Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 31, 2025 3:52

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Europejski Trybunał Praw Człowieka znowu upomina Polskę 
Autor Wiadomość
A osławiony Trybunał zajmuje się takimi rzeczami...

"Takimi rzeczami" :shock:
Jak to dobrze, że nie wszyscy sprowadzają tak jak Ty kwestie dyskryminacji mniejszości seksualnych w tym kraju do nic nie znaczących, mało ważnych spraw. Twoja postawa jest wysoce antydemokratyczna i ignorancka.

Kamyk napisał(a):
Bardzo to źle wpływa na wizerunek tego Trybunału

Właśnie bardzo dobrze

Pt maja 04, 2007 21:23
Cytuj:
oczywiście, że tak, ale to jeszcze nie wniosek, że wszyscy uprawiają seks analny Osrisie

Tylko gdzie ja napisałem, że uprawiają seks analny?
Przemo dalej swoje:
Cytuj:
ponadto sugerujesz, że domeną gejów jest seks analny

Przepraszam że się powtórzę, gdzie ja to napisałem?
Co to w ogóle ma do rzeczy w stosunku do orzeczenia trybunału i do całej dyskusji?
Zresztą, gdyby geje chcieli uprawiać seks w sposób zgodny z naturą, to by musieli sobie wywiercić dziurę w podbrzuszu, więc kompletnie nie wiem do czego zmierzasz?
No właśnie, homoseksualizm jest niezgodny z naturą, a nie tylko z etyką chrześcijańską.

Pt maja 04, 2007 21:54
Co to w ogóle ma do rzeczy w stosunku do orzeczenia trybunału i do całej dyskusji?

Nic. Prostowałem jedynie głupoty jakie pisałeś nt gejów. Więcej pomagać Ci w offtopicowaniu nie zamierzam.

osiris napisał(a):
Zresztą, gdyby geje chcieli uprawiać seks w sposób zgodny z naturą, to by musieli sobie wywiercić dziurę w podbrzuszu, więc kompletnie nie wiem do czego zmierzasz?

Ach, czyli wyszło szydło z worka. Dla osirisa seks to tylko wtedy gdy jest kopulacja, gdy jest "ruchanko". Osiris innych technik seksualnych sobie już nie wyboraża. Współczuje Ci ubogiego życia seksualnego osirisie :-D

osiris napisał(a):
No właśnie, homoseksualizm jest niezgodny z naturą, a nie tylko z etyką chrześcijańską.

Wg Ciebie jest "niezgodny z naturą", wg Ciebie :-D
Zresztą jest to wyświechtane i tak naprawdę nic nie znaczące okreslenie na potrzeby homofobów. Co co to takiego jest tak naprawdę "zgoda z naturą". Czy celibat jest zgodny z naturą? Czy latanie samolotem jest zgodne z naturą? Właściwie to wszystko w dzisiejszym świecie jest niezgodne z naturą :-D Całowanie sie z języczkiem też jest niezgodne z naturą, bo czemu by nie...
echhhh szkoda gadać, bo widać niektórzy mają niski poziom, żeby zrozumieć pewne rzeczy.
KONIEC OFFTOPU

Pt maja 04, 2007 22:01
echhhh szkoda gadać, bo widać niektórzy mają niski poziom, żeby zrozumieć pewne rzeczy.

Fakt, iż istnieją ludzie, którzy maja odmienne zdanie niż Ty, nie oznacza, że są na niższym poziomie intelektualnym od Ciebie.
Ja tu widzę brak tolerancji dla odmiennych opinii, co oznacza, że sam jesteś nietolerancyjny, a przecież tak żarliwie o to walczysz dla gejów.
Jakaś dziwna sprzeczność, lub niekonsekwencja a raczej fałsz.
Jeśli nie potrafisz zrozumieć takiej oczywistości, to znaczy, że nie możesz wzbić się powyżej tego poziomu, który uznajesz za wysoki i ustanawiasz dla innych.

Pt maja 04, 2007 22:33
i pomyśleć , ze tak niedawno podawalem konkretne materiały - a 'przemo" nada l w kółko powtarza swoje :?

Pt maja 04, 2007 22:35

Jak to dobrze, że nie wszyscy sprowadzają tak jak Ty kwestie dyskryminacji mniejszości seksualnych w tym kraju do nic nie znaczących, mało ważnych spraw

Jesteś rozkoszny kiedy z taką lubością wkładasz mi co raz w moje usta nie moje słowa :P

Cytuj:
Właśnie bardzo dobrze

Dla Ciebie może to i dobrze świadczy o tym Trybunale. Gdyby nie było większych zmartwień też bym to uznał za pozytywny przejaw
Ale jeśli szczytem wolności okazuje się być możliwość wyjścia na ulicę i krzyczenia że jest się homoseksualistą, albo możliwość przerwania ciąży, to coś tu jest nie tak. Źle się dzieje że Trybunał zajmuje się takimi (głównie takimi) sprawami, podczas gdy najbardziej fundamentalne prawa człowieka są łamane na codzień za aprobatą władzy (znów przywołam "oświeconą" "laicką" Francję)

Pt maja 04, 2007 23:27
Jesteś rozkoszny kiedy z taką lubością wkładasz mi co raz w moje usta nie moje słowa :P

Po czymś takim "A osławiony Trybunał zajmuje się takimi rzeczami... " wniosek nasuwa się sam.

Kamyk napisał(a):
Dla Ciebie może to i dobrze świadczy o tym Trybunale. Gdyby nie było większych zmartwień też bym to uznał za pozytywny przejaw
Ale jeśli szczytem wolności okazuje się być możliwość wyjścia na ulicę i krzyczenia że jest się homoseksualistą, albo możliwość przerwania ciąży, to coś tu jest nie tak.

Po pierwsze to Trybunał reaguje, ponieważ w tym przypadku łamane są elementarne prawa demokratyczne.
Po drugie to, że wg Ciebie jest "coś nie tak" nie oznacza, że tak jest faktycznie.

Kamyk napisał(a):
Źle się dzieje że Trybunał zajmuje się takimi (głównie takimi) sprawami, podczas gdy najbardziej fundamentalne prawa człowieka są łamane na codzień za aprobatą władzy (znów przywołam "oświeconą" "laicką" Francję)

Już tu się ktoś wypowiadał o Francji.
Lepiej zapytaj, czy ktoś w tych sprawach złożył pozew do Trybunału, bo bez tego nie będziesz żadnych orzeczeń. Pozew przeciwko Polsce też musiał być złożony w sprawie parady, bo bez tego nic by nie było.

So maja 05, 2007 9:37

I to jest właśnie zastanawiające. Jak ktoś zakaże parady równości czy aborcji to zaraz się leci do Trybunału. Dlaczego nikt się do tego Trybunału nie odwołuje kiedy zabrania się mu noszenia krzyżyka na szyi? To jest bardzo dziwne, wręcz kuriozalne

So maja 05, 2007 10:26
I to jest właśnie zastanawiające. Jak ktoś zakaże parady równości czy aborcji to zaraz się leci do Trybunału.

To sprawa tych, którzy "lecą do Trybunału" nie Twoja.

Kamyk napisał(a):
Dlaczego nikt się do tego Trybunału nie odwołuje kiedy zabrania się mu noszenia krzyżyka na szyi?

Bo widocznie nie czuje się z tym źle.

Kamyk napisał(a):
To jest bardzo dziwne, wręcz kuriozalne

Pretensje proszę kierować do samych zainteresowanych.
I jeszcze jedno - we Francji katolicy czują się tak jak w Polsce ateiści. Sytuacja jest analogiczna, tylko na innych wymiarach. Szkoda, że tak się przejmujesz losem obcokrajowców we Francji, nie patrząc, że taki sam "zamordyzm" jest propagowany ze strony KK i wielu jego wiernych wobec ateistów w naszym kraju. Ale to już Ci oczywiście nie przeszkadza, bo nie wierzących nie trzeba bronić... Bardzo zastanawiające....

So maja 05, 2007 11:03

Jakie pretensje? Wyraziłem po prostu zdziwienie tą sytuacją
Dalej - porównanie ateistów w Polsce do katolików we Francji to niesamowite nadużycie. W Polsce Kościół nie tępi ateistów, nie zabrania im niewiary, ani nic z tych rzecz. A we Francji państwo oficjalnie zabrania katolikom (wyznawcom innych religii zresztą też) eksponowania swojej wiary. Pod groźbą kar (nie wiem jakich). To jest łamanie praw człowieka
I nieprawdą jest że to nikomu nie przeszkadza, bo protesty przeciw temu były, i to głośne, z różnych środowisk. Dlatego dziwi mnie fakt że nikt tego nie zgłosił do Trybunału

So maja 05, 2007 12:38
Mowienie o "prawach czlowieka" jest pewnym skrotem, Trybunal orzeka o zgodnosci takich dzialan z podpisana przez RP Europejska Konwencja Praw Człowieka i jej - podpisywanymi osobno - Protokolami Dodatkowymi. Jezeli zakaz byl niezgodny z Konwencja to wyrok Trybunalu uwazam za sloszny i proponuje wypowiedziec Konwencje.

Trzebaby zakazac wszystkich manifestacji, a ludzie jezeli by chcieli chodzic po miescie to mogliby to robic pod warunkiem nie lamania prawa.
Te manifestacje i tak sa niczym, gdyby nie relacjonowanie ich przez telewizje.

So maja 05, 2007 14:39

Pielgrzymki papieża i transmisje z homilii też byłby niczym, gdyby nie pokazywane przez telewizję :-D

So maja 05, 2007 15:08
Jeżeli rani czyjeś przekonania mówienie o sprawiedliwości, Miłości Społecznej i uczuciuach wyższych ....
No cóż ...

So maja 05, 2007 15:12
Stationary Traveller napisał(a):

Pielgrzymki papieża i transmisje z homilii też byłby niczym, gdyby nie pokazywane przez telewizję :-D

Na pielgrzymki papieza przychodzi wiecej osob.
Ciekawi mnie co to jest transmisja z homilii nie pokazywana przez telewizje.

Chodzi jednak o cos innego, nie widze sensu, zeby grupa osob dostawala pozwolenie na blokowanie ulic w celu rozglaszania z kim lubia sypiac.
A nazywanie tego prawami czlowieka jest prawdziwe tylko przy uznaniu, ze Ustawy Norymberskie rowniez okreslaly prawa czlowieka.
Powolywanie sie na demokracje jest smieszne, demokracja to ustruj w ktorym kazdy czlowiek ma prawo uczestniczenia w wyborach do roznych instytucji i tylko tyle.

So maja 05, 2007 15:34
W Polsce Kościół nie tępi ateistów, nie zabrania im niewiary, ani nic z tych rzecz.

Kłamstwo. W Polsce zabronione jest manifestowanie niewiary (KK, Art. 196).

So maja 05, 2007 15:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona