Kaczystowski marszałek senior Bender :-(
| Autor |
Wiadomość |
|
SweetChild
|
Crosis napisał(a): Panowie, z tego co pisaliście powiedzieliście NIE polityce PiS i IV RP. Tylko czy nie widzicie, że teraz stajecie się tacy sami? Bawicie się w pieniactwo, w niekończące się ataki i wyszukiwanie brudów...
Po prostu gdzieś jest granica przyzwoitości. Nie widziałbyś nic złego w tym, gdyby komendant obozu w Auschwitz zasiadał w niemieckim parlamencie i miał być marszałkiem, choćby tylko na otwarciu? Tu nie chodzi o wyszukiwanie brudów, ale o elementarną sprawiedliwość dziejową.
|
| Pt paź 26, 2007 10:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Sprawę wypowiedzi na temat Auschiwtz zostawiłem poza poprzednim postem.
Po pierwsze: jednej osobie udowdniono kłamstwo oświęcimskie. Benderowi nie. Zaś porównanie Bendera do komendanta Auschwitz wykracza nieco poza granice prazyzwoitości, nie uważasz?
Jest najstarszy, został też wybrany senatorem. Otworzy obrady. Stanie się.
Dla mnie dużo większe znaczenie ma to, jak i w jakim składzie będzie ten senat obradował, a nie sama ceremonia otwarcia. Skupmy się na rzeczach istotnych, zamiast bić pianę.
Crosis
|
| Pt paź 26, 2007 10:38 |
|
 |
|
SweetChild
|
Crosis napisał(a): Sprawę wypowiedzi na temat Auschiwtz zostawiłem poza poprzednim postem. Komunizm też miał swoje "obozy pracy". Ludzie, którzy go aktywnie utrwalali, są za nie współodpowiedzialni. Crosis napisał(a): Po pierwsze: jednej osobie udowdniono kłamstwo oświęcimskie. Benderowi nie. Zaś porównanie Bendera do komendanta Auschwitz wykracza nieco poza granice prazyzwoitości, nie uważasz? Uważam, nie było moim celem takie porównanie. Chodziło mi jedynie o podanie przykładu, co do którego zgodzimy się, że tak daleko nie można się posunąć w zapomnieniu czy przebaczeniu brudów. Crosis napisał(a): Jest najstarszy, został też wybrany senatorem. Otworzy obrady. Stanie się.
Dla mnie dużo większe znaczenie ma to, jak i w jakim składzie będzie ten senat obradował, a nie sama ceremonia otwarcia. Skupmy się na rzeczach istotnych, zamiast bić pianę.
Ano stanie się. Można jednak okazać dezaprobatę dla takiego marszałka-seniora.
|
| Pt paź 26, 2007 11:00 |
|
|
|
 |
|
Paschalis
|
Ostatnie posty poleciały do kosza. Proponuję powrót do tematu. 
_________________ www.onephoto.net
|
| Pt paź 26, 2007 14:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andrzej2 napisał(a): profos20 napisał(a): Bolszewicki życiorys Bendera jest ogólnie znany. (...) Zresztą w linku który podała Aluś, możesz znaleźć jego komuszą działalność. Uprzejmie proszę o konkrety. Jak na razie to są same inwektywy, a GW nie jest żadnym źródłem. Ja znalazłem tylko (a może aż) to: http://www.ryszardbender.pl/biografia.html
Znalazłeś laurkę którą sobie Bender sam napisał, pomijając lub tylko delikatnie wspominając swoją niechlubną działalność w bolszewickim Sejmie.
Fakty z jego komuszego życiorysu podała w linku Aluś i są one znane.
Bender czynnie popierał bolszewizm w Polsce!!! Tego nie zmienią żadne laurki i żaden szachraj z Torunia!
|
| Pt paź 26, 2007 18:01 |
|
|
|
 |
|
marcin_jarzębski
|
A GDZIE WOLNOSC SLOWA?
Bender moze gadac co mu się podoba, ma prawo do tego! Nie widze powodu aby się święcie oburzać, moim zdaniem jest
[...] i tyle ale nie jest sam, a co więcej z grona 100 senatorów pewnie nie jest największym z nich
WOLNOSC SLOWA TO PRAWO DO MOWIENIA TEGO CO SIE KOMUS MOZE NIE PODOBAC!
[...] - ale wolność słowa to nie prawo do obrażania kogokolwiek
_________________ zapraszam na blog Χριστιανος
|
| Pt paź 26, 2007 21:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Zgrona 100 senatorów pewnie jest największym z nich"...chodzi Ci oczywiście o gabaryty 
|
| So paź 27, 2007 7:41 |
|
 |
|
Piotr1
|
@Marcin_jastrzebski:
problem nie w wolności słowa. Nikt jej nie neguje Benderowi. Problem w tym, czy człowiek, który wygaduje tkie rzeczy i który ma taką podłą życiową drogę (z której nie tylko że się sam nie rozliczył, ale próbuje rozliczac innych) może być marszałkiem Senatu, choćby przez chwilę. To kompromitacja dla parlamentu.
Każdy moze mówić co zechce i każdy jest tak samo odpowiedzilany za to co mówi. Wolność nie wyklucza odpowiedzialności. Nikt nie może oburzac się, zwłaszcza polityk, że ocenia się go m.in. po tym, co mówi.
|
| So paź 27, 2007 9:02 |
|
 |
|
andrzej2
|
 Oficjalny protest Izraela
Jezeli okaze sie prawda to, ze Izrael wystapil z oficjalnym protestem przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu, to mam nadzieje, ze Prezydent RP prof. Lech Kaczyński wezwie ambasadora na dywanik i ostro zareaguje. Ingerencja w wewnetrzne sprawy Polski i demokratycznie wybranej wladzy ustawodawczej wymaga stanowczej riposty. 
|
| So paź 27, 2007 15:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Oficjalny protest Izraela
andrzej2 napisał(a): Jezeli okaze sie prawda to, ze Izrael wystapil z oficjalnym protestem przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu, to mam nadzieje, ze Prezydent RP prof. Lech Kaczyński wezwie ambasadora na dywanik i ostro zareaguje. Ingerencja w wewnetrzne sprawy Polski i demokratycznie wybranej wladzy ustawodawczej wymaga stanowczej riposty. 
Andrzej podejrzewam, że chcesz sie pozbyć naszych F-16 hałasujacych w Twojej parafii.
Liczysz na to, że LARK wyśle ten złom na Tel Aviv?
Obawiam sie,że on co najwyżej beknie ja cos o honorze , ktorego nie ma naśladując Becka 
|
| So paź 27, 2007 16:51 |
|
 |
|
andrzej2
|
Gruby napisał(a): Andrzej podejrzewam, że chcesz sie pozbyć naszych F-16 hałasujacych w Twojej parafii. Liczysz na to, że LARK wyśle ten złom na Tel Aviv? Obawiam sie,że on co najwyżej beknie ja cos o honorze , ktorego nie ma naśladując Becka 
Grubciu, ja naprawdę martwię się o Ciebie...
|
| So paź 27, 2007 17:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andrzej2 napisał(a): Jezeli okaze sie prawda to, ze Izrael wystapil z oficjalnym protestem przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu, to mam nadzieje, ze Prezydent RP prof. Lech Kaczyński wezwie ambasadora na dywanik i ostro zareaguje. Ingerencja w wewnetrzne sprawy Polski i demokratycznie wybranej wladzy ustawodawczej wymaga stanowczej riposty. 
He he he Nasz prezydent co najwyżej znów dostanie biegunki  Niewiele się po nim można spodziewać.
Jednak w tym przypadku Izrael będzie miał powód do protestu. Bolszewik marszałkiem seniorem - to hańba
|
| So paź 27, 2007 18:13 |
|
 |
|
MATYS
|
osiris napisał(a): Bardzo dobrze, że Kaczyński zapowiedział pozwy do sądów, za naruszenie dóbr osobistych. Dziwię się w ogóle, że tak długo z tym zwlekali, bo poziom chamstwa sięgnął bruku. Jeśli politycy PO są też zniesmaczeni wypowiedziami swoich oponentów, mogą zrobić to samo, ale nie zrobią, bo tak naprawdę nie maja powodu.[/b]
To ciekawe, że inwektywami są tylko słowa, które wysyłane są z jednej strony.
Nazwanie kogoś braćmi jest obrazom, a nazwanie kogoś innego chłopcem na posyłki Merkel, którego każde słowo jest kłamstwem już nią nie jest.
Sugerowanie, że ktoś jest tylko nędzną podróbką Kwaśniewskiego (przepraszam, ale niestety nie pamiętam dokładnego cytatu), albo insynuowanie (po przegranej debacie), że oponent reprezentuje żenująco niski poziom i powyżej niego się nie wzniesie (inaczej mówiąc jest półinteligentem) to już nie są inwektywy. Prawda?
Nie jest też pomówieniem sugerowanie, że przeciwna opcja polityczna to skorumpowani złodzieje dybający tylko na prywatyzację szpitali. Prawda?
Więcej obiektywizmu proszę.
PS. Celowo starałem się unikać nazwisk, bo jak widzę niektórzy z Was tylko czekają aby wnieść pozew.
Kiedyś napisałem na takim forum o powszechnie znanym, kontrowersyjnym ojcu, że jest butny, że niewiele ma wspólnego z nauką Jezusa i nie służy dobrze Kościołowi  i też byłem straszony paragrafami, mimo, że nie używałem inwektyw. Takie postępowanie jest dość znamienne.
|
| So paź 27, 2007 19:32 |
|
 |
|
meritus
|
Profosie20
Gdyby bolszewik był marszałkiem seniorem to nie zdziwiłbym się gdyby z Tel Awiwu przyszła depesza gratulacyjna, choć nie wiem po co.
|
| So paź 27, 2007 20:51 |
|
 |
|
andrzej2
|
Do Kancelarii Prezydenta nie wpłynął protest ze strony Izraela przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu - powiedział wiceszef Biura Prasowego Kancelarii Prezydenta Marcin Rosołowski.
No coz... Gazeta Wyborcza i wszystko jasne. Ale co zasiali ferment, to zasiali.
|
| N paź 28, 2007 10:27 |
|
|
|