Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 18:13

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Jeśli idzie o deprecjonowanie, to Ty jesteś mistrzynią w tej dziedzinie to po pierwsze.
Po drugie doskonale wiem, że przytoczyłaś cytat z nowego Testamentu i zapytam, znasz to powiedzenie:"Nie ucz księdza pacierza"?
Po trzecie Prezydent Andrzej Duda bierze udział w nabożeństwach i mszach, nie tylko w procesjach Bożego Ciała.

Dobrze, że bierze, ale nie jest pierwszym prezydentem katolikiem biorącym udział w mszach i nabożeństwach..
W przeciwieństwie jednak do poprzedników, wyraźnie widać, że udział w mszach i uroczystościach kościelnych Duda nadal traktuje w kategoriach kampanijno-manifestacyjnych.
Co sama napisałaś demonstruje swoja wiarę.

Ponieważ procesje Bożego Ciała to również demonstrowanie wiary, a więc w/g Alus biorący udział w tych procesjach biorą udział w kampanii manifestacyjnej.
Poza tym nigdzie nie pisałam, że PAD jest pierwszym prezydentem- katolikiem biorącym udział w mszach i uroczystościach kościelnych.

So cze 11, 2016 13:07
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus! Jeśli idzie o deprecjonowanie, to Ty jesteś mistrzynią w tej dziedzinie to po pierwsze.
Po drugie doskonale wiem, że przytoczyłaś cytat z nowego Testamentu i zapytam, znasz to powiedzenie:"Nie ucz księdza pacierza"?
Po trzecie Prezydent Andrzej Duda bierze udział w nabożeństwach i mszach, nie tylko w procesjach Bożego Ciała.

Dobrze, że bierze, ale nie jest pierwszym prezydentem katolikiem biorącym udział w mszach i nabożeństwach..
W przeciwieństwie jednak do poprzedników, wyraźnie widać, że udział w mszach i uroczystościach kościelnych Duda nadal traktuje w kategoriach kampanijno-manifestacyjnych.
Co sama napisałaś demonstruje swoja wiarę.

Cytuj:
Ponieważ procesje Bożego Ciała to również demonstrowanie wiary, a więc w/g Alus biorący udział w tych procesjach biorą udział w kampanii manifestacyjnej.

Kombinujesz nieudolnie
Cytuj:
Poza tym nigdzie nie pisałam, że PAD jest pierwszym prezydentem- katolikiem biorącym udział w mszach i uroczystościach kościelnych.

Ale pierwszym, który jak sama oceniłaś, demonstruje swoją wiarę

So cze 11, 2016 13:13
Alus! Nie kombinuj, a sięgnij do źródła!:

http://www.prezydent.pl/

So cze 11, 2016 13:50

gita napisał(a):

Gita! Nie kombinuj, a sięgnij w końcu po rozum!!!
PAD nie jest Bogiem, a strona www.prezydent.pl nie jest Biblią.
Obiektywna i krytyczna ocena PAD nie oznacza ściągnięcia na siebie kary wiecznego potępienia!!!!

So cze 11, 2016 14:02
Tomek44 napisał(a):
gita napisał(a):

PAD nie jest Bogiem, a strona http://www.prezydent.pl nie jest Biblią.
Obiektywna i krytyczna ocena PAD nie oznacza ściągnięcia na siebie kary wiecznego potępienia!!!!

Odgryzasz się za palanta? Im więcej krytyki ze strony palantów, tym większa szansa dla PAD na kolejna kadencję.

So cze 11, 2016 15:16
Tomek44 napisał(a):
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Ponieważ?

Wklej z powrotem to, co wykasowałeś - to może zrozumiesz.

To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła.

So cze 11, 2016 15:17

Tomek44 napisał(a):
Ponieważ?

To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła.

No tak: można odwrócić sytuację i napisać: "Procesja Bożego Ciała to właściwe miejsce dla prezydentów pokroju Bieruta i A. Dudy"....

So cze 11, 2016 15:27

gita napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
gita napisał(a):

PAD nie jest Bogiem, a strona http://www.prezydent.pl nie jest Biblią.

Odgryzasz się za palanta?

Mylisz się. Napisałem w 100% poważnie. Niestety dalej wyznajesz religię pisowską, gdzie papieżem jest J. Kaczyński....

So cze 11, 2016 15:31
Tomek44 napisał(a):
Tomek44 napisał(a):

No tak: można odwrócić sytuację i napisać: "Procesja Bożego Ciała to właściwe miejsce dla prezydentów pokroju Bieruta i A. Dudy"....

Masz jakieś merytoryczne argumenty, które potwierdzą Twoją tezę?

So cze 11, 2016 15:49
gita napisał(a):

A co niby to zmieni w Twojej ocenie Dudy demonstrującego swoją wiarę?
A procesje w Boże Ciało to akty czci i adoracji Chrystusa w Najświętszym Sakramencie, a nie demonstrowanie czegokolwiek.

So cze 11, 2016 15:50

Tomek44 napisał(a):

Masz jakieś merytoryczne argumenty, które potwierdzą Twoją tezę?

Twierdzisz, że procesja NIE JEST właściwym miejscem dla prezydentów pokroju B. Bieruta i A. Dudy???

So cze 11, 2016 17:06
Nie rżnij głupa. Skoroś stwierdził, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła, to przedstaw argumenty, które to potwierdzą.

So cze 11, 2016 17:13

Nie rżnij głupa. Skoroś stwierdził, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła, to przedstaw argumenty, które to potwierdzą.

1 Kor. 5: 11-13
Cytuj:
Dlatego pisałem wam wówczas, byście nie przestawali z takim, który nazywając się bratem, w rzeczywistości jest (...) oszczercą (...). Z takim nawet nie siadajcie wspólnie do posiłku. (12) Jakże bowiem mogę sądzić tych, którzy są na zewnątrz? Czyż i wy nie macie sądzić tych, którzy są wewnątrz? (13) Tych, którzy są na zewnątrz, będzie sądził Bóg. Usuńcie złego spośród was samych.

PAD przysięgał bronić Konstytucji RP z dodatkiem: 'Tak mi dopomóż Bóg". Tymczasem bezprawnie odmawiając przyjęcia ślubowania od sędziów TK pogardził prawem, a tym samym Konstytucją RP.

So cze 11, 2016 17:25
Tomek44 napisał(a):
PAD przysięgał bronić Konstytucji RP z dodatkiem: 'Tak mi dopomóż Bóg". Tymczasem bezprawnie odmawiając przyjęcia ślubowania od sędziów TK pogardził prawem, a tym samym Konstytucją RP.

Nie udawaj greka. Prezydent nie przyjął ślubowania od osób, których wybór na sędziów TK został anulowany przez sejm VIII Kadencji. Nie mówię już o tym, że w tym momencie mamy zaprzysiężonych 15 sędziów TK, wiec nie może zaprzysiąc kolejnych.

Wskarz rzeczywisty dowód, że pójście prezydenta RP na procesję Bożego Ciała hańbi Kościół.

So cze 11, 2016 17:33
Moderator

Nie przyjmuj tak bezkrytycznie tej propagandowej sieczki. Z faktu, że ktoś ma prawo powoływać ludzi na dane stanowisko, nie wynika prawo do odwoływania. Podstawowa logika.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So cze 11, 2016 17:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 245  Następna strona