Autor |
Wiadomość |
Vacarius
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
gita napisał(a): Vacarius napisał(a): PIS wysoko w sondażach mobilizuje wyborców niezdecydowanych do pójścia na wybory i zagłosowania na kogokolwiek byle nie na PIS. Najlepiej by było gdyby PIS prowadził w sondażach aż do wyborów. To dziwne, gdyż ja W OGÓLE nie znam takich ludzi, nawet mój chrześniak po wyższych studiach od ponad roku bezrobotny, który głosował na Platformę, już na nią na pewno nie zagłosuje. Z mojej olbrzymiej rodziny zdecydowana większość głosuje na Prawo i Sprawiedliwość, a więc gdzie są ci ludzie o których piszesz?????? Ja nie napisałem ze zagłosują na PO tylko na kogokolwiek byle nie na PIS. Popieranie raz PO raz PISu to głupota moim zdaniem. Przecież jest jeszcze cały wachlarz innych partii w Polsce.
|
Wt kwi 16, 2013 22:48 |
|
|
|
 |
pilaster
|
trup napisał(a): w polsce wizja progu nie spowodowała nic Ocho, ktoś, kto nie odróżnia całości od połowy wymyślił sobie jakiś "próg". Co to jest za "próg", ciekawość?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 17, 2013 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W jaki sposób ten regres miałby się przejawiać? - to powiedziałeś gdy przytoczyłem ci kawałek z raportu o stanie polskiej gospodarki , a w tym przytoczonym kawałku były wszystkie niezbędne dane aby zrozumieć co to jest regres .Dlatego twoje pytanie uznalem za wysoce niezrozumiałe i oddające w całej pełni twoją wiedzę o gospodarce . Cytuj: Ocho, ktoś, kto nie odróżnia całości od połowy wymyślił sobie jakiś "próg". Co to jest za "próg", ciekawość? - prawdopodobnie twoja wiedza odnośnie zawierania umów jest taka sama jak na temat regresu , dlatego pewno i nie zaspokoje twojej ciekawości .Porównując umowy o prace do jakiejs sprzedaży węgla  mogę tylko zrobić tyle .Bo to chyba Ty takie porównainie zrobiłes , albo ten drugi znawca , a Ty go poparłeś .W każdym razie to i nie dziwota że gospodarka się wali .Ale na pocieszenie powiem , że donald moze się cieszyc bo stadion zbudowany na euro sie sypie - dlatego lepiej go zburzyć (wzrost pkb) i zbudować nowy (też wzrost pkb)- popatrz jak ten donald myśli . 
|
Śr kwi 17, 2013 18:17 |
|
|
|
 |
Grzegor
|
trup napisał(a): - to powiedziałeś gdy przytoczyłem ci kawałek z raportu o stanie polskiej gospodarki , a w tym przytoczonym kawałku były wszystkie niezbędne dane aby zrozumieć co to jest regres .Dlatego twoje pytanie uznalem za wysoce niezrozumiałe i oddające w całej pełni twoją wiedzę o gospodarce . A ja przytoczyłem konkretne dane dowodzące, że ten raport to brednie.
|
Śr kwi 17, 2013 19:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@grzegor a to twoje słowa Cytuj: Nie napisałem, że są nieprawdziwe. Napisałem że są tendencyjnie dobrane. - wcześniejsze o tym raporcie . gazeta prawna Cytuj: Strażnik konstytucji stał się strażnikiem spadających dochodów państwa. To nie jest właściwa droga i dla Trybunału Konstytucyjnego, i dla demokracji.
Od 2008 r. trwa kryzys – nic nowego. Jest i Trybunał Konstytucyjny, któremu już od lat zarzuca się orzekanie po myśli parlamentu – też nic nowego. Ale niecałe dwa tygodnie temu stała się rzecz bez precedensu: prezes TK Andrzej Rzepliński publicznie powiedział, że trybunał – powołany przecież do ochrony konstytucji, a nie kontroli kondycji finansowej państwa – powinien uwzględniać w swoim orzecznictwie stan finansów państwa, bo gospodarka dołuje i spadają dochody budżetu. W konsekwencji to na sąd konstytucyjny przerzucany jest ciężar oceny możliwości wprowadzenia rozwiązań antykryzysowych.
Rzepliński przekonywał podczas Zgromadzenia Ogólnego Sędziów TK, że równowaga budżetowa jest samodzielną wartością konstytucyjną. Dodał również, że w swoich wyrokach TK musi uwzględniać obowiązki prorozwojowe państwa, do których zaliczył m.in. bezpieczeństwo energetyczne i budowę autostrad. Przemówienie spodobało się prezydentowi Bronisławowi Komorowskiemu, który wyraził wdzięczność za to, że TK zważa na ograniczenia finansowe państwa.
– W trybunale nie rozważamy, czy orzec korzystnie dla Skarbu Państwa, badamy konstytucyjność przepisu. Jeżeli jest niekonstytucyjny, to nawet jeśli pociąga za sobą wydatki budżetowe, nie powstrzymuje nas to przed stwierdzeniem, że jest niezgodny z ustawą zasadniczą. Wówczas odraczamy utratę mocy obowiązującej przepisu, tak by Skarb Państwa mógł się na to przygotować – przekonywał DGP jeszcze przed zgromadzeniem Andrzej Rzepliński.
– Z orzecznictwa trybunału jednak wynika, że dba o budżet państwa. Jeżeli sędziowie mają dylemat, z reguły orzekają korzystnie dla państwa – wskazuje Marek Chmaj, konstytucjonalista ze Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej. - 
|
N kwi 21, 2013 15:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W Rybniku Platformę spotkała nie tylko porażka, ale klęska. Kandydat Platformy uzyskał trzecie miejsce w wyborach uzupełniających do Senatu RP. Wygrał kandydat Prawa i Sprawiedliwości Bolesław Piecha z przewagą 10% nad kandydatem Platformy.
|
Pn kwi 22, 2013 9:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakie sa kryteria obiektywne odrozniajace porazke od kleski?
|
Pn kwi 22, 2013 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Klęska PO zbliża się już wielkimi krokami, po bliskim upadku tej władzy ta partia nie skończy tak jak inne, oddając władzę. Będzie to upadek tej partii. Przegrana PO w Rybniku była oczywista.
|
Pn kwi 22, 2013 10:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Klęska PO zbliża się już wielkimi krokami, po bliskim upadku tej władzy ta partia nie skończy tak jak inne, oddając władzę. Będzie to upadek tej partii. Przegrana PO w Rybniku była oczywista. Przy 11% frekwencji ....zwycięstwo powalające 
|
Pn kwi 22, 2013 11:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przy większej było by jeszcze większe. Ale pisząc o upadu PO nie trzeba tej przegranej brać pod uwagę. Ta partia, jej istnienie jest już uwarunkowane tylko władzą. Obecnie władza to być albo nie być dla PO. Już długo tak nie pociągną a upadek z hukiem jest bliski, bo po stracie władzy PO się rozpadnie i przestanie istnieć na scenie politycznej.
|
Pn kwi 22, 2013 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No coz, slowa proroka quasa niedlugo bedzie mozna sprawdzic. A wiesz, co sie dzialo z falszywymi prorokami?
|
Pn kwi 22, 2013 12:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Ty naprawdę uważasz że gdy PO straci władzę to będzie to zwykłe oddanie władzy i poza utratą władzy PO będzie normalnie funkcjonowała 
|
Pn kwi 22, 2013 12:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nic nie uwazam. Nie mam daru prorockiego jak ty, wiec tylko obserwuje to, co sie dzieje.
|
Pn kwi 22, 2013 12:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Ty naprawdę uważasz że gdy PO straci władzę to będzie to zwykłe oddanie władzy i poza utratą władzy PO będzie normalnie funkcjonowała  To nie zadne proroctwo tylko realny scenariusz brany już pod uwagę także przez ludzie którzy siedzą w polityce. Równie dobrze Twoim proroctwem jest to że władza to nie być albo nie być dla PO, i ta partia będzie dalej normalnie funkcjonowała. Choć dla mnie to przejaw dosyć zakrojonego punktu widzenia i braku realnej oceny tego co się dzieje.
|
Pn kwi 22, 2013 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): quas napisał(a): Klęska PO zbliża się już wielkimi krokami, po bliskim upadku tej władzy ta partia nie skończy tak jak inne, oddając władzę. Będzie to upadek tej partii. Przegrana PO w Rybniku była oczywista. Przy 11% frekwencji ....zwycięstwo powalające  Szczególnie powalający wynik dla Platformy. Gdzie ci wyborcy Platformy się podziali???  P.S.Ani quas, ani ja nie piszemy o powalającym zwycięstwie Prawa i Sprawiedliwości, bo takie nie jest; piszemy o klęsce Platformy, bo to jest klęska partii rządzącej. Lepiej późno niż wcale.
Ostatnio edytowano Pn kwi 22, 2013 12:54 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn kwi 22, 2013 12:50 |
|
|
|