Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 13, 2025 3:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna strona
 Młoda Polska 
Autor Wiadomość
Post Re: Młoda Polska
No coz. Kazdy widzi co innego ze swojego okna.

Ja robie to dobrego co moge na moim poziomie. Jesli i ty tak robisz a reszte oddajesz Bogu, to bedzie dobrze. Co nieznaczy, ze tak jak tobie czy mnie by sie podobalo.

Pn gru 07, 2015 13:16
Cytuj:
A lewactwo, któremu tak zależy na sprowadzeniu islamskich migrantów, nigdy Ewangelią nie żyło, a wręcz przeciwnie. Zawsze próbowali pozbyć się sensu świąt Bożego Narodzenia, tworząc święto "choinki", a obecnie nawet chcą tą choinkę usunąć spod Notre Dame, bo jakieś skojarzenia budzi, a posługują się fałszywą tolerancją dla muzułmanów.

To "lewactwo" z Watykanu i Konferencji Episkopatu Polski?........

Pn gru 07, 2015 13:19
Moderator

A to Watykan czy KEP chcą usunąć jakieś choinki?

Pn gru 07, 2015 13:22
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
Cytuj:
A lewactwo, któremu tak zależy na sprowadzeniu islamskich migrantów, nigdy Ewangelią nie żyło, a wręcz przeciwnie. Zawsze próbowali pozbyć się sensu świąt Bożego Narodzenia, tworząc święto "choinki", a obecnie nawet chcą tą choinkę usunąć spod Notre Dame, bo jakieś skojarzenia budzi, a posługują się fałszywą tolerancją dla muzułmanów.

To "lewactwo" z Watykanu i Konferencji Episkopatu Polski?........

Watykan i KEP nie komercjalizował świąt, co od dawna miało miejsce na Zachodzie. Ani nie podejmuje teraz decyzji o usunięciu choinki co ma miejsce co ma miejsce obecnie we Francji.
http://parezja.pl/multi-kulti-francji-m ... e-choinki/

Pn gru 07, 2015 13:24
A Watykan moze kaze wysylac imigrantow z powrotem na morze? Czy moze cos innego mowi?

A tak na marginesie: jakie lewactwo w Polsce skomercjalizowalo Swieta?

Pn gru 07, 2015 13:26
medieval_man napisał(a):

Taaa.... a kto usilnie prosi, wskazując na powinność chrześcijan pomocy uchodźcom....czyżbyśmy inaczej odczytywali te apele.....ja odczytują jako konieczność pomocy....a Ty jako zachętę dla muzułmanów do wędrówki do Europy? :o

Pn gru 07, 2015 13:42

Kael napisał(a):

To dzieje się od wielu lat, że święta są laicyzowane, desekralizowane, i skormecjalizowane. Robi to ktoś komu nie podoba się ich chrześcijański charakter.
http://www.fronda.pl/a/boze-narodzenie- ... 45431.html
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Taaa.... a kto usilnie prosi, wskazując na powinność chrześcijan pomocy uchodźcom....czyżbyśmy inaczej odczytywali te apele.....ja odczytują jako konieczność pomocy....a Ty jako zachętę dla muzułmanów do wędrówki do Europy? :o

A co to ma wspólnego z choinką?
Teraz są szczegółowe kontrole przy wejściu na plac w Watykanie, jest wykrywacz metalu, ale czy też nie będzie choinki?

Pn gru 07, 2015 14:17
akacja napisał(a):
Kael napisał(a):

To dzieje się od wielu lat, że święta są laicyzowane, desekralizowane, i skormecjalizowane. Robi to ktoś komu nie podoba się ich chrześcijański charakter.
http://www.fronda.pl/a/boze-narodzenie- ... 45431.html
Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):

A co to ma wspólnego z choinką?
Teraz są szczegółowe kontrole przy wejściu na plac w Watykanie, jest wykrywacz metalu, ale czy też nie będzie choinki?

Własnie co ma wspólnego ......a lewactwu, któremu tak zależy na sprowadzaniu islamskich imigrantów - lewactwo sprowadza, bo lewactwo sprokurowało aktualną sytuację w świecie islamu.
Chrześcijanin nie powinien sugerować się działaniami lewactwa, ale spieszyć potrzebującym z pomocą.
I z racji potrzeby niesienia pomocy, którą nakazuje Watykan, plac musi być kontrolowany....nie z przyczyn lewactwa.
Fanatycy islamscy najbardziej nienawidzą osoby o poglądach lewicowych, ateistów.

Pn gru 07, 2015 14:30
Czyli to, ze katoliccy Polacy lataja po galeriach w niedziele i teraz wszedzie maja “skomercjalizowane Swieta“, to wina lewactwa? I to lewactwo chce zarobic jak najwiecej? Kapitalisci to lewacy a socjalisci to najprawdziwsza prawica?

Jaki twoj swiat jest prosty akacjo...

Pn gru 07, 2015 14:46

Alus napisał(a):
Własnie co ma wspólnego ......a lewactwu, któremu tak zależy na sprowadzaniu islamskich imigrantów - lewactwo sprowadza, bo lewactwo sprokurowało aktualną sytuację w świecie islamu.

Sprowadzają ... bo to element planu zniszczenia Europy.
Europa wyrzekła się swych chrześcijańskich korzeni i tę pustkę dziś wypełnia islam, od lat odbywa się postępująca laicyzacja, a teraz też uruchomiony został proces islamizacji kontynentu.
Cytuj:
Chrześcijanin nie powinien sugerować się działaniami lewactwa, ale spieszyć potrzebującym z pomocą.

Chrześcijanin bierze udział w różnych akcjach pomocy czy to kupienie świecy Caritas, oddanie darów przy zakupie przy Banku żywności, dołożenie swych darów do Szlachetnej Paczki, czy wrzucenie datków do puszek. Czynią to od lat , ale głośno o tym nie mówią.
Kael napisał(a):
Czyli to, ze katoliccy Polacy lataja po galeriach w niedziele i teraz wszedzie maja “skomercjalizowane Swieta“, to wina lewactwa? I to lewactwo chce zarobic jak najwiecej? Kapitalisci to lewacy a socjalisci to najprawdziwsza prawica?

Jaki twoj swiat jest prosty akacjo...

No ale kto tym ludziom namącił w głowach że latają po tych galeriach komercjalizując przy tym święta, skoro ksiądz z ambony zawsze mówi by zwrócili uwagę na duchowy wymiar świąt?

Pn gru 07, 2015 14:57
Bzdura. Uchodzcy sami ruszyli tam, gdzie moze im byc lepiej. Pamietasz kiedy i dlaczego papiez Franciszek byl na Lampeduzie?

Nie odpowiedzialas na pytanie.
Z tego co piszesz wnioskuje jednak, ze “katoliccy“ Polacy maja w glebokim powazaniu nauczanie kaplanow. Wola nabijac kase lewakom (wedlug ciebie).

Pn gru 07, 2015 15:07
Cytuj:
Sprowadzają ... bo to element planu zniszczenia Europy.
Europa wyrzekła się swych chrześcijańskich korzeni i tę pustkę dziś wypełnia islam, od lat odbywa się postępująca laicyzacja, a teraz też uruchomiony został proces islamizacji kontynentu.
Cytuj:
Lewactwo takie głupie i nie przewiduje, że fanatyczny Islam w pierwszej kolejności wymorduje właśnie lewactwo.
Cytuj:
Chrześcijanin bierze udział w różnych akcjach pomocy czy to kupienie świecy Caritas, oddanie darów przy zakupie przy Banku żywności, dołożenie swych darów do Szlachetnej Paczki, czy wrzucenie datków do puszek. Czynią to od lat , ale głośno o tym nie mówią.
Moze czynia to z tego co im zbywa.....a Chrystus wyszczególnił biedną wdowę.....

Cytuj:
No ale kto tym ludziom namącił w głowach że latają po tych galeriach komercjalizując przy tym święta, skoro ksiądz z ambony zawsze mówi by zwrócili uwagę na duchowy wymiar świąt?

A rozumek tych katolików poszedł na spacerek.......

Pn gru 07, 2015 15:10

Często mam okazję w niedzielę widzieć "katolików" wychodzących z kościoła i kierujących pierwsze kroki do pobliskiego sklepu.
Znam te godziny i nie chodzę wtedy, bo za długie kolejki przy kasach.

Kiedyś sądziłem, że idąc na spotkanie z Bogiem katolik jakoś przeżywa to duchownie.
Po skończeniu mszy św. wychodzi z kościoła w skupieniu, jeszcze kontempluje tą przed chwilą przeżytą bliskość Boga.

Bzduurrra!
To tylko rytuał. Nic więcej.

Może ktoś trafi się, który przyszedł do Boga.
Większość z przyzwyczajenia idzie do budynku kościelnego, bo jest niedziela. Niech sąsiedzi zobaczą jacy jesteśmy pobożni.
A przy okazji można obejrzeć w co ubrała się sąsiadka.
Taki pokaz mody, taki rodzaj chrześcijańskiego Fashion.

Kiedyś, jak miałem trochę mniej lat zabawiłem się w taki test wśród znajomych.
Powiedzcie co było dzisiaj na kazaniu, o czym mówił ksiądz?

Nikt. Nikt nie wiedział.

Część mówiła o jakich ogłoszonych zbiórkach, że msza była też w intencji kogoś zmarłego ileś lat temu.
Ale, nalegam, co było w Ewangelii?
- No przestań.

Katolicy. Katolicy?

Myślą, że kochają blizniego, ale tylko myślą.
A po drodze z kościoła zdązą obrobić du.pę kilku znajomym.

Byli na spotkaniu z Bogiem.
Z Bogiem? No, tak sobie myślą.

Przepraszam, nie chcę urazić tych, którzy na tym spotkaniu byli i uczestniczyli faktycznie w spotkaniu z Bogiem.
Ale takich jest garstka.

W trakcie mszy jest taki moment, sorki jestem nie wierzący więc nie nazwę tego poprawnie, że ksiądz mówi "oto jest ciało moje...".
Wszyscy klęczą i stukają się dłonią w piersi.
Ale niech tylko zaskrzypią drzwi wejściowe, a już połowa osób z ławki przede mną odwraca głowy i obserwuje kto wchodzi.
I potrafią mieć tak skręcone karki nawet przez kilkanaście sekund.
Nie chcę tego komentować, bo jest mi przykro.

Uprzedzę pytania typu, a skąd niewiarek może to wiedzieć?
Bywam czasami na uroczystościach kościelnych, bo albo zmarł ktoś bliski, albo jakiś ślub, bądz chrzest.
I tak sobie podziwiam tych "katolików".

Wt gru 08, 2015 6:54
Drogi @Niewiarku, czy Ty przypadkiem nie cierpisz na chrystianofobię :?: :?

Wt gru 08, 2015 7:34

Niewiarku, czy uważsz za istotne, żeby wszyscy byli poinformowani, co Ty "sobie podziwiasz"?
Czy Twoja opowieść ma jakiś inny cel?

Wt gru 08, 2015 9:15
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 368 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Następna strona