Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 7:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
To co opisujesz jest skutkiem tego co ja nazywam, czyli postrewolucyjnej polityki błędnego koła zapoczątkowanej po I wojnie światowej, a winne temu jest właśnie zaprowadzenie demokracji, bo tylko w owym ustroju tacy ludzie dochodzą do władzy. Tacy ludzie myślą prostym schematem: LUD=WŁADZA. Tą dewizą posługiwali się: Adolf, Józek, Federico, Piłsudski, Bierut, Gomułka, Gierek, wkońcu Bolek, Kwachu, Donaldinio, Jarosław. Oni wszyscy głosili iż są demokratami. Ja stoję po przeciwnej stronie tychże osobistości i oficjalnie głoszę iż nie jestem demokratą, bo chcę kontrrewolucji, czyli powrotu do normalności.

Pt wrz 02, 2016 22:11
I kto w twojej normalnosc powinien rzadzic? Namaszczony orzez kogo wladca absolutny?

Pt wrz 02, 2016 23:25

Prawicowiec, demokracja w Twoim rozumieniu jest dyktaturą większości. Ale to nie jest podstawa ustroju liberalnych demokracji, jakie mamy dzisiaj. Nawet w starożytnej Grecji, gdzie demokracja wyglądała zupełnie inaczej niż u nas, nie było tak, że osoba, która wygrała wybory, mogła robić wszystko. Także i u nas partia rządząca ma mandat jedynie w granicach określonego prawa. To prawo można również zmieniać, jeśli stwierdzimy, że prawo jest złe - ale do tego potrzeba większości konstytucyjnej.

Kael, dobre pytanie. Pewnie prawicowiec chciałby widzieć samego siebie na tronie ;)

Pt wrz 02, 2016 23:43

prawicowiec napisał(a):
Niestety, w demokracji panuje ogólna zasada- ten co wygrywa wybory łupi resztę.

Pomyliłeś demokrację z bolszewizmem, gdzie ci, co mają większość (bolsze) łupią tych, co mają miejszość (miensze) po czym wyżynają też innych eserowców, białych, kułaków czy popów.

Demokracja to nie bolszewizm. To system, w którym większość może być w regularnych odstępach czasu zastąpiona przez dotychczasową mniejszość. W którym mniejszość nie jest wieszana, gazowana czy topiona, ale istnieje jako opozycja. W momencie zniknięcia opozycji mamy demokrację socjalistyczną czy inne "wytwory demokracjo-podobne"

prawicowiec napisał(a):
Ja stoję po przeciwnej stronie tychże osobistości i oficjalnie głoszę iż nie jestem demokratą, bo chcę kontrrewolucji, czyli powrotu do normalności.

Oj widzę, że korwinista na forum zawitał i to jeden z tych ideowych. Władza jednostki lepsza niż większości, Stalin i Hitler to demokracji... już nie mogę doczekać się odświeżenia kotleta o pasach bezpieczeństwa.

Zapomniałeś waćpan jeszcze "wygwiadkować" d**okracji, tak jak to robi mistrzo.

...

(Koh 3:1nn)

So wrz 03, 2016 0:49
Coroner napisał(a):
Pamietam ze nie tak dawno PO miało jeden argument jak zgłaszała opozycja uwagi. Wygrajcie sobie wybory to będziecie mogli rządzić. No i wygrali ale czy rządzą? Mam wrażenie ze wciąż tylko jakieś dziwne przepychanki z opozycja. Zamiast zajmować się tym co powinni to zajmują się TV i innymi mało istotnymi dla Polski sprawami.
Wciąż potwierdza się tylko ze nie maja pomysłu na gospodarkę. A co do PAD. To dziwie się temu co piszecie. Prezydent to w zasadzie funkcja reprezentacyjna. Prawdziwa władza to premier. Juz lepszy jest chyba system prezydencki w którym prezydent wybrany w wyborach bezpośrednich odpowiada za wszystko. A teraz jak znowu PiS przegra wybory to będzie taka sama zabawa jak pomiędzy Lechem Kaczyńskim a Donaldem Tuskiem. I kwestia kompetencji. Za co odpowiada prezydent a za co minister odpowiedniego resortu. Pole do kolejnych wojenek.

Reprezentatywna rola też nie przyjmuje prawa obrażania społeczeństwa wypowiedziami dojną krowę racz nam wrócić Panie.
Duda wszedł w jawną walkę międzypartyjną - jego wybór, ale w zadnym wypadku nie wolno mu obrażać ludzi pomówieniami.

Cytuj:
Oj widzę, że korwinista na forum zawitał i to jeden z tych ideowych. Władza jednostki lepsza niż większości, Stalin i Hitler to demokracji... już nie mogę doczekać się odświeżenia kotleta o pasach bezpieczeństwa.

Zapomniałeś waćpan jeszcze "wygwiadkować" d**okracji, tak jak to robi mistrzo.

Macie tak żyć, jak my żyjemy - motto prawicy wypowiedziane przez działacza MW w wywiadzie dla TP.
Zatem nie Boże Jeśli chcesz, ale nadrzędne musisz.

So wrz 03, 2016 8:04
Duda i Wałęsa niemal ex aequo w rankingu nieufności, o,7% róznicy :D ....a tyle plucia na Wałęsę.....
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... ych/f9ze91

So wrz 03, 2016 8:29

MayKasahara napisał(a):
Prawicowiec, demokracja w Twoim rozumieniu jest dyktaturą większości. Ale to nie jest podstawa ustroju liberalnych demokracji, jakie mamy dzisiaj.

W gruncie rzeczy prowadzi do tegoż samego, czyli narzucenia jedynie słusznego nurtu ideologii liberalnej większości narodu na gruncie państwowym. Różnica polega na tym iż jest bardziej skuteczna, gdyż zamiast argumentu siły stosuje propagandę. W tym przypadku mamy do czynienia z totalitaryzmem brukselskim.

Demokracja = totalitaryzm, dyktatura większości = dyktatura mniejszości

Wszystko co powyżej stoi w sprzeczności do nomokracji, czyli państwa prawa.

Cytuj:
Nawet w starożytnej Grecji, gdzie demokracja wyglądała zupełnie inaczej niż u nas, nie było tak, że osoba, która wygrała wybory, mogła robić wszystko. Także i u nas partia rządząca ma mandat jedynie w granicach określonego prawa. To prawo można również zmieniać, jeśli stwierdzimy, że prawo jest złe - ale do tego potrzeba większości konstytucyjnej.

W starożytnej Grecji nie było czegoś takiego jak partie polityczne. To była demokracja bezpośrednia, gdzie władza realna spoczywała w rękach wykształconej starszyzny męskiej. Otóż stało to w sprzeczności z demokracją liberalną, opierającą się na demokratycznym państwie prawa, gdyż nikt w ten sposób tego nie rozpatrywał. Podobnież to widzi PIS, czyli jako ustrój gdzie żadne prawo nie reguluje demokracji, gdyż nie może regulować z tego względu iż demokracja stoi w sprzeczności do prawa, a władza zwierzchnia narodu leży w kompetencji właśnie elit politycznych, na którą to powołuje się PiS. Z tego wynika iż PiS jest bliżej demokracji, lecz nie zmienia to faktu że demokracja w każdym wydaniu (bezpośrednim, liberalnym, itp) to ustrój prowadzący do wyniszczenia i całkowitej degrengolady. Dopóki w Grecji nie było demokracji, dopóty ichnia cywilizacja uchodziła za potęgę światową, wprowadzili demokrację, Grecja upadła, w późniejszym czasie stając się prowincją Rzymu. Z tego względu nigdy nie rozumiałem, nie rozumie i nie zrozumiem naiwnych zwolenników demokracji, bo dopóki jej nie było Europa uchodziła za potęgę. Kiedy rewolucjoniści wprowadzili ją po I wojnie światowej w państwach zachodniej Europy, od tego momentu zaczęło się pasmo klęsk, wojen, nazizmu, komunizmu, socjalizmu, oligarchii, czyli błędnego koła polityki XX-wiecza gdzie do dnia dzisiejszego tkwimy w nim po same uszy.

Jak ja to widzę już pisałem:

demokracja < demokratyczne państwo prawa < państwo prawa

bert04 napisał(a):
Pomyliłeś demokrację z bolszewizmem, gdzie ci, co mają większość (bolsze) łupią tych, co mają miejszość (miensze) po czym wyżynają też innych eserowców, białych, kułaków czy popów.

Czyli na to wygląda iż "prawdziwej" demokracji jeszcze nigdzie nie zaprowadzono. Nie bądź naiwny, właśnie w ten sposób to wygląda wszędzie na świecie, no może poza Szwajcarią, ale tam naród mądry i potrafi liczyć.

Cytuj:
Demokracja to nie bolszewizm. To system, w którym większość może być w regularnych odstępach czasu zastąpiona przez dotychczasową mniejszość. W którym mniejszość nie jest wieszana, gazowana czy topiona, ale istnieje jako opozycja. W momencie zniknięcia opozycji mamy demokrację socjalistyczną czy inne "wytwory demokracjo-podobne"

Cóż za różnica czy to demokracja socjalistyczna czy jeszcze inna. Każdy rozumie ją na swój sposób, kiedy jej nie ma, ryzyko powikłań spada do zera. Tak się składa iż demokracja w każdej postaci to ustrój utopijny, nawet bolszewicy się powoływali na nią.

Co to za różnica czy lud przy urnie czy w sejmie obrabuje mnie z kasy, a tak się składa iż w sejmie robiła to tamta władza, robi i ta.

Polecam powyższy post:

Cytuj:

A słyszałeś o czymś takim jak cywilizacja łacińska, u której podstaw jest Chrześcijaństwo i Prawo Rzymskie? Zauważ iż spadkobiercy rewolucjonistów powołują się na tzw. cywilizację zachodnią, a prawda jest taka iż tamtejsi rewolucjoniści wyparli cywilizację łacińską, zaprowadzając w niej miejsce właśnie cywilizację zachodnią, czyli zupełną odwrotność wartości europejskich, na którą to powołuje się UE. Jest to swoiste połączenie libertynizmu francuskiego i sowieckości bolszewickiej. Mi się marzy zniszczenie cywilizacji zachodniej i zaprowadzenie cywilizacji łacińskiej, czyli kontrrewolucja, inaczej powrót do wartości europejskich.

Wt wrz 06, 2016 23:05

Jestem zwolennikiem wszelkiej normalności, a tak się składa iż na polskiej scenie politycznej jest ona zlokalizowana w środowiskach braunowców, korwinistów, bo tylko oni chcą zaprowadzenia kontrrewolucji prawnej. Kukizowcy nie do końca, lecz w Sejmie tylko oni opowiadają się za zmianą konstytucji, czyli na swój sposób optują za kontrrewolucją.

Wt wrz 06, 2016 23:18

Późno trochę, więc będzie skrótowo (albo "smokowo")

prawicowiec napisał(a):
W starożytnej Grecji nie było czegoś takiego jak partie polityczne.

Były rody arystokracji (eupatrydzi), po likwidacji monarchii rządzili oligarchicznie, ale ich rola była ograniczana z każdym kolejny stopniem demokracji.

prawicowiec napisał(a):
To była demokracja bezpośrednia, gdzie władza realna spoczywała w rękach wykształconej starszyzny męskiej.

Nie tyle wykształconej, co zamożnej. Obowiązywał cenzus majątkowy, a nie jakieś poświadczenie matury.

Cytuj:
Podobnież to widzi PIS, czyli jako ustrój gdzie żadne prawo nie reguluje demokracji, gdyż nie może regulować z tego względu iż demokracja stoi w sprzeczności do prawa, a władza zwierzchnia narodu leży w kompetencji właśnie elit politycznych, na którą to powołuje się PiS.

PiS nie powołuje się ani na ideały greckie ani na elity polityczne, więc cała Twoja argumentacja jest od czapy. Pomijając fakt, że w tym słowotoku luźnych skojarzeń za grosz sensu nie ma.

prawicowiec napisał(a):
Czyli na to wygląda iż "prawdziwej" demokracji jeszcze nigdzie nie zaprowadzono.

Aha, czyli w USA obecnie Demokraci "łupią" Republikanów. A po wygranej, tfu, Trumpa, to Republikanie będą "łupać" Demokratów. Tako wynika z twierdzeń prawicowca

Trzeba jeszcze przedstawić, jak to "łupanie" wygląda. Publiczna chłosta, nakaz noszenia dziwnych opasek czy może zamykanie w lagrach?

prawicowiec napisał(a):
Cóż za różnica czy to demokracja socjalistyczna czy jeszcze inna.

Znasz dowcip o różnicy między krzesłem a krzesłem elektrycznym? Jeżeli nie znasz, to wygugluj. Nie radzę sprawdzać tej różnicy empirycznie.

prawicowiec napisał(a):
Każdy rozumie ją na swój sposób,

Dyzio liczący "2+2=5" rozumie matematykę na swój sposób.

prawicowiec napisał(a):

Ot i przykład "matematczny". Napisz jeszcze więcej takich równań bez uzasadnienia. Może jakiś generator losowy masz?

prawicowiec napisał(a):

III Rzesza była państwem prawa. Gratuluję wyboru.

(Tak, wiem, Godwin. Ale sam się prosi)

prawicowiec napisał(a):
A słyszałeś o czymś takim jak cywilizacja łacińska, u której podstaw jest Chrześcijaństwo i Prawo Rzymskie?

Oraz grecka filozofia. Zapomniałeś czy specjalnie nie wymieniłeś? To właśnie od greków przejęliśmy ideał demokracji, tyle że w połączeniu z rzymskim prawem i zasadami republikańskimi. Oraz z chrześcijańską etyką.

Cytuj:
Zauważ iż spadkobiercy rewolucjonistów powołują się na tzw. cywilizację zachodnią, a prawda jest taka iż tamtejsi rewolucjoniści wyparli cywilizację łacińską, zaprowadzając w niej miejsce właśnie cywilizację zachodnią, czyli zupełną odwrotność wartości europejskich, na którą to powołuje się UE.

Bzdura. Tzw. "spadkobiercy" powołują się tak samo na cywilizację europejską, tyle że zamiast wymazywać grecję, wymazują chrześcijaństwo.

"Prawo" samo w sobie nie jest żadną wartością. Prawo może chronić życie, może też życie odbierać. Może bronić godności albo ją deptać.

Cytuj:
Jest to swoiste połączenie libertynizmu francuskiego i sowieckości bolszewickiej. Mi się marzy zniszczenie cywilizacji zachodniej i zaprowadzenie cywilizacji łacińskiej, czyli kontrrewolucja, inaczej powrót do wartości europejskich.

"A wtedy", cytując klasyka, "rozpalimy stosy".

...

Wt wrz 06, 2016 23:50

prawicowiec napisał(a):
demokracja stoi w sprzeczności do prawa

Dlaczego system wybierania władzy stoi w sprzeczności do prawa? Przede wszystkim do jakiego konkretnie prawa i jaki konkretnie system demokratyczny?

Śr wrz 07, 2016 0:41

bert04 napisał(a):
Były rody arystokracji (eupatrydzi), po likwidacji monarchii rządzili oligarchicznie, ale ich rola była ograniczana z każdym kolejny stopniem demokracji.

Demokrację się uprawomocnia po to by można było legalnie kraść w białych rękawiczkach, za jednym zamachem powołując się na lud jak istniejące pseudoprawo. W gruncie rzeczy w tak skonstruowanym prawie trybunał wszystko może zakwestionować lub uznać za zgodne z konstytucją, niemniej każde ograniczenie demokracji jest lepsze niż zachowanie jej w czystej postaci.

Ja w żadne wybory nigdy nie wierzę i wierzyć nie będę. Interesują mnie wyłącznie procesy zachodzące w ludzkich umysłach.

Cytuj:
PiS nie powołuje się ani na ideały greckie ani na elity polityczne, więc cała Twoja argumentacja jest od czapy. Pomijając fakt, że w tym słowotoku luźnych skojarzeń za grosz sensu nie ma.

Nie musi się powoływać, wystarczy że robi to mentalnie, podobnież jak cywilizacja zachodnia czerpiąc z dorobku rewolucjonistów październikowych lub francuskich, nie mając o tym zielonego pojęcia.

Z tego co wiem cały czas powołują się na idee piłsudczykowskie i słusznie gdyż za PiS idziemy dokładnie wypisz wymaluj w tym samym kierunku co za Sanacji. Jeden z ówczesnych posłów na Sejm stwierdził iż jak tak dalej będzie centralizacja postępować, to za 10 lat II RP nie będzie się już niczym różnić od ZSRR.

Cytuj:
Aha, czyli w USA obecnie Demokraci "łupią" Republikanów. A po wygranej, tfu, Trumpa, to Republikanie będą "łupać" Demokratów. Tako wynika z twierdzeń prawicowca

Wystarczy że ludzi łupią z kasy.

A tak na marginesie zawsze powtarzałem iż celem nie jest utrzymywanie koryta a jego likwidacja.

Cytuj:
Dyzio liczący "2+2=5" rozumie matematykę na swój sposób.

To jest logika socjaldemokratów :)

Cytuj:
Ot i przykład "matematczny". Napisz jeszcze więcej takich równań bez uzasadnienia. Może jakiś generator losowy masz?

Prosty przykład forsowania przez Sejm wszelkiej maści kolorowych ideologii, zaprowadzania gender w placówkach edukacyjnych nie licząc się z opinią rodziców. To się właśnie dzieje w krajach cywilizacji zachodniej cechujących się demokracją liberalną. Jeśli to nie jest totalitaryzm to co?

W normalnym ustroju są różne szkoły, o różnym programie nauczania i tylko od rodzica zależy do jakiej placówki pośle swoje dziecko. Dziecko może też uczyć się w domu.

Cytuj:

Wręcz przeciwnie. O tym pisałem wielokrotnie, III Rzesza była państwem gdzie stosowano prawo wybiórcze, uzasadniając to wolą ludu.

Cytuj:
Oraz grecka filozofia. Zapomniałeś czy specjalnie nie wymieniłeś? To właśnie od greków przejęliśmy ideał demokracji, tyle że w połączeniu z rzymskim prawem i zasadami republikańskimi. Oraz z chrześcijańską etyką.

Demokracja to ledwie wycinek okresu cywilizacji greckiej. Za największa potęgę Grecja uchodziła za panowania monarchii.

Cytuj:
Bzdura. Tzw. "spadkobiercy" powołują się tak samo na cywilizację europejską, tyle że zamiast wymazywać grecję, wymazują chrześcijaństwo.

Prawo Rzymskie również

Cytuj:
"Prawo" samo w sobie nie jest żadną wartością. Prawo może chronić życie, może też życie odbierać. Może bronić godności albo ją deptać.

Temida ma być sprawiedliwa

Jeśli chciałeś mnie przekonać do demokracji to ci się nie udało.

Śr wrz 07, 2016 1:19

@ prawicowiec

Szkoda, że bliżej nie starasz się nakreślić nam, na czym polegałby w szczegółach proponowany przez Ciebie ustrój nowego państwa.
Zamiast tego odwołujesz się do ogólników w stylu "cywilizacja łacińska" albo "monarchia, chrześcijaństwo i prawo rzymskie".
Co więc mielibyśmy z tej cywilizacji łacińskiej przejąć? Model państwa oparty na niewolnictwie albo kolonializmie?
Czy może model społeczeństwa oparty na wyzysku chłopa pańszczyźnianego?
Tylko jak sprawić, aby chłop pańszczyźniany stanowił znowu 80-90% populacji i mógł zapewniać życie w luksusie garstce pozostałych?

Śr wrz 07, 2016 6:31

prawicowiec napisał(a):
bert04 napisał(a):

Demokrację się uprawomocnia po to by można było legalnie kraść w białych rękawiczkach, za jednym zamachem powołując się na lud jak istniejące pseudoprawo. W gruncie rzeczy w tak skonstruowanym prawie trybunał wszystko może zakwestionować lub uznać za zgodne z konstytucją, niemniej każde ograniczenie demokracji jest lepsze niż zachowanie jej w czystej postaci.

Masz jakiś generator losowych odpowiedzi bez związku z tekstem? Jeżeli nie, to po jakiego złamanego zwisa męskiego ozdobnego cytujesz mój tekst?

Nawet u Smoka można przy pewnym wysiłku odnaleźć jakieś śladowe nawiązanie komentarza do postu. Albo przynajmniej inspirację. Ty go prześcignąłeś.

Cytuj:
Ja w żadne wybory nigdy nie wierzę i wierzyć nie będę. Interesują mnie wyłącznie procesy zachodzące w ludzkich umysłach.

Od kiedy w wybory się "wierzy"? Od kiedy demokracja redukuje się do li tylko "wyborów"? I jakie to procesy myślowe masz na myśli?

Cytuj:
Cytuj:

Nie musi się powoływać, wystarczy że robi to mentalnie, podobnież jak cywilizacja zachodnia czerpiąc z dorobku rewolucjonistów październikowych lub francuskich, nie mając o tym zielonego pojęcia.

Akurat na rewolucjonistów francuskich powołują się co rusz, więc tutaj co najmniej mijasz się z prawdą. Liberte, egalite, i tak dalej tete. Co do rewolucji bolszewickiej to jest to tylko kolejna Twoja teza bez uzasadnienia.

Cytuj:
Z tego co wiem cały czas powołują się na idee piłsudczykowskie i słusznie gdyż za PiS idziemy dokładnie wypisz wymaluj w tym samym kierunku co za Sanacji. Jeden z ówczesnych posłów na Sejm stwierdził iż jak tak dalej będzie centralizacja postępować, to za 10 lat II RP nie będzie się już niczym różnić od ZSRR.

Co do wzorowania się na sanacji to mogę się nawet częściowo zgodzić. A częściowo, bo jej przywódca słynął z takich słów:

"Rzeczpospolita to wielki burdel, konstytucja to prostytutka, a posłowie to k***y!"

"- Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. P***del, serdel, burdel."

"Trybunał Stanu (…) nie ośmieli się zebrać ani razu."

"Sejm korupcji"
"Sejm ladacznic"
"Publiczne szmaty"
(to o posłach)

Mały wybór wielkiego demokraty, który to zdobył władzę zamachem stanu i zamykał część posłów w Berezie. W sumie to dobry przykład dla obecnej niemiłościwie panującej partii i jej naczel... ten, prezesa.

Cytuj:
Cytuj:

Wystarczy że ludzi łupią z kasy.

Nie wykręcaj się sianem.

Twierdzisz, że demokracja to łupienie mniejszości przez większość. Jak widać, kolejna pusta teza prawicowca bez pokrycia. Wywołany do tablicy będzie kręcić, że łupieni są jacyś ... "ludzie".

Czy ci "ludzie" to ta wyżej wspomniana mniejszość? Jak ją wyliczyłeś?

Cytuj:
A tak na marginesie zawsze powtarzałem iż celem nie jest utrzymywanie koryta a jego likwidacja.

Tak, typowa gadka szmatka korwinowców. Chcą zlikwidować koryto, żeby zamiast tego wprowadzić... no właśnie. Co?

Wszyscy wiemy, co, ale prawicowiec specjalnie będzie dalej się wykręcał przed odpowiedzią. Bo w sumie dobrze wie, że nie zlikwiduje koryta, ale zastąpi je "czymś innym".

Cytuj:
Cytuj:

Prosty przykład forsowania przez Sejm wszelkiej maści kolorowych ideologii, zaprowadzania gender w placówkach edukacyjnych nie licząc się z opinią rodziców. To się właśnie dzieje w krajach cywilizacji zachodniej cechujących się demokracją liberalną. Jeśli to nie jest totalitaryzm to co?

http://sjp.pwn.pl/sjp/totalitaryzm;2578375.html

Skorzystaj ze słownika, zanim będziesz używał pojęć bez ich znajomości.

A potem powiedz mi w sekrecie, gdzie byłeś z Twoimi apelami, jak wprowadzano religię do szkół i przedszkoli. Tak, tych samych szkół i przedszkoli.

Prznajmniej przed sobą nie udawaj, że przeszkadza Ci wprowadzanie pewnych światopoglądów, ideologii czy teologii do szkół. Przeszkadza Ci tylko wprowadzanie niektórych światopoglądów, ideologii czy teologii i przeciw nim pomstujesz. A zasady liberalne traktujesz równie wybiórczo, co PiS prawo.

Cytuj:
W normalnym ustroju są różne szkoły, o różnym programie nauczania i tylko od rodzica zależy do jakiej placówki pośle swoje dziecko. Dziecko może też uczyć się w domu.

A ciekawe, kto PŁACI za szkoły w tym "normalnym" ustroju?

Cytuj:
Cytuj:

Wręcz przeciwnie. O tym pisałem wielokrotnie, III Rzesza była państwem gdzie stosowano prawo wybiórcze, uzasadniając to wolą ludu.

Jeżeli pisałeś wielokrotnie to daj linka do postu, w którym uzasadniasz to twierdzenie.

Nie dawaj linka do pustych postów w stylu "III Rzesza = demokracja" czy "Prawo Rzymskie nie było wybiórcze"

Cytuj:
Cytuj:

Demokracja to ledwie wycinek okresu cywilizacji greckiej. Za największa potęgę Grecja uchodziła za panowania monarchii.

Nauka i filozofia grecka to też wycinek cywilizacji greckiej. Najpotężniejsza była SPARTA, która ani filozofów nie wydała, ani naukowców, ani nawet w technologiach się specjalnie nie wybijała.

Więc jeżeli stosujesz wykładnik "największej potęgi", to ideałem powinno być dla Ciebie imperium Mongołów.

Cytuj:
Cytuj:

Temida ma być sprawiedliwa

A w chrześcijaństwie łaska stoi przed prawem.

Cytuj:
Jeśli chciałeś mnie przekonać do demokracji to ci się nie udało.

Dam Ci znać, jeżeli będę chciał Ciebie przekonać. Jak na razie dyskutujemy tylko, a w dyskusji chodzi o wymianę argumentów.

Jeżeli chciałeś podać mi jakieś argumenty, to Ci się nie udało. Powyżej tylko kolejna porcja pustych twierdzeń bez pokrycia.

...

Śr wrz 07, 2016 8:41

"Człowiek niezłomny" zrejterował?
Wystraszył się niewygodnych pytań?

http://wyborcza.pl/1,75398,20688417,pre ... l#BoxGWImg

Śr wrz 14, 2016 7:26

Niezłomny w realizowaniu polityki PiS, której sam już nie potrafi uzasadnić. Nic dziwnego, że od dłuższego już czasu nie ma na to ochoty.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 14, 2016 8:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198 ... 245  Następna strona