Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 11:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
A w polityce, zwłaszcza w demokracji ilość o czymś decyduje według Ciebie, czy nie bardzo?

PAD też spotkał się z przedstawicielami Polonii w zupełnie innym miejscu, nie na ulicy w atmosferze nienawiści ze strony szKODników.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1669813,Prezydent-odwiedzil-amerykanska-Czestochowe-spotkal-sie-z-Polakami-w-USA
Tego wydarzenia, gdzie PAD został powitany entuzjastycznie przez 2 tysiące Polaków jakoś nie zauważono?

Pt wrz 23, 2016 12:23
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
A w polityce, zwłaszcza w demokracji ilość o czymś decyduje według Ciebie, czy nie bardzo?

Oczywiście decyduje.

Cytuj:
PAD też spotkał się z przedstawicielami Polonii w zupełnie innym miejscu, nie na ulicy w atmosferze nienawiści ze strony szKODników.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1669813,Prezydent-odwiedzil-amerykanska-Czestochowe-spotkal-sie-z-Polakami-w-USA
Tego wydarzenia, gdzie PAD został powitany entuzjastycznie przez 2 tysiące Polaków jakoś nie zauważono?

Zauważono, ale nie wysnuto idiotycznego wniosku PiS wysłał swoich zwolenników do USA.

Pt wrz 23, 2016 13:46
Prezydent "wszech czasów" poniżany
http://www.se.pl/wiadomosci/polityka/mo ... 95875.html

Wt wrz 27, 2016 11:24

je tez jestem przeciwnikiem Dudy ale nie znizam sie do poziomu ciaglego wstawiania " michalkow " .

Wt wrz 27, 2016 12:16

Cóż, Kaczyński poniżył już Dudę w każdy możliwy sposób. Nie zostało mu nawet tyle szacunku do niego, by powstrzymać się z wypuszczeniem już teraz "michałka" sugerującego, że nie zamierza nawet Dudy zostawiać na jeszcze jedną kadencję - i to pomimo faktu, że lojalność Dudy będzie mu jeszcze potrzebna co najmniej raz (pod koniec tego roku, po tych wszystkich "trudnych posiedzeniach" Sejmu, na które przygotowywał PiSoklub w Jachrance). Najwyraźniej Kaczyński doszedł do wniosku, że nawet ostatecznie upokorzony Duda i tak wszystko podpisze.

Ale może też być inne wyjaśnienie - ta wrzutka jest elementem gry frakcji antyMorawieckiej w PiS, o której istnieniu od dawna wiadomo. Od dawna wiadomo, że Kaczyński zwykł nie dopuszczać do tego, by ktokolwiek z jego otoczenia zanadto urósł (m.in. dlatego Morawiecki nie został wiceprezesem), a tych, którzy zanadto rosną, przestaje lubić i szanować (to przypadek Dudy). Wrzutka sugerująca, że Kaczyński jest już aż tak zakochany w Morawieckim, z pewnością mu się nie spodoba, ale jednocześnie powinna nieco przychłodzić jego stosunek do niego, już nie mówiąc o reakcji samego Dudy, który nagle zacznie widzieć w Morawieckim konkurenta. Wewnętrzne wojenki w PiS stają się coraz bardziej interesujące :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt wrz 27, 2016 12:36
Czyli zachowanie Kaczyńskiego jak wcześniej Tuska. Potwierdzasz tylko moją tezę, że nie ma znaczenia PiS czy PO. No PiS jeszcze nie ukradł tyle co PO ale PO rządziło 8 lat więc mieli więcej czasu. PiS jednak trochę bardziej się hamuje.

Wt wrz 27, 2016 12:52
Moderator

Duda cieszy się tak dużym zaufaniem społecznym, że Kaczyński będzie go poniżał jak tylko może.

Ciekawi mnie, czy zaraz nie każe mu zawetować ustawę antyaborcyjną.

Coroner napisał(a):
Czyli zachowanie Kaczyńskiego jak wcześniej Tuska.

Tusk był mniej ostentacyjny.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt wrz 27, 2016 12:58
Coroner napisał(a):
PiS jednak trochę bardziej się hamuje.

Szczególnie w obsadzaniu spółek skarbu państwa.

Wt wrz 27, 2016 13:17
Tusk miał poparcie mediów dlatego inaczej o nim pisano. Oto i cała tajemnica. Sposób działania ten sam. Jak ktoś moze zagrażać to zaczynało się upokorzenie
Co do obsadzania stanowisk to większa jazda była za PO. Przypomnijcie sobie. A jaka była za SLD jak prezesa Orlenu aresztowano.

Wt wrz 27, 2016 13:48
Coroner napisał(a):
Tusk miał poparcie mediów dlatego inaczej o nim pisano. Oto i cała tajemnica. Sposób działania ten sam. Jak ktoś moze zagrażać to zaczynało się upokorzenie
Co do obsadzania stanowisk to większa jazda była za PO. Przypomnijcie sobie. A jaka była za SLD jak prezesa Orlenu aresztowano.

PiS także miał i ma nie mniej mediów piszących i mówiących jedynie pochlebnie.
Każda kolejna ekipa obsadza swoim - kwestią zasadniczą są kompetencje - przykładem "kompetencji" wielu ludzi PiS jest Misiewicz.

Wt wrz 27, 2016 13:53

no to ilu juz mamy kandydatow na przyszloroczne przyspieszone wybory prezydenckie ?
ja naliczylem czterech . Morawiecki , Rzeplinski , Tusk i Korwin .

odnosnie podpisywania swistkow przez Dude . taki dowcip , Jaroslaw ryczy ze smiechu - dalem wczoraj Andrzejowi kota do potrzymania a ten go podpisal !

Wt wrz 27, 2016 23:57
Ciekawe czy złoci młodzieńcy nadal podobnie rywalizują...
http://wpolityce.pl/polityka/198329-zio ... da-riposta

Cz wrz 29, 2016 11:37

Alus napisał(a):
Ciekawe czy złoci młodzieńcy nadal podobnie rywalizują...
http://wpolityce.pl/polityka/198329-zio ... da-riposta

Paradoksalnie, to Ziobro ma dzisiaj w Polsce większą władzę.
Może na przykład ręcznie sterować swoimi własnymi sprawami sądowymi.
Mieliśmy ostatnio taki pokaz siły. Znowu o 6 rano.
Coś a la Barbara Blida, tylko tym razem nikt nie zginął.
Duda takiej prywaty - nawet gdyby chciał - nie ma jak uprawiać.
Choć z kolei może ułaskawiać swoich kolesi na dowolnym etapie postępowania przeciwko nim.

Dobrze, że przytoczyłaś te wypowiedzi.
To przypomina z jakimi ludźmi mamy do czynienia.

So paź 01, 2016 6:16

medieval_man napisał(a):
Zobaczmy z jaką pogardą pilaster wyraża się o ludziach, których nie zna ("kibolskie" zakapiory i bandyci ).

Przecież to są kibolskie zakapiory i bandyci. Regularnie zajmują się niszczeniem cudzego mienia.

Cytuj:
Poza tym proszę pilastra uprzejmie (po raz ostatni), aby nie klasyfikował bezpodstawnie wyborców żadnej partii do grona tych, którzy zajmują się działalnością kryminalną.
Chyba, że pilaster udowodni zaraz, że choćby ja (aktualny wyborca PiS) jestem kryminalistą.

Albo medieval jest kryminalistą, albo nie jest. Jeżeli jest, to nie ma się co obrażać, bo to było tylko stwierdzenie faktu. Jeżeli zaś nie jest, również nie ma się o co obrażać, ponieważ to nie było do niego.

A fakt, że bandyci, środowiska kryminalne, popierają masowo PIS nie jest przecież żadną tajemnicą. Pijane pisowskie bojówki publicznie i nie kryjąc się, zaatakowały Polaków biorących udział w pogrzebie "Inki", przy całkowitej bierności obecnych na miejscu naczelnych władz PIS. Na rynku pojawiły się bandyckie narzędzia (np pały) ozdobione pisowskimi motywami graficznymi, a przecież producent nie zrobił tego, żeby do interesu dokładać.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr paź 05, 2016 11:07
Moderator

pilaster napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Zobaczmy z jaką pogardą pilaster wyraża się o ludziach, których nie zna ("kibolskie" zakapiory i bandyci ).

Przecież to są kibolskie zakapiory i bandyci. Regularnie zajmują się niszczeniem cudzego mienia.

Na co masz pewnie dowody. Chyba, że nie masz, tylko piszesz, jak zwykle, co ci w danej chwili do głowy wpadnie. Nie jesteś poważnym dyskutantem.
pilaster napisał(a):

Cytuj:
Poza tym proszę pilastra uprzejmie (po raz ostatni), aby nie klasyfikował bezpodstawnie wyborców żadnej partii do grona tych, którzy zajmują się działalnością kryminalną.
Chyba, że pilaster udowodni zaraz, że choćby ja (aktualny wyborca PiS) jestem kryminalistą.

Albo medieval jest kryminalistą, albo nie jest. Jeżeli jest, to nie ma się co obrażać, bo to było tylko stwierdzenie faktu. Jeżeli zaś nie jest, również nie ma się o co obrażać, ponieważ to nie było do niego.

To zwykły unik.
Po kilku miesiącach chowania się po kątach zdecydowałeś się na nowo pokazać i... kitą zatrzeć ślady.
Nikt nie pisał o obrażaniu się.
Prosiłem wyraźnie, żebyś nie oskarżał bezpodstawnie osób, których nie znasz.
Jeśli twierdzisz, że wszyscy wyborcy PiS to kryminaliści, a potem dopuszczasz, że ja (medieval_man) jko jeden z wyborców PiS nie jestem kryminalistą to sam obalasz swój wielki kwantyfikator i stajesz się niewiarogodny..
A prosiłem o jedno: o nie generalizowanie. I o zmitygowanie się. Wystarczyło napisać: przesadziłem, przepraszam za błędne uogólnienia.
Ty wolisz odpowiedzieć nie na temat i uchodzić za biednego pokrzywdzonego podejrzeniami.
Twój wybór.
Nie stać się na uczciwość i przeprosiny?
Młyny moderacyjne mielą powoli. ale skutecznie.=
pilaster napisał(a):
A fakt, że bandyci, środowiska kryminalne, popierają masowo PIS nie jest przecież żadną tajemnicą. Pijane pisowskie bojówki publicznie i nie kryjąc się, zaatakowały Polaków biorących udział w pogrzebie "Inki", przy całkowitej bierności obecnych na miejscu naczelnych władz PIS. Na rynku pojawiły się bandyckie narzędzia (np pały) ozdobione pisowskimi motywami graficznymi, a przecież producent nie zrobił tego, żeby do interesu dokładać.

Umówmy się, że czymś innym jest, że jakieś tam środowiska kryminalne mogą mieć interes w popieraniu PiS a czymś innym oskarżanie wyborców PiS w ogóle, że są kryminalistami.
Na to zwróciłem ci uwagę, ale ty wolisz zmiatać ślady kitą.
Naprawdę tak trudno ci być uczciwym?
Chyba dałem ci wystarczająco czasu od kwietnia.
Chcesz czas jeszcze do jutra do wieczora?

Śr paź 05, 2016 22:28
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 245  Następna strona