Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Jeśli idzie o deprecjonowanie, to Ty jesteś mistrzynią w tej dziedzinie to po pierwsze. Po drugie doskonale wiem, że przytoczyłaś cytat z nowego Testamentu i zapytam, znasz to powiedzenie:"Nie ucz księdza pacierza"? Po trzecie Prezydent Andrzej Duda bierze udział w nabożeństwach i mszach, nie tylko w procesjach Bożego Ciała. Dobrze, że bierze, ale nie jest pierwszym prezydentem katolikiem biorącym udział w mszach i nabożeństwach.. W przeciwieństwie jednak do poprzedników, wyraźnie widać, że udział w mszach i uroczystościach kościelnych Duda nadal traktuje w kategoriach kampanijno-manifestacyjnych. Co sama napisałaś demonstruje swoja wiarę.Ponieważ procesje Bożego Ciała to również demonstrowanie wiary, a więc w/g Alus biorący udział w tych procesjach biorą udział w kampanii manifestacyjnej. Poza tym nigdzie nie pisałam, że PAD jest pierwszym prezydentem- katolikiem biorącym udział w mszach i uroczystościach kościelnych.
|
So cze 11, 2016 13:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Jeśli idzie o deprecjonowanie, to Ty jesteś mistrzynią w tej dziedzinie to po pierwsze. Po drugie doskonale wiem, że przytoczyłaś cytat z nowego Testamentu i zapytam, znasz to powiedzenie:"Nie ucz księdza pacierza"? Po trzecie Prezydent Andrzej Duda bierze udział w nabożeństwach i mszach, nie tylko w procesjach Bożego Ciała. Dobrze, że bierze, ale nie jest pierwszym prezydentem katolikiem biorącym udział w mszach i nabożeństwach.. W przeciwieństwie jednak do poprzedników, wyraźnie widać, że udział w mszach i uroczystościach kościelnych Duda nadal traktuje w kategoriach kampanijno-manifestacyjnych. Co sama napisałaś demonstruje swoja wiarę.Cytuj: Ponieważ procesje Bożego Ciała to również demonstrowanie wiary, a więc w/g Alus biorący udział w tych procesjach biorą udział w kampanii manifestacyjnej. Kombinujesz nieudolnie Cytuj: Poza tym nigdzie nie pisałam, że PAD jest pierwszym prezydentem- katolikiem biorącym udział w mszach i uroczystościach kościelnych. Ale pierwszym, który jak sama oceniłaś, demonstruje swoją wiarę
|
So cze 11, 2016 13:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Nie kombinuj, a sięgnij do źródła!: http://www.prezydent.pl/
|
So cze 11, 2016 13:50 |
|
|
|
 |
Tomek44
|
Gita! Nie kombinuj, a sięgnij w końcu po rozum!!! PAD nie jest Bogiem, a strona www.prezydent.pl nie jest Biblią. Obiektywna i krytyczna ocena PAD nie oznacza ściągnięcia na siebie kary wiecznego potępienia!!!!
|
So cze 11, 2016 14:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Gita! Nie kombinuj, a sięgnij w końcu po rozum!!! PAD nie jest Bogiem, a strona http://www.prezydent.pl nie jest Biblią. Obiektywna i krytyczna ocena PAD nie oznacza ściągnięcia na siebie kary wiecznego potępienia!!!! Odgryzasz się za palanta? Im więcej krytyki ze strony palantów, tym większa szansa dla PAD na kolejna kadencję.
|
So cze 11, 2016 15:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Ponieważ?
Wklej z powrotem to, co wykasowałeś - to może zrozumiesz. To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła.
|
So cze 11, 2016 15:17 |
|
 |
Tomek44
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Tomek44 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Ponieważ?
Wklej z powrotem to, co wykasowałeś - to może zrozumiesz. To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła. No tak: można odwrócić sytuację i napisać: "Procesja Bożego Ciała to właściwe miejsce dla prezydentów pokroju Bieruta i A. Dudy"....
|
So cze 11, 2016 15:27 |
|
 |
Tomek44
|
gita napisał(a): Tomek44 napisał(a): Gita! Nie kombinuj, a sięgnij w końcu po rozum!!! PAD nie jest Bogiem, a strona http://www.prezydent.pl nie jest Biblią. Obiektywna i krytyczna ocena PAD nie oznacza ściągnięcia na siebie kary wiecznego potępienia!!!! Odgryzasz się za palanta? Mylisz się. Napisałem w 100% poważnie. Niestety dalej wyznajesz religię pisowską, gdzie papieżem jest J. Kaczyński....
|
So cze 11, 2016 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Tomek44 napisał(a): Wklej z powrotem to, co wykasowałeś - to może zrozumiesz. To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła. No tak: można odwrócić sytuację i napisać: "Procesja Bożego Ciała to właściwe miejsce dla prezydentów pokroju Bieruta i A. Dudy".... Masz jakieś merytoryczne argumenty, które potwierdzą Twoją tezę?
|
So cze 11, 2016 15:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co niby to zmieni w Twojej ocenie Dudy demonstrującego swoją wiarę? A procesje w Boże Ciało to akty czci i adoracji Chrystusa w Najświętszym Sakramencie, a nie demonstrowanie czegokolwiek.
|
So cze 11, 2016 15:50 |
|
 |
Tomek44
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Tomek44 napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): To, co pominąłem, nie sprawia, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła. No tak: można odwrócić sytuację i napisać: "Procesja Bożego Ciała to właściwe miejsce dla prezydentów pokroju Bieruta i A. Dudy".... Masz jakieś merytoryczne argumenty, które potwierdzą Twoją tezę? Twierdzisz, że procesja NIE JEST właściwym miejscem dla prezydentów pokroju B. Bieruta i A. Dudy???
|
So cze 11, 2016 17:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie rżnij głupa. Skoroś stwierdził, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła, to przedstaw argumenty, które to potwierdzą.
|
So cze 11, 2016 17:13 |
|
 |
Tomek44
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Nie rżnij głupa. Skoroś stwierdził, że udział prezydenta RP w procesji na Boże Ciało jest hańbiący dla Kościoła, to przedstaw argumenty, które to potwierdzą. 1 Kor. 5: 11-13 Cytuj: Dlatego pisałem wam wówczas, byście nie przestawali z takim, który nazywając się bratem, w rzeczywistości jest (...) oszczercą (...). Z takim nawet nie siadajcie wspólnie do posiłku. (12) Jakże bowiem mogę sądzić tych, którzy są na zewnątrz? Czyż i wy nie macie sądzić tych, którzy są wewnątrz? (13) Tych, którzy są na zewnątrz, będzie sądził Bóg. Usuńcie złego spośród was samych. PAD przysięgał bronić Konstytucji RP z dodatkiem: 'Tak mi dopomóż Bóg". Tymczasem bezprawnie odmawiając przyjęcia ślubowania od sędziów TK pogardził prawem, a tym samym Konstytucją RP.
|
So cze 11, 2016 17:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): PAD przysięgał bronić Konstytucji RP z dodatkiem: 'Tak mi dopomóż Bóg". Tymczasem bezprawnie odmawiając przyjęcia ślubowania od sędziów TK pogardził prawem, a tym samym Konstytucją RP. Nie udawaj greka. Prezydent nie przyjął ślubowania od osób, których wybór na sędziów TK został anulowany przez sejm VIII Kadencji. Nie mówię już o tym, że w tym momencie mamy zaprzysiężonych 15 sędziów TK, wiec nie może zaprzysiąc kolejnych. Wskarz rzeczywisty dowód, że pójście prezydenta RP na procesję Bożego Ciała hańbi Kościół.
|
So cze 11, 2016 17:33 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Nie przyjmuj tak bezkrytycznie tej propagandowej sieczki. Z faktu, że ktoś ma prawo powoływać ludzi na dane stanowisko, nie wynika prawo do odwoływania. Podstawowa logika.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So cze 11, 2016 17:42 |
|
|
|