Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Hej sokoły
Jak łatwo było przewidzieć na Węgrzech zacieśnianie współpracy z Rosją ma nie tylko wymiar gospodarczy, ale i polityczny. W końcu nic nie ma za darmo, tanie rosyjskie kredyty też mają swoją cenę. Kael napisał(a): No ale mysmy Zaolzie tez sobie wzieli przy sprzyjajacej okazji... Podobnie jak Czechosłowacja zagarnęła Zaolzie przy sprzyjającej okazji w 1920 r. Trzeba przyznać, że sposoby w jaki próbowano rozstrzygnąć spór o Zaolzie w dwudziestoleciu międzywojennym obu krajom nie przynoszą chluby.
|
Wt maja 13, 2014 14:26 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Tymczasem Ukraina, co było do przewidzenia, odcięła dopływ wody pitnej na Krym - w związku z czym ruskie wojsko zaczęło ją zwozić takimi oto ciężarówami:  Rozpoczęto również budowę rurociągu z Rosji, o długości 125 km. Ale zapewne trochę jeszcze ona potrwa 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr maja 14, 2014 18:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Polskie sokoły oddają hołd Putinowi naszym słowiańskim braciom http://www.konserwatyzm.pl/artykul/1212 ... -i-wladz-f
|
So maja 17, 2014 10:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myśli nowoczesnego Polaka. Nie wiem, czy chcę wnikać.
Wracając jeszcze do Zaolzia: tam była taka sprawa, że Czechy ze Słowacją łączyły raptem dwie linie kolejowe, jedna przez Bratysławę i jedna przez Zaolzie właśnie. Dlatego był to region strategiczny z gospodarczego i wręcz militarnego punktu widzenia, a cała otoczka patriotyczno-narodowościowa to zwykłe bicie piany.
|
N maja 18, 2014 14:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak jak już wcześniej pisałem dla polskiej prawicy putinowska Rosja to naturalny sojusznik. „Tylko wielka Chrześcijańska Rosja może zatrzymać marsz ,,szatana zachodu” na nasze słowiańskie ziemie.” - takie stwierdzenie z prawej strony będą padać coraz częściej.
|
Pn maja 26, 2014 21:50 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Tak jak już wcześniej pisałem dla polskiej prawicy putinowska Rosja to naturalny sojusznik. Całej polskiej prawicy?  Takie stwierdzenia najwyraźniej też zamierzają padać coraz częściej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt maja 27, 2014 6:30 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
brunero napisał(a): Wniosek, że i my już ulegliśmy tej idącej z zachodu lewackiej propagandzie gloryfikującej cały ten system i głoszącej, że zło było tylko w III Rzeszy a sowieci, to bohaterski sojusznik. Sądzę, że propaganda mająca służyć brataniu się z Rosją została ostatnio przez Putina, mówiąc kolokwialnie, spuszczona w kiblu. Widać jasno, że teraz ma inne cele strategiczne.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz maja 29, 2014 18:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ukazało się opracowanie dotyczące metod prowadzenia wojny informacyjnej na przykładzie aneksji Krymu: Anatomia rosyjskiej wojny informacyjnej. Operacja krymska - studium przypadku W kontekście rywalizacji „cywilizacji eurazjatyckiej” z „cywilizacją atlantycką pod przywództwem USA” objaśnia kryzys wewnętrzny na Ukrainie oraz przyczyny aneksji Krymu przez Rosję.http://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/pun ... ja-krymska
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz maja 29, 2014 18:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Całej polskiej prawicy? Z czasem coraz większej części. W miarę jak na prawicy będzie rosła niechęć do Zachodu, spowodowana szerzeniem się różnych lęków i obsesji jak ta na punkcie „ideologii” gender, tym częściej prawicowcy będą szukali sojusznika i wybawcy w „wielkiej chrześcijańskiej Rosji”, czego początki już widać teraz.
|
So maja 31, 2014 19:16 |
|
 |
lokis
|
Coz w tym jest. Jednak nalezy zaznaczyc wartosc "czasu". Powolutku dorastajemy do rozumienia demokracji, z jej plusami i minusami. Mysle, ze przeciwnicy "zachodu" beda mieli wiatr w zagle juz za kilka lat, kiedy skoncza sie darowizny UE. Drudno przewidziec Polske w podonej sytuacji. Nauczymy sie? Nie nauczymy?
|
So maja 31, 2014 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: W miarę jak na prawicy będzie rosła niechęć do Zachodu, spowodowana szerzeniem się różnych lęków i obsesji jak ta na punkcie „ideologii” gender, tym częściej prawicowcy będą szukali sojusznika i wybawcy w „wielkiej chrześcijańskiej Rosji”, czego początki już widać teraz. Coby nie być gołosłownym  . Nowa nadzieja polskiej prawicy Janusz Korwin Mikke nawracał ostatnio dziennikarza TV Republiki: W Telewizji Republika traktuje się pana prezydenta Putina jako spadkobiercę Związku Sowieckiego. Zwracam uwagę, że to z Zachodu przychodzą nam różne gender, pochody rozmaitych dziwaków i odmieńców, nakazy podwyżki podatków. A pan prezydent Putin obniżył podatki. A jak ktoś się pojawi w kościele na demonstracji, to idzie od razu do kryminału. Prawica powinna to doceniać. On robi rzeczy prawicy bardzo miłe.http://wyborcza.pl/1,75478,16151161,Korwin_Mikke_wyglasza_peany_na_czesc_Putina__Kaczynski_.html#ixzz34cNQvk00Ziarno zostało zasiane. Czy trafiło na podatny grunt? Myślę, że tak. Putin- wolnorynkowiec obniżający podatki, bezkompromisowy obrońca Kościoła, czyż może być lepszy kandydat na idola polskiej prawicy  ? Potrzeba tylko czasu zanim prawicowe umysły dostrzegą i zaakceptują ten fakt.
|
So cze 14, 2014 14:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poza tym Putin jest dyktatorem a dyktatorow JKM kocha, za ... bycie dyktatorami. Jezeli wiec dowolny dyktator zrobi cos, co tylko ma odrobine wspolneg z pogladami JKM, juz jest TYM wzorcowym dyktatorem. Poczekajmy na reakcje naszych korwinistow. W koncu dlugoletnie wiezienia dla bylych pupilkow dyktatora, czy skrytobojcze mordy na niepokornych, o zajmowaniu krajow osciennych sa niejako w pakiecie. Ciekawe, czy o tym beda pamietac....
|
So cze 14, 2014 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): W koncu dlugoletnie wiezienia dla bylych pupilkow dyktatora, czy skrytobojcze mordy na niepokornych, o zajmowaniu krajow osciennych sa niejako w pakiecie. Ciekawe, czy o tym beda pamietac.... Jak uświadamiał Johnny99 w innym temacie, takie działania korwiniści nazywają przejawem „tryumfu woli”  .
|
So cze 14, 2014 14:37 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Poza tym Putin jest dyktatorem a dyktatorow JKM kocha, za ... bycie dyktatorami. Jezeli wiec dowolny dyktator zrobi cos, co tylko ma odrobine wspolneg z pogladami JKM, juz jest TYM wzorcowym dyktatorem.
Bzdura. Przecież Korwin wyraźnie powiedział, które działania Putina są miłe prawicy 
|
Pn cze 16, 2014 6:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe czy JKM będzie zachwycony carem Putinem po zamordowaniu przez tzw. "separatystów" 295 cywilnych osób zestrzelonego malezyjskiego samolotu.
|
Cz lip 17, 2014 17:41 |
|
|
|