Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Marek_Piotrowski
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Obśmiałem się z tego Wałęsy wyprowadzającego rosyjskie wojska (kto pamięta sprawę spółek rosyjskich które usiłował zainstalować w bazach po tych wojskach w charakterze jaczejek wywiadowczych, wie o co chodzi) i przez chwilę skusiło mnie by podyskutować. Ale nie - nie warto. Raz, ze jak widać po Twoim wpisie znasz tylko hasła, a nie realny wpływ prezydentów i to co usiłowali zrobić, dwa, że ogólnie wątek ma raczej formę (niezbyt kulturalnej) nagonki na Prezydenta i szkoda na niego czasu.
Helenko - pozwól że sam będę decydował co napiszę. Czasy cenzury minęły i inwigilacji tych, co piszą inaczej minęły. EOT.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Wt cze 14, 2016 18:16 |
|
|
|
 |
mikkel
|
No co takiego wielkiego prezydent Duda zrobił? Czego dokonał? Z czego wynika jego wyższość na wszystkimi pozostałymi prezydentami? Wyjąwszy rzecz jasna geniusza politycznego L. Kaczyńskiego.
|
Wt cze 14, 2016 18:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Helenko - pozwól że sam będę decydował co napiszę. Czasy cenzury minęły i inwigilacji tych, co piszą inaczej minęły. EOT. Masz prawo do własnej oceny, ale nie spodziewałam się, że przejmiesz styl dyskusji od Dariusza555, czyli "Tablica ogłoszeń".
|
Wt cze 14, 2016 18:24 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
W zasadzie nawet masz rację z tym, że to przesada z mojej strony.
Rzecz jednak w tym, że to nie ma związku z różnicą poglądów i popieranych opcji politycznych. Na początku pozytywnie oceniałem A. Dudę i wiązałem z nim pewne nadzieje. Do czasu gdy PiS wygrał wybory. Wtedy Duda zaczął sygnować każdy bezczelny pomysł Kaczyńskiego i okazał się totalnym hipokrytą, który czynami przeczy swoim dawniej wypowiedzianym słowom (o ułaskawieniu i TK).
Bardzo dobrze zaczął. Na Zachodzie został potraktowany z dużym szacunkiem i uznaniem. Zasiadał obok Obamy i Putina na szczycie ONZ. Mógł tak wiele dobrego zrobić dla pozycji Polski na arenie międzynarodowej. Teraz wydaje się, że stracił wszystko. Nie jest traktowany poważnie. Wszyscy już wiedzą, z kim tutaj warto się spotykać, a kogo zlekceważyć.
Nawet Kaczyński powiedział, że funkcją Dudy jest "stać dobrze". Czyli de facto powiedział, że jest nikim. To dopiero chamstwo.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Wt cze 14, 2016 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeciez od fanow PAD nie dowiemy sie, dlaczego sa jego fanami. Sa i koniec. Moze nabrali sie w kampanii wyborczej na “znaki z nieba“ i otoczke? Poczatki byly wlasnie takie, jak pisal Soul33. A PAD sam wszystko wlasnymi rekami popsul, bo posluszenstwo prezesowi jest dla niego wazniejsze niz jakiekolwiek przysiegi przed Bogiem i ludzmi. Plus wlasnie takie pogaduszki na twitterze. I jak go traktowac powaznie? Jest prezydentem Polski, ale sam tego nie traktuje z powaga poza skladaniem wiencow za granica i robieniem Polsce zlej prasy. Pani prezydentowa tez potrafi ladnie ... milczec. Widac nie ma nic do powiedzenia, choc tak jak prasa chwalila przed wyborami.
|
Wt cze 14, 2016 18:39 |
|
|
|
 |
mikkel
|
Soul33 napisał(a): Nawet Kaczyński powiedział, że funkcją Dudy jest "stać dobrze". Czyli de facto powiedział, że jest nikim. To dopiero chamstwo. Nikim? Ba! Do tej pory szkolnym dzieciom Pan prezydent kojarzył się z pewną częścią ciała na literę "d". W jednej z opolskich szkół wybuchła nawet w związku z tymi skojarzeniami afera, a w jej następstwie śledztwo. Gdy teraz J. Kaczyński mówi o prezydencie, że "dobrze stoi", to już nie wiem z czym będzie się Pan Prezydent kojarzył im i wszystkim innym.
|
Wt cze 14, 2016 18:45 |
|
 |
Tomek44
|
Kael napisał(a): Przeciez od fanow PAD nie dowiemy sie, dlaczego sa jego fanami. Sa i koniec.
Co nie zmienia faktu, że Marek Piotrowski obraźliwie wypowiedział się o innych dyskutantach, którzy nie podzielają jego poglądu. Więc powinien wytłumaczyć np. Tobie z jakich powodów Ty "powinnaś uznawać PAD za najlepszego prezydenta RP". W przeciwnym wypadu oznacza to, że sam się skompromitował swym postem.
|
Wt cze 14, 2016 18:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): @Alus primo, Duda był posłem od 2011.
secundo, od mniej więcej Smoleńska PiS "zainwestował" w internet i media alternatywne. Była to zmasowana akcja szerokim frontem i przy wykorzystaniu różnych metod, tak otwartych jak i tych nieco mniej. Dziś zbierają tego owoce.
tertio: nie, nie odrzucam teorii, że sam Duda rządzi swoim kontem. Jest to możliwe, ale IMHO - mało prawdopodobne. Chyba wszyscy posłowie sami rządzą swoim kontem....a jesli nie, to ich wina gdy zatrudniają niegramotnych.....raczej trudno byłoby podrobić p. Pawłowicz Przy czym błędy nie zdarzają sie jedynie głąbom - nieuwaga, stres, pośpiech - często bywają ich przyczyną. bert04 napisał(a): Jak dotąd widziałem tylko dowody, jak "Andrzej Duda" na twitterze udowadniał, że jest Andrzejem Dudą. Nie znam przypadku, żeby poza twitterem (real, wywiad prasowy etc.) Andrzej Duda deklarował, że jest "Andrzejem Dudą". Być może nie znam jego wszystkich wypowiedzi. Z drugiej strony, nie takie fejki się widziało, a słitfocie na takie okazje można produkować na zapas, niezależnie od czasu i miejsca wpisu. Rzecznik p. Magierowski jednoznacznie potwierdził, że z małolatami twittuje Duda. Marek_Piotrowski napisał(a): Obśmiałem się z tego Wałęsy wyprowadzającego rosyjskie wojska (kto pamięta sprawę spółek rosyjskich które usiłował zainstalować w bazach po tych wojskach w charakterze jaczejek wywiadowczych, wie o co chodzi) i przez chwilę skusiło mnie by podyskutować. Ale nie - nie warto. Raz, ze jak widać po Twoim wpisie znasz tylko hasła, a nie realny wpływ prezydentów i to co usiłowali zrobić, dwa, że ogólnie wątek ma raczej formę (niezbyt kulturalnej) nagonki na Prezydenta i szkoda na niego czasu. Oczywiście Wałęsa miał taki pomysł, zostało mu to wybite z głowy. Niemniej to Wałęsa zaprosił Jelcyna do Polski, zorganizował całonocną alkoholową libację, po której nad ranem ululanyJelcyn podpisał dokument o wycofaniu wojsk z Polski. Jakbyś nie zauważył - nagonka na PBK trwała 5,5 lat, do czerwca 2016r, a temat założyła Gita2
|
Wt cze 14, 2016 19:02 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Tomek44 napisał(a): Kael napisał(a): Przeciez od fanow PAD nie dowiemy sie, dlaczego sa jego fanami. Sa i koniec.
Co nie zmienia faktu, że Marek Piotrowski obraźliwie wypowiedział się o innych dyskutantach, którzy nie podzielają jego poglądu. Więc powinien wytłumaczyć np. Tobie z jakich powodów Ty "powinnaś uznawać PAD za najlepszego prezydenta RP". W przeciwnym wypadu oznacza to, że sam się skompromitował swym postem. Tomaszu, przerywam, bo KŁAMIESZ. Nie napisałem że ktokolwiek powinien uznawać PAD za najlepszego prezydenta RP - napisałem jedynie, że ja tak uważam. Tym bardziej nie wypowiadałem się pogardliwie o nikim z powodu wyznawanego przez tego kogoś poglądu, a jedynie zwróciłem uwagę na chamskie FORMY jakie tu stosują wobec niego co niektórzy.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Wt cze 14, 2016 19:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Problem z lepszym sortem (czyli fanami PiSu, prezesa, prezydenta i ogolnie dobrej zmiany) jest w tym, ze oni moga rzucac dowolne hasla jako aksjomaty i gorszy sort nie ma prawa nawet pytac. Ma pokornie przyjmowac prawde objawiona przez aktualna wladze i tych, ktorzy te wladze pochwalaja bezkrytycznie.
Ale jesli gorszy sort napisze cokolwiek, to musi to udowadniac, wykazywac, najlepiej artykuly naukowe przytaczac. Wtedy lepszy sort nagle potrafi przyznac sie do nieznajomosci jezykow obcych i programow tlumaczacych ( na marginesie: czy prezes w wgole zna jakis jezyk obcy poza ewentualnie rosyjskim?)
A jak im juz wszystko przetlumaczyc, to nagle .... nie ma zadnej reakcji na prawde, ktora ich wizji swiata nie popiera.
I tak wygladaja “dyskusje“.
|
Wt cze 14, 2016 19:46 |
|
 |
Tomek44
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Tomek44 napisał(a): Kael napisał(a): Przeciez od fanow PAD nie dowiemy sie, dlaczego sa jego fanami. Sa i koniec.
Co nie zmienia faktu, że Marek Piotrowski obraźliwie wypowiedział się o innych dyskutantach, którzy nie podzielają jego poglądu. Więc powinien wytłumaczyć np. Tobie z jakich powodów Ty "powinnaś uznawać PAD za najlepszego prezydenta RP". W przeciwnym wypadu oznacza to, że sam się skompromitował swym postem. Tomaszu, przerywam, bo KŁAMIESZ. Na czym ma polegać moje "kłamstwo"??? Marek_Piotrowski napisał(a): Nie napisałem że ktokolwiek powinien uznawać PAD za najlepszego prezydenta RP Ani ja tego w ogóle nie zarzucałem Tobie. Marek_Piotrowski napisał(a): - napisałem jedynie, że ja tak uważam. Przy okazji napisałeś pogardliwie i obraźliwie o innych, że się "kompromitują". Więc Twoim obowiązkiem jest wykazanie tej "kompromitacji" innych. Jak? Właśnie najlepiej poprzez przedstawienie powodów dla których zarówno Ty jak i inni powinni uważać A. Dudę za "najlepszego prezydenta RP". Jak nie potrafisz zapodać żadnych powodów dla których Ty uważasz A. Dudę za "najlepszego prezydent RP", bo np. się tego wstydzisz - to sam się skompromitowałeś do reszty. (Oczywiście czepianie się formy postów jest całkowicie niemerytoryczne).
|
Wt cze 14, 2016 19:55 |
|
 |
mikkel
|
Alus napisał(a): Niemniej to Wałęsa zaprosił Jelcyna do Polski, zorganizował całonocną alkoholową libację, po której nad ranem ululanyJelcyn podpisał dokument o wycofaniu wojsk z Polski. I to właśnie - skuteczność - liczy się najbardziej w polityce. A na czym polega wielkość prezydenta Dudy, najprawdopodobniej się nie dowiemy. Choć mamy tu już drugą, po gicie osobę, która powtarza, że Andrzej Duda jest najlepszym prezydentem Polski. Ustępującym wielkością jedynie wiekopomnemu geniuszowi politycznemu Lechowi Kaczyńskiemu, który odkrył, że putinowska Rosja ma apetyt na Gruzję, Ukrainę, kraje bałtyckie, a także na nas.
Ostatnio edytowano Wt cze 14, 2016 20:17 przez mikkel, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt cze 14, 2016 20:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Problem z lepszym sortem (czyli fanami PiSu, prezesa, prezydenta i ogolnie dobrej zmiany) jest w tym, ze oni moga rzucac dowolne hasla jako aksjomaty i gorszy sort nie ma prawa nawet pytac. Ma pokornie przyjmowac prawde objawiona przez aktualna wladze i tych, ktorzy te wladze pochwalaja bezkrytycznie.
Ale jesli gorszy sort napisze cokolwiek, to musi to udowadniac, wykazywac, najlepiej artykuly naukowe przytaczac. Wtedy lepszy sort nagle potrafi przyznac sie do nieznajomosci jezykow obcych i programow tlumaczacych ( na marginesie: czy prezes w wgole zna jakis jezyk obcy poza ewentualnie rosyjskim?)
A jak im juz wszystko przetlumaczyc, to nagle .... nie ma zadnej reakcji na prawde, ktora ich wizji swiata nie popiera.
I tak wygladaja “dyskusje“. 
|
Wt cze 14, 2016 20:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wlasnie nie. Lech Kaczynski wedlug nich, nawet sie nie umywa do wielkiego prezydenta Andrzeja Dudy. PAD przerasta wszystkich dotychczasowych polskich prezydentow. A czym? No coz: kon jak jest kazdy widzi i jak ktos go nie docenia, to ... sie nie zna. Ot, gorszy sort.
|
Wt cze 14, 2016 20:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeśli odpowiedziałaś na mojego mema, to nie zrozumiałaś. On odnosił sie do sposobu dyskusji najlepszego sortu.
|
Wt cze 14, 2016 20:22 |
|
|
|