Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 29, 2025 14:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
zefciu napisał(a):
  • Dlaczego katolik nie powinien głosować na Ogórek - najbardziej naturalnie narzucającą się kandydaturę z punktu widzenia katolika.
Ja bym głosował na Ogórek. To jest moja kandydatka zaraz po JKM. W razie czego wydamy ją za Putina i utworzymy RP Obojga Narodów. Która będzie sięgać od morza do morza. A nawet do oceanu.

Cz mar 19, 2015 9:14
Cawilian napisał(a):
zefciu napisał(a):
  • Dlaczego katolik nie powinien głosować na Ogórek - najbardziej naturalnie narzucającą się kandydaturę z punktu widzenia katolika.
Ja bym głosował na Ogórek. To jest moja kandydatka zaraz po JKM. W razie czego wydamy ją za Putina i utworzymy RP Obojga Narodów. Która będzie sięgać od morza do morza. A nawet do oceanu.

Zbyt delikatna mimoza w starcu z aktualną wysportowaną towarzyszką Putina :D

Cz mar 19, 2015 9:52
Ogórek w roli Księżniczki Irulan oraz Kabajewa w roli Chani? Nie podoba mi się ta wizja.

Cz mar 19, 2015 10:23

Cytuj:
Świetnie, widzę, że mam do czynienia z człowiekiem obeznanym z pojęciem wolnego rynku i programem Korwina, więc nie powinno być żadnego problemu z odpowiedzią na pytanie: czy będzie średnia krajowa za Korwina czy nie? Bardzo zaintrygowała mnie ta kwestia.

Nie wiem ale napewno nie bedzie żadnym odnośnikiem
i o to mi chodziło, moze faktycznie zbyt mało precyzyjnie sie wyraziłem.
Po za tym z tego co widzę Ty jak i reszta przeciwników Korwina jedyne co macie do niego to
ze nie jest sztuczny ugrzeczniony , nie wbija szpili inteligentnie tylko nie szczypie sie
No i co ? Dla mnie lepszy jawnogrzesznik niż grob pobielany.
Tak samo jest w polityce.

Ja mam do niego inny zarzut-> to co z rozsądku idzie, czyli ze nie wyobrazam sobie przelania jego polityki na polskie warunki.
Ale lepszy on , niz obłudnicy łechcący katolickimi hasłami, a łupiący lud.

Cz mar 19, 2015 11:32
navi31 napisał(a):
Po za tym z tego co widzę Ty jak i reszta przeciwników Korwina jedyne co macie do niego to
ze nie jest sztuczny ugrzeczniony , nie wbija szpili inteligentnie tylko nie szczypie sie

Nie. Przede wszystkim chodzi o to, że realizacja postulatów Korwina doprowadziłaby w Polsce do powstania skrajnych nierówności społecznych i do nasilenia się wszelkich patologii z tym związanych.

Wracając do stylu i treści jakie prezentuje Korwin to świadczą one o jego nieskrywanej pogardzie dla większości ludzi. Myślisz, że będzie on działał dla dobra i w interesie społeczeństwa, które uważa, za głupie, ciemne i leniwe? Czy raczej będzie preferował interes swojej wąskiej korwnistycznej „elity”?
W zawiązku z tym nasuwa się jeszcze inne pytanie: czy człowiek, który jawnie pogardza ludźmi, którymi ma rządzić ma moralne prawo do sprawowania władzy?

Cz mar 19, 2015 14:20

Ale gdzie on skłamał ? przecież społeczeństwo takie jest...
Głosują na kandydata, bo wyższy, bo lepiej sie prezentuje , obiecał więcej, motywacją do głosowania jest np
"zaglosuje na kandydata X , bo obiecał podwyżki, albo , zagłosuje na kandydata Y, bo mi na wódke nie starcza a on chce otworzyć wiecej sklepow monopolowych i obniżyć akcyze' , z innej strony są glosy równie madre typu " bo jawnie deklaruje ze jest przeciw invitro i aborcji''
Nie widza ze to zwykły lep na muchy.

Ludzie nie mają pojęcia co dzieje sie za sceną, cojest celowym zabiegiem
Korwin nie obiecuje nic, tylko jedno obiecuje, ze panstwo nie bedzie psuc tego co dobre
włazić z butami , niszczyć przedsiębiorczych, panstwo nie bedzie stawiać warunkow ile długopisow ma być w biurze i jak wiązany krawat, bo o tym bedzie decydował zarząd danej firmy.
Pańśtwo nie bedzie karało rodziców za to ze nie starcza do pierwszego odbierając im państwowe ich zdaniem dziecko, czy nie bedzie karało za nieszczesliwe wypadki, ze państwowe dziecko doznało szkody.
Do mnie to przemawia i wystarczy
Jedyny dylemat moralny to to o czym wspomniałem ze bedzie cieżko to zrealizować, i tutaj sie zgadzamy.Ale zaznaczam ze nie wiele sie znam na tych mechanizmach realizacyjnych, i moze jestem zbyt nieufny.

Co do zachowania jeszce wrócę-
Przyrównując to do wiary zwróć uwagęjak np Św.Paweł rozmawiał z leniwymi, żyjącymi
wg ciała i potrzeb doczesnych ludzmi.Moze patyczkował sie z nimi?
Moim zdaniem w żadnym wypadku nie jest to oznaka pogardy ,ale raczej mowienie o czystych żywych faktach , zdejmowanie masek ze spoleczeństwa
Ja jestem za zdejmowaniem masek (tylko bez popadania w fatalizm) niż w 'pobielaniu grobów',
zamiataniu spraw pod dywan, tchorzostwa

Cz mar 19, 2015 15:37

Państwo powinno być służącym, działającym rownież na zasadzie represji,nie zaś ciemiężcą,ktory każdego człowieka traktuje z góry jakby był 'z kartoteką',
a skarbówa czy policja np musi ''wyrobić norme''
skuteczności.
A to , ze lichwa czyli komornik przejmuje majątek dłużnika
to już jest szczyt patologii moralnej i nie powinno mieć miejsca nigdzie!

Ale po co zmiany? Tak niech pyta naród, lepszy brak zmian
i programy 'uwaga' ,czy 'państwo w państwie'
wktorych to pokazuje sie bezsilność dobra nad złem.

My wybierzemy tylko ''innego pana'' ktory ma poglądy bardziej pasujące do naszych
i na pewno wszystko się magicznie załatwi.. :brawo:

Cz mar 19, 2015 15:50
JKM głosi utopię, którą nikt nigdy nie realizował, nie realizuje i nie zamierza realizować.

Cz mar 19, 2015 15:52

najpierw musialby mieć szanse zrealizować, bo pooki co strach społeczny nie pozwala mu dojśc do głosu
Nie ukrywam ze również mi nie jest obcy.

Ale mysle, ze naród w koncu dojdzie do takiego punktu, ze nie bedzie innego wyjścia
jak zaryzykować.
O ile wcześniej nie nastąpi światowy ucisk
(zauważmy schemat ten sam, tyle ze nikt nie zna kolejności, czy dat :D )

Cz mar 19, 2015 15:54
quas napisał(a):
Jeżeli będzie Ci się chciało to polecam chociażby ten wywiad z Grzegorzem Braunem bo warto dla katolika i dla Polaka, jak też wiele innych wywiadów z nim.

https://www.youtube.com/watch?v=-TFEn0KlllA

quas, dzięki :-D

Cz mar 19, 2015 16:00
Maria-Magdalena napisał(a):
quas napisał(a):
Jeżeli będzie Ci się chciało to polecam chociażby ten wywiad z Grzegorzem Braunem bo warto dla katolika i dla Polaka, jak też wiele innych wywiadów z nim.

https://www.youtube.com/watch?v=-TFEn0KlllA

quas, dzięki :-D

Odbudowa Polski musi się oprzeć o atrybuty, które trzyma stojący na kolumnie Zygmunt III Waza, czyli Krzyż i miecz. Krzyż jest symbolem wierności Bożemu prawu przede wszystkim w kwestiach fundamentalnych, przy których nie można iść na kompromisy, czyli rodzina, własność i wolność.
Oraz miecz, który bronić trzeba Polski i Polaków, na których modlitwa nie wystarczy.

Wierność Bożemu prawu według Jezusa to pokój pokój zostawiam wam, pokój Mój wam daję i modlitwa proście a otrzymacie....chyba G. Braun pisze nową Ewangelię.

Cz mar 19, 2015 16:28
navi31 napisał(a):
Ale gdzie on skłamał ? przecież społeczeństwo takie jest...

Niech zgadnę ty i twoi bliscy oczywiście nie jesteście tacy reszta społeczeństwa tzn. głupi, ciemni i leniwi.
To tylko inni tacy są sąsiedzi, znajomi, koledzy z pracy..., tak?
navi31 napisał(a):
Korwin nie obiecuje nic, tylko jedno obiecuje, ze panstwo nie bedzie psuc tego co dobre

Na tym właśnie polega populizm Korwina. Wystarczy, że państwo pozostanie bierne wobec najważniejszych problemów społecznych, a wszystko puszone na żywioł samo się naprawi. To proste i bardzo naiwne myślenie. Sądzę, że właśnie ta prostota ujmuje rzesze gimnazjalistów i licealistów tłumnie popierających Korwina. W historii mieliśmy już takie państwo, które nigdzie nie ingerowało i do niczego praktycznie się nie wtrącało. To była I RP. I rzeczywiście dla 4-5 % narodu były to złote czasy, dla reszty, no cóż.. Jak się to skończyło każdy powinien pamiętać z historii.

Cz mar 19, 2015 17:06

Alus napisał(a):
JKM głosi utopię, którą nikt nigdy nie realizował, nie realizuje i nie zamierza realizować.

Jaką utopię? Niskie podatki? Brak ingerencji państwa prawie we wszystko? To że chce wolność osobista jednostek to źle??
Chociaż w tych wyborach wolę Kukiza niż JKM. JKM już się troche "zużył"

Cz mar 19, 2015 21:04
Co raz bardziej się zastanawiam nad Pawłem Kukizem. Szczególnie mnie ujął jego dorobek polityczny:

Od 2009 jest redaktorem naczelnym portalu nieobecni.com.pl, poświęconego dokumentacji polskich cmentarzy za wschodnią granicą Polski, a także zabytkowych cmentarzy na Ziemiach Zachodnich (m.in. pożydowskich i poniemieckich), jak również wszystkich nekropolii, na których spoczywają Polacy.

W 2009 podpisał apel o odwołanie wicemarszałka Sejmu Stefana Niesiołowskiego za słowa, że „zbrodnia katyńska nie jest ludobójstwem”. W czerwcu 2010 podpisał się pod apelem Fundacji Mamy i Taty „Cała Polska chroni dzieci”, protestującej przeciwko planowanej w lipcu w Warszawie europejskiej paradzie mniejszości seksualnych Europride. Sygnatariusze listu ostrzegali w nim, iż parada to pierwszy krok do adopcji dzieci przez homoseksualistów. Jest przeciwny aborcji. Na prośbę Powiernictwa Polskiego nagrał piosenkę „Heil Sztajnbach”.

W 2010 i 2011 był członkiem komitetu poparcia dla Marszu Niepodległości, organizowanego corocznie 11 listopada w Narodowe Święto Niepodległości przez Młodzież Wszechpolską i Obóz Narodowo-Radykalny. Z komitetu poparcia marszu wystąpił w 2012 roku.

We wrześniu 2012 zainicjował wraz z Ruchem Obywatelskim na rzecz JOW akcję Zmieleni.pl, domagając się wprowadzenia w wyborach do Sejmu 460 jednomandatowych okręgów wyborczych.

W listopadzie 2014 z ramienia komitetu Bezpartyjni Samorządowcy został wybrany na radnego sejmiku województwa dolnośląskiego.

Pt mar 20, 2015 8:34
Pozostaje pytanie, czy katolik POWINIEN, czy MOŻE głosować na Kukiza?

Pt mar 20, 2015 9:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 68  Następna strona