Autor |
Wiadomość |
godunow
|
cytat Cytuj: Dziękuję, nie mam więcej pytań. Na Twoje usprawiedliwienie być może działa, że byłeś wtedy "na pierwszej linii" wśród indoktrynowanych "zbawienną misją Jaruzelskiego". Chyba, że byłeś po drugiej stronie...
Ale ja mam
Skoro stawiasz problem niesłuszności bądź słuszności to może jakieś fakty .. bo narazie to takie sianie piany..
Ja byłem w wojsku nie po stronie ale w 1980 roku powołano mnie do czynnej służby na dwa lata..
Do żadnych organizacji czytaj band nie należałem. .
Gdy by Tobie odczytano i Tobie podobnym przeczytano ż eza niewykonanie rozkazu kula w łeb..
Nie zastanawiał byś nad indoktrynacja..
Na jesieni 1981 roku miałem rok służby wojskowej
I w tym czasie do wojska powołano wielu członków solidarności.. I co ciekawe ci ludzie podobno działali w solidarności.. [i] To oni byli najbardziej podatni na to co głosiła kadra[/b] I jak by doszło co do czego pierwsi by strzelali do tłumu..
Dlaczego by strzelali
Ze strachu..
Starego żołnierza ciężko było wpuścić w maliny..
Ale my o stanie wojennym dokumentach..
Czekam na potwierdzanie Twoich słów..
|
N mar 04, 2007 20:33 |
|
|
|
 |
pawell
|
Na przytaczanie faktów trzeba by dużo miejsca. Zaczynają się zresztą na ten temat pojawiać publikacje.
Nie mam ochoty ich tu powielać tym bardziej, że (moim zdaniem) i tak Cię to nie przekona. Przekonuje mnie o tym choćby nasza wcześniejsza dyskusja o rusofobii i Katyniu:
viewtopic.php?t=10403&postdays=0&postorder=asc&start=420
|
N mar 04, 2007 21:50 |
|
 |
Trawy
|
pawell napisał(a): Nie ma to jak rzeczowe argumenty
Z każdym razem trzeba przytaczać ci listę obietnic i przyrzeczeń przeydenta, żebyś przestał pisać durnowate komentarze w w/w stylu?
Jak to jest że PiSiory mają pomroczność jasną, amnezję lubv sklerozę jak chodzi o kampanijne obietnice i szumne hasła?
_________________ Polska jest jak twórczość Lucasa: 1980 Gwiezdne Wojny, 1981 Imperium Kontratakuje, 1989 Powrót Jedi, 1993 - 2005 Mroczne Widmo... A teraz mamy Atak Klonów... Strach myśleć o Zemście Sithów...
|
Pn mar 05, 2007 10:37 |
|
|
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Na przytaczanie faktów trzeba by dużo miejsca. Zaczynają się zresztą na ten temat pojawiać publikacje.
Dla historyków nie ma bezpośrednich (dostępnych ) dokumentów stwierdzających ,ż e ZSRR by nie dokonał inwazji na Polskę w roku 1981 lub 1982 .
Dokumenty politbiura KPZR( Komunistyczna Partia Związku Radzieckiego) nie są ujawniane. Ale czy ujawnienie tych dokumentów kiedy kolwiek da nam odpowiedź..
Trzeba znać realia tamtych czasów.. Wiele poleceń i ustaleń było przekazywane ustnie.. i to tych najistotniejszych dla całych narodów.. ( Choćby inwazja na Czechosłowację w 1968 roku ) Formalnie wojska układu warszawskiego udzieliły bratniej pomocy.. ( miano to ustalić w Bratysławie w 1968 roku lipiec. dokumenty też na ten temat w zasadzie milczą . Wiemy to co ujawniają po latach uczestnicy tamtych zdarzeń..
Nigdy nie byłem zwolennikiem Jaruzelskiego.. ale nadal uważam , ze gdy by nie wprowadzenie stanu wojennego do inwazji by doszło..
W 1981 i 1982roku miałem okazje rozmawiać z żołnierzami sowieckimi stacjonującymi w Polsce. Od połowy 1981 roku byli na rozliczeniu wojennym w Polsce.. Przejawiało si e to miedzy innym tym ,że zwykły żołnierz (sowiecki) nie był rozliczany z użycia ostrej amunicji..
Mógł strzelać do wszystkiego co z jego punktu widzenia zagrażało..jemu i socjalizmowi..  Dodam że na ternie Polski wojska sowieckie składały sie z ludzi pochodzenia azjatyckiego..
Dlatego dzisiaj można snuć opowiastki z palca wyssane o dowodach , których tak naprawdę nikt nie widział..
|
Pn mar 05, 2007 11:22 |
|
 |
Ukyo
|
Jaruzelski... hmmm...
Powiem Wam co widział mój tata, wtedy młody pracownik Ursusa. Najbliźsi wierzący, praktykujący, zacięcie patriotyczne, nieskalani przynależnością do partii. Sam tata - młody człowiek o niewyrobionych poglądach, do partii nie należał nigdy. Strajk w Ursusie. Młody chłopak przyszedł popatrzeć co się dzieje. Z jednej strony czterdziestu uzbrojonych policjantów, z drugiej setki wyjącej, podpitej tłuszczy, wymachującej łomami, kijami, a nawet ostrymi nożami. Jako mieszkanka Ursusa bardzo dobrze wiem jak wygląda i jak się zachowuje przeciętny pracownik tej fabryki. Nie na darmo zawsze unikałam pociągu z Centrum Warszawy, który o 14 zatrzymywał się w Ursusie - wolałam poczekać na następny. Wiedziałam, ze o 14, jak dobrze pójdzie, dadzą mi wysiąść w
Piastowie. widziałam jak stratowali staruszka, bo czterdziestu "zaprawionych po pracy" chciało jak najszybciej dostac się do pociągu aby zająć dogodne miejsca, wyciągnąć flaszki i karty do gry. Jechaliście moze kiedyś z wycieczką szkolną jednym autobusem? Tu jest 3 razy głosniej, 3 razy ciaśniej, no i bluzgi lecą, bo pani nauczycielki brak.
Setki takich "patriotów", wściekłych, groźnych, często podpitych, agresywnych - i kilku policjantów.
Niejeden by wystrzelił. Ze strachu.
To taki offtop był 
|
Pn mar 05, 2007 12:56 |
|
|
|
 |
godunow
|
I Znowu szczekaczki lub szczekacze PiS- pod niebiosa wychwalają osiągnięcia Rządu Kaczyńskich!!
Spadło bezrobocie  Przybyło miejsc pracy
Już ciszej dodają szczekaczki szczekacze spadło coś koło 2 procent Co za sukces..  !
Liczba bezrobotnych w Polsce szacowana jest na około 3 miliony Luda..! 10 procent z 3 milionów to 300 tysięcy jeden procent to 30 tysięcy.. 2 procent to 60 tysięcy . Tyle matematyka normalna . Pewnie Pisowska jest inna .. Ale Trzymajmy sie normalnej matematyki. Z Polski z pracą wyjechało tak skromnie licząc około 2 miliny ludzi . Czyli od 3 Miłonów jak odejmiemy 2 zostanie jeden..
Z samego tylko wyjazdu zagranice powinno spaść o 66 procent.. . . Gdy by tak nagle rodacy wrócili do Polski .. Strach pomyśleć ile by wynosiło bezrobocie….
Ile takich sukcesów jeszcze nasz czeka..
|
Śr mar 07, 2007 12:19 |
|
 |
pawell
|
Bez wątpienia osiągnięcia polskiej gospodarki są niczym w stosunku do znaczących postępów gospodarki rosyjskiej o białoruskiej nie wspomniawszy 
|
Śr mar 07, 2007 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skradzione z Forum TVN 24 Szkło kontaktowe
http://www.tvn24.pl/1,219,8,28299044,77 ... forum.html
Konik Malowany konik, bieguny spróchniałe A na tym koniku, zasiadły dwa małe. Minki zadufane, oczka wprost z nirwany, I konik się buja, od ściany do ściany. Nikt im też nie wmówi, że podłoga trzeszczy, Oni tu się bawią, i nie ścierpią wieszczy.
~szary_obywatel, 07.03.2007 14:01
|
Śr mar 07, 2007 19:02 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Bez wątpienia osiągnięcia polskiej gospodarki są niczym w stosunku do znaczących postępów gospodarki rosyjskiej o białoruskiej nie wspomniawszy Gdy by tak porównać gospodarkę Rosji z Czasów Jelcyna do czasów obecnych.. Porównać dochód narodowy na jednego mieszkańca w 1990 roku w Rosji i w Polsce . W Rosji 400 $ w Polsce około 2000 $ .
Zrobić takie porównanie z rokiem np. 2005 Gospodarki rosyjskie ( dochód narodowy brutto na jednego mieszkańca w Polsce około 6 tysięcy $ w Rosji około 3 tysiace $ (niektóre źródła podają ten dochód Rosji dużo wyższy)
to wychodzą całkiem ciekawe
rzeczy.. Gospodarka rosyjska w dochodzie na jednego mieszkańca.. dogania naszą gospodarkę dowodzoną przez takich fachowców jak Profesorowie Kaczyńscy..
No ale nasi polityce mający na o
czach rusofobię tego nie widzą .
Widzi to natomiast cały świat.. I dlatego Rosja pozwala sobie powiedzieć w wielu sprawach Niet
wrastającą siłe Rosji gospodarczą a co z a tym idzie militarną dostrzegają politycy świata. Tylko naszym PiS-u politykom wydaje sie nadal , ż POlska to pępek świata. i 6 potęga Europy jak co niektórzy już zdarzyli obwiesić hucznie!! Pytanie tylko w czym taka potęga.. 
|
Cz mar 08, 2007 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 75178.html
Wydaje mi się ze już niedługo temat ten zostanie zamknięty. Przeczysty Prorok Tadeusz Rydzyk zagrzmiał i trzęsą się posady rządowe.
Ciekawe jest to że Tadeusz znów jest za granicą. Tłumaczyć to może kolejna transza grubych pieniędzy jakie wyłudził od państwa w celu kręcenia dziur w ziemi. Krętacz z Tadzia
Dobrze jednak, niech kręci, jak zbyt głęboko się dokręci do go diabli wezmą 
|
Pt mar 09, 2007 9:02 |
|
 |
godunow
|
cytat Cytuj: Krętacz z Tadzia Uśmiech...
W Rzeczypospolitej Obojga Kaczorów
Tadziu może Kręcić.. I rzucać nawet moherowym beretem.. Podobno nowa dyscyplina na olimpiadzie w Pekinie .. Zaproponowana Przez Rzeczpospolitą Obojga Kaczorów
Rzut moherowym beretem do kapelusza aksamitnego
|
Pt mar 09, 2007 10:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panie profesorze nauk prawnych Lechu Aleksandrze Rajmundowiczu
Trybunał Konstytucyjny swoje decyzje podejmuje nie tak, jak chce, tylko zgodnie z prawem i ustawą zasadniczą Rzeczypospolitej, której jest Pan obowiązującym prezydentem
W tym podkreśleniu "jak będzie chciał", które Pan tak wyraźnie zaznaczył w swoim dzisiejszym wystąpieniu do polskich naukowców, moim zdaniem wyraźnie widać wpływ Włodzimierza Ilicza, z którym Pan współpracował pisząc swoją pracę doktorską.
|
Pt kwi 20, 2007 11:33 |
|
 |
zszywacz
|
O, Jego Wysokość (  ) znowu coś chlapnął? Jestem do tyłu, muszę poszukać...
|
Pt kwi 20, 2007 11:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To był komentarz do relacji na żywo ze spotkania z wykształciuchami z uczelni. Ale wcześniej dzisiaj też fajnie pojechał Powiedział, że inteligencja musi być za lustracją I tu muszę sie z nim zgodzić U niego rzeczywiście inteligencja jest za lustracją I to bardzo daleko - najpierw lustracja, podtem długo, długo nic i wreszcze, gdzieś tam na szarym końcu widać nieco inteligencji
|
Pt kwi 20, 2007 11:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So maja 26, 2007 4:33 |
|
|
|