Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 30, 2025 8:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 R-NRD Kwaśniewskiego i Szymborskiej. 
Autor Wiadomość
Jezeli jest socjalistka, to mnie nie dziwi, ze "walczy o demokracje".
Natomaist caly ten "ruch" ma na celu wylacznie zmiane wladzy, a nie jakies "europejskie standardy", ktore to pojecie jest niejednoznaczne

Pn maja 28, 2007 18:18
Natomaist caly ten "ruch" ma na celu wylacznie zmiane wladzy, a nie jakies "europejskie standardy", ktore to pojecie jest niejednoznaczne

Jezeli chodzi o odebranie władzy ludziom majacym ciagoty atorytarnr i siegajacych wzorce z arsenału towarzyszy "Tomasza" i "Wiesława" to jest to praktycznie równoznaczne z przywracaniem europejskich standardów.
Dlatego zycze powodzenia tym co na UW walczyli o władzę :-D

Wt maja 29, 2007 10:51

Przecież "europejskie standardy" wymagają, aby to oni byli u władzy a sprawowanie władzy przez kogoś innego to "zagrożenie dla demokracji".
;->

Wt maja 29, 2007 11:01
Jezeli chodzi o odebranie władzy ludziom majacym ciagoty atorytarnr i siegajacych wzorce z arsenału towarzyszy "Tomasza" i "Wiesława" to jest to praktycznie równoznaczne z przywracaniem europejskich standardów.
Dlatego zycze powodzenia tym co na UW walczyli o władzę :-D

Problem w tym, ze niczego konkretnego nikt tam nie powiedzial, najtrafniej okreslil to Rafal Ziemkiewicz, ktory powiedzial na TVN24 (cytuje z pamieci): "kiedy widze Kaczynskiego to wiem o co mu chodzi, moge sie z nim nie zgadzac, ale wiem czego on chce, kiedy slucham innych politykow to nie wiem o co im chodzi, wiem tylko, ze chca byc na miejscu Kaczynskiego".

Wt maja 29, 2007 14:27

W czym przejawiają się te ciągoty autorytarne?
Podaj jeden przykład, na użytek tej wymiany zdań.

Cytuj:
Dlatego zycze powodzenia tym co na UW walczyli o władzę

Zanim odpowiem (zrobię to z chęcią), małe pytanie do moderatora:
Czy na temat konferencji o "europejskich standardach demokracji" możemy się wypowiadać w tym wątku?
Chodzi mi o to, czy nie wytniesz, bo nie chcę, żeby było tak, że ja tu się naprodukuję, a tu nagle nożyczki idą w ruch :) .

Wt maja 29, 2007 14:33

Biorąc pod uwagę, że Ruch na Rzecz Demokracji i wspomniana konferencja to praktycznie byty tożsame ze sobą i ukazująca podobne zjawisko społeczno-polityczne wycinać nie będę. :)

Wt maja 29, 2007 14:48

Warto zajrzeć do kalendarza:
17.05 - konferencja
następnego dnia (18.05) - szczyt UE-Rosja w Samarze.

Nie da się ukryć, że panowie Kwaśniewski, Olechowski i Wałęsa wraz ze śmietanką akademicką dali Putinowi doskonały argument do ręki w rozmowach z Merkel i Barosso (co jest ważne zwłaszcza dlatego, że ten drugi jest przychylny obecnym polskim władzom). Putin, gdy tego samego dnia jakiś dawny znajomy, a obecnie wysoko postawiony urzędnik w Rosji, przyszedł do niego z tą sensacyjną wiadomości, że w Polsce ważne osoby z elity polityczno-akademickiej w taki sposób strzeliły swojej Ojczyźnie samobója, tylko zacierał ręce. Następnego dnia mógł w rozmowach z Merkel i Barosso "posłaniem do narodu polskiego", podpisanym przez dwóch byłych prezydentów pochodzących z tak skrajnie różnych stron, wymachiwać im przed nosem, mówiąc:
- Widzicie, już nie tylko ja i moja dyplomacja mówimy tak o Polsce pod rządami Kaczyńskich; tak mówią elity tego państwa, dwaj byli jego prezydenci.

Bardziej osłabić pozycji Polski na dzień przed tymi rozmowami się już nie dało, i nawet tysiąc obyczajowych pomyłek Kaczyńskich czy Fotygi nie zrobiłoby tyle zła, ile ta jedna konferencja sprytnie wykorzystana przez Putina.

Nie wiem, czy oni robili to celowo, czy nie - myślę, że zdecydowana większość, a może nawet wszyscy uczestnicy tej konferencji, nie miała zielonego pojęcia, że w czymś takim uczestnicy. Ale fakt jest faktem - uczestniczyła.

Wt maja 29, 2007 15:41
A nie pomyśloałejś o tym,ze gdyby Fotyga i jej mocodawcy budujacy tę swoja poroniona IV PRL nie robili głupstw to nie zaszkodziłaby żadnbna konferencja opisujaca te głupoty?

Wt maja 29, 2007 16:10

To, co wg jednych będzie głupim rozwiązaniem, wg innych będzie rozsądnym. Tutaj można się różnić zdaniami.
Natomiast chyba nikt z nas nie ma wątpliwości, że złem jest dawanie argumentów do ręki wrogom Polski w przeddzień tak ważnych rozmów.

Wt maja 29, 2007 19:36
Rosjanom lepiej przydał się raport Macierewicza, rozpracowali go tak skutecznie, że nawet skorygowali multum blędów zawartych w raporcie :D :D

Wt maja 29, 2007 20:06
To, co wg jednych będzie głupim rozwiązaniem, wg innych będzie rozsądnym. Tutaj można się różnić zdaniami.
Natomiast chyba nikt z nas nie ma wątpliwości, że złem jest dawanie argumentów do ręki wrogom Polski w przeddzień tak ważnych rozmów.

Argumenty wrogom Polski daja nie wybitni profesorowie przemawiajacy w czasie tej konferencji ale reżimowe orły inaczej, takie jak ta, o której niżej :-(

04:38, 30.05.2007 /Dziennik, tvn24.pl
Zachodnie media o Sowińskiej i teletubisiach

NA CAŁYM ŚWIECIE LUDZIE ŚMIEJĄ SIĘ Z POLSKIEJ RZECZNICZKI PRAW DZIECKA

Słowa rzeczniczki praw dziecka odbiły się szerokim echem. O wątpliwościach polskiej rzeczniczki praw dziecka wobec Teletubisiów mówi się nawet w Korei. Z Ewy Sowińskiej śmieje się już cały świat. - pisze "Dziennik".

Obrazek
Ewa Sowńska rozsławia Polskę TVN24

Wojciech Hernes, korespondent Radia ZET, jak co dzień rano otworzył wczoraj niemieckie gazety. - Przeglądam "Die Welt", patrzę, a tam artykuł o tym, że polskie siły konserwatywne martwią się o homoseksualny przekaz Teletubisiów, bo jeden z nich, Tinky Winky, ma upodobanie do damskiej torebki - opowiada. Hernes, a wraz z nim tysiące Niemców, mógł przeczytać, że "po opinii psychologów na temat Teletubisów polskie dzieci będą musiały liczyć się z tym, że programy dla nich w publicznej telewizji będą cenzurowane".

Obrazek

Die Welt zapytał Niemców także o bohaterów innych bajek
Fot. welt.de

BBC od razu zauważyło temat z PolskiBrytyjczycy pośmiali się z nas, przeglądając strony internetowe BBC, producenta Teletubisiów. - Jedna ze stacji radiowych przeprowadziła głosowanie na najbardziej podejrzany program dla dzieci - pisze autor tekstu na stronach BBC. - Internauci odpowiadali, że Kubuś Puchatek ma wyłącznie kolegów.

Zauważyła nas nawet prasa koreańska. Na portalu południowokoreańskiej agencji prasowej News pojawił się artykuł zatytułowany "Polski rząd chce zabić Tinky Winky".

Drwiny z Polski w jednym z najpoważniejszych europejskich dzienników to nie jedyna "reklama", jaką zafundowała Polsce na świecie Ewa Sowińska. Zagraniczni dziennikarze przypominają też inne publicznie wygłaszane dylematy Sowińskiej. Choćby ten, czy gej może być nauczycielem.

Obrazek

BBC od razu zauważyło temat z Polski
Fot. news.bbc.co.uk

Obrazek

Z problemem mogli też zapoznać się Francuzi
Fot. lefigaro.fr

Obrazek

Sprawę Tinkiego opisały największe dzienniki w Czechach
Fot. idnes.cz

ŹRÓDŁO: Portal TVN24
http://www.tvn24.pl/-1,1508352,wiadomosc.html

Śr maja 30, 2007 9:31

Rosjanom lepiej przydał się raport Macierewicza, rozpracowali go tak skutecznie, że nawet skorygowali multum blędów zawartych w raporcie

Wart uwagi jest fakt, że amerykańscy eksperci od służb specjalnych wypowiadają się bardzo pozytywnie o opublikowaniu tego raportu.
Czyżby Amerykanie byli na służbie Rosjan? :D :D :D

A pani Sowińska ośmieszyła swój urząd w ten sposób już po raz drugi (pierwszy raz ośmieszyła go listem do papieża w sprawie abp Wielgusa), więc powinna go natychmiast stracić. I myślę, że na tym możemy skończyć ten off-topic Sowińskiej.

Śr maja 30, 2007 10:26

- możesz wskazać kiedy, gdzie i jacy konlretnie eksperci wyrazali sie pochlebnie o bublach Antka i Lecha Aleksandra :?:

- czy jeżeli Jarosław Aleksander po raz drugi ośmieszy Polskę przed całym światem, tak jak to zrobił wypowiedzią o kontach, to będziesz konsekwentny i też napiszesz, że powinien stracic urząd :?:

Śr maja 30, 2007 10:33
Dwukrotny premier Estorii (jedyny czlowiek, ktory byl premierem dwa razy w krajach "demokracji ludowej") i autor "estonskiego cudu gospodarczego", rowniez doradzal znaczna przebudowe sluzb specjalnych. Ale to nie jest temat o tym.

Śr maja 30, 2007 10:57
Stationary Traveller, a o czym własciwie jest ten temat, nawet pomijając kłamstewko, czy insynuacyjkę w tytule :?:

Jeżeli o powstajacym stowarzyszeniu Ruch na Rzecz Demokracji, to zarowno bubel jakim jest dzieło Antoniego i Leca Aleksandra, jak i wygłup Sowińskiej moim zdanie mieszczą sie w temacie, bo w obu przypadkach mamy do czynienia z działaniami antydemokratycznymi, przeciwko ktorym powstaje ten Ruch

Śr maja 30, 2007 13:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona