Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość

Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
to dlaczego Niemcy maja juz przygotowana nowa ( stara ) walute czyli D-Mark ?
" sekta torunska " im tak kazala ?

N lip 17, 2016 7:16

Dariusz-555 napisał(a):
to dlaczego Niemcy maja juz przygotowana nowa ( stara ) walute czyli D-Mark ?
" sekta torunska " im tak kazala ?

Nic o tym nie wiem, ale... przezorny zawsze ubezpieczony.
Rozpad strefy euro nie jest przecież wykluczony.
Podobnie jak rozpad Unii.
Putin nie zasypuje przecież gruszek w popiele, tylko sprawnie działa w tym kierunku.

N lip 17, 2016 7:28
Mam wrazenie, ze te rewelacje o przygotowanych D-Markach sa taka sama prawda, jak trzecia prawda o pancernej brzozie.
Ktos-cos-gdzies a niektorzy robia z tego oficjalny dokument rzadowy.

N lip 17, 2016 7:59

jest pewien region w Niemczech ( nie tak daleko od miejsca , w ktorym mieszkasz ) , w ktorym oprocz " ojro " obowiazuje lokalna waluta . no co , podac ci wiecej szczegolow czy sama dojdziesz do tego ? i to jest fakt , a nie " ktos-cos-gdzies " .

N lip 17, 2016 9:36
Niemieckie marki??
Dariusz, chyba masz problemy z rozumieniem i jezyka i kultury kraju, w ktorym dobrowolnie mieszkasz. Wszystko traktujesz w kategoriach spisku i wiedzy tajemnej.
Niemcy to normalni ludzie i zyja rzeczywistoscia. Czasem, z roznych powodow ubarwiaja sobie zycie, np chcac wesprzec lokalne firmy, ale to nie sa masoni, ktorzy chca z ciebie zrobic niewolnika.

Gdybys w to naprawde wierzyl to bys juz dawno kopal te studnie geotermalne u o. Rydzyka.Od prawie roku rzadzi twoj prezydent i twoja premier. Widac wyraznie, te nie masz najmniejszej ochoty im pomoc. Czyli po prostu tez im nie wierzysz.
Tam skarb twoj, gdzie serce twoje. A twoje widac woli euro. I dobrze, twoj wybor, ale nie pluj na kraj i ludzi, ktorzy ci unozliwiaja takie zycie, jak ci sie podoba.
To co piszesz swiadczy o tobie.

N lip 17, 2016 10:19

nie , ta lokalna waluta na Bawarii ( tuz pod twoim nosem ) nie nazywa sie D-Mark .

moje ojro ? nie moge sie doczekac kiedy bedzie zlikwidowane .

N lip 17, 2016 10:26
Kael napisał(a):
Niemieckie marki??
Dariusz, chyba masz problemy z rozumieniem i jezyka i kultury kraju, w ktorym dobrowolnie mieszkasz. Wszystko traktujesz w kategoriach spisku i wiedzy tajemnej.
Niemcy to normalni ludzie i zyja rzeczywistoscia. Czasem, z roznych powodow ubarwiaja sobie zycie, np chcac wesprzec lokalne firmy, ale to nie sa masoni, ktorzy chca z ciebie zrobic niewolnika.

Gdybys w to naprawde wierzyl to bys juz dawno kopal te studnie geotermalne u o. Rydzyka.Od prawie roku rzadzi twoj prezydent i twoja premier. Widac wyraznie, te nie masz najmniejszej ochoty im pomoc. Czyli po prostu tez im nie wierzysz.
Tam skarb twoj, gdzie serce twoje. A twoje widac woli euro. I dobrze, twoj wybor, ale nie pluj na kraj i ludzi, ktorzy ci unozliwiaja takie zycie, jak ci sie podoba.
To co piszesz swiadczy o tobie.

Lokalne wspomagające organizacje non-profit - żadna alternatywa dla EURO
https://pl.wikipedia.org/wiki/Chiemgauer#Cele

N lip 17, 2016 10:57

istotnie , chodzilo mi o Chiemgauer . alternatywa jednak dla " ojro " jest w Niemczech juz wydrukowana Marka Niemiecka ( D-Mark ) .

N lip 17, 2016 11:44
To ja chce zobaczyc link do oficjalnej informacji o "wydrukowanych markach". Zadne zdjecia na podejrzanych stronkach. Inaczej bedziesz dla mnie notorycznym klamca i trollem
Mam nadzieje, ze moderacja tez to w koncu zauwazy.

N lip 17, 2016 12:23
No i oczywiście te twoje jawne antypolonizmy też powinna dostrzec i dać ci ostrzeżenie za niemerytoryczne posty.

N lip 17, 2016 12:53

Jakie antypolonizmy?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

N lip 17, 2016 13:12

do Kael , unia europejska wyklucza Boga . dalej nie musze kontynuowac co to znaczy . tlumaczylem ci skad ja czerpie wiedze i nie tylko z rozglosni Ojca Dyrektora . posluchaj co kilka tygodni temu na Seminarium z Ojcem Jamesem Manjackalem w Münnerstadt bylo wiernym zapodane . jesli prawidlowo wlaczysz myslenie to znajdziesz odpowiedz na twoje watpliwosci . powodzenia .
http://de.swoopshare.com/file/91882ea57 ... 3.mp3.html

N lip 17, 2016 14:15
Czyli Dariusz sobie wymyslil “wydrukowane D-marki“. Po prostu klamie i trolluje.

N lip 17, 2016 19:59

Dariusz jest wyjątkowo irytujący. Wykaże mu się jedno kłamstwo, bez żenady i słowa wyjaśnienia wyskakuje z kolejnym... Fe, będzie się smażył w jednym kotle z Terlikowskim i poseł Pawłowicz! :(

N lip 17, 2016 20:43

Darku.
Węgry chcą przyjąć EURO.
http://natemat.pl/185567,orban-zdradza- ... trefy-euro
Myślę, że jak wyślesz maila do V. Orbana z informacją, że Niemcy przechodzą na D-Markę, to pewnie zrezygnują z tych planów i Tobie podziękują.
A przy okazji rząd Węgier pewnie zwolni swych doradców, którzy nie wiedzieli tak oczywistych rzeczy o porzuceniu ojro przez Niemców.

Wt lip 19, 2016 13:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 976  Następna strona