Pana, Panie Premierze, o powołanie niezależnej, Międzynarodowej Komisji Technicznej dla zbadania przyczyn katastrofy. Wnioski takiej Komisji, z udziałem najlepszych światowych ekspertów, miałyby podstawowe znaczenie dla opinii publicznej i dla historii.
prof. dr hab. Jacek Trznadel Przewodniczący Rady Polskiej Fundacji Katyńskiej
mozna podpisać: http://www.jacektrznadel.pl/index.php?o ... 3&Itemid=1Cytuj: Przekłamanie urządzeń pokładowych można wprowadzić zarówno za pomocą satelity, jak i urządzeń znajdujących się na lotnisku. Jeśli zjawisku towarzyszą złe warunki pogodowe, piloci pozostają bezbronni. - Różnica położenia, jaką pokazuje trajektoria samolotu, jest typowa dla "meaconingu": aby sygnał nie mógł być wykryty, przesunięcie fazowe sygnału równe jest nanosekundom. Daje to przesunięcie położenia rzędu tych wielkości, które widać na dokumentacji Amelina - powiedział Strassenburg-Kleciak. Jak zaznaczył, jego spostrzeżenia w rozmowie telefonicznej potwierdził Hans Dodel. Tak... Jeden z tych kontrolerów nazywa się Paweł Pliusin- trzeba monitorować jego losy. Dodatkowo ktoś powiedział, ja tez to wcześniej pomyślałam- czy mogło być coś przygotowane na lotnisku- skoro im proponowali inne. Ale co oni im proponowali - Moskwę i Mińsk- co w kontekście tego, że są bliżej lotniska w Witebsku i Wiaźmie- pilot na pewno o tym wiedział- mogło byc odebrane przez polską załogę jako prowokacja- to tym bardziej prawdopodobne, że załoga w ostatnich minutach zerwała kontakt z wieżą- i nie podała tzw. "kwitu". Ponadto jak widzimy tego typu akcja mogła zostać wykonana tylko na własnym terenie- i podejrzenia jakie to mogło wzbudzić zostało wkalkulowane w plan. Mam tez podejrzenia, że ktoś wypuścił przepowiednie Nostradamusa żeby skompromitować ludzi chcących poznać prawdę. Celowe działanie. Zauważcie że nigdzie nie jest podany numer księgi z której pochodzi ta przepowiednia- tak by nie można sprawdzić czy istnieje. Przykre, że inne media nie są dociekliwe- gdzie ci nasi sławni "dziennikarze śledczy " ? + miała juz się ukazać ekspertyza tego filmu z Youtube.
|
Wt kwi 20, 2010 22:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Film z Yotube (nikt go nie ukrywa) i długi dokumentalny film mogłaś obejrzeć we wczorajszym Superwizjerze.
|
Wt kwi 20, 2010 22:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeszcze cała wypowiedź Komorowskiego i jej kontekst : Cytuj: "Z trzydziestu metrów nie trafić w samochód - to trzeba ślepego snajpera" - ironizował na antenie Polskiego Radia marszałek Sejmu Bronisław Komorowski. Zdaniem polityka Platformy Obywatelskiej, "niepoważny" incydent na granicy Gruzji i Osetii Południowej źle wpłynie na stosunki polsko-rosyjskie. Komorowski dodaje, że należy wyjaśnić, kto strzelał i po co.
Prezydent Lech Kaczyński i polska dyplomacja znaleźli się w trudnej sytuacji - zauważa Bronisław Komorowski. I to niezależnie od tego, kto tak naprawdę strzelał. "Jeżeli to był zamach, to powiedziałbym: jaka wizyta, taki zamach, no bo z 30 metrów nie trafić w samochód, to trzeba ślepego snajpera" - mówił w porannych "Sygnałach Dnia".
"Więc raczej wygląda to na coś bardzo niepoważnego, a przykrego, bo stawiającego polskiego prezydenta w dosyć niezręcznej sytuacji i sytuacja prowokująca do niedobrych wypowiedzi" - mówił marszałek Sejmu w Polskim Radiu.
Zdaniem Bronisława Komorowskiego wydarzenia z Gruzji prowokują też wiele pytań na temat ochrony konwoju oraz całej organizacji wizyty polskiego prezydenta. Komorowski dodał, że "trzeba wyjaśnić, kto strzelał i czy na pewno celem była kolumna prezydencka". A tu zdjęcie tego transparentu- jak widać sama grafika sugeruje o co chodzi.  To inna relacja: Cytuj: Doszło też do jednego incydentu dy pojawił się transparent "JAKI PREZYDENT TAKI ZAMACH" jeden z młodych ludzi rzucił się na bilbord chcąc go popsuć, na szczęście zwykli ludzie go powstrzymali. Został on wyprowadzony przez grupę harcerzy!!! Jeden z policjantów, który to widział schował się w bramę kamienicy i zaczął nadawać przez łokitoki, że potrzebuje posiłki. Po chwili zjawili się policjanci i straż miejska w liczbie ok 30 osób i zaczęło chronić transparent. http://news.money.pl/artykul/komorowski ... 88471.htmlciekawe czy to taki spontaniczny młody człowiek- dziwne, bo na pogrzeby się nie przychodzi demolować transparenty- czy też członek brygady ds. wdrażania jedynie słusznej wersji o tragicznym wypadku pod Smoleńskiem. @Film z Youtube Ciekawe jak ktoś go ma ukrywać skoro go sami internauci skopiowali z Youtube i ludzie mają go na twardzielach i pendrivach ? Film nawet w Rosji pokazali- kluczem jest inna ścieżka dźwiękowa. Dźwięk jest ważniejszy- bo z obrazu więcej się nie wyciągnie- zawsze ktoś powie, że to gałęzie.
|
Wt kwi 20, 2010 22:26 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
nie wiem czy pamiętacie ,ale nikt nie chciał ,by Prezydent jechał do Smoleńska, on sam wyraził taką chęć, nawet chciał jechać z premierem,ale go olano... a teraz przyczynę ' wypadku' samolotu chce się zaniechać , zawalając ludzi newsami o wyborach i walce politycznej o stołki.
|
Śr kwi 21, 2010 6:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
*Julka* napisał(a): nie wiem czy pamiętacie ,ale nikt nie chciał ,by Prezydent jechał do Smoleńska, on sam wyraził taką chęć, nawet chciał jechać z premierem,ale go olano... a teraz przyczynę ' wypadku' samolotu chce się zaniechać , zawalając ludzi newsami o wyborach i walce politycznej o stołki. Nikogo nie olano - jesli nie wiesz, to w dyplomacji obowiązuje tzw protokół dyplomatyczny regulujący kto z kim spotyka się przy różnych okolicznościach. Termin wyborów na ewentualność śmierci Prezydenta regulują zapisy Konstytucji. Państwo nie może zaprzestać funkcjonowania opłakując tragicznie zmarłych.
|
Śr kwi 21, 2010 8:20 |
|
 |
SweetChild
|
eu_geniusz napisał(a): Kolejna wypowiedz teoretyka. Praktycy sa jednak oszczędni w osadach, za to teoretycy plotą androny. Raczej nie teoretyka: "(...)Marek Strassenburg-Kleciak odpowiedzialny za analizy strategiczne i rozwój systemów trójwymiarowej nawigacji w koncernie Harman Becker."Harman Becker to licząca się firma na rynku nawigacji satelitarnych. A Marek Strassenburg-Kleciak ma na koncie dwa patenty w tej dziedzinie: TERRAIN MODELING BASED ON CURVED SURFACE AREASELECTION AND INSERTION OF STATIC ELEMENTS IN DIGITAL MAPS"(...)W ocenie Marka Strassenburga-Kleciaka - potwierdzonej przez niemieckiego eksperta Hansa Dodla, autora książki "Satellitennavigation", oficera Bundeswehry, inżyniera i profesora"W linku do wymienionej książki ("Satellitennavigation") mamy: Cytuj: Hans Dodel arbeitete nach dem Studium der Elektrotechnik an der TH Stuttgart von 1969 bis 1977 bei COMSAT (Washington) an den Systemen INTELSAT und INMARSAT. Von 1978 bis 1984 war er Programmleiter in der DFVLR (heute DLR) und leitete die Abteilung Nachrichtensatellitensysteme; 1984 wurde er Hauptabteilungsleiter für Kommunikations-Satellitensysteme bei MBB-ERNO und anschließend war er Chefingenieur in der EADS. Heute leitet Hr. Dodel sein Ingenieurbüro DodelSatelliteCommunications und ist auch Dozent der Carl Cranz Gesellschaft in Oberpfaffenhofen. Na moje oko nie jest to kariera teoretyka. Oczywiście obaj nie muszą mieć racji, ale myślę, że nie kompromitowaliby się jakimiś bzdurami. Poza tym Niemcy nie mają takich uprzedzeń do Rosjan jak Polacy, to nie ich samolot rozbił się w Smoleńsku, więc trudno zakładać ich emocjonalne podejście do sprawy.
|
Śr kwi 21, 2010 9:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może presja aby nie usłyszec ponowienie miana "tchórz"? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... kieys.html
|
Śr kwi 21, 2010 11:11 |
|
 |
Cyryl
|
Gorthard napisał(a): Swoją drogą szkoda, że nie dotarł Kardynał Sodano i inni... Szacunek dla prezydenta Gruzji. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Brak na pogrzebie wcześniej zadeklarowanych gości jak Merkel,Zapatero,Sarkozy etc. świadczy o stosunku tych polityków do Polski. Przy odrobinie dobrej woli mogli dotrzeć lecąc na niskiej wysokości jak Miedwiediew albo helikopterem czy innymi pojazdami.Chmura okazała się wygodną wymówką.Prezydent Obamba kiedy chowano Kaczyńskiego grał sobie w golfa.I może nawet dobrze,jeszcze mógłby domagać się np.zasłonięcia krzyża w kościele.Najbardziej dla mnie przykry był brak przedstawiciela Stolicy Apostolskiej na pogrzebie prezydenta dużego katolickiego kraju Europy,przy odrobinie dobrej woli mógł dotrzeć jak pozostali. Co do okoliczności ,to nie wierzę w niespiskową teorie dziejów.Taka okazja, żeby załatwić za jednym zamachem tyle niewygodnych osób ,nigdy by już się nie powtórzyła/brat bliżniak zrezygnował ze wzgledu na chorobę matki,miał też lecieć/. Alus.Jaruzelski nie był żadnym prezydentem z woli narodu ale wybranym przez sejm kontraktowy.Nie dezinformuj!
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
Śr kwi 21, 2010 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Alus.Jaruzelski nie był żadnym prezydentem z woli narodu ale wybranym przez sejm kontraktowy.Nie dezinformuj! Cyryl...przeczytaj dokładnie mój wpis o Prezydencie Jaruzelskim i nie rozpędzaj się tak szybko 
|
Śr kwi 21, 2010 13:38 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Brak na pogrzebie wcześniej zadeklarowanych gości jak Merkel,Zapatero,Sarkozy etc. świadczy o stosunku tych polityków do Polski. To kto w koncu byl chowany? Polska czy prezydent z 25% poparciem narodu?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr kwi 21, 2010 14:43 |
|
 |
Cyryl
|
Był chowany prezydent Państwa Polskiego z żoną,który wygrał z woli narodu w demokratycznych wyborach. Jego osoba stanowiła majestat państwa.
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
Śr kwi 21, 2010 14:57 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Przypuszczam, ze przedstawiciele (ambasady) innych panstw jednak byli obecni. A moze przywodcy innych panstw porownali sobie kamien z grobu Jezusa i ten prezydentowego sarkofagu? Moze doszli do wniosku, ze cos tu nie tak? Obama to czlowiek wierzacy!
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr kwi 21, 2010 15:17 |
|
|
|