Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Platforma Nieobywatelska
quas napisał(a): A Ty naprawdę uważasz że gdy PO straci władzę to będzie to zwykłe oddanie władzy i poza utratą władzy PO będzie normalnie funkcjonowała  To nie zadne proroctwo tylko realny scenariusz brany już pod uwagę także przez ludzie którzy siedzą w polityce. Równie dobrze Twoim proroctwem jest to że władza to nie być albo nie być dla PO, i ta partia będzie dalej normalnie funkcjonowała. Choć dla mnie to przejaw dosyć zakrojonego punktu widzenia i braku realnej oceny tego co się dzieje. Prosze o sprostowanie tego zdania. Ja nie wyglaszam ZADNYCH proroctw i dopisywanie mi czegos, czego nie mowie uwazam ze manipulacje.To, ze czegos nie mowie, nie oznacza, ze mowie cos przeciwnego do twojej opinii.
|
Pn kwi 22, 2013 12:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Prosze o sprostowanie tego zdania. Ja nie wyglaszam ZADNYCH proroctw i dopisywanie mi czegos, czego nie mowie uwazam ze manipulacje. To, ze czegos nie mowie, nie oznacza, ze mowie cos przeciwnego do twojej opinii. Kael nie sprowadzaj rozmowy do pozimu dzieci z piaskownicy. Jeżeli faktycznie nic nie uważasz jak dodałeś to lepiej nic nie pisz. Nic nie uważasz, nie masz zdania, nie masz nic do powiedzenia to nie komentuj. Jeli się z czymś nie zgadzasz, masz inne zdanie to miej odwagę wyrazić swoje zdanie, konkretną opinie, a nie realną ocenę nazywasz jakimś swoim proroctewm, po czym dodajesz że nic nie uważasz.
|
Pn kwi 22, 2013 13:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Przy większej było by jeszcze większe. Ale pisząc o upadu PO nie trzeba tej przegranej brać pod uwagę. Ta partia, jej istnienie jest już uwarunkowane tylko władzą. Obecnie władza to być albo nie być dla PO. Już długo tak nie pociągną a upadek z hukiem jest bliski, bo po stracie władzy PO się rozpadnie i przestanie istnieć na scenie politycznej. Nie mogło być większej frekwencji, bo ludzie świadomi, że jeden senator nic nie zmienia w układzie politycznym, po prostu olali wybory. Karnie zaś stawili się zwolennicy PiS i RM. A pomarzyć zawsze sobie możecie. Nawet w przypadku wygranej PiS-u, nigdy nie będzie to większość zdolna rządzić samodzielnie - pozostaje sojusz z Palikotem lub Millerem 
|
Pn kwi 22, 2013 13:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): quas napisał(a): Przy większej było by jeszcze większe. Ale pisząc o upadu PO nie trzeba tej przegranej brać pod uwagę. Ta partia, jej istnienie jest już uwarunkowane tylko władzą. Obecnie władza to być albo nie być dla PO. Już długo tak nie pociągną a upadek z hukiem jest bliski, bo po stracie władzy PO się rozpadnie i przestanie istnieć na scenie politycznej. Nie mogło być większej frekwencji, bo ludzie świadomi, że jeden senator nic nie zmienia w układzie politycznym, po prostu olali wybory. Karnie zaś stawili się zwolennicy PiS i RM. A pomarzyć zawsze sobie możecie. Nawet w przypadku wygranej PiS-u, nigdy nie będzie to większość zdolna rządzić samodzielnie - pozostaje sojusz z Palikotem lub Millerem  A dokładnie to było tak:Platforma olała wyborców, a wyborcy olali Platformę i Ty o tym dobrze wiesz.
|
Pn kwi 22, 2013 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas widac udalo mi sie trafic w twoje czule miejsce...
Moje zdanie jest takie, ze ja nie widze w Polsce zadnych politykow, ktorych mozna by traktowac serio. Albo inaczej mowiac takich, ktorzy potrafiliby przeprowadzic te zmiany, ktore sa niezbedne - wedlug mnie. Poniewaz nie ma - znowu wedlug mnie - alternatywy, wiec wizja pozostania PO przy wladzy jest jak najbardziej realna. Ale na pewno nie dam sie namowic na wygloszenie tego, co ty mi wlozyles w usta (i to jeszcze napisanego bez sensu, jezeli to jeszcze raz przeczytasz).
Czytales kiedys program wyborczy PiS? Nie wiem, czy ten ktory jest na ich stronie jest oryginalnym z 2011, ale tamten to byl czysty socjalizm: wszystko pod kontrola panstwa, czyli partii rzadzacej - ergo PiSu. Za taki rzad, to ja dziekuje. Raz juz mial swoja szanse i czym sie zajmowal? Prywata. PSL zajmuje sie soba samym i rolnikami, ktorzy juz dawno powinni byc zrownani z innymi obywatelami. W koncu sa to male przedsiebiorstwa rodzinne, ktore jeszcze teraz maja doplaty z Unii, czego nie ma zaden przecietny obywatel, to chyba mogliby w koncu placic normalne skladki na ubezpieczenia? Itd itd.
Obalic rzad mozna, kiedy ma sie alternatywe. Inaczej wychodza drugie ... Wlochy (na przyklad)
Ostatnio edytowano Pn kwi 22, 2013 13:34 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn kwi 22, 2013 13:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A dokładnie to było tak:Platforma olała wyborców, a wyborcy olali Platformę i Ty o tym dobrze wiesz. A dokładnie to 89% wyborców olało wszystkie partie  Tym bardziej, że wybór 1 senatora nie miał żadnego znaczenia dla istniejącego układu politycznego. Ale cóż na bezrybiu i rak ryba, więc rozumiem waszą radość z wygranej po 6 kolejnych klęskach.. Kael - PiS-wi marzą się drugie Węgry. Choć po ostatnich gestach przyjaźni Orbana z Putinem entuzjazm zmalał http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,133 ... je_na.html
|
Pn kwi 22, 2013 13:34 |
|
 |
Vacarius
|
Gdyby wybory były obowiązkowe to ani PIS ani PO by ich nie wygrała.
|
Pn kwi 22, 2013 13:51 |
|
 |
pilaster
|
trup napisał(a): Cytuj: W jaki sposób ten regres miałby się przejawiać? - to powiedziałeś gdy przytoczyłem ci kawałek z raportu o stanie polskiej gospodarki , a w tym przytoczonym kawałku były wszystkie niezbędne dane aby zrozumieć co to jest regres Czyli trup nie potrafi przedstawić żadnych danych potwierdzających "regres"  jakoś wcale mnie to nie dziwi Cytuj: Cytuj: Ocho, ktoś, kto nie odróżnia całości od połowy wymyślił sobie jakiś "próg". Co to jest za "próg", ciekawość? - prawdopodobnie twoja wiedza odnośnie zawierania umów jest taka sama jak na temat regresu , dlatego pewno i nie zaspokoje twojej ciekawości Czyli trup pisze o jakimś "progu" nie mając pojęcia co to jest.  Jakoś wcale mnie to nie dziwi. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn kwi 22, 2013 14:47 |
|
 |
pilaster
|
gita napisał(a): Szczególnie powalający wynik dla Platformy [w Rybniku -p]. Gdzie ci wyborcy Platformy się podziali???  1. Zostali w domach 2. Głosowali na Józefa Makosza 3. Głosowali jednak na PO Cytuj: nie piszemy o powalającym zwycięstwie Prawa i Sprawiedliwości, bo takie nie jest; W ogóle nie jest.  Wystawiając najlepszego możliwego kandydata, kandydata, który przy tym publicznie zaparł się pisowskiej Wiary, mobilizując wszystkie siły propagandowe w jednym jedynym okręgu, przy całkowitej bierności i porażce największego rywala, uzyskał PIS wynik ...gorszy niż w roku 2011 A i to przy bardzo niskiej frekwencji. Widać więc, ze separacja elektoratu PIS od reszty Polski jest absolutna i całkowita. Żaden przypływ nowych wyborców nie nastąpi, bo i skąd, a starzy stopniowo wymierają.  Elektorat rozczarowany postawą PO prędzej zagłosuje na szympansa (tj Makosza), niż na PiS 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn kwi 22, 2013 14:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Vacarius napisał(a): Gdyby wybory były obowiązkowe to ani PIS ani PO by ich nie wygrała. To ciekawe, a kto by wygrał  Pilaster napisał:"separacja elektoratu PiS jest absolutna". No właśnie już wybudowali mur dookoła mojego domu i separacja jest absolutna 
|
Pn kwi 22, 2013 16:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czyli trup nie potrafi przedstawić żadnych danych potwierdzających "regres" jakoś wcale mnie to nie dziwi - załóż okulary i przeczytaj jeszcze raz ten raport - może pomimo niechęci swojej , jednak dostrzeżesz te liczby i nie będziesz zadawał tego typu pytań .Ale mogę dac ci taki oto przykład Idzie pilaster przez las i widzi dwa lisy - jeden z nich na widok pilastra zawraca i ucieka , a drugi przycupnął z podkulonym ogonem i czeka aż pilaster przejdzie , ale oto pojawia sie trzeci lis i nie zauważajac pilastra biehnie w stronę skąd pilaster przyszedł - jak myślisz pilaster gdybyś odniósł zachowanie lisów do gospodarki to co kon kretnie reprezentował by kazdy z tych lisów ? 
|
Pn kwi 22, 2013 16:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
trup napisał(a): Cytuj: Czyli trup nie potrafi przedstawić żadnych danych potwierdzających "regres" jakoś wcale mnie to nie dziwi - załóż okulary i przeczytaj jeszcze raz ten raport - może pomimo niechęci swojej , jednak dostrzeżesz te liczby i nie będziesz zadawał tego typu pytań .Ale mogę dac ci taki oto przykład Idzie pilaster przez las i widzi dwa lisy - jeden z nich na widok pilastra zawraca i ucieka , a drugi przycupnął z podkulonym ogonem i czeka aż pilaster przejdzie , ale oto pojawia sie trzeci lis i nie zauważajac pilastra biehnie w stronę skąd pilaster przyszedł - jak myślisz pilaster gdybyś odniósł zachowanie lisów do gospodarki to co kon kretnie reprezentował by kazdy z tych lisów ?  Pilaster dokonuje karkołomnych sztuczek, chcąc udowodnić, że 10% przewaga Prawa i Sprawiedliwości nad Platformą to właściwie przegrana PiSu, czyli inaczej mówiąc chce udowodnić, że 2+2=5
|
Pn kwi 22, 2013 17:24 |
|
 |
tanie_wino
|
Obawiam się, że rządy Pisu są nieuniknione. A wtedy będzie na okrągło Smoleńsk, Kościół, pomniki i jeszcze więcej pomników. Nie dopuść Panie!
_________________ pajacyk.pl
|
Pn kwi 22, 2013 17:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael, fajnie że się rozpisałeś, ale znowu nie na temat. Ja Ci zadałem proste pytanie, którego zresztą nie powinniem zadawać gdybyś poza pustymi słowami umniał też wyrazić konkretną opinię i nie bał się własnego zdania. Jak narazie to się rozpisałeś bez sensu a Twoja odpowiedz to jedno słowo ,,proroctwo'' i ,, ja nic nie uważam''.
|
Pn kwi 22, 2013 18:53 |
|
 |
Vacarius
|
tanie_wino napisał(a): Obawiam się, że rządy Pisu są nieuniknione. A wtedy będzie na okrągło Smoleńsk, Kościół, pomniki i jeszcze więcej pomników. Nie dopuść Panie! Polacy chyba muszą dla przypomnienia sobie pożyć za PISu. Bo niektórzy to chyba tylko widzą PIS i PO. I raz popierając PIS a raz PO potem tylko narzekają. A przecież jest jeszcze z 30 innych partii w Polsce. Ja zawsze głosuje na jakaś partie mniej znaną, która nigdy nie wygrywa to przynajmniej nie jestem odpowiedzialny za tą biedę i ubóstwo. A jeśli ktoś głosuje zawsze na partie zwycięzców to sam jest sobie winny swojej przegranej i pomyłki w wyborach. Głosujmy na partie małe, które na pewno nie wygrają to na pewni nie będziemy się wstydzić swojego głosu. Tak powinni zrobić wszyscy którzy nie chodzą na wybory gdyż boją się ze będą żałować.
|
Pn kwi 22, 2013 18:59 |
|
|
|