Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Cytuj:
go. Zatem to nie "rodzina", tylko kard. Dziwisz (zapewne nie sam) podjął taką decyzję, którą Kaczyński jedynie zaakceptował i to warunkowo.

No to należy powołać komisję ds. wywierania nacisku. Jeżeli duchowni posunęli się do chamskiego wywierania presji na Wawel na pogrążonej w rozpaczy rodzinie, to jest to taki duchowny jest niegodny swego urzędu.
Aż dziw bierze, że Kaczyński nie poskarżył się na tak chamskie traktowanie go ze strony duchownych, którzy powinni zostać bezstronni i zezwolić pochować mu rodzinę tam, gdzie pragnie.Co najwyżej mogli go wspierać duchowo, ale wywierać presję?

A rodzina Kaczyńskiego- chodziło o brak żony i dzieci. To rzutuje na poglądy o rodzinie. Wystarczy posłuchać wypowiedzi przy wspólnym stole przy okazji spotkań rodzinnych. Taka krytyka w swojej książce, która jest praniem rodzinnych brudów to klasyczny przykład podejścia do życia singla- nie ma dzieci, więc z wyrachowaniem ocenia cudze życie, bo nie ma własnego.

Cz mar 01, 2012 16:04
Cytuj:
A mnie się wydaje, że to ty podzieliłaś ofiary na te z PiS i te nie z PiS.

Ja nie latam 10 każdego miesiąca z pochodniami i portretami osób tylko związanych z PiS.

Cytuj:
Pogrzeby to coś na tyle podstawowego, że nie można było tego nie zrobić. Pomnik zbudowano jeden, o ile wiem. Odszkodowania, o które nikt nie prosił, wymyślono jedynie po to, by móc, po pierwsze, przedstawić rodziny ofiar jako "pazerne", a, po drugie, by mieć wygodną odpowiedź na każdą wątpliwość: "o co im chodzi, skoro dostali kasę?".

A ile tych pomników mieli pobudować i w jakiej proporcji?
Wymyślono odszkodowania - to czemu nie wymyślono dla rodzin katastrofy Casy pod Mirosławcem?....nie chciano przedstwaiać rodzin jako pazernych?

Cz mar 01, 2012 19:27

Val napisał(a):
No to należy powołać komisję ds. wywierania nacisku. Jeżeli duchowni posunęli się do chamskiego wywierania presji na Wawel na pogrążonej w rozpaczy rodzinie, to jest to taki duchowny jest niegodny swego urzędu.
Aż dziw bierze, że Kaczyński nie poskarżył się na tak chamskie traktowanie go ze strony duchownych, którzy powinni zostać bezstronni i zezwolić pochować mu rodzinę tam, gdzie pragnie.Co najwyżej mogli go wspierać duchowo, ale wywierać presję?

"Nacisku"? "chamskiego wywierania presji"? "chamskie traktowanie"? "wywierać presje"? O czym ty mówisz? Skąd ci coś takiego wynika? Skąd wzięłaś tezę, że ktokolwiek "nie pozwolił" komuś na cokolwiek?

Cytuj:
A rodzina Kaczyńskiego- chodziło o brak żony i dzieci. To rzutuje na poglądy o rodzinie. Wystarczy posłuchać wypowiedzi przy wspólnym stole przy okazji spotkań rodzinnych. Taka krytyka w swojej książce, która jest praniem rodzinnych brudów to klasyczny przykład podejścia do życia singla- nie ma dzieci, więc z wyrachowaniem ocenia cudze życie, bo nie ma własnego.

Dobrze, ale właściwie co w związku z tym?

Alus napisał(a):
Ja nie latam 10 każdego miesiąca z pochodniami i portretami osób tylko związanych z PiS.

Ja też nie. A co do portretów, to jest ta sama sprawa, co z pielgrzymkami Kaczyńskiego na Wawel - trudno oceniać to, jak inni traktują swoich bliskich.

Cytuj:
A ile tych pomników mieli pobudować i w jakiej proporcji?

Nie wiem, ale nie zbudowano "pomników", tylko pomnik.

Cytuj:
Wymyślono odszkodowania - to czemu nie wymyślono dla rodzin katastrofy Casy pod Mirosławcem?

Bo wtedy nie było po temu żadnego interesu politycznego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt mar 02, 2012 8:44

Bloger Rolex, przy okazji recenzji wspomnianej wcześniej książki FYM'a "Czerwona Strona Księżyca", wypisał w punktach (uogólnione oczywiście - każdy z tych punktów był przedmiotem wielomiesięcznych dyskusji i sporów) przesłanki stojące za hipotezą "maskirowki":

1. Opinii publicznej nie są znane żadne materiały dokumentujące wylot, przebieg lotu, proces podchodzenia do lądowania, przebieg katastrofy. Zapisy rozmów z centrum kontroli lotów wskazują jednoznacznie, że polskie służby straciły możliwość monitorowania przelotu Tu-154 nr boczny 101. Brak możliwości kontroli lotu potwierdziły zeznania oficerów BOR złożone przed Sejmowym Zespołem ds Wyjaśnienia Katastrofy Smoleńskiej.

2. Nie istnieje dokument niezbędny, by polski statek powietrzny mógł przekroczyć granice RP. Prezentowany w mediach jest sporządzony wadliwie i nie mógł być podstawą do wykonania lotu. Nb ekspert, który jako pierwszy dokonał oceny tego dokumentu nie żyje; popełnił samobójstwo podczas podróży do Indii.

3.Większość zeznań naocznych świadków podkreśla brak jakichkolwiek elementów zazwyczaj związanych z katastrofą lotniczą: brak odgłosu zderzenia się 90 tonowej maszyny z ziemią, brak ognia, brak dymu, brak bądź obecność kilku niezidentyfikowanych ciał, brak śladów przemieszczania się kilku- i kilkunastotonowych elementów na ziemi. Zniszczeniom koron drzew nie odpowiadają zniszczenia niższych partii, które musiałyby się pojawić na torze całkowitej dekompozycji kadłuba samolotu i koziołkujących, wielotonowych części poruszających się z olbrzymią prędkością. Pojawiające się później wersje zeznań zbieżne z wersją oficjalną mają strukturę „puchatkową”, to znaczy im bardziej świadek jest lub był związany z aparatem rosyjskiego bądź sowieckiego państwa, tym jego wersja jest bliższa oficjalnej.

4. Zarejestrowane materiały audio i wideo pokazują brak akcji ratowniczej i nieobecność członków jakichkolwiek służb ratowniczych na miejscu. Ubrani w strażackie uniformy ludzie poruszający się na pobojowisku tuż po katastrofie pojawiają się na jej rzekomym miejscu przed pojawieniem się jednostek straży pożarnej, i polewają wodą zimne elementy wraku. Jeden ze strażaków pali w miejscu, gdzie zgodnie z oficjalną wersją ma znajdować się kilkanaście ton paliwa lotniczego. Wniosek: na miejscu rzekomego zdarzenia nie ma paliwa lotniczego.

5.Analiza zdjęć rzekomych elementów wraku pozwala na wykazanie, że nie pochodzą z Tu-154 nr boczny 101 (ślady niedbałego malowania wyraźnie widoczne na elementach, niezgodność wzoru malowania z oryginałem).

6. Analiza materiałów (fotografii i materiałów video) pochodzących z miejsca rzekomego zdarzenia wskazuje wyraźnie na „modelowanie” miejsca zdarzenia już po katastrofie. Za udowodnione należy przyjąć przenoszenie elementów wraku i rozmieszczanie ich w taki sposób, żeby sugerowały późniejsze ustalenia zawarte w wersji oficjalnej (analiza zdjęć satelitarnych z dnia 11 i 12 kwietnia dokonana przez KaNo, analiza innych zdjęć wykonanych na miejscu zdarzenia). Zachowała się fotografia pokazująca dwie ścięte brzozy na miejscu rzekomego zderzenia Tu-154 (wychwycone przez MMariolę) z jedną z nich, stojące w odległości wykluczającej ich jednoczesne uszkodzenia przez przelatujący samolot. Drugie z uszkodzonych drzew „znika” w ciągu kilku godzin po katastrofie. Podobnie jest wykluczone, żeby samolot uszkodził jednocześnie linię wysokiego napięcia i spowodował szkody skatalogowane przez Amielina, rzekomo 13 kwietnia 2010 roku. Wniosek: uszkodzenia drzew, linii energetycznych nie zostały dokonane przez polski Tu-154 nr. boczny 101. Katalog Amielina, który stał się później kamieniem węgielnym wersji oficjalnej oraz sprzeczną z jakąkolwiek metodyką podstawą do wytyczenia fragmentu trajektorii lotu Tu-154 nr. boczny 101 przez Polską Komisję ds Badania Wypadków Lotniczych, wskazuje wyraźnie, że nie jest możliwe jej odtworzenie bez przeskalowywania modelu samolotu.

7. Na miejscu zdarzenia doszło do rozpoznania tylko jednej z ofiar tragedii. Rozpoznania ciała prezydenta Lecha Kaczyńskiego dokonał Jarosław Kaczyński, po zapadnięciu zmroku, w dniu 10 kwietnia 2010 roku. Po kolejnym rozpoznaniu, już w Polsce, świadek zeznał, że odniósł wrażenie, jakby oglądał dwie różne, zmarłe osoby. Świadkowie, którzy przebywali na miejscu zdarzenia 10 kwietnia 2010 roku mówili bądź o kilku ciałach bądź o ich braku, żaden z nich nie rozpoznał w widzianych ciałach żadnego z członków polskiej delegacji. Wszystkie pozostałe okazania zostały dokonane w Moskwie. Wniosek: na miejscu zdarzenia z pewnym prawdopodobieństwem znajdowało się w późnych godzinach popołudniowych ciało śp Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

8. Władze rosyjskie „wyprodukowały” masę wzajemnie sprzecznych ze sobą materiałów. Relacje rzekomych ratowniczek z Siewiernego okazały się być przedstawieniem wyreżyserowanym na potrzeby dezinformowania opinii publicznej, gdyż jak wiemy akcja ratownicza nie została przeprowadzona. Wysiłek włożony w manipulacje strony rosyjskiej i jej polskich rezonatorów pozwala na stwierdzenie, że na lotnisku Siewierny nie doszło do katastrofy lotniczej według wersji oficjalnej podawanej w mediach.

9. Z analiz zawartych w „Czerwonej Stronie Księżyca” wynika fakt selektywnego dopuszczania osób postronnych na miejsce zdarzenia w pierwszych godzinach po katastrofie. Bez przeszkód dostają się na jej teren późniejsi świadkowie, w stosunku do mediów wyposażonych w profesjonalny sprzęt rejestrujący blokada jest skuteczna i szczelna.

10. 10 kwietnia 2010 roku „zawiesza się” działanie wszystkich służb, które powinny w odpowiedni sposób zareagować na informację o tragedii. Brak bądź niewłaściwe działanie jednej służby można tłumaczyć przypadkiem, brak reakcji lub niewłaściwe postępowanie wszystkich można tłumaczyć tylko zaplanowanym i skoordynowanym działaniem centrum decyzyjnego. Efektem tego planu i jego wykonania jest brak na mniejscu zdarzenia jakiejkolwiek osoby, która mogłaby ocenić, co faktycznie wydarzyło się na miejscu zdarzenia. Wiele miesięcy po katastrofie na miejsce zdarzenia udali się archeolodzy – jedyni specjaliści tam obecni.

11. Z nieobecnością służb ratowniczych kontrastuje obecność sił milicyjnych i oddziałów wojskowych (na przykład tych z okręgu moskiewskiego, które zajmowały się rzekomym okradaniem zwłok), w tym Specnazu (w jakim charakterze?).

12. Wiele elementów „akcji” przeprowadzanej na Siewiernym wskazuje na inny rodzaj operacji niż deklarowany. Ponurą groteską było dostarczenie na miejsce zdarzenia trumien. Po co? Żeby złożyć w nie ciała, przewieźć śmigłowcem do Moskwy, i tam je wyjmować? Nie widziałem żadnej relacji z akcji wydobywania ciał z miejsca katastrofy lotniczej, której towarzyszyłyby trumny. Trumny na smoleńskim lotnisku Siewierny da się wytłumaczyć logicznie tylko w jeden, jedyny sposób. Nie służyły do wywożenia, ale do wwożenia.

13. Sprzeczności i niespójności relacji świadków. Wiele zeznań świadków wzajemnie się wyklucza i sobie przeczy. Zachowania świadków są momentami niezrozumiałe i irracjonalne.

http://hekatonchejres.salon24.pl/

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2012 8:49 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Pt mar 02, 2012 8:46
Cytuj:
Bo wtedy nie było ku temu żadnego interesu politycznego

W przypadku katastrofy pod Smoleńskiem na czym zasadzał się ten interes?

Pt mar 02, 2012 8:49

Na zdyskredytowaniu i skompromitowaniu rodzin ofiar wywodzących się z PiS.

Pt mar 02, 2012 8:50
Johnny99 napisał(a):
Na zdyskredytowaniu i skompromitowaniu rodzin ofiar wywodzących się z PiS.

Czyli pozostałym rodzinom należało się jak krowie siano, a rodziny pisowskie przyjmując skompromitowały się :o
Ależ Ty masz pokrętne myślenie......

Pt mar 02, 2012 9:10

Sama masz pokrętne myślenie. Nie mówię ani, że komuś się należało, ani, że ktoś się skompromitował przyjmując. Mówię, jaki cel miało organizowanie wysokich odszkodowań i robienie z tego medialnego spektaklu, zresztą z osobistym udziałem Tuska.

Pt mar 02, 2012 9:12
Johnny99 napisał(a):
Sama masz pokrętne myślenie. Nie mówię ani, że komuś się należało, ani, że ktoś się skompromitował przyjmując. Mówię, jaki cel miało organizowanie wysokich odszkodowań i robienie z tego medialnego spektaklu, zresztą z osobistym udziałem Tuska.

A gdzie i kiedy ten medialny spektakl był organizowany...może na poparcie podasz jakieś daty, artykuły, programy TV, oczywiście z udziałem Tuska?

Pt mar 02, 2012 11:28

Pisałem o tym wtedy, kiedy się to działo. Niestety, było to w czasach, gdy parasol ochronny nad rządem Tuska był jeszcze szczelny - i do nikogo nic nie docierało.

Pt mar 02, 2012 12:11
To problem Johnego że obstaje za Pisokomuną.
I PO, i PiS mają jeden sposób na prowadzenie polityki - rozdawanie pożyczonych pieniędzy, by zyskać poparcie wyborców.

Pt mar 02, 2012 12:53

Johnny za żadną komuną nie obstaje.

Pt mar 02, 2012 13:06
Johnny99 napisał(a):
Johnny za żadną komuną nie obstaje.

Bo przecież wszystkim wiadome, że Johnny nie kocha PiSu socjalistycznej partii w wydaniu prawicowym :D

Pt mar 02, 2012 13:16

Oczywiście, że Johnny nie kocha PiSu.

Pt mar 02, 2012 13:33

SweetChild napisał(a):
micked napisał(a):
- bez oporów zgadzamy się na sprzedaż Rosjanom Lotosu, a może i PKO SA,

O tym Lotosie piszesz już chyba od roku, raz już to prostowałem.

Nie mogę sobie odmówić tej przyjemności, aby i w tym wątku wkleić njusa o wyniku tej "bezoporowej" sprzedaży:
Cytuj:
Ministerstwo Skarbu Państwa nie planuje prywatyzacji Lotosu w latach 2012 – 2013 – zapowiedział w Sejmie Mikołaj Budzanowski, minister skarbu państwa. Prywatyzacja Lotosu zakończyła się bez rozstrzygnięcia w grudniu 2011 r., gdy ministerstwo nie dostało żadnej oferty na zakup akcji gdańskiej rafinerii.

Straszak nie wypalił :twisted:

Pt mar 02, 2012 17:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 59  Następna strona