Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
to dlaczego Niemcy maja juz przygotowana nowa ( stara ) walute czyli D-Mark ? " sekta torunska " im tak kazala ?
|
N lip 17, 2016 7:16 |
|
|
|
 |
mikkel
|
Dariusz-555 napisał(a): to dlaczego Niemcy maja juz przygotowana nowa ( stara ) walute czyli D-Mark ? " sekta torunska " im tak kazala ? Nic o tym nie wiem, ale... przezorny zawsze ubezpieczony. Rozpad strefy euro nie jest przecież wykluczony. Podobnie jak rozpad Unii. Putin nie zasypuje przecież gruszek w popiele, tylko sprawnie działa w tym kierunku.
|
N lip 17, 2016 7:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam wrazenie, ze te rewelacje o przygotowanych D-Markach sa taka sama prawda, jak trzecia prawda o pancernej brzozie. Ktos-cos-gdzies a niektorzy robia z tego oficjalny dokument rzadowy.
|
N lip 17, 2016 7:59 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
jest pewien region w Niemczech ( nie tak daleko od miejsca , w ktorym mieszkasz ) , w ktorym oprocz " ojro " obowiazuje lokalna waluta . no co , podac ci wiecej szczegolow czy sama dojdziesz do tego ? i to jest fakt , a nie " ktos-cos-gdzies " .
|
N lip 17, 2016 9:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niemieckie marki?? Dariusz, chyba masz problemy z rozumieniem i jezyka i kultury kraju, w ktorym dobrowolnie mieszkasz. Wszystko traktujesz w kategoriach spisku i wiedzy tajemnej. Niemcy to normalni ludzie i zyja rzeczywistoscia. Czasem, z roznych powodow ubarwiaja sobie zycie, np chcac wesprzec lokalne firmy, ale to nie sa masoni, ktorzy chca z ciebie zrobic niewolnika.
Gdybys w to naprawde wierzyl to bys juz dawno kopal te studnie geotermalne u o. Rydzyka.Od prawie roku rzadzi twoj prezydent i twoja premier. Widac wyraznie, te nie masz najmniejszej ochoty im pomoc. Czyli po prostu tez im nie wierzysz. Tam skarb twoj, gdzie serce twoje. A twoje widac woli euro. I dobrze, twoj wybor, ale nie pluj na kraj i ludzi, ktorzy ci unozliwiaja takie zycie, jak ci sie podoba. To co piszesz swiadczy o tobie.
|
N lip 17, 2016 10:19 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
nie , ta lokalna waluta na Bawarii ( tuz pod twoim nosem ) nie nazywa sie D-Mark .
moje ojro ? nie moge sie doczekac kiedy bedzie zlikwidowane .
|
N lip 17, 2016 10:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Niemieckie marki?? Dariusz, chyba masz problemy z rozumieniem i jezyka i kultury kraju, w ktorym dobrowolnie mieszkasz. Wszystko traktujesz w kategoriach spisku i wiedzy tajemnej. Niemcy to normalni ludzie i zyja rzeczywistoscia. Czasem, z roznych powodow ubarwiaja sobie zycie, np chcac wesprzec lokalne firmy, ale to nie sa masoni, ktorzy chca z ciebie zrobic niewolnika.
Gdybys w to naprawde wierzyl to bys juz dawno kopal te studnie geotermalne u o. Rydzyka.Od prawie roku rzadzi twoj prezydent i twoja premier. Widac wyraznie, te nie masz najmniejszej ochoty im pomoc. Czyli po prostu tez im nie wierzysz. Tam skarb twoj, gdzie serce twoje. A twoje widac woli euro. I dobrze, twoj wybor, ale nie pluj na kraj i ludzi, ktorzy ci unozliwiaja takie zycie, jak ci sie podoba. To co piszesz swiadczy o tobie. Lokalne wspomagające organizacje non-profit - żadna alternatywa dla EURO https://pl.wikipedia.org/wiki/Chiemgauer#Cele
|
N lip 17, 2016 10:57 |
|
 |
Dariusz-555
|
istotnie , chodzilo mi o Chiemgauer . alternatywa jednak dla " ojro " jest w Niemczech juz wydrukowana Marka Niemiecka ( D-Mark ) .
|
N lip 17, 2016 11:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja chce zobaczyc link do oficjalnej informacji o "wydrukowanych markach". Zadne zdjecia na podejrzanych stronkach. Inaczej bedziesz dla mnie notorycznym klamca i trollem Mam nadzieje, ze moderacja tez to w koncu zauwazy.
|
N lip 17, 2016 12:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No i oczywiście te twoje jawne antypolonizmy też powinna dostrzec i dać ci ostrzeżenie za niemerytoryczne posty.
|
N lip 17, 2016 12:53 |
|
 |
JedenPost
|
Jakie antypolonizmy?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N lip 17, 2016 13:12 |
|
 |
Dariusz-555
|
do Kael , unia europejska wyklucza Boga . dalej nie musze kontynuowac co to znaczy . tlumaczylem ci skad ja czerpie wiedze i nie tylko z rozglosni Ojca Dyrektora . posluchaj co kilka tygodni temu na Seminarium z Ojcem Jamesem Manjackalem w Münnerstadt bylo wiernym zapodane . jesli prawidlowo wlaczysz myslenie to znajdziesz odpowiedz na twoje watpliwosci . powodzenia . http://de.swoopshare.com/file/91882ea57 ... 3.mp3.html
|
N lip 17, 2016 14:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli Dariusz sobie wymyslil “wydrukowane D-marki“. Po prostu klamie i trolluje.
|
N lip 17, 2016 19:59 |
|
 |
Acro
|
Dariusz jest wyjątkowo irytujący. Wykaże mu się jedno kłamstwo, bez żenady i słowa wyjaśnienia wyskakuje z kolejnym... Fe, będzie się smażył w jednym kotle z Terlikowskim i poseł Pawłowicz! 
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
N lip 17, 2016 20:43 |
|
 |
Tomek44
|
Darku. Węgry chcą przyjąć EURO. http://natemat.pl/185567,orban-zdradza- ... trefy-euroMyślę, że jak wyślesz maila do V. Orbana z informacją, że Niemcy przechodzą na D-Markę, to pewnie zrezygnują z tych planów i Tobie podziękują. A przy okazji rząd Węgier pewnie zwolni swych doradców, którzy nie wiedzieli tak oczywistych rzeczy o porzuceniu ojro przez Niemców.
|
Wt lip 19, 2016 13:49 |
|
|
|