Woodstock oddaje krew.....
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito, znow nadinterpretujesz moje slowa, do nikogo nie mam zadnej pretnsji. Ktore slowa swiadcza, ze ja moge miec do kogokolwiek?
"2) Woodstock by się skończył zanim by przyszły wyniki i już nie byłoby od kogo pobierać
3) nawet jakby zdążyli jakimś cudem z wynikami dla 1400 osób, to weź ich później odszukaj na tych polach namiotowych"
Dlatego wlasnie jeszcze raz powtarzam, wszystko ma swoj czas i swoje miejsce, i tam gdzie nie jest na to miejsce i czas, to nie powinny byc punkty oddawnia krwi organizowane.
zielona_mrowko, nie sadzisz chyba ze na Woodstocku najpierw robiono specjalistyczne badania krwi?
Oczywiscie, ze nie, pobierano od kazdego krew a pozniej kiedy okazalo sie, ze sie ona do przetoczenia nie nadaje to ja wylano.
Taka propaganda aby zamydlic ludziom oczy.
|
Cz sie 09, 2007 16:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Osobiscie nie chcialabym chyba przyjac krwi pobranej w takich warunkach.
Napij się zimnej wody, przejdź na spacer. Co prawda od tego nie zmądrzejesz, ale przynajmniej nie będziesz głupot wypisywać. Nigdy się nie dowiesz skąd miałaś krew przetaczaną w razie jakiegoś nieszczęśliwego wypadku lub operacji. Na tek krwi nie będzie nigdy pisało skąd i od kogo została pobrana.
Jedyne co wiadomo to, że jest to krew przebadana i na tyle na ile to możliwe pewna.
Dlatego też podtrzymuję swoje uwagi na temat Wujkowskiej - jest głupią babą i kiepskim lekarzem - dlatego chyba wolała zapisać się do LPR-u, gdzie swoją niekompetencję ukryje pomiędzy podobnymi sobie miernotami.
P.S.
Mój podpis dedykuję w tym temacie wszystkim członkom i miłośnikom LPR-u, oraz całej redakcji ND z Rydzykiem na czele
|
Cz sie 09, 2007 17:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: zielona_mrowko, nie sadzisz chyba ze na Woodstocku najpierw robiono specjalistyczne badania krwi? Oczywiscie, ze nie, pobierano od kazdego krew a pozniej kiedy okazalo sie, ze sie ona do przetoczenia nie nadaje to ja wylano. Taka propaganda aby zamydlic ludziom oczy.
Ty naprawdę żyjesz w jakimś chorym świecie!!
Powiedz czy kiedykolwiek w życiu oddałaś chociaż kroplę krwi? Wątpię! Gdyby bowiem byłaś dawcą to nie bredziłabyś jak ta pokopana felczerka Wujkowska.
Od kilku tygodni jest prowadzona w całej Polsce wakacyjna akcja honorowego oddawania krwi. Autokary-ambulanse krążą po całej Polsce i starają się dotrzeć wszędzie. Przystanek Woodstock był jednym z etapów tej akcji - wkrótce taki autobus znajdzie się w mojej miejscowości.
Ludzie naprawdę masowo oddają krew, akcja ta jest w całej rozciągłości popierana przez Kościół. Takie osoby jak Wujkowska, Rydzyk i pismacy z ND jak widać do Kościoła nie należą, bo deprecjonują oddawanie krwi (może Rydzyk został Świadkiem Jehowy? - tajnym  ).
Dawca w takim autokarze (jak pisała mrówka) jest poddawany wstępnym badaniom. Szczegółowe robi się dopiero na samej krwi. Oddaj raz krew to sie przekonasz jak to wygląda.
Życie chrześcijanina nie polega tylko na przebieraniu paciorków różańca i dawaniu haraczy na Radyjo. Ważne są także CZYNY!
|
Cz sie 09, 2007 17:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
profos20, zapamietaj to sobie raz na zawsze, jezeli chcesz z kims dyskutowac, to wykaz choc odrobine kultury osobistej i uzywaj slow, ktore innych nie obrazaja. W przeciwnym razie nie znajdziesz wielu amatorow dyskusji z Toba.
Chyba, ze wystarcza Ci monolog.
p.s
Nie musisz mnie umoralniac (nic o mnie nie wiesz) zacznij od siebie.
Slowa ktorych uzywasz pokazuja jasno, ze sie wywyzszasz.
|
Cz sie 09, 2007 17:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To nie wywyższanie tylko wykazanie miernoty felczerki Wujkowskiej i tych, którzy bezapelacyjnie wierzą we wszystko co firmuje Rydzyk. Nawet gdy jest to ewidentne kłamstwo lub manipulacja.
|
Cz sie 09, 2007 17:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
profos20, jeszcze tylko jedna uwaga, zeby bylo wszystko jasne,
Spojrz na siebie w pierwszym rzedzie, i na to co wypisujesz na forum. Jakich slow uzywasz w stosunku do drugiego czlowieka.
Krytykujesz dzialalnosc o.Rydzyka, masz do tego prawo, ale jaka jest ta krytyka? Czy oceniasz tylko same czyny, czy nie potepiasz czasem osoby?
Czy krytyka Twoja jest rzetelna, czy nastawiona jest zyczliwie do okreslonej osoby?
Spojrz krytycznie takze na wlasna osobe, taka sama miara ocen siebie, jaka oceniasz innych.
Czy nie wyrzadzasz czasem krzywdy drugiemu czlowiekowi?
Czy Twoje sady nie sa zbyt pochopne, zbyt emocjonalne?
Nie znajac czlowieka osobiscie, nie znajac jego intencji, nie mozna osadzic sprawiedliwie.
Czy nie jest tchorzostwem ukrywajac sie pod nickiem imiennie kogos obgadywac i rzucac na kogos zle swiatlo?!
Pouczasz innych wiec i poucz siebie, ze nie mozna czynic nikomu tego, co nam jest niemile.
Watpie czy byloby Ci milo, gdyby ktos na forum pisal o Tobie (dotykajac Twojego imienia i nazwiska) rozne zle rzeczy, ktore zaslyszal od kogos.
|
Cz sie 09, 2007 18:14 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Cytuj: Oczywiscie, ze nie, pobierano od kazdego krew a pozniej kiedy okazalo sie, ze sie ona do przetoczenia nie nadaje to ja wylano. Taka propaganda aby zamydlic ludziom oczy.
Lucyna próbuję Ci przetłumaczyć, że tak się robi ZAWSZE niezależnie czy w centrum czy w autobusie na woodstocku. Podstawowe badania robi się na miejscu bo jest taka możliwość (choćby cukier) i jeśli one są ok, a człowiek ogólnie jest zdrowy to się pobiera od niego krew. Specjalistyczne badania się robi później (niezależnie od tego skąd krew jest brana) i jeśli ten wynik jest ok krew idzie do biorców jeśli nie to się ją "wylewa" a dawce informuje, że coś nie tak jest. Ale w znakomitej większość jeśli nic podstawowe badania nie wykazują to taka krew jest dobra i nadaje się do przetaczania. Nie każdy kto przyjdzie może oddać krew, u mnie na uczelni jak studenci chcieli oddawać to pierwszej selekcji nie przeszło ok 75% zgłaszających się, na Woodstocku było podobnie albo tych odrzuconych było jeszcze więcej. Myślę, że krzyczysz bez powodu.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Cz sie 09, 2007 18:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie znajac czlowieka osobiscie, nie znajac jego intencji, nie mozna osadzic sprawiedliwie. Wujkowska na łamach ND pod własnym imieniem i nazwiskiem nazwała oddawanie krwi profanacją, co jest równoznaczne z tym, ze oddawali ją profani!!! Cytuj: Była kiedyś moda na szczyty - szczyt głupoty, szczyt naiwności, szczyt obłudy... Uczestnicy Woodstocku (oby nie pijani czy znajdujący się pod wpływem narkotyków) mogą oddać i, jak słyszymy, oddają "honorowo" krew - dar życia. [...] Honorowo oddawać krew mogą ludzie zdający sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka ciąży na każdym, który może świadomie zarazić drugiego człowieka chorobą zakaźną.
Taak: pijani, naćpani, bezmyślni troglodyci przy satanistycznej muzyce profanowali "Dar Krwi" - To są słowa katoliczki (sic!)
Nie była, nie widziała, ale bredzi bez sensu.
Dlaczego?
Odpowiedź nasuwa się jedna - LPR + Rydzyk
|
Cz sie 09, 2007 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
zielona_mrowko, dzieki za odpowiedz, mam w bliskiej rodzinie analitykow medycznych i wiem na czym polegaja badania, ktore sie robi dawcom krwi. Oznaczenie poziomu cukru we krwi, to badanie proste, ale juz te, ktore przeprowadza sie w kierunku zoltaczki czy tez wirusa VIH sa bardziej skomplikowane i drozsze.
Ja nie krzycze tylko dyskutuje ale widze, ze inne zdanie nie jest mile widziane.
Impreza Woodstock w zadnej mierze mi sie nie podoba, i nie widze potrzeby aby na niej przeprowadzac akcji krwiodawczych.
czas i miejsce
|
Cz sie 09, 2007 18:42 |
|
 |
Roszwor
|
"Lucyna napisał(a): Impreza Woodstock w zadnej mierze mi sie nie podoba, i nie widze potrzeby aby na niej przeprowadzac akcji krwiodawczych.
Jasne, Tobie sie nie podoba wiec juz wszystko co sie z niej bierze jest skreslone. Nie wazne co, wazne ze z Woodstocku. A ze stamtad, to jest to zlem.
Ok, zalozmy, ze nie zebrali tych 700 litrow i zabraknie krwi dla kogos, kto bez niej umrze. Mam nadzieje, ze mialabys odwage podejsc do takiej osoby i powiedziec jej to, co tu napisalas. "Sorry, pora umierac, ale krwi z Woodstocku nie bedzie".
[...] - skasowano odpowiedź do posta, który został usunięty - Monika75
_________________ Kto przeczy, że istnieją idee, ten jest poganinem, bo przeczy, że istnieje Syn
|
Cz sie 09, 2007 22:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Forum przeznaczone jest dla osób kulturalnych. Wszystkich, którzy nie znają znaczenia tego słowa proszę o poszukanie sobie innego miejsca, w którym nie wymaga się znajomości podstawowych zasad zachowywania się między ludźmi.
|
Cz sie 09, 2007 22:37 |
|
 |
ksiafor
|
Klekot napisał(a): Wiadomo, że na takiej imprezie duża cześć uczestników chleje, ćpa i kopuluje z kim popadnie realizując hasło guru Owsiaka:"róbta co chceta!". Czy byłbyś w stanie zacytować chociaż jedną wypowiedź Owsiaka w której padło to zdanie? ("Róbta co chceta") Bo o ile mi wiadomo to używają go tylko środowiska związane z RM a nigdy nikt związany z samym Owsiakiem- ani on sam. (Był to TYLKO tytuł programu telewizyjnego)
I owszem - na tej imprezie część uczestników chleje, ćpa i kopuluje - jak na prawie każdej większej imprezie - bo nie da się tego całkowicie kontrolować. Ale nie sądzę żeby był to większy odsetek uczestników niż na dowolnej dyskotece. (A pewnie będzie i mniejszy)
|
Pt sie 10, 2007 16:03 |
|
 |
Stanisław Adam
|
ksiafor napisał(a): Klekot napisał(a): Wiadomo, że na takiej imprezie duża cześć uczestników chleje, ćpa i kopuluje z kim popadnie realizując hasło guru Owsiaka:"róbta co chceta!". Czy byłbyś w stanie zacytować chociaż jedną wypowiedź Owsiaka w której padło to zdanie? ("Róbta co chceta") Bo o ile mi wiadomo to używają go tylko środowiska związane z RM a nigdy nikt związany z samym Owsiakiem- ani on sam. (Był to TYLKO tytuł programu telewizyjnego) I owszem - na tej imprezie część uczestników chleje, ćpa i kopuluje - jak na prawie każdej większej imprezie - bo nie da się tego całkowicie kontrolować. Ale nie sądzę żeby był to większy odsetek uczestników niż na dowolnej dyskotece. (A pewnie będzie i mniejszy) Ja nie zacytuję bo nagrań nie robiłem, ale przed laty wielokrotnie w niejednym zdaniu słyszałem to "wezwanie" wypowiadane przez samego Owsiaka. Tu jest tekst J.R.Nowaka z września 2006 r. Cytuj: Jerzy Owsiak ::Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy:: - lewicowy rodowód Pryska mit Owsiaka
Przez lata w kręgach najbardziej wpływowej prasy bezkrytycznie lansowano kult Jerzego Owsiaka, nie bacząc na różne specyficzne wyskoki autora hasła Róbta, co chceta. Tylko w prasie prawicowej oburzano się na przechwałkowe wspominki Jerzego Owsiaka, opowieści o tym, jak to kiedyś w szkole przebijał nauczycielom opony w samochodach czy palił dzienniki szkolne, a jednak wyrósł na wielkiego człowieka (Życie na gorąco). Ostatnie incydenty na Przystanku Woodstock, w tym potłuczenie rozlicznych okularów na niechcianym stoisku, wpłynęły na początki pewnego dystansowania się od Owsiaka także na łamach wielkonakładowej prasy. Szczególnie wymowny pod tym względem jest tekst Mai Narbutt: Człowiek orkiestra (Rzeczpospolita z 31 stycznia). Czytamy tam m. in.: „Kiedy spojrzy się na CV Owsiaka – z trudem zrobiona matura i trzy nieudane podejścia na ASP i psychologię – trudno wyobrazić sobie, by był idealnym kandydatem na szefa wielkiej fundacji, przez którą do tego roku przepłynęło już ok. 45 milionów dolarów, czy też na idola tłumów. Jego biografia wraz z epizodem pobytu w szpitalu psychiatrycznym i symulowaną schizofrenią w celu uniknięcia wojska jest typowa dla środowisk alternatywnych, ale raczej nie dla ludzi sukcesu”. Według M. Narbutt: „(...) trudno nie zauważyć, że Owsiak raczej nie przepada za Kościołem. – Bzdury mówisz, to nie ma nic do rzeczy – denerwuje się Owsiak, gdy sugeruję, że jego dom rodzinny zaszczepił w nim, oględnie mówiąc, sporą rezerwę wobec Kościoła. Deklarujący się jako «niechodzący do kościoła katolik», wychował się w ateistycznym środowisku – partyjny ojciec był wysoko postawionym milicjantem, niepartyjna matka była osobą niewierzącą (...) sporo osób, które miały zawodowe kontakty z Owsiakiem, za jego piętę achillesową uznaje brak tolerancji na krytykę”. Uwagi M. Narbutt o ateistycznych tradycjach domu rodzinnego Owsiaka przypominają o ciągle niedocenianym znaczeniu wpływu rodowodów rodzinnych różnych „gwiazd” dzisiejszego życia publicznego. Dla przykładu, wielu z nas zastanawiało się nad źródłami tak wielkiej lewicowej agresywności i tendencyjności Moniki Olejnik w jej programach. A tu nagle dowiadujemy się z tekstu Kamila Śmiałkowskiego: Powszechne ześwinienie, omawiającego autobiografię PRL-owskiego komentatora Tadeusza Zakrzewskiego na łamach postkomunistycznego Wprost (z 8 lutego), iż: „Monikę Olejnik wciśnięto do radia w pierwszym okresie stanu wojennego na polecenie komisarza wojennego. Za tą decyzją stał jej ojciec, pułkownik, szef ważnej jednostki MSW”.
Jerzy Robert Nowak
Jak wiadomo, Owsiak ma praktykę w sądowym egzekwowaniu pomówień (choćby wyrok dla TVTrwam za sugestie o ćpunach na Woodstock).
Skoro jeszcze Nowak nie za kratami, to znaczy że Owsiak nie ma się do czego przyczepić. Wszystkie stwierdzenia Nowaka są prawdziwe.
Pt sie 10, 2007 16:35 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Lucyna napisał(a): Dlatego wlasnie jeszcze raz powtarzam, wszystko ma swoj czas i swoje miejsce, i tam gdzie nie jest na to miejsce i czas, to nie powinny byc punkty oddawnia krwi organizowane.
W takim razie ja Ci nie tyle co przypomnę, a po prostu poinformuję, że w przypadku sytuacji kryzysowej tudzież kataklizmu, jako uczciwa na sumieniu katoliczka, masz obowiązek tak samo bojkotować organizowane wówczas punkty szybkiego pobierania krwi dla ofiar tychże tragedii. Inaczej staniesz się po prostu zakłamaną, dwulicową osobą, która bojkotuje Przystanek tylko dlatego, że jest Przystankiem. Kapisz?
Co do artykułu w ND: ja od dawna wiem, że tam pisują mało rozgarnięci ludzie o poziomie IQ równym oheblowanej desce.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
So sie 11, 2007 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): (...) Tu jest tekst J.R.Nowaka z września 2006 r. Cytuj: Jerzy Owsiak ::Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy:: - lewicowy rodowód Pryska mit Owsiaka (...) Czytamy tam m. in.: „Kiedy spojrzy się na CV Owsiaka – z trudem (...)
Jerzy Robert Nowak
(...) Wszystkie stwierdzenia Nowaka są prawdziwe.
Nie masz to jak stara dobra szkoła komunistycznej propagandy i dyplomacji
Z podziwem patrzę, jak ten stary postprzypezeperowski zawodowy propagandysta robi wodę pod moherowymi beretami.
Zabawne jest to jego grzebanie w życiorysach - cudzych życiorysach of kurz
|
N sie 12, 2007 6:01 |
|
|
|