Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona
 Nowy Minister Edukacji 
Autor Wiadomość

Mają prawo wygłaszać swoje zdanie o sprawie która bezpośrednio dotyczy ich. To raz. Dwa- co to za minister, co spokojnie patrzy jak jego podopiecznych policja szarpie bez powodu? Trzy- nie tylko nieletni strajkują.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt cze 13, 2006 15:10

"Wicepremier, minister edukacji Roman Giertych zapewnił, że resort edukacji jest otwarty na kontakty z uczniami. Minister podkreślił jednak, że nie będzie rozmawiać z grupami powiązanymi m.in. z SLD i Kampanią przeciw Homofobii, które organizują protesty przeciw niemu.

Jak powiedział we wtorek dziennikarzom, również Inicjatywa Uczniowska nie jest dla niego partnerem do rozmów, gdyż - podkreślił - trzy tygodnie temu wsparła ona demonstrację za legalizacją marihuany. Giertych dodał, że cieszy się z protestów, jakie są w ostatnim czasie organizowane, gdyż inaczej nikt nie interesowałby się sprawami oświaty oraz przedstawianymi przez niego propozycjami.

Wicepremier poinformował także, że resort edukacji nie ma informacji, by we wtorek odbywały się strajki w szkołach lub była większa niż zwykle absencja uczniów".

Wszedzie jest ktos kto rzadzi i ktos kto jest podwladnym. Swiat jest tak urzadzony.
Nawet w niebie taki podzial istnieje.

Buntowanie sie do niczego dobrego nie prowadzi.

Wt cze 13, 2006 15:24

Ale ludzie odpowiedzialny za ten, w moim odczuciu zamach na demokrację, powinni polecieć ze stołków. Nie wspominając o dalszych konsekwencjach.

Oczywiście masz na myśli Olejniczaka i Spółkę, Prawdziwych Demokratów i Prawdziwych Obywateli ? Bo to oni stoją za tą niedemokratyczną okupacją dziedzińca Ministerstwa.
W takim razie jakie powinny być te 'dalsze konsekwencje' ?

Mam pomysł. Wydzielimy im w okolicach Drawska rezerwat i niech tam sobie praktykują swoje wolności, równości i tolerancje. Zróbmy im taki Autonomiczny Obwód.

Ciekawe są relacje z dzisiejszego protest-wagru.
Typ relacji A
Cytuj:
Na dziedzińcu zabarykadowało się kilkanaście osób. W sumie przed budynkiem MEN zgromadziło się około 300 osób. Oddziały porządkowe policji oddzieliły zgromadzonych na zewnątrz uczniów od bramy przed resortem.
Typ relacji B
Cytuj:
Na dziedzińcu zabarykadowało się kilkanaście osób. (...) Przed budynkiem Ministerstwa Edukacji Narodowej zgromadziło się około 30 uczniów, którzy usiedli pod bramą ogrodzenia okalającego budynek, aby wspomóc zamkniętych na dziedzińcu kolegów.

To ilu ich tam wreszcie było ?
Policzmy.
1. Kilkunastu na dziedzińcu.
2. 30 przed budynkiem na ulicy.
3. 300 - (kilkunastu+30) = ze 250.

Kto to był w tych 250 ?
1. Przypadkowi gapie. Napewno niewielu. Bo Al. Szucha nie jest ul. Marszłkowską.
2. Dyżurni wartownicy standardowo ochraniający pobliskie MSZ.
3. Wartownicy MEN.
4. Policjanci i strażacy. Policjanci pewnie ściągnięci z połowy Warszawy. Jakby nie mieli poważniejszych zadań. Strażacy - również. Pewnie i jakieś służby medyczne (standard przy demonstracjach).

Wniosek: Kilkudziesięciu małolatów z sldowskich młodzieżówek.
Reszta uczniów wolała raczej przytulne alejki pobliskich Łazienek i Agrykoli (cieplutko, wszystko kwitnie, uczucia również).

Ot DEMONSTRACJA :D .

Wt cze 13, 2006 15:35
Zobacz profil WWW

Mam na myśli zwierzchników policji. Rozumiem, że nie każdy rozumie pojęcie demokracji, możesz je sobie sprawdzić np. na wikipedii. Uczniowie, jako część społeczeństwa, przyszłość narodu wyrażają swoje zdanie w pokojowej demonstrancji. Pogwałceniem jej jest wysyłanie przeciwko nim środków siłowych. Poza tym to zwykłe tchórzostwo ministra, który zresztą odpowiada i rozmawiać powinien ze wszystkimi uczniami. Jeśli tego nie potrafi- nie nadaje się.

Nie raczyłeś tylko podać czy do tych 300 wliczają się siły porządkowe- nie ma tego podane, więc nie można stawiać jakiejkolwiek teorii na ten temat. Poza tym, wielu z protestujących, także zbierających podpisy odcina się od SLD. Więc starasz się być wybiórczy, co Cię zaślepia.

And shame on you

Wt cze 13, 2006 15:44

Nie raczyłeś tylko podać czy do tych 300 wliczają się siły porządkowe
(...)
Poza tym, wielu z protestujących, także zbierających podpisy odcina się od SLD. Więc starasz się być wybiórczy, co Cię zaślepia.

Raczyłem. Wliczają się.
Tak. Demokraci i Platforma się 'odcinają' od SLD. Szczególnie od kilku dni. Dokładniej od występu Senyszyny na tolerancyjnej platformie.
Nawet Pan Niesiołowski prawie ją zwymyślał (nie wyczułem dokładnie: Senyszyn czy SLD) w krzyżowym ogniu Moniki O.

Wt cze 13, 2006 16:05
Zobacz profil WWW

I znowu starasz się wciskać swoje, niewiele mające wspólnego z prawdą, przemyślenia. Otóż odcinanie się od SLD i lewicy było już jakiś ponad tydzień temu.
A przed chwilą podawano- ponad 100 uczniów.

And shame on you

Wt cze 13, 2006 16:10

ogladałem zdięcia z tej pakiety pod MEN i kogo ja tam widziałem...dziwnie przypominali ludzi z parady równości , mieli wpięte plakiety z kolorami tęczy, dziwne ubrania przypominające styl ubierania się lewaków, pisze to nie dla tego aby bronic Giertycha ale że było widać że to demonstruja organizacje lewackie. Dust w konferencji w Opolu jasno powiedział że Giertych nie robi nic takiego aby była potrzeba na takie demonstracje. Tu jest widoczna inicjatywy środowisk lewicowych. Co smieszniejeze na pytania dlaczego demonratują ludzie nie wiedzlie. Nawet nie wiedza czemu Giertych jest zły!

Wt cze 13, 2006 17:15
Zobacz profil WWW

I znowu starasz się wciskać swoje, niewiele mające wspólnego z prawdą, przemyślenia. Otóż odcinanie się od SLD i lewicy było już jakiś ponad tydzień temu.
A przed chwilą podawano- ponad 100 uczniów.

Ano staram się.

Rzeczywiście, nie wiedziałem że od tygodnia są po rozwodzie (SLD oraz PD+PO).
A przecież nie tak dawno szli ramię w ramię Traktem Królewskim.
Ah, jak ta lewica nie potrafi trwać w jedności !

Tylko kogo dokładnie miałeś na myśli, co niby odcina się od SLD i lewicy ?

Powiadasz 100.
To i tak nie 300.
Zadziwiające. Nieopodal przecież (chyba nawet nie ma kilometra) jest przecież placówka tak zasłużonego dla krzewienia (w III RP) demokracji Liceum im. Batorego. Oraz kilka innych liceów i podstawówek.
Co się dzieje z tą młodzieżą ? Żadnej odpowiedzialności.
Czyżby przedłożyła naukę nad Sprawę ?
Gdzie byli prawdziwi pedagodzy ? Taki protest to elementy wychowania obywatelskiego ... Należało zainspirować, przymknąć oko a może poprowadzić ?
I tylko powyżej 100 ?
Na taką wielomilionową aglomercję. A gdzie desanty z prowincji ? Na rogatkach zatrzymali ?

Wt cze 13, 2006 17:21
Zobacz profil WWW

Nie wiem jak się mają partie polityczne, kto z kim się rozwodzi. Wiem, że uczniowie sami z siebie, bez pomocy jakichkolwiek partii i nie przyznający się do nich też popierają protesty. Takie wypowiedzi były i w radiach, telewizji. A nawet jako przykład mogę podać siebie- gdzie osobiście wszystkich polityków pozbawiłbym władzy, nie patrząc czy to lewo, prawo, czy RM.
100- to i tak dużo. Chcesz żeby przyszło na mały placyk powiedzmy 140 tys? Oj chyba coś Ci się pod czaszką poprzestawiało.
Piszesz o desantach, jakby to miał być akt ogólnopaństwowy. Mimo, że ogrom ludzi jest przeciw Giertychowi, to nie znaczy, że każdy zjedzie Ci nagle do Warszawy. Wiem, ciężko jest Ci to pojąć, no ale cóż, postaraj się.

Cytuj:
dziwne ubrania przypominające styl ubierania się lewaków

rotfl. A jaki to styl ubierania niby? :D Tak głupiego tekstu dawno tu nie czytałem :-D
Nie słyszałem o przypadkach, żeby ktoś nie wiedział, czemu pan G. jest zły. Poza tym robi- choćby to co dziś policja wyczyniała. Giertych powinien kopnąć swoje szanowne 4 litery i porozmawiać ze swoimi nowymi "podopiecznymi", zamiast rozdawać stanowiska kolegom, patrz minister gospodarki wodnej(a potem łańcuszek już leci).

And shame on you

Wt cze 13, 2006 19:05
Wsłuchałem się w głos uczniów, którzy zechcieli wyrazić swój protest podczas nielegalnego zgromadzenia. Nie stwierdziłem, abym mógł się z nimi zgodzić albo się nie zgodzić. Nie usłyszałem jakiejś analizy rzeczywistości, którą mógłbym analizować. Z punktu widzenia merytorycznej dyskusji to wydarzenie było rangi jakiegoś mniej lub bardziej pięknego obrazu wiszącego w galerii. Wisi sobie i jest. Może być mniej lub bardziej estetyczny, może wyrażać emocje; nie sposób jednak z nim polemizować. Obraz nie jest sensownym zdaniem, które można badać pod względem jego prawdziwości.

Wt cze 13, 2006 19:13

Wiem, że uczniowie sami z siebie, bez pomocy jakichkolwiek partii i nie przyznający się do nich też popierają protesty.

wszyscy, jaka cześć?
Zapytałes się miedyś tych którzy protestowali czy wiedzą kim był poprzednik Giertycha---żaden nie wiedział! Powiedzieli wprost co ich toi obchodzi, oni nie lubią Giertycha i koniec, a jak się zpaytałem czemu go nie lubią to podiwedz bo to endek!
Cytuj:
Chcesz żeby przyszło na mały placyk powiedzmy 140 tys?

haha dobre, niech przyjdzie powiedzmy 5tyś to będzie ich sukces!

Cytuj:
A jaki to styl ubierania niby? Suszę zęby Tak głupiego tekstu dawno tu nie czytałem

dobre, haha styl pankowca albo ala kriszna, nie trzeba byc ekspertem. Znm niestety kilku eskremistów lewackich, gdyby odemnie zalezało wyzucił bym ich z uczelni (UKSW) ich poglady to skrajny marksizm, tak jak faszyzm i nazizm ktoś kto demonstruje takie poglady łamie prawo.
Czym się różni nawoływanie do eksterminacji pewnej rasy od nawoływania do morderstw dzieci poczatech do 9 miesiąca ciąży!
Cytuj:
. Poza tym robi- choćby to co dziś policja wyczyniała.

przypomniaj sobie co robiła z MW kiedy ta spokojnie siedziała na ulicy podczas ubiegłorocznej parady "równości", zapomiał już jak pacyfikowała pokojowy siting a ochraniała nielegalną demonstrację?
To co dziś zrobiła policja nie ejst zadnym naduzyciem ba ktoś kto swiadomie łamie prawo musi mieć odpowiedzialność że poniesie tego konsekwencje.

Wt cze 13, 2006 20:09
Zobacz profil WWW

Twój post to jeden wielki lol. Szkoda mi w sumie języka strzępić na kogoś kto klasyfikuje coś po stroju... Gratuluje poziomu. A może raczej współczuje

And shame on you

Wt cze 13, 2006 20:12

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8348966&rfbawp=1150226577.758
Cytuj:
Około 100 uczniów warszawskich szkół protestowało przez dwie godziny przed Ministerstwem Edukacji Narodowej, domagając się ustąpienia Romana Giertycha z funkcji ministra edukacji. Jedynym efektem nielegalnej demonstracji zorganizowanej przez Inicjatywę Uczniowską - warszawską anarchizującą grupę gimnazjalistów i licealistów - było zatrzymanie przez policję 18 osób.

anarchiści to wyjatkowo skrajni lewacy! Pewnie wp.pl to wszechpolski portal? hehe
Fakt jest taki że na prawo od PD wszyscy odcinaja się do pikiet, demonstraci przeciwko Giertychowi. Lewacy to nie jest papierek laknusowy polskiego społęczenstwa! Odbieram im prawo do próby reprezentacji polskij młodzieży

Wt cze 13, 2006 20:32
Zobacz profil WWW

Z ciekawości - a gdzieś istnieje stwierdzenie, że zamierzali reprezentować całą polską młodzież?

Bo prawa do prezentowania własnych pogladów nikomu odebrać nie możesz. Albo inaczej - to, co powiesz w tej kwestii dla niczyich praw zwyczajnie nie ma znaczenia...

I chyba jednak przesadzasz - bo jakoś sobie nijak nie jestem w stanie wyobrazić, żeby ktoś o poglądach faszystowskich ubierał się podobnie do krisznowców...

Wt cze 13, 2006 20:47

I chyba jednak przesadzasz - bo jakoś sobie nijak nie jestem w stanie wyobrazić, żeby ktoś o poglądach faszystowskich ubierał się podobnie do krisznowców...

a gdzie ja to napsiałem. taki sytl ubierania się mają lewacy.

Cytuj:
Z ciekawości - a gdzieś istnieje stwierdzenie, że zamierzali reprezentować całą polską młodzież?

prosze połuchać komentarzy w TV czy Radio,

Wt cze 13, 2006 21:23
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 416 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 28  Następna strona