Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 27, 2025 9:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Braun jako kandydat dla katolika mi się bardzo podoba, Duda choć też ma katolickie poglądy to jako osobowość mniej mi się podoba, ale jego zaletą jest silna opozycja wobec Komorowskiego, którego przede wszystkim trzeba odsunąć razem z antykatolicką Platformą. JKM w ogóle nie biorę pod uwagę jako katolik, jest on dla mnie rozchwiany emocjonalnie, nieprzewidywalny, gotowy do rozpętania burzy która tylko by Polsce zaszkodziła, a katolickie treści są u niego tylko jako dodatek, nie to co u Brauna.

Śr mar 18, 2015 12:37
Kozioł napisał(a):
Maria-Magdalena napisał(a):
A ja nie mam pojęcia na kogo głosować.
Osoba na którą oddałabym swój głos w pełni - nie z wyboru mniejszego zła - to Marta Kaczyńska.

Mam dość wybierania mniejszego zła.
Chcę wybierać dobro. Tylko dobro.

Nigdy nie będzie kandydata, z którym zgadzasz się w 100%. Nawet żaden z kandydatów nie zgadza się z sobą w 100%.
Reszta to kwestia optyki: albo głosujesz na tego, w którym jest więcej dobra, albo na tego w którym jest mniej zła. Niby to samo, a jednak nie.

Wiem, nie jestem aż tak naiwna.
Związkowiec też odpada. jedn już był. Nogi miał nawet nie podawać...
Reszta bez komentarza.

Kael napisał(a):
@Mario-Magdaleno, nie przeszkadza ci niezbyt moralne zycie Marty Kaczynskiej? Dla mnie to zaden problem na stanowisku politycznym, ale niektorych moze kluc w oczy.

???
Nic mi na ten temat nie wiadomo.

Alus napisał(a):
MM- dobro, tylko dobro po pożyciu w związku niesakramentalnym i po dwu rozwodach.....nauka katolicka akurat w takiej postawie nie upatruje dobra.Podobnie jak Kael nie odtrącam ludzi z podobnym życiorysem, ale stawiam jak wzór katolickości....a ponoć katolik powinien głosować tylko na katolika....

??? W kwestii głosowania katolika.

No i co z tego że jest po rozwodach. W końcu chyba nie brała ślubu kościelnego.
Bardziej bulwersuje mnie postawa Cezarego P. Ten dostał unieważnienie dwóch sakramentalnych związków.
Co nie świadczy dobrze o żadnej ze stron. Jeśli rozumiesz co mam na myśli w słowie 'strony"

Kozioł może coś podrzuci. Liczę się z jego zdaniem.
Aha, stronkę też macie fajną :)

Prosze quas pisze coś o niejakim Braunie.
A któż to jest?

Dzięki Kael za link.
Teraz wiem.Masakra.
Dżihad jedyne słowo jakie mi przuszło na myśl.

A reszta kandydatów jak sie przedstawia? Poproszę o jakieś informacje.

Śr mar 18, 2015 14:45
Kael napisał(a):
@Mario-Magdaleno, nie przeszkadza ci niezbyt moralne zycie Marty Kaczynskiej? Dla mnie to zaden problem na stanowisku politycznym, ale niektorych moze kluc w oczy.

???
Nic mi na ten temat nie wiadomo.

Cytuj:
Marta Kaczynska po szkole średniej poszła na studia prawnicze na Uniwersytet w Gdańsku. W trakcie studiów w 2001 roku wyszła za mąż za Piotra Smuniewskiego, rok później urodziła się jej córka Ewa. Później nastąpił rozwód. Tego samego roku - 2007 - ponownie wyszła za mąż za kolegę ze studiów, Marcina Dubienieckiego. W tym samym roku urodziła się druga córka Marty, efekt romansu.

Alus juz ci to napisala, ale widze, ze to dla ciebie nie jest niemoralne, bo .... slubu koscielnego nie bylo. Czyli wszystko ok. No jasne.

Śr mar 18, 2015 14:57
MM - Marta Kaczyńska z pierwszym mężem połączona była ślubem kościelnym
Tak na marginesie polityków - życie na tzw kocią łapę prowadzili ci lewicowi, jak i prawicowi - Kwaśniewscy, Tuskowie, Kaczyńscy.

Śr mar 18, 2015 15:01
Jezeli szukacie wśród polityków człowieka bez skazy .....
W całej historii ludzkości był tylko jeden taki, a i tak go ukrzyżowali.

Jeżeli ktokolwiek kreuje się na ideała, na nieomylnego męża opatrzności, to ja bym omijał takiego szczególnie szerokim łukiem.
Tak też konsekwentnie robię.

Śr mar 18, 2015 15:06
Kael napisał(a):
Alus juz ci to napisala, ale widze, ze to dla ciebie nie jest niemoralne, bo .... slubu koscielnego nie bylo. Czyli wszystko ok. No jasne.

A co w tym widzisz niemoralnego?
W końcu można po rejestracji sie wyrejsetować
(Nawet Sami swoi to wiedzieli) :)

I ślub koscielny nawet wieźmiesz gdy zechcesz.

Alus napisał(a):
MM - Marta Kaczyńska z pierwszym mężem połączona była ślubem kościelnymTak na marginesie polityków - życie na tzw kocią łapę prowadzili ci lewicowi, jak i prawicowi - Kwaśniewscy, Tuskowie, Kaczyńscy.

Litości z tą alkową!!!

Szkoda że o Rydzyk nie kandyduje. Było by po sprawie:) Dla katolików.
On z pewnościa nie prowadził życia na "kocia łapę" !

Niemoralnym to jest udzielanie unieważnień małżeństwa przez KK po 10, 20 latach pożycia w sakramentalnym związku.

Takie jest moje zdanie.

Ale odbiegamy od tematu.

Śr mar 18, 2015 15:15
Kael napisał(a):

@gita, jak ci sie podobaja te argumenty za p. Braunem?
http://gosc.pl/doc/2395536.Hufce-Brauna
Uwazam, ze sa nie do podwazenia dla katolikow.

Oczywiście masz rację, w/g mnie katolik może również głosować na Grzegorza Brauna. Wcześniej pisałam, że ja będę głosować na Andrzeja Dudę, ale nie pisałam, że katolik może głosować TYLKO na tego kandydata. Po zatwierdzeniu kandydatów przez PKW będzie można się więcej o nich dowiedzieć.
Obecnie tzwn. telewizja publiczna w ogóle nie poświęca czasu np. kandydatowi RN, a przecież taki istnieje i sądzę, że jego sztab wyborczy uzyska 100tys. podpisów.
Z kandydatem RN oglądałam wywiad w Superstacji i dla mnie jego brak matury dyskwalifikuje go, mieliśmy już prezydenta z podstawowym wykształceniem-elektryka z Gdańska, Lecha Wałęsę.

Śr mar 18, 2015 15:36
Cytuj:
Alus napisał(a):
MM - Marta Kaczyńska z pierwszym mężem połączona była ślubem kościelnymTak na marginesie polityków - życie na tzw kocią łapę prowadzili ci lewicowi, jak i prawicowi - Kwaśniewscy, Tuskowie, Kaczyńscy.

Litości z tą alkową!!!

Szkoda że o Rydzyk nie kandyduje. Było by po sprawie:) Dla katolików.
On z pewnościa nie prowadził życia na "kocia łapę" !

Niemoralnym to jest udzielanie unieważnień małżeństwa przez KK po 10, 20 latach pożycia w sakramentalnym związku.

Takie jest moje zdanie.

Ale odbiegamy od tematu.

Nie znasz faktów, to odpowiadam.
Zresztą to żadna tajemnica, M. Kaczyńska w książce "Moi rodzice" nie ukrywa kwestii ślubów kościelnych rodziców i swojego.
A za brak mojego oburzenia wobec cudzołożników, w innym wątku zebrałam niezłe cięgi.

Ostatnio edytowano Śr mar 18, 2015 15:49 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Śr mar 18, 2015 15:40
Marta Kaczyńska nie znajduje się wśród 24 kandydatów, z których sądzę, 10, a może nawet więcej zdobędzie wymaganą ilość 100tysięcy podpisów
http://ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/kandydaci/

Śr mar 18, 2015 15:43
Prosze quas pisze coś o niejakim Braunie.
A któż to jest?

Dzięki Kael za link.
Teraz wiem.Masakra.
Dżihad jedyne słowo jakie mi przuszło na myśl.

Maria-Magdalena, nie skreślaj Grzegorza Brauna po wstawce Kael. To jest naprawdę (tak uważam) człowiek godny uwagi przy wyborach dla katolika. Szkoda tylko że nie ma takiej siły jak Duda, ale gdyby miał to lewactwo, resortowe dzieci, wrogowie Kościoła, cała ta mafia... to jego by się bali najbardziej. Braun to katolik, człowiek wiary, bardzo mądry człowiek.

Jeżeli będzie Ci się chciało to polecam chociażby ten wywiad z Grzegorzem Braunem bo warto dla katolika i dla Polaka, jak też wiele innych wywiadów z nim.

https://www.youtube.com/watch?v=-TFEn0KlllA

Śr mar 18, 2015 21:54
navi31 napisał(a):
Do Korwinowskich treśći, zeby je zrozumieć, trzeba schować swoje pierwsze oburzenie do kieszeni
choc sam Korwin wie ze wiekszosć jego założen nie rozumie

A cóż to za skomplikowane założenia głosi Korwin? Podpiera się mechaniką kwantową, czy co, że większość nie może zrozumieć o co mu chodzi? :)
navi31 napisał(a):
Korwin natomiast mowi ze nie bedzie żadnej średniokrajowej, bo pracodawców przez to jest coraz mniej
nie wyrabiają na płacenie podatków, bankrutują , ratuje sie wielkie molochy a rypie na małych przedsiębiorców tym samym ubywa miejsc pracy i znacznie drożeje produkt.

Jak to nie będzie średniej krajowej? Korwin zakaże obliczania przez GUS średniego wynagrodzenia w Polsce? I dzięki temu przedsiębiorcy nie będą już bankrutować? :|

Cz mar 19, 2015 1:11

proponuje sie zapoznac z pojeciem wolnego rynku , i ogólnie programem partii JKM
a dopiero zabierać głos na ten temat.

Cz mar 19, 2015 1:31
Świetnie, widzę, że mam do czynienia z człowiekiem obeznanym z pojęciem wolnego rynku i programem Korwina, więc nie powinno być żadnego problemu z odpowiedzią na pytanie: czy będzie średnia krajowa za Korwina czy nie? Bardzo zaintrygowała mnie ta kwestia.

Cz mar 19, 2015 1:50
Oczywiście Grzegorza Brauna - osobę pozbawioną zdolności honorowej, a co dopiero godności umożliwiającej zostanie prezydentem muszą wykluczyć wszyscy posiadający szczątkową formę honoru Polacy. Nie tylko katolicy.

Nadal jednak nie wiemy:
  • Dlaczego katolik powinien głosować na Dudę?
  • Dlaczego katolik nie powinien głosować na Ogórek - najbardziej naturalnie narzucającą się kandydaturę z punktu widzenia katolika.
  • Jak deklarowane niepodpisanie Konwencji Przemocowej ma się do katolicyzmu.
  • Jakie są konkretnie poglądy Dudy w kwestii rozwiązań prawnych dot. aborcji.
  • Jakie są konkretnie poglądy Dudy w kwestii rozwiązań prawnych dot. IVF.

Ciekawi mnie, dlaczego gita tak panicznie boi się próby odpowiedzi na te pytania.

Cz mar 19, 2015 7:50

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/859 ... nosci.html
http://opinie.newsweek.pl/tesc-andrzeja ... 186,1.html
Nawiasem mówiąc, co PiS zrobiłby bez kadr z PO? Gliński też przecież ta sama historia ( w sensie był w PO).

Cz mar 19, 2015 9:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 68  Następna strona