meczet oraz Centrum Kultury Islamu pod Wawelem
Autor |
Wiadomość |
Desdemona
|
Znalazłam kiedys to na necie
Cytuj: Milczałem: Oto sparafrazowany tekst niemieckiego duchownego Martina Niemoellera z czasów II wojny
Kiedy budowali meczety, milczałem - mamy przecież wolność wyznania. Kiedy wzywali do zabijania niewiernych, milczałem - mamy przecież wolność słowa. Kiedy wysadzili wieżowce, milczałem - to byli chorzy ekstremiści. Kiedy wywołali zamieszki, milczałem - to wina systemu i błędnej polityki. Kiedy uzyskali większość w parlamencie, milczałem - mamy przecież demokracje. Kiedy wprowadzili w państwie prawo koraniczne a moja żona została ukamienowana za brak chusty na głowie, milczałem - już nie wolno było krzyczeć.
1. to już mamy
2. to tez się dzieje, wystarczy popatrzeć na np. Anglię, gdzie 3 lipca 2006 roku w Londynie pół tysiąca muzułmanów krzyczało: „Europo, twój jedenasty września nadejdzie!”, „Ściąć głowy tym, którzy obrażają Proroka!”.
3.patrz 11.09, zamachy w metrze itd
4. to już przerabiane np. we Francji i bynajmniej nie jest to wina systemu np. w anglii zamachów dokonali ludzie dobrze sytuowani i wykształceni.
5 i 6...ciekawe ile nam przyjdzie na to czekać.... 
|
Cz paź 25, 2007 14:08 |
|
|
|
 |
Groshó
|
ehhhhhhhhh..... ludzie. Tak chciałbym zauwazyc : to nie temat o islamizacji europy itp. tylko o propozycji budowy meczetu i Centrum Kultury Islamskiej (jak sie okazało ściema- w kazdym razie sadząc po tym co tu piszemy cel twórców tego pomysłu został osiagniety- celem była dyskusja.... )....
Z większoscia waszych argumentów nietrudno niezgodzić ale....... wg mnie budowa jednego meczetu (w miescie w którym jakby niebyło muzułmanie przebywaja- studenci, oraz do ktorego moga potencjalnie przyjechac- turysci) oraz Centrum Kultury Islamskiej nie jest czyms strasznym... gdybym niepodejzewał ze wielu z was nieprzeczytało o czym jest o przepraszam powinien byc ten temat to pomyslałbym ze się boicie ze 1 meczet i jedno centrum sa wstanie zrobic u nas drugi Iran a conajmniej Francje.... sory ludzie... Centrum ma służyc informacji o islamie, o historii, kulturze, etc krajów islamskich . Czy meczet jest potrzebny? Jak ktos chce sobie budowac to jego sprawa- byleby nie z naszych podatków- Polskie panstwo nie pomaga w budowaniu swiatyn zadnym ruchom religijnym (Patrz--> świątynia Opatrznosci- kasa poszła na inwestycje dot centrum JPII, a nie na budowe). Niech buduja- nie nasza brocha.
Problemem o którym piszecie w tym temacie jest imigracja muzułmanów i to co dzieje sie wtych krajach do ktorych przyjezdzaja, oraz o polityce krajów z ktorych pochodza.... co to ma do Centrum? Wytłumaczcie mi.... To ze wy tam nie poszlibyscie - wolny wybor, ja bym poszedł....
Cos wam powiem... w krajach e zach pojawiła sie fala imigracji arabskiej nie dlatego ze powstało jakies centrum czy meczet (meczety panstwa buduja teraz a nie przed ich przybyciem- to tak na marginesie) a dlatego że:
1. KASSSSSSSAAAAAAAAAAA. Ilu Polaków wyjechało do Europy i dlaczego???? Czyzby lepsze zarobki były??
2. Wojny w krajach maciezystych, problemy gospodarcze i inne czynniki skłaniajace ludzi bez wzgledu na rase i religie do opuszczania własnych krajow.
3.Polityka krajów Europejskich która wrecz zachecała do imigracji... i zacheca nadal. Gdyby ktos dał mi we Francji czy Angli dom, zasiłek z ktorego dałoby się wyżyc.... długo bym sie nie zastanawiał.... z rodzinkom bym przyjechał... własnie tak bywało w przypadku krajów e. zach. Zachowywali się jakby im zalezało na imigrantach.... naszemu krajowi nie zalezy i nigdy nie zalezało... ostatnio jedynie weszła ustawa ułatwiająca imigracje byłych emigrantów polskich, lub imigracjię ludnosci polskiego pochodzenia - głownie do krajów byłego ZSSR. Watpie aby kiedykolwiek nasze panstwo ułatwiało zycie imigrantom w takim stopniu jak np. Francja....
No a z waszych wypowiedzi wynika ze do nas po wybudowaniu centrum i meczetu w Krakowie przybedzie z przynajmnie 1000 jak nie milion muzułmanów zeby pomodlic się w meczecie... tak. od razu. I napewno.
Ja tezbym się osiedlil w nigeri jakby tam kosciół i Centrum Kultury Polskiej otwarli...
_________________ ...Widzą Boże to, co robię,Twoje oczy doskonałe,I nie wszystko to, co czynię, Godne Twojej jest pochwały...
<-- Headtrush ("Niedoskonały")
|
Pt paź 26, 2007 10:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Grosho- nawet najdłuższa droga zaczyna się od pierwszego kroku...
Łatwiej powstrzymać pierwszy meczet niż 528...
poza tym trudno oddzielić budowę, czy rzekomą budowę- od tego, co dzieje się w innych krajach...
Coraz więcej dzielnic w miastach Europy staje się "sensitive urban area" czyli miejscami, gdzie nawet policja boi się zapuszczać...
Co więcej mentalność muzułmanów jest taka, ze rzadko potrafią uderzyć się w pierś-za swoje zachowanie zawsze winią niewiernych...
Ostatnio w Amsterdamie wybuchły zamieszki, bo policjantka ośmieliła się w samoobronie zastrzelić dźgającego ją nożem "Holenda", notabene przyjaciela zabójcy Theo van Gogha...Winnymi są oczywiście władze, gdyz nie zapewniły Biladowi Bajace opieki psychiatrycznej, kórej potrzebował  ...
Ja dodam jeszcze inne powody- Bilad zaatakował policjantkę, bo Żydzi niesprawiedliwe traktują Palestyńczyków, Ameryka okupuje Irak, papiez nie odwołał swojej wypowiedzi, kultura przedislamska była w nim mocno zakorzeniona...i tak mozna mnozyc...
Oczywiście w każdej narodowsci są jednostki brutalne, ale szokuje reakcja innych muzułmanów- policjantka chyba miała dac się zabic..
krótki artykuł jest na tej stronie... http://www.therant.us/world.htm
|
Pt paź 26, 2007 10:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse - budowa w Krakowie ma właśnie pokazać takim ludziom jak Ty i kilkoro innych wypowiadających się w tym temacie, że Islam to coś wiecej niż Irak i Iran, to więcej niż ekstremiści i fanatycy, więcej niż terroryści. Znam wielu muzułmanów i bardzo sobie chwalę te znajomości. Pochodzą np z Jemenu, Maroka, Turcji i kilku innych krajów, o których nie słyszy się w wiadomościach.
Dlatego uważam, że obraz islamu w oczach wielu Europejczyków jest wypaczony. I uważam, że budowa takiego centrum jest jednak potrzebna.
Papież JP II ucałował kiedyś Koran - czy ten gest nie ma już dla Was żadnego znaczenia? Czy ten gest nie pokazał, że Islam to coś więcej niż fanatyzm?
Cytuj: poza tym trudno oddzielić budowę, czy rzekomą budowę- od tego, co dzieje się w innych krajach...
Właśnie użycie przez Ciebie słowa "rzekoma" sugeruje, że nie patrzysz na islam obiektywnie. Że w Twojej głowie islam = terroryzm. A to błąd. Poza tym, ja nie mam problemów z oddzieleniem tego. Cytuj: Coraz więcej dzielnic w miastach Europy staje się "sensitive urban area" czyli miejscami, gdzie nawet policja boi się zapuszczać... Wykaż mi proszę bezpośredni wpływ islamu na to. Cytuj: Co więcej mentalność muzułmanów jest taka, ze rzadko potrafią uderzyć się w pierś-za swoje zachowanie zawsze winią niewiernych...
Musisz nauczyć się oddzielać. To, że społeczność muzułmańska wini za coś państwo, nie znaczy, że wini "niewiernych". Czasem może mieć rację, czasem nie. Ale winić państwo może każdy, wielu Polaków też wini za coś państwo. Cytuj: Winnymi są oczywiście władze, gdyz nie zapewniły Biladowi Bajace opieki psychiatrycznej, kórej potrzebował
Jeśli ktoś powinien być zamknięty, a nie jest - jest to jak najbardziej wina aparatu państwa. A zamieszki wybuchają też wtedy, kiedy policjanta zastrzeli przestępcę - bez wyjątku, czy jest to muzułmanin czy nie.
A w portalu do którego dałaś linka zastanawia mnie obecność praktycznie tylko anty-islamskich artykułów.
Crosis
|
Pt paź 26, 2007 10:34 |
|
 |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): Dlatego uważam, że obraz islamu w oczach wielu Europejczyków jest wypaczony. I uważam, że budowa takiego centrum jest jednak potrzebna.
W Europie Zachodniej jest sporo meczetów i centrów islamu, a obraz islamu jest jeszcze bardziej "wypaczony" (czytaj urealniony).
Na podstawie Twoich postów wnioskuję, że jedną z głównych korzyści z obecnej fali emigracji zarobkowej do Francji, Anglii czy Niemiec może właśnie okazać się urealnienie spojrzenia na islam. Uważam, że nie ma lepszej metody niż pożyć przynajmniej parę miesięcy w mieście, gdzie są większe skupiska muzułmanów. Nie jacyś pojedynczy studenci z Jemenu, Maroka, Turcji.
|
Pt paź 26, 2007 10:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Uważam, że nie ma lepszej metody niż pożyć przynajmniej parę miesięcy w mieście, gdzie są większe skupiska muzułmanów. Nie jacyś pojedynczy studenci z Jemenu, Maroka, Turcji.
Wyobraź sobie, że żyłem. Moje doświadczenia z poznanymi muzułmanami wynoszę właśnie z okresu bycia na studiach w Niemczech.
Problem imigracji i przestępczości, którą wy przypisujecie tylko muzułmanom, nie jest tak ograniczony. W stanach ten sam problem dotyczy imigracji np Meksykanów. Jest to ogólny problem imigracji zarobkowej, bezrobocia i dzielnic nędzy. Wiązanie tego tylko z islamem to niejakie zawężenie tematu oraz zamydlenie. Ci ludzie mają takie same zachowania jak imigranci z ameryki środkowej w Stanach i generują też podobne problemy dla mieszkańców miast oraz dla państwa.
Ja ciągle jednak obstaję przy tym, że kojarzenie kultury islamu tylko z terroryzmem jest wypaczaniem spojrzenia. To tak jakby muzułmanie kulturę chrześcijańską kojarzyli tylko z krucjatami.
Crosis
|
Pt paź 26, 2007 10:54 |
|
 |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): Wyobraź sobie, że żyłem. Moje doświadczenia z poznanymi muzułmanami wynoszę właśnie z okresu bycia na studiach w Niemczech. Też tak miałem po studiach w Niemczech. Oni na studia chyba jakiś specyficznych muzułmanów wysyłają. Jak to na studiach, problem islamu poznaje się od strony teoretycznej. Dlatego najlepiej pojechać do pracy do miasta z jakąś większą enklawą muzułmańską i poznać islam od strony praktycznej. Anglia, Francja czy Niemcy stwarzają takie okazje. Crosis napisał(a): Problem imigracji i przestępczości, którą wy przypisujecie tylko muzułmanom, nie jest tak ograniczony. W stanach ten sam problem dotyczy imigracji np Meksykanów. Jest to ogólny problem imigracji zarobkowej, bezrobocia i dzielnic nędzy. Wiązanie tego tylko z islamem to niejakie zawężenie tematu oraz zamydlenie. Ci ludzie mają takie same zachowania jak imigranci z ameryki środkowej w Stanach i generują też podobne problemy dla mieszkańców miast oraz dla państwa. Zgoda, ja nigdzie nie pisałem, że to tylko i wyłącznie problem z islamem. Do Europy jednak nie przyjeżdżają masowo imigranci z Meksyku czy Ameryki Południowej, a głównie z krajów islamskich. I wykorzystują oni religię do rozwalania swoich nowych ojczyzn (których zresztą jako ojczyzny wcale nie traktują). Nie twierdzę też, że sama religia jest zła, a jedynie, że staje się orężem w dywersyjnej walce V kolumny w Europie. Uważam też, że naiwnością byłoby dozbrajanie dywersantów. Crosis napisał(a): Ja ciągle jednak obstaję przy tym, że kojarzenie kultury islamu tylko z terroryzmem jest wypaczaniem spojrzenia. To tak jakby muzułmanie kulturę chrześcijańską kojarzyli tylko z krucjatami.
Nie tylko z terroryzmem, ale też z terroryzmem. Gdyby chrześcijanie nadal uskuteczniali krucjaty, to dziwiłbym się muzułmanom popierającym budowanie kościołów chrześcijańskich. Tymczasem chrześcijanie nie organizują obecnie krucjat, a muzułmanie i tak nie popierają budowania kościołów chrześcijańskich w krajach islamskich. Nie tylko nie popierają, ale zabraniają.
W imię czego mamy zamykać na to czy? W imię czego, jak ktoś pluje nam w twarz, mamy udawać, że pada deszcz?
|
Pt paź 26, 2007 11:27 |
|
 |
Desdemona
|
ja żyję na zachodzie i wiem jak to wygląda. pracowałam też z muzułmaninami i mogę Ci powiedzieć, że pod płaszczykiem tolerancji i tak uważają Ciebie za coś gorszego i roszczą sobie prawa do uprzywilejowanego traktowania z racji swojej kultury.Tutaj To nie jest kilkoro studentów uczęstrzających na zajęcia, lecz całe enklawy, gdzie się boisz wejść. takie zachowanie nie sprzyja dialogowi a wręcz odwrotnie. Naprawdę nie chcę aby w Polsce było tak samo. Zresztą ja nie mam nic przeciwko budowie meczetu, jesli Ci ludzie go porzebują. Ale za ich pieniądze, a nie państwowe. centrum zaś kultury islamskiej jest zbędne, bo najlepiej o kulturze uczyc się na faktach a nie teorii wymyślonej dla ludzi nie znających realiów. Pozatym W Paryżu budowa wielkiego centrum kultury islamskiej jakoś im nie pomogła i mają teraz duży problem , to czemu ma nam pomóc??
Oczywiście, że nie wszyscy muzułmanie są źli, ale w wiekszośći krajach muzułmańskich np. Egipt to ludzie wybierają władzę. W wyborach ugrupowanie, które zdobyło większość wygrywa. Potem ono tworzy/utrzymuje prawo dyskryminujące innowierców. Więc de facto to większość muzułmanów chce tego prawa a nie poszczegolne jednostki.
Cytuj: Papież JP II ucałował kiedyś Koran - czy ten gest nie ma już dla Was żadnego znaczenia? Czy ten gest nie pokazał, że Islam to coś więcej niż fanatyzm? owszem ucałował, ale tez powiedział szacunek i dialog wymagają (...) wzajemności we wszystkich dziedzinach szczególnie w tym, co dotyczy podstawowych swobód, a zwłaszcza wolności religijnej. One sprzyjają pokojowi i zgodzie pomiędzy narodami» (n. 5, w: «L'Osservatore Romano», wyd. polskie, numer nadzwyczajny 11/1985, s. 15). Co się dzieje w krajach muzułmanskich chyba nie musze po raz kolejny pisać. Tolerancja i dialog nie może polegać na bezkrytycznym akceptowaniu islamu tak jak to ma miejce obecnie w Europie. Zero wymagań - to chore postępowanie, bo jak pokazuje przyklad państw zachodnich oni będą chcieli więcej i więcej - łącznie z ustanowienie szarii ( patrz np. anglia ) . Solidarność zaś z naszymi współwyznawcami żyjącymi w krajach islamskich wymaga od nas nie tyle proszenia, lecz żądania tej wzajemności. Cytuj: Ja ciągle jednak obstaję przy tym, że kojarzenie kultury islamu tylko z terroryzmem jest wypaczaniem spojrzenia. To tak jakby muzułmanie kulturę chrześcijańską kojarzyli tylko z krucjatami krucjaty to przeszłosc podczas gdy prześladowania, dykryminacja czy dzihad mają się w państwach islamskich bardzo dobrze. I pewnie będą się miały , bo mają podstawę w cytatach z Koranu ( patrz moja wypowiedz wcześniejsza ) A jak to powiedziała pewna muzułmanka w innym wątku: "Nie ma umiarkownych muzułmanów". "Ci ludzie odstąpili od wiary". A przecież obowiązkiem każdego muzułmanina jest życie według Koranu. I jak piszą na pewnym portalu muzułmańskich: Cytuj: Muzułmanin (po arabsku muslim) to ten, kto wierzy w Boga i podporządkowuje się Jemu. Wiara w Boga w islamie implikuje określone postępowanie (podporządkowanie, posłuszeństwo). Muzułmanin usiłuje żyć zgodnie z naukami proroka Muhammada i tworzyć społeczeństwo, które zorganizowane jest na tych samych zasadach.
A przecież terroryzm jest niczym więcej jak usiłowaniem tworzenia takiego społeczeństwa. Nieprawdaż??
ps: Chciałabym podkreslić jedną rzecz. ja nie mam nic przeciwko muzulmanom, którzy respektują zasady państwa świeckiego, postęp itd i kwestię religii uważają za indywiualną sprawę czlowieka. Jedym słowem Ci , ktorzy nie żyją stricte według Koranu. Niestety jak to pokazują statystki czy portale islamskie takie osoby to w tej chwili mniejszość. Również neofici w przeważającej wiekszości to najbardziej radykalny islam ( przykłady znam z mojego rodzinnego miasta ) - naprawdę tylko nieliczne jednostki się wyłamują, przez co są traktowani prze wspołpraci za odszczepienców od wiary. Oczywiście Ci "prawdziwie" wierzący nie mogą mówić oficjalnie do czego dązą, ale tutaj mają coś takiego jak Takkija (Taqqiya) to zalegalizowana hipokryzja. To celowe kłamanie, oszukiwanie i mylenie w sprawach dotyczących wiary. Jeśli kłamstwo dokonywane jest ku dobru islamu, jest ono czynem pobożnym i chwalebnych. Oczywiście tacy ludzie uważają nas za niewiernych, czego juz jaskrawym dla mnie przykładem są np. dyskusje o tym, że muzułmanka może iść do fryzjerki niemuzułmanskiej i pozwolić by niewierna zajmowała się jej wlosami!!Mnie to przeraża i uwazam, że to centrum może przyczynic się tylko do jednego - do zwiekszenia liczby takich ludzi w Polsce ( pokazuje to chociażby przykład centrum w moim miescie )
|
Pt paź 26, 2007 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A mnie ciekawi jak centrum rozwiąże sprawy segregacji płci...
Będą oczywiście osobne wejścia dla kobiet i mężczyzn- ale np. jak będzie jakaś wystawa, to ciekawe, czy mężczyźni i kobiety będą o zgrozo ! razem to oglądać??
Ciekawe, czy będą zmuszać chrześcijanki do zakładania chust- pewnie tak- przyjaciółka zwiedzała ostatnio meczet w Bułgarii- wpuścili ją tylko dlatego, że była z nią Turczynka- muzułmanka i kazali im założyć takie ohydne, zielone peleryny  z kapturem na głowę...
Muzułmanie naśladują Mahometa- gdy są w mniejszości, głoszą hasła, ze islam to pokój, że nie ma przymusu w religii itp. natomiast gdy stanowią większość - patrz: arabia Saudyjska...
Prawo ustanowione przez Proroka, mówi, że np. ktos złapany po raz trzeci na piciu alkoholu ma zostac zabity...O ironio, ze takiej religii broni Crosis...
to ty Crosis powinienieś protestować- bo tobie zabronią picia, seksu, słuchania muzyki itp...my chrześcijanie najwyżej zostaniemy męczennikami za wiarę, co jest wielką łaską... 
|
Pt paź 26, 2007 17:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
aha i ciekawe, czy będą tam mogły wejść miesiączkujące kobiety- bo do islamskich obiektów kultu nie mogą...
chyba juz wiem zrobię jak centrum powstanie...
Prorok Mahomet nauczał, że kamień Kaaba zrobił się czarny, bo dotknęła go miesiączkująca kobieta...więc centrum tez nie powinna dotykać taka kobieta...a fe 
|
Pt paź 26, 2007 17:26 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Teresse napisał(a): aha i ciekawe, czy będą tam mogły wejść miesiączkujące kobiety- bo do islamskich obiektów kultu nie mogą...
Hm, ciekawe jak to sprawdzą. XD
A meczet w Polsce? Nie to, żebym był jakiś nietolerancyjny czy coś, ale jakoś nie jestem pozytywnie nastawiony do Koran sp. z o.o. Ale nic nam się nie stanie, jak islamiści będą przeginać pałkę to nasi kochani kibole im pokażą kto tu rządzi. ;>
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pt paź 26, 2007 19:24 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Teresse napisał(a): Ciekawe, czy będą zmuszać chrześcijanki do zakładania chust- pewnie tak- przyjaciółka zwiedzała ostatnio meczet w Bułgarii- wpuścili ją tylko dlatego, że była z nią Turczynka- muzułmanka i kazali im założyć takie ohydne, zielone peleryny  z kapturem na głowę...
To chyba nic dziwnego? Kiedy odwiedzałam antyczny meczet, dostałam chustę na głowę, oraz długą spódnicę. Do kościołów katolickich też nie wpuszcza się pań w strojach kąpielowych, a gdy mężczyzna zwiedza kirkut nakłada myckę...
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt paź 26, 2007 19:37 |
|
 |
marcin_jarzębski
|
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
Pt paź 26, 2007 21:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ciekawe, czy w centrum będzie się obchodzić święto Ashurah, czyli wspomnienie smierci wnuka Mahometa...
W święcie uczestniczą także dzieci- zwolennicy meczetu powinni tam przyjść ze swoimi pociechami- dobra zabawa gwarantowana...
Czy te dzieci nie bawią się wspaniale??Trzeba byc matołkiem, żeby sprzeciwiac się islamskiemu centrum...
i dorosli mają ubaw, a kobiety moga popatrzec na gołe klaty

|
So paź 27, 2007 20:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse, możesz mi wyjaśnić dlaczego budowie centrum przeciwstawiasz ekstremalne elementy w islamie? W chrześcijaństwie też są środowiska propagujące ascezę, ba, nawet samookaleczanie i biczowanie. Czy w takim razie sądzisz, że wszystkie miejsca prezentujące kulturę chrześcijańską takie są?
Dwa: jeśli muzułmanie są obywatelami naszego kraju mają prawo do takiego samego dofinansowania takiego obiektu jak i chrześcijanie mieszkający u nas. W końcu w konstytucji zapisana jest równość religii.
Po trzecie: nie bronię tutaj muzułmanów w dzielnicach nędzy, nie bronię przestępców ani terrorystów. Staram się jedynie zachować odpowiedni dystans. Nie chcę, żeby u nas stało się jak we Francji, czy w Niemczech. Ale budowa tego centrum do tego nie doprowadzi. Doprowadzi natomiast zła polityka i brak zauważania problemu. Nasze władze nie powinny zabraniać budowy meczetu, bo sam meczet (jak pokazują przykłady innych państw) nie wygeneruje problemu. Natomiast jeśli osiedlanie się muzułmanów i ich zajęcie w tym państwie pozostaną bez jakiegokolwiek nadzoru, to może wygenerować problem.
Polska może już niedługo stanąć przed problemem napływu emigrantów i imigrantów, nie tylko z krajów islamskich, ale też ze wschodu Europy oraz z Azji. Generalnie uważam, że trzeba patrzeć w przyszłość i bacznie się przyglądać temu zajwisku, ale nie protestować przeciwko budowie meczetu i miejsca pokazującego faktyczną kulturę islamu, nie tylko terroryzm. Bo nie terroryzm ani DJIHAD są istotą tej kultury.
Postawa i posty użytkowników Teresse i marcin_jarzębski doskonale pokazują, jak mało faktycznie wiemy o islamie.
Crosis
|
Pn paź 29, 2007 10:35 |
|
|
|