Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 16, 2025 13:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14761 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 985  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Helenka napisał(a):
Cytuj:
Premier Turcji poinformował, że w kraju ma miejsce wojskowy zamach stanu. W Ankarze słyszano strzały, a nad miastem latają helikoptery i samoloty wojskowe – donosi Reuters. Nie znane są szczegóły zdarzenia.

Przed kilkunastoma minutami kilka głośnych strzałów padło w Ankarze. Helikoptery i samoloty wojskowe latają również nad Stambułem. Dwa mosty, które oddzielają azjatycką i europejską część miasta zostały wyłączone z ruchu.
https://www.bing.com/search?q=PILNE%3A+ ... ORM=CHROMN

Zwycięstwo wojskowych - kłopot dla NATO, zwycięstwo Erdogana - kłopot dla Europy, bo zapewne nastąpi intensywniejsza islamizacja Turcji, a co za tym idzie radykalizm i terroryści.
Sytuacja nie rokująca nic nic dobrego.

So lip 16, 2016 7:11

przedwczoraj na ZDF byl program pt " maybrit " czyli nie tylko o brexicie . rowniez Frexit , Dexit i Hexit .
Niemcy juz tez maja powoli dosc kompletnej nieudolnosci EU . wycinek z lokalnej gazety w Dolnej Frankonii .
http://de.swoopshare.com/file/d53be7acf ... +.jpg.html

So lip 16, 2016 11:25
Dariusz-555 napisał(a):
przedwczoraj na ZDF byl program pt " maybrit " czyli nie tylko o brexicie . rowniez Frexit , Dexit i Hexit .
Niemcy juz tez maja powoli dosc kompletnej nieudolnosci EU . wycinek z lokalnej gazety w Dolnej Frankonii .
http://de.swoopshare.com/file/d53be7acf ... +.jpg.html

To co....znudzili sie już rządzeniem całą UE????

So lip 16, 2016 11:27
Zdjecie z byle czego warte tyle co mem.
"Niemcy maja dosyc" w ustach cudzoziemca, to bardzo odwazna opinia. Na bazie jakiegos artykulu? Czy tylko naglowka?

So lip 16, 2016 11:41

znudzili rzadzeniem czy nie , mnie to nie obchodzi . jedno wiadomo , Junkerom , Schmittom i Timermansom z EU nie znudzilo sie jeszcze trzymanie Polski na smyczy .

So lip 16, 2016 12:12
Dariusz-555 napisał(a):
znudzili rzadzeniem czy nie , mnie to nie obchodzi . jedno wiadomo , Junkerom , Schmittom i Timermansom z EU nie znudzilo sie jeszcze trzymanie Polski na smyczy .

Powiedz to min Morawieckiemu, który plan rozwoju dla Polski opiera na funduszach unijnych :badgrin:

So lip 16, 2016 12:34

no to juz widze ten " rozwoj " .

So lip 16, 2016 12:42
Pewnie: za zlotowki bylyby szybszy. Jak w latach ... osiemdziesiatych np?

Rzad juz planuje pieniezne perpetuum mobile
http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/obligac ... 49372.html
Jak dac, zeby .... nie wydac

So lip 16, 2016 13:13

Slowacja po przejsciu na OJRO przezywa horror . to samo na Litwie , bieda az piszczy bo mam tam rodzine .
do dzis Polska nie moze dogonic gospodarki z konca lat 80 - tych . i wklejanie zadnego smiesznego linku nie pomoze i nie zmieni mojego zdania .

So lip 16, 2016 13:49
O święta naiwności :!: :!: :!: Ty myślisz, że komukolwiek zależy na zmianie Twojego zdania :?: :?: :?: :shock:
No cóż, bez Dariusza555 Polska upadnie i dlatego musimy wszelkimi sposobami przekonać go, aby zmienił zdanie :? :lol:

So lip 16, 2016 14:05

Dariusz-555 napisał(a):
Slowacja po przejsciu na OJRO przezywa horror . to samo na Litwie , bieda az piszczy bo mam tam rodzine .
do dzis Polska nie moze dogonic gospodarki z konca lat 80 - tych . i wklejanie zadnego smiesznego linku nie pomoze i nie zmieni mojego zdania .

Nie wierz ślepo pisowskiej propagandzie.
Oba te kraje są bogatsze od Polski.
Zarówno jeżeli chodzi o PKB nominalny na głowę mieszkańca, jak i liczony wg parytetu siły nabywczej.

Euro im więc jakoś nie zaszkodziło wyprzedzić Polski w poziomie rozwoju.

So lip 16, 2016 17:11

powtarzam , na Litwie mam rodzine a kilku Slowakow znam tu na Bawarii , ktorzy przyjechali za chlebem i w tym temacie nie jest mi potrzebna ( jak to nazywasz ) pisowska propaganda .

nie wierz slepo smiesznym stronkom internetowym o jakims nominalnym PKB czy innych " parytetach " .

aczkolwiek odnosnie zadluzenia to rzeczywiscie mozna by mowic ze Litwa i Slowacja sa bogatsze od PL . nie znam innego kraju na swiecie , ktorego zadluzenie zbliza sie do dwoch bilionow dolcow . dla przypomnienia , przed unia - 300 miliardow .

So lip 16, 2016 18:48
Te dwa biliony dolarow to o. Rydzyk ci podal? A podobno pieniadze umie liczyc...

So lip 16, 2016 19:25

Dariusz-555 napisał(a):
nie znam innego kraju na swiecie , ktorego zadluzenie zbliza sie do dwoch bilionow dolcow .

W to, nie nie znasz innego kraju, akurat wierzę. Ale dlaczego Twoja ignorancja ma być dla nas dowodem na cokolwiek?
No i, naturalnie, nasz dług publiczny jest o rząd wielkości mniejszy, ale od kiedy to sekta toruńska przejmuje się faktami...

So lip 16, 2016 23:39

Dariusz-555 napisał(a):
powtarzam , na Litwie mam rodzine a kilku Slowakow znam tu na Bawarii , ktorzy przyjechali za chlebem i w tym temacie nie jest mi potrzebna ( jak to nazywasz ) pisowska propaganda .

nie wierz slepo smiesznym stronkom internetowym o jakims nominalnym PKB czy innych " parytetach " .

aczkolwiek odnosnie zadluzenia to rzeczywiscie mozna by mowic ze Litwa i Slowacja sa bogatsze od PL . nie znam innego kraju na swiecie , ktorego zadluzenie zbliza sie do dwoch bilionow dolcow . dla przypomnienia , przed unia - 300 miliardow .

Piszesz, że po przyjęciu euro oba kraje "przeżywają horror".
A potem podajesz jednostkowy przykład kilku rodzin, którym się źle powodzi.
To manipulacja.
Przypomina argument przeciwko euro J. Kaczyńskiego gdy opowiadał, że wystarczy przelecieć nad Słowacją i zobaczyć "ile tam się świateł mniej pali".
Z faktu, że pali się mniej świateł (bo w rzeczywistości są góry i lasy) nie wynika, że tam jest źle.
Tak samo, jak z faktu znajomości kilku biednych rodzin.
Dobrobyt w znacznie większym stopniu zależy zresztą od prowadzonej polityki niż od posiadanej waluty. Na dziś nie da się jednoznacznie stwierdzić czy przez wprowadzenie euro oba kraje bardziej zyskały czy straciły. Odniosły pewne oczywiste korzyści, ale oczywiście nie same korzyści temu towarzyszą.

Co do zadłużenia natomiast.
Skoro jesteśmy tak zadłużeni, dlaczego Twój ulubiony rząd nie robi nic, aby ten stan zmienić?
A robi wręcz przeciwnie.
Przez jakieś bezmyślne, populistyczne programy rozdawnictwa (500+, mieszkanie + itp.) jeszcze ten stan pogarsza.
Dlaczego przyjął budżet z rekordowym w historii Polski deficytem? Podobno miał być lepszy od fatalnych poprzedników, którzy zadłużali Polskę na "niespotykaną skalę"?
Czy to odpowiedzialna i godna poparcia przez świadomego realiów ekonomicznych obywatela polityka?
Skoro mamy takie długi, to należy zacisnąć pasa lub za pomocą inwestycji napędzać wzrost gospodarczy. A oni jeszcze pompują konsumpcję!
Przecież to głupota.
W przypływie szczerości zwrócił na to uwagę min. Morawiecki.
Ale szybko go utemperowano.

N lip 17, 2016 5:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14761 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 985  Następna strona