Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 8:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Tomek44 napisał(a):
PAD przysięgał bronić Konstytucji RP z dodatkiem: 'Tak mi dopomóż Bóg". Tymczasem bezprawnie odmawiając przyjęcia ślubowania od sędziów TK pogardził prawem, a tym samym Konstytucją RP.

Nie udawaj greka. Prezydent nie przyjął ślubowania od osób, których wybór na sędziów TK został anulowany przez sejm VIII Kadencji. Nie mówię już o tym, że w tym momencie mamy zaprzysiężonych 15 sędziów TK, wiec nie może zaprzysiąc kolejnych.

Wskarz rzeczywisty dowód, że pójście prezydenta RP na procesję Bożego Ciała hańbi Kościół.

Ty rżniesz głupa.
Zanim sejm bezprawnie "anulował" wybór sędziów TK, to PAD uprzednio bezprawnie wstrzymał się z przyjęciem przysięgi od sędziów TK.
Po drugie: PAD powinien był całkowicie zignorować tą bezprawną uchwałę - bo przysięgał "na Boga" bronić Konstytucji!!!
Równie dobrze obecnie sejm mógłby "uchwalić sobie" stwierdzenie nieważności wyboru Rzeplińskiego i innych sędziów TK wybranych przez PO, PSL i SLD i od razu wybrać do kompletu wszystkich z PIS.
Innymi słowy ta "uchwała" sejmu jest godna określenia jako "stanowisko kolesiów z klubu PIS", a nie uchwała wywierająca jakiekolwiek skutki prawne.

Więc prawdziwy powód hańby to 1 Kor. 5: 11-13.

So cze 11, 2016 17:43
Tomek44 napisał(a):

No cóż, w takim przypadku pozostaje Ci wskazać oszczerstwa w wypowiedziach prezydenta. Zapraszam.

So cze 11, 2016 18:07
Tomek44 napisał(a):

No cóż, w takim przypadku pozostaje Ci wskazać oszczerstwa w wypowiedziach prezydenta. Zapraszam.

Wedle Dudy modlimy sie o dojną ojczyznę.

So cze 11, 2016 18:14

Tomek44 napisał(a):

"Obejmując z woli Narodu urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, uroczyście przysięgam, że dochowam wierności postanowieniom Konstytucji,
będę strzegł niezłomnie godności Narodu,
niepodległości i bezpieczeństwa Państwa, a dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli będą dla mnie zawsze najwyższym nakazem. Tak mi dopomóż Bóg".

1. "dochowam wierności postanowieniom Konstytucji" - wyjaśniliśmy sobie wyżej krzywoprzysięstwo PAD, poprzez złamanie Konstytucji RP przez niego.

2. "będę strzegł niezłomnie godności Narodu" - Wypowiedź PAD w Niemczech do Prezydenta Niemiec (za czasów rządów E. Kopacz): " niestety Polska nie jest dziś krajem, o którym można by powiedzieć, że jest państwem sprawiedliwym". Ta OSZCZERCZA i poniżająca wypowiedź łamie ewidentnie ten fragment przysięgi PAD.
Żaden prezydent na świecie nie pluje na swój kraj. Tylko PAD uwłacza godności swych obywateli.

So cze 11, 2016 18:23
Tomek44 napisał(a):
Tomek44 napisał(a):

"Obejmując z woli(...)

Interesują mnie fakty, a nie Twoje przekonania. Wskaż więc oszczerczą wypowiedź prezydenta, bo to, że opisanie rzeczywistości RP godzi w Twoje POwskie poczucie "sprawiedliwości", to już nie jego wina. :D

So cze 11, 2016 19:23

gita napisał(a):
Acro napisał(a):
Nie zdradzi, bo raz - wymagało by to samodzielności myślenia i pewnego poziomu intelektualnego, dla gity nieosiągalnego, a dwa - nie ma nic do zdradzenia. PUPAD ogranicza sie do jazdy na nartach i klęczenia, obietnic nie realizuje.

Żaden palant nie jest mnie w stanie obrazić, nawet, jeśli tchórzliwie ukrywa się za nickiem Acro!

Brygida Naruniec

Brygida. Hmmm... I ja się pytam: czy to na pewno polskie imię?... :D
A jakbym się ukrywał na nickiem "Kaczor" to bym się był w stanie obrazić?
Jak wygląda odważne ukrywanie się za jakimś nickiem?
Co do obrażenia ciebie - nie mam takich ambicji. Obrażenie się to forma aktywności intelektualnej, niezbyt zaawansowanej, ale jednak, więc trudno czegoś takiego oczekiwać od ciebie.
No i na koniec - naturalnie, Brygida nie zdradziła. Ciekawe dlaczego? :D

So cze 11, 2016 19:24

Interesują mnie fakty, a nie Twoje przekonania. Wskaż więc oszczerczą wypowiedź prezydenta, bo to, że opisanie rzeczywistości RP godzi w Twoje POwskie poczucie "sprawiedliwości", to już nie jego wina. :D

Twoje twierdzenie o moim POwskim poczuciu sprawiedliwości jest oszczerstwem i łamie regulamin tego forum.
Żądam dowodu, że jestem zwolennikiem PO bądź jakiejkolwiek innej partii politycznej.
Bo ja zawsze twierdziłem i twierdzę, że jestem apolityczny.
Apolityczność nie wyklucza wytykania łamania prawa przez polityków.

Po drugie: faktem jest, a nie "moim przekonaniem" że PAD przysięgał "strzec niezłomnie godności Narodu", a nie jego PIS-owskiego poczucia "sprawiedliwości".

I faktem jest, a nie "przekonaniem", że zamiast bronić godności Narodu, PAD plugawił swój Naród przed Prezydentem Niemiec.
Więc masz FAKTY dotyczące oszczerstwa PAD.
Po trzecie: Alus zapodała kolejne oczywiste oszczerstwo PAD, imputujące innym modlenie się o "Ojczyznę dojną".

So cze 11, 2016 20:03
Nie lubię tego forum :D . A to mnie wylogowuje i muszę zmienić hasło, bo zapomniałam poprzednie, a to znów nie powiadamia, że są jakieś nowe posty w temacie, a tu taka ciekawa dyskusja, bardzo chrześcijańska w wydaniu lepszego sortu :( :?

So cze 11, 2016 22:01

Tomek44 napisał(a):
Zanim sejm bezprawnie "anulował" wybór sędziów TK, to PAD uprzednio bezprawnie wstrzymał się z przyjęciem przysięgi od sędziów TK.

Obłudę prezydenta widać było najlepiej po tym, że z przyjęciem ślubowania od sędziów wybranych przez poprzedni Sejm zwlekał, łamiąc Konstytucję.
Bo miał niby jakieś wątpliwości.
A od sędziów wybranych przez obecny Sejm ślubowanie przyjmował pośpiesznie, w środku nocy tuż przed tym, jak TK miał w tej sprawie orzekać.
I wtedy żadnych wątpliwości nie miał?
Cały prawniczy świat grzmiał, że odwołanie poprzednich sędziów nie ma żadnej mocy prawnej.
A on - bez chwili refleksji - odbierał ślubowanie o 1 w nocy.

Cytuj:
Po drugie: PAD powinien był całkowicie zignorować tą bezprawną uchwałę - bo przysięgał "na Boga" bronić Konstytucji!!!

Prezydent Duda przypomina świętoszka (Tartuffe) z komedii Molliera.
Pełnienie urzędu rozpoczął chodząc na kolanach od kościoła do kościoła. Rozmodlony i pobożny.
A gdy przyszło co do czego, okazało się, że jest to człowiek, który pluje na najwyższe prawo swojego własnego narodu, lekceważy je.
Nie mieliśmy jeszcze tak dwulicowego prezydenta.

N cze 12, 2016 6:09
Alus napisał(a):
Tomek44 napisał(a):

Wedle Dudy modlimy sie o dojną ojczyznę.

Kolejna manipulacja Alus polegająca na niedomówieniu.
Faktycznie to była niefortunna wypowiedź PAD, za którą przeprosił, gdyż stać go na przyznanie się do błędu, ludzi wielkich stać na przyznanie się do błędu.
Tutaj więcej na ten temat:

http://www.parlamentarny.pl/ludzie/andr ... ,7876.html

N cze 12, 2016 7:59
Niejeden chce być pobożny, ale nikt nie chce być pokorny - dowodem zasadności tegoż jest złośliwe, publiczne oskarżenie rodaków o modlitwę do Boga ojczyznę dojną racz nam zwrócić panie.

N cze 12, 2016 8:10
Alus napisał(a):
Niejeden chce być pobożny, ale nikt nie chce być pokorny - dowodem zasadności tegoż jest złośliwe, publiczne oskarżenie rodaków o modlitwę do Boga ojczyznę dojną racz nam zwrócić panie.

WIEDZIAŁAM, że nie dasz za wygraną! a publiczne przeprosiny nic nie znaczą?

N cze 12, 2016 8:19
gita napisał(a):
Alus napisał(a):

Cytuj:

Wiele znaczą i zostały przyjęte, ale wybaczenie nie skutkuje zapomnieniem.
Powiedział tak raz, w odpowiednim momencie powie podobnie.

N cze 12, 2016 8:27
gita napisał(a):

A cóż to za przeprosiny, w których zaznaczył, że powinien to samo wypowiedzieć innymi słowami? Przeprosiny są wówczas, jeśli ma się świadomość wyrządzonej krzywdy.

N cze 12, 2016 8:31
Helenka napisał(a):
gita napisał(a):

A cóż to za przeprosiny, w których zaznaczył, że powinien to samo wypowiedzieć innymi słowami? Przeprosiny są wówczas, jeśli ma się świadomość wyrządzonej krzywdy.

Są osoby publiczne oraz dyskutujące na tym forum, że przeprosiny nie wystarczą, ale pokuta np. na kolanach do Częstochowy byłaby zadośćuczynieniem. Mam nadzieje, że Ty do takich nie należysz.

Przepraszam, że nieco odbiegłam od tematu, chociaż było to w kontekście przeprosin za niefortunną wypowiedź PAD.

N cze 12, 2016 8:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 245  Następna strona