Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Dariusz-555
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Alicjo , przypomnij sobie jak wy przez 8 lat budowaliscie mosty . . . .
|
Wt sie 02, 2016 21:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Darku, zmień płytę, bo najwyraźniej zacięła się.
|
Wt sie 02, 2016 21:18 |
|
 |
Dariusz-555
|
powiedz to samo Alicji bo ona nieustannie klepie o budowaniu mostow .
|
Wt sie 02, 2016 21:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiscie Dariusz kocha papieza i przejmuje sie jego naukami? Tych bajswiezszych w Polsce tez sluchal uwaznie? Czy moze Dariusz uwaza, jak o. Rydzyk w swoim czasie, ze papiez tak mowi, bo "musi", a kazdy wie najlepiej sam, ze Pan Jezus niczego od nas nie wymaga, a juz milosci nieprzyjaciol i przebaczanie bliznim na pewno nie. Pan Jezus nie byl nigdy w Polsce i nie zna naszych realiow. Nas, Wzorcowych Katolikow Europy, nie! Swiata, Ewangelua nie dotyczy.
|
Śr sie 03, 2016 6:11 |
|
 |
terezjusz
|
Alus napisał(a): Soul33 napisał(a): Nieudzielenie wywiadu ma być pogardą dla bliźniego? A może raczej stawianie takiej tezy świadczy o nienawiści, która utrudnia racjonalne rozumowanie? Gdy ktoś tak bardzo chce dowalić KK i katolikom, że aż mu się znaczenie powszechnie znanych pojęć myli. Samo nie udzielenie nie świadczy o niczym, nie każdy musi je udzielać..... Ale rzeczony zakonnik przed ołtarzem z którego papież nawoływał do zgody, do budowania mostów, wstał, podszedł do dziennikarza i zanim udzielił odpowiedzi sprawdził na mikrofonie nazwę stacji telewizyjnej, a po poznaniu ostentacyjnie odwrócił sie tyłem jak oparzony. Nie jest to naturalne zachowanie.....bo gdyby nie wstając, odpowiedział nie dziękuję", nie byłoby żadnej sprawy. Alus Ty to oglądałaś czy tylko o tym czytałaś. Bo ja oglądałem, zakonnik siedział do niego podszedł redaktor z TVN, zakonnik rzeczywiście jak zobaczył kostkę na mikrofonie nie chciał z nim rozmawiać na co redaktor trochę się wnerwił. No chyba że mówimy o dwóch innych zakonnikach.
|
Śr sie 03, 2016 8:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
terezjusz napisał(a): Alus napisał(a): Soul33 napisał(a): Nieudzielenie wywiadu ma być pogardą dla bliźniego? A może raczej stawianie takiej tezy świadczy o nienawiści, która utrudnia racjonalne rozumowanie? Gdy ktoś tak bardzo chce dowalić KK i katolikom, że aż mu się znaczenie powszechnie znanych pojęć myli. Samo nie udzielenie nie świadczy o niczym, nie każdy musi je udzielać..... Ale rzeczony zakonnik przed ołtarzem z którego papież nawoływał do zgody, do budowania mostów, wstał, podszedł do dziennikarza i zanim udzielił odpowiedzi sprawdził na mikrofonie nazwę stacji telewizyjnej, a po poznaniu ostentacyjnie odwrócił sie tyłem jak oparzony. Nie jest to naturalne zachowanie.....bo gdyby nie wstając, odpowiedział nie dziękuję", nie byłoby żadnej sprawy. Alus Ty to oglądałaś czy tylko o tym czytałaś. Bo ja oglądałem, zakonnik siedział do niego podszedł redaktor z TVN, zakonnik rzeczywiście jak zobaczył kostkę na mikrofonie nie chciał z nim rozmawiać na co redaktor trochę się wnerwił. No chyba że mówimy o dwóch innych zakonnikach. To samo - a kiedy to Jezus mówił nie rozmawiajcie z tymi, których nie lubicie?....a moze papież Franciszek coś mówił o budowaniu murów?? Nie lubi red Grysiak autorki - wywiadu z bp Mokrzyckim o świętym JPII....nie lubi Kolendy Zaleskiej autorki książki - opracowania wszystkich encyklik św JPII .....może i nie lubi, ma takie prawo, ale jako duchownemu nie wolno mu tego demonstrować.
|
Śr sie 03, 2016 8:45 |
|
 |
terezjusz
|
Alus a widziałaś panów z TVN podkładających butelki po piwie w śmietniku, a panią redaktor która uciekała i nie chciała rozmawiać z gościem który określał się jako "patriota", a czemu na stronie TVN nie ma już filmiku z ta młodą Syryjką która prosiła tylko o modlitwę, no tak jak można prosić o modlitwę a nie o to by przyjmować uchodźców. Więc może zakonnik nie chciał rozmawiać ze stacją która manipuluje i posługuje się kłamstwem, aby i jego przekaz nie został przerobiony na jedynie słuszną opcję. Alus czemu TVN jest tak bardzo nie lubiany, no właśnie przez to zakłamanie i manipulowanie.
|
Śr sie 03, 2016 9:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy Aluś widziała filmik, ale ja widziałam. I mimo chęci nie dojrzałam podkładania butelek, a jedynie pytania i oskarżenia: http://prawicowyinternet.pl/tvn-podklad ... sdm-wideo/Nie twierdzę, że policjant kłamie, ale też nie ma tu dowodu na to, że reporterzy podłozyli butelki.
|
Śr sie 03, 2016 9:25 |
|
 |
terezjusz
|
Jeszcze co do odmowy rozmowy przez zakonnika, Alus nasz wspólny znajomy z GR JPII zacytował przed chwilą słowa św.Pawła z listu do Tesaloniczan odnośnie tego wydarzenia "unikajcie wszystkiego co ma choćby pozór zła" i zakonnik to właśnie zrobił.
|
Śr sie 03, 2016 9:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba jednak Pan Jezus rozumial to inaczej niz ty. Sam na sam przy studni w samo poludnie, kiedy nikt tam nie chodzil, rozmawial sobie nie tylko z kobieta, zyjaca jawnie w wolnych zwiazkach (o czym wiedzial) ale na dokladke z pogardzana Samarytanka i nie bal sie ani "ubrudzic" ani dac powodu do plotek czy zgorszenia. Ale przeciez pobozny katolik wie lepiej, ze sluszniej jest sie nie "ubrudzic" i zakopac ten talent.
Skorzystac z okazji do dania swoadectwa? A co by "ludzie powiedzieli"?
|
Śr sie 03, 2016 9:54 |
|
 |
bert04
|
Już czwarta strona "o zakonniku, co się tefauenom nie kłaniał". Niestety skrypt forum nie przepuści wyrazów, które mi się cisną na usta / klawiaturę. Może tylko to:
Ołtarz to nie czerwony dywan ani ścianka reklamowa, franciszkanin nie jest celebrytą, it-girlem czy piłkarzem, więc niech dziennikarz nie zachowuje się jak paparazzo, któremu każdy musi się uśmiechać za wielką łaskę podstawienia mikrofonu pod twarz.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Śr sie 03, 2016 10:08 |
|
 |
Tomek44
|
bert04 napisał(a): Już czwarta strona "o zakonniku, co się tefauenom nie kłaniał". Niestety skrypt forum nie przepuści wyrazów, które mi się cisną na usta / klawiaturę. Może tylko to:
Ołtarz to nie czerwony dywan ani ścianka reklamowa, franciszkanin nie jest celebrytą, it-girlem czy piłkarzem, więc niech dziennikarz nie zachowuje się jak paparazzo, któremu każdy musi się uśmiechać za wielką łaskę podstawienia mikrofonu pod twarz. Nie tylko ołtarz, ale żadne miejsce we wszechświecie nie nadaje się do okazywania pogardy swemu bliźniemu. Alus już podkreśliła, że przyczyną zignorowania reportera było tylko i wyłącznie zorientowanie się, że jest on z TVN, a nie dlatego, że ten zakonnik odmówił wywiadu na zasadzie: "Ołtarz to nie czerwony dywan ani ścianka reklamowa, franciszkanin nie jest celebrytą, it-girlem czy piłkarzem", nawet, gdyby wywiad chciał przeprowadzić reporter RM.
|
Śr sie 03, 2016 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bert04 napisał(a): Już czwarta strona "o zakonniku, co się tefauenom nie kłaniał". Niestety skrypt forum nie przepuści wyrazów, które mi się cisną na usta / klawiaturę. Może tylko to:
Ołtarz to nie czerwony dywan ani ścianka reklamowa, franciszkanin nie jest celebrytą, it-girlem czy piłkarzem, więc niech dziennikarz nie zachowuje się jak paparazzo, któremu każdy musi się uśmiechać za wielką łaskę podstawienia mikrofonu pod twarz. Nie musi sie uśmiechać, ale nie powinien okazywać wrogości, odrzucenia drugiego człowieka. Zachowanie każdego duchownego nie jest przypisywane personalnie tej konkretnej osobie, ale całemu Kościołowi.....czy się to komuś podoba, czy nie.....[i]patrzcie jak oni sie kochają....lub "kochają"  [/]
|
Śr sie 03, 2016 10:20 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Mądry ten franciszkanin. Odpowiedzcie sobie może czy intencją dziennikarza TVN było, żeby franciszkanin "skorzystał z okazji do świadectwa"?
Dla mnie, a pewnie także i dla niego, TVN to stacja telewizyjna nie zasługująca na zaufanie. Mają swojego księdza Sowę, a jak potrzeba to i o. Zięba OP, czy inni spolegliwi się znajdą i powiedzą to, co TVN chce usłyszeć (czyli niewiele znaczące międlenie)
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr sie 03, 2016 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Mądry ten franciszkanin. Odpowiedzcie sobie może czy intencją dziennikarza TVN było, żeby franciszkanin "skorzystał z okazji do świadectwa"?
Dla mnie, a pewnie także i dla niego, TVN to stacja telewizyjna nie zasługująca na zaufanie. Mają swojego księdza Sowę, a jak potrzeba to i o. Zięba OP, czy inni spolegliwi się znajdą i powiedzą to, co TVN chce usłyszeć (czyli niewiele znaczące międlenie) No tak jaki głupi ten św Franciszek - przygarnął, uratował od śmierci wroga maura.... Spolegliwi - a może i zdradliwi kilku biskupów, bardzo wielu księży i zakonników współprowadzący studio ŚDM i wypowiadający się po śmierci kard Macharskiego. Dodam Ci jeszcze jednego spolegliwego - pisowskiego wojewodę małopolskiego dziękującemu TVN24 za jak powiedział wspaniałe i profesjonalne relacje ze ŚDM......może należałoby zaapelować do PiS aby pozbyli zdrajcy..... Ciekawe czy i Ty będziesz szukał miejsca w raju z dala od pracowników TVN....książki B. Grysiak i Kolendy Zaleskiej to na pewno nie weźmiesz do ręki z obawy problemów z zmycie brudu z nich płynącego...
Ostatnio edytowano Śr sie 03, 2016 10:44 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Śr sie 03, 2016 10:41 |
|
|
|