Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 14:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Dariusz-555 napisał(a):
wg Alicji TVN to ludzie Boga . no , chyba ze zalozyc ze dla kogos bogiem jest Donald Tusk .

Każdy człowiek jest dzieckiem Boga - jedynie ci co definitywnie i ostatecznie wybrali piekło przestają nimi być.
Ale to najwidoczniej za trudne dla Ciebie do zrozumienia.

Pn sie 01, 2016 11:18

jezeli ktos mi wmawia ze TVN to dzieci Boga to istotnie , trudne jest to dla mnie do zrozumienia .

Pn sie 01, 2016 11:39
Zaprawdę powiadam wam, wyłącznie ten kto uważa przeciwników PiS za gorszy sort, słucha jedynie słusznych mediów, jest dzieckiem Boga.

Pn sie 01, 2016 11:52
@Helenko, po owocach ich poznacie. Masz przed soba niczym nie skazone owoce dzialalnosci mediow o.Rydzyka.

Pn sie 01, 2016 12:16
Kael napisał(a):
@Helenko, po owocach ich poznacie. Masz przed soba niczym nie skazone owoce dzialalnosci mediow o.Rydzyka.

Ja przez te owoce nie umiem nawet modlić się z tymi mediami, bo czuję sie jak hipokrytka.

Pn sie 01, 2016 12:19
Cytuj:

Cytuj:
Ja przez te owoce nie umiem nawet modlić się z tymi mediami, bo czuję sie jak hipokrytka.

Mojemu znajomemu (wierna kopia Darka), mówiłam co wyczytałam w necie o nowym wikarym mianowanym dla naszej parafii, zachwycony był sylwetką i osiągnięciami naukowymi młodego kapłana.....do czasy, do momentu gdy powiedziałam, że za swoją rozprawę doktorską na KUL otrzymał państwową nagrodę, którą osobiście wręczał mu premier Tusk
Gdy usłyszał słowo "Tusk", aż go podniosło, coś mruknął pod nosem, odwrócił sie na pięcie, machnął ręką i odszedł.

Pn sie 01, 2016 12:43
Cytuj:
Leszek Żukowski (prezes Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej) i Zbigniew Galperyn (wiceprezes Związku Powstańców Warszawskich) nie przyjęli z rąk Antoniego Macierewicza Honorowego Medalu Powstanie Warszawskie 1944, 1 VIII–2 X”!
http://polityczek.pl/index.php/uncatego ... cierewicza

Pn sie 01, 2016 16:27
Moderator

medieval_man napisał(a):
Soul33 napisał(a):
"Dzieje się w Polsce coś, co nosi znamiona prawicowego zamachu stanu. Trójpodział władzy zostaje przekreślony, fałszowana jest przeszłość, ktoś, kto nie ma władzy konstytucyjnej, kieruje krajem. Mamy zamach na historię, naukę, media, Trybunał Konstytucyjny. Nawet zwykły "Teleexpress" kłamie w żywe oczy."

Ojciec Józef, niestety, już dość dawno stracił kontakt z rzeczywistością. (...) I jak większość dominikanów w Polsce, zamiast OP (ordo praedicatorum) mógłby sobie po imieniu i nazwisku napisać PO.

Może i trochę przesadza w tym cytacie ale ma też sporo racji. PiS nie szanuje wyżej wymienionych, a ich politycy i dziennikarze kłamią w żywe oczy choćby ws. ustaw o TK, które nie mają za zadanie niczego naprawiać, a jedynie blokować. Obawiam się, że ostatecznie więcej popsują niż naprawią.

medieval_man napisał(a):
niegdyś opozycjonista, dziś nierozumiejący tego, co się dzieje w świecie.

To dokładnie jak władze PiS w moim mniemaniu. Na pewno dobrze znają komunizm i walkę z państwem.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sie 01, 2016 18:32
Morawiecki przedstawił swój plan w całości. Czego się dowiadujemy?
Cytuj:
W przeliczeniu na bardziej konkretne wskaźniki: polska rodzina ma w 2030 r. rozporządzać takim samym dochodem na głowę jak przeciętna rodzina unijna. PKB na głowę według parytetu siły nabywczej ma skoczyć z 68 proc. (dane na 2014 r.) do 95 proc. w 2030. Czyli mniej więcej na poziom, który dziś zajmują Włochy. W tym samym czasie odsetek osób zagrożonych ubóstwem i wykluczeniem ma spaść z 24 proc. do 20 proc.
Niestety, szukający odpowiedzi na pytanie, jak te wskaźniki osiągnąć, muszą się naszukać. Minister Morawiecki często powtarza, że polska gospodarka potrzebuje nowych impulsów rozwojowych. Ale impulsy proponowane w strategii wyglądają bardziej jak lista pobożnych życzeń, niż jak konkretny plan.

Perspektywiczną branżą ma być produkcja lotniczo-kosmiczna. Czyli drony. Państwo ma wspierać ich produkcję i rozwój całego sektora. W jaki sposób - nie wiadomo. Kolejna propozycja - projekt "Batory", czyli produkcja promów pasażerskich. Kto ma je produkować, a kto kupować - nie wiadomo. Polskie firmy i jednostki badawcze mają założyć Cyberpark Enigma konkurujący z najlepszymi tego typu przedsięwzięciami w Europie. W czym ma konkurować? Co tworzyć? Co sprzedawać? Czy to będzie przedsięwzięcie biznesowe, czy naukowe? Nie wiadomo. Kolejny pomysł: w Polsce ma powstać Europejskie Laboratorium Badawcze Nowych Materiałów, czyli ośrodek badawczy prowadzący badania nad kontrolowaną syntezą termojądrową. Skąd taki pomysł? Ile to będzie kosztowało? Też nie wiadomo.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 33253.html

Ostatnio edytowano Pn sie 01, 2016 18:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy

Pn sie 01, 2016 18:53
Soul33 napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Soul33 napisał(a):
"Dzieje się w Polsce coś, co nosi znamiona prawicowego zamachu stanu. Trójpodział władzy zostaje przekreślony, fałszowana jest przeszłość, ktoś, kto nie ma władzy konstytucyjnej, kieruje krajem. Mamy zamach na historię, naukę, media, Trybunał Konstytucyjny. Nawet zwykły "Teleexpress" kłamie w żywe oczy."

Ojciec Józef, niestety, już dość dawno stracił kontakt z rzeczywistością. (...) I jak większość dominikanów w Polsce, zamiast OP (ordo praedicatorum) mógłby sobie po imieniu i nazwisku napisać PO.

Może i trochę przesadza w tym cytacie ale ma też sporo racji. PiS nie szanuje wyżej wymienionych, a ich politycy i dziennikarze kłamią w żywe oczy choćby ws. ustaw o TK, które nie mają za zadanie niczego naprawiać, a jedynie blokować. Obawiam się, że ostatecznie więcej popsują niż naprawią.

medieval_man napisał(a):
niegdyś opozycjonista, dziś nierozumiejący tego, co się dzieje w świecie.

To dokładnie jak władze PiS w moim mniemaniu. Na pewno dobrze znają komunizm i walkę z państwem.

Wycięcie w wiadomościach TVP1 wypowiedzi v-ce szefa Związku Powstańców Warszawskich Zbigniewa Gelperyna, który stanął w obronie gen Ścibora Rylskiego to nikczemne kłamstwo??
PiS i zwolennicy uznają, ze przekaz ze ŚDM był ważniejszy, choć słowa papieża interpretują na swoją modłę.....podobnie jak kiedyś słowa św Jana Pawła II od Unii Lubelskiej do UE.

Pn sie 01, 2016 18:54
W planie Morawieckiego stopa oszczędności gospodarstw domowych z dotychczasowych poziomu 1,7% PKB ma docelowo do 2030r wzrosnąć do poziomu 5% PKB......ciekawe jakim sposobem zmusić biednych Polaków do 3 krotnego zwiększenia oszczędności.
Z krajów UE najmniejsze oszczędności gospodarstw domowych mają Polacy, Estończycy i Duńczycy.

Pn sie 01, 2016 19:05
Moderator

Helenka napisał(a):
Perspektywiczną branżą ma być produkcja lotniczo-kosmiczna. Czyli drony. Państwo ma wspierać ich produkcję i rozwój całego sektora. W jaki sposób - nie wiadomo. Kolejna propozycja - projekt "Batory", czyli produkcja promów pasażerskich. Kto ma je produkować, a kto kupować - nie wiadomo. Polskie firmy i jednostki badawcze mają założyć Cyberpark Enigma konkurujący z najlepszymi tego typu przedsięwzięciami w Europie. W czym ma konkurować? Co tworzyć? Co sprzedawać? Czy to będzie przedsięwzięcie biznesowe, czy naukowe? Nie wiadomo. Kolejny pomysł: w Polsce ma powstać Europejskie Laboratorium Badawcze Nowych Materiałów, czyli ośrodek badawczy prowadzący badania nad kontrolowaną syntezą termojądrową. Skąd taki pomysł? Ile to będzie kosztowało? Też nie wiadomo.
[/quote]
Gdy Morawiecki przedstawiał swój plan po raz pierwszy, w bardziej ogólnych zarysach, mój kolega podsumował go stwierdzając: "To już nawet nie socjalizm. To jeszcze gorzej". Pomyślałem wtedy, że przesadził.

Teraz jednak widzę, że nie sposób temu stwierdzeniu zaprzeczyć...

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn sie 01, 2016 21:19

Soul33 napisał(a):
Gdy Morawiecki przedstawiał swój plan po raz pierwszy, w bardziej ogólnych zarysach, mój kolega podsumował go stwierdzając: "To już nawet nie socjalizm. To jeszcze gorzej". Pomyślałem wtedy, że przesadził.

Obawiam się, że trafna jest opinia, którą niedawno przeczytałem - tego rodzaju strategie można z sukcesem przeprowadzić jedynie w państwach, które "dysponują" wyjątkowo karnymi i zdyscyplinowanymi społeczeństwami; takich, jak np. Korea Południowa (na której podobno Morawiecki się wzoruje), która po wojnie była znacznie biedniejsza od Polski, ale która swoje strategie realizowała z żelazną konsekwencją, przy pełnym zaangażowaniu gotowego na wyrzeczenia społeczeństwa. W Polsce takiego społeczeństwa nie ma i nie będzie, Polacy mają raczej dokładnie przeciwny charakter. No chyba, że Kaczyńskiemu się uda przetrącić mu kark..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 02, 2016 8:29
Soul33 napisał(a):
Helenka napisał(a):

Cytuj:

w latach 2004 -2015 nastąpiło zdecydowane umocnienie pozycji Polski w gospodarce światowej(cytat z tekstu planu Morawieckego) ....co PiS nazywał w kampanii wyborczej "Polska w ruinie", Duda "Polską z dykty", a w co świecie wierzy Darek :D

Ani słówka w planie o obniżeniu wieku emerytalnego, o przewalutowaniu kredytów frankowych.

Wt sie 02, 2016 8:47

najnowsza wytyczna unii to podwyzszenie cen lekow w polskich aptekach czyli zrownanie cen do poziomu starej unii .
podobno ta unia jest taka dobra , kochana , slodka , milutka i przyjemna . a ktos tu niedawno pisal o wyrownywaniu poziomu w krajach unii . no to macie teraz " wyrownywanie " . prounijni antypisowcy w klopotach bo Jaroslaw na to swoje stanowcze NIE .

Wt sie 02, 2016 9:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 976  Następna strona