Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Bojkot Milki 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Firma ZUS i Firma NFZ ma tyle wspólnego z chrześcijaństwem co świnia z siodłem.

So lut 07, 2009 22:02

Mdłe i puste byłoby otrzymanie walentynki z tych haseł które wygrały, ale bardzo miło byłoby dostać walentynkę z hasłem "Bóg cię kocha"

So lut 07, 2009 22:06

Mdłe i puste byłoby otrzymanie walentynki z tych haseł które wygrały, ale bardzo miło byłoby dostać walentynkę z hasłem "Bóg cię kocha"

To by była forma spamu.

So lut 07, 2009 22:09

Choć nigdy nie obchodzę walentynek, na przekór powysyłam w tym roku do znajomych walentynki z tekstem Pisma Świętego mówiącym o miłości Bożej :-)

So lut 07, 2009 22:09

So lut 07, 2009 22:47

Spamem byłoby otrzymanie walentynki od osoby z którą jest sie luźno związany o tresci tych co wygrały np."Jesteś dla mnie całym światem"

Natomiast otrzymanie od przyjaciół fragmentu Pisma Świętego mówiącego o miłości Bożej jest miłą niespodzianką. Dostaje się go często od poznanych ludzi podczas wyjazdów ze spotkan religijnych.

N lut 08, 2009 5:09
akacja: Ty robisz OT i spam nawet w tym temacie.

N lut 08, 2009 10:15

Mroczny Pasażer napisał(a):

Swoją drogą skoro jesteś taka pro prawo to na forum tutejszym ono tez obowiązuje i stoi wyżej niż regulamin. A prawo polskie zezwala na wolność słowa. Dlaczego więc tekst pokroju "Przystąp do nas. Świadkowie Jehowy" albo "Kocham Cię, Hare Kriszna" zostałyby natychmiast usunięte?

I tu widać zakłamanie tutejszych userów.
Bo uważają oni że Milka miała prawo usunąć walentynkę łamiącą ich prywatne przekonania.
Natomiast według tych samych userów gospodarze forum wiara nie mają prawa usuwać wypowiedzi sprzecznych z zasadami wyznawanymi przez katolików.

Milka ma prawo usunąć bo to jej konkurs i jej zasady. Na forum admini mają prawo usuwać podobne teksty bo to ich forum i ich zasady. Proste jak konstrukcja cepa.

Jeśli natomiast mówimy, że Milka postąpiła niewłaściwie bo łamie polskie prawo to mówmy też, że tutejsi admini też łamią polskie prawo usuwając podobne teksty. Konsekwencją to się nazywa moja droga.

Cytuj:
Zauważcie jedno, że teksty te zostały na początku dopuszczone konkursu po wstępnym sprawdzaniu zgodności z regulaminem. Dopuszczając je więc stwierdzono, że są zgodne z zasadami konkursu. Usunięto je natomiast wtedy gdy miały one zająć pierwsze miejsce. I nie usunięto przy tym wszystkich walentynek o treściach religijnych.
Widać tu żenujące zachowanie Milki godne krytyki.

Zauważ, że regulamin konkursu mówił jeszcze o ponownej weryfikacji. Podejrzewam, że to było takie zabezpieczenie przed hasłami, którymi nie chcieli żeby wygrali (i nie, nie chodzi tu o Boga).

Ogółem Zencognito dobrze napisał - mieli prawo usunąć, ale argumentację podali debilną.

Cytuj:
Spamem byłoby otrzymanie walentynki od osoby z którą jest sie luźno związany o tresci tych co wygrały np."Jesteś dla mnie całym światem"

Koleżanko, zapoznaj się z terminem słowa spam, dobrze? Podpowiem - nie chodzi w nim o treść.

N lut 08, 2009 14:27

Milka ma prawo usunąć bo to jej konkurs i jej zasady. Na forum admini mają prawo usuwać podobne teksty bo to ich forum i ich zasady. Proste jak konstrukcja cepa.

To oczywiste. Na prywatnym terenie właściciel ma prawo określać zasady.
Milka miała prawo usunąć to był jej prywatny konkurs.
Na forum wiara mody mogą usuwać to co łamie zasady wyznawane przez katolików bo to prywatne forum.
Takie zasady są na serwisach i forach internetowych

Jeśli natomiast mówimy, że Milka postąpiła niewłaściwie bo łamie polskie prawo to mówmy też, że tutejsi admini też łamią polskie prawo usuwając podobne teksty. Konsekwencją to się nazywa moja droga..

Te same osoby, które przyznają Milce prawo do usuwania, bo to ich prywatny konkurs, odmawiają prawa adminom na forum wiara do usuwania treści według ich kryteriów.
A cały system wartości i postaw życiowych to coś o wiele więcej niż zabawa walentynkowa.

Polskie prawo, owszem daje wolność wypowiedzi, ale zakazuje dyskryminacji religijnej. Ale granicą wolności wypowiedzi jest godność drugiego człowieka. A wciąż widać jak chrześcijaninie są dyskryminowani ii spychani na margines.
Przykre, że odbiera się chrześcijanom prawa do zasad przez siebie wyznawanych na ich własnym forum oraz odbiera prawo do własnych propozycji na walentynkowym konkursie.

Zauważ, że regulamin konkursu mówił jeszcze o ponownej weryfikacji. Podejrzewam, że to było takie zabezpieczenie przed hasłami, którymi nie chcieli żeby wygrali (i nie, nie chodzi tu o Boga).

Oto tekst regulaminu Milki i komentarz na wierze.pl

Cytuj:
Zgłoszenie w Konkursie podlega wstępnej weryfikacji Organizatora (moderacja) pod względem (...) zgodności z obowiązującymi przepisami, dobrymi obyczajami oraz postanowieniami Regulaminu. Po dokonaniu weryfikacji Organizator podejmuje decyzję według własnego uznania o dopuszczeniu bądź nie dopuszczeniu nadesłanych Życzeń do Konkursu. Decyzje Organizatora w tej sprawie są ostateczne.

Usunięte hasła zostały wcześniej zweryfikowane przez organizatorów, uznane za zgodne z obowiązującymi przepisami, dobrymi obyczajami oraz postanowieniami Regulaminu i dopuszczone do konkursu. W takiej sytuacji, albo organizatorzy popełnili rażący błąd, dopuszczając treści „wzywające do nienawiści (…) wyznaniowej” i „obrażające uczucia religijne”, albo bezprawnie usunęli wspomniane, zgodne z regulaminem, hasła konkursowe. Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku osoby za to odpowiedzialne powinny przeprosić i ponieść konsekwencje swoich decyzji.

http://info.wiara.pl/index.php?grupa=6& ... 3879&katg=

Nie ma tu mowy o wtórnej weryfikacji. Po wstępnej weryfikacji zostały dopuszczone do konkursu. Więc stwierdzono zgodność z regulaminem.
Jeśli według Milki teksty te wykraczały poza ramy konkursu powinna je usunąć we wstępnej weryfikacji.
Milka postąpiła niewłaściwie, że usunęła je pod koniec konkursu, gdy setki osób już głosowały na te teksty mając nadzieję na wygraną. Poczuły się dyskryminowane w wyniku tej sytuacji.
Milka powinna więc za swój błąd przeprosić.

Koleżanko, zapoznaj się z terminem słowa spam, dobrze? Podpowiem - nie chodzi w nim o treść.

Spam to niechciane wiadomości elektroniczne.

Mogę chcieć otrzymywać od przyjacioł fragmenty Pisma Świętego, więc to nie będzie spamem.
Natomiast mogę nie życzyć sobie zaśmiecania skrzynki email, GG i komórki niechcianymi hasłami walentynkowymi, nawet gdy nie ma walentynek przez jakiegoś natrętnego zalotnika. Wtedy byłby to spam.

N lut 08, 2009 20:20

Te same osoby, które przyznają Milce prawo do usuwania, bo to ich prywatny konkurs, odmawiają prawa adminom na forum wiara do usuwania treści według ich kryteriów.
A cały system wartości i postaw życiowych to coś o wiele więcej niż zabawa walentynkowa.

Załóżmy, że w dziale "Wiara, a nauka" ktoś założył by temat o grach komputerowych. Chyba nikt nie zaprzeczy, że usunięcie takiego tematu byłoby tam całkowicie uzasadnione.
Podobnie jak uzasadnione jest odrzucenie hasła odwołującego się do Boga z konkursu, który nie ma z Bogiem i religią nic wspólnego.

Cytuj:
Polskie prawo, owszem daje wolność wypowiedzi, ale zakazuje dyskryminacji religijnej. Ale granicą wolności wypowiedzi jest godność drugiego człowieka. A wciąż widać jak chrześcijaninie są dyskryminowani ii spychani na margines.

Doszukiwanie się dyskryminacji tam, gdzie jej nie ma. Paranoja.
Powtarzam po raz kolejny: taką samą dyskryminacją religijną byłoby odrzucenie rysynku Jezusa z konkursu na rysunek o tematyce "Mój wymarzony pies".

Cytuj:

Brawo. Grunt to Wikipedia :-D
Ale niekoniecznie musza być elektroniczne, rozsyłanie niechcianych wiadomości nie-elektronicznych też można nazwać spamem.

N lut 08, 2009 21:16

To oczywiste. Na prywatnym terenie właściciel ma prawo określać zasady.
Milka miała prawo usunąć to był jej prywatny konkurs.
Na forum wiara mody mogą usuwać to co łamie zasady wyznawane przez katolików bo to prywatne forum.
Takie zasady są na serwisach i forach internetowych

No to skoro zdajesz sobie sprawę, że takie są zasady to dlaczego tak psioczysz na Milkę? Takie sa zasady i pogódź się z tym.

Cytuj:

Które?

Cytuj:
Przykre, że odbiera się chrześcijanom prawa do zasad przez siebie wyznawanych na ich własnym forum oraz odbiera prawo do własnych propozycji na walentynkowym konkursie.

W przypadku konkursu Milki nie ma żadnej dyskryminacji religijnej.

Dlaczego tak bardzo nie bronisz informatyków, których prace też zostały usunięte?

Cytuj:
Nie ma tu mowy o wtórnej weryfikacji. Po wstępnej weryfikacji zostały dopuszczone do konkursu. Więc stwierdzono zgodność z regulaminem.

Wstępna weryfikacja. Skoro wstępna tzn. że po niej może być kolejna. Był zapis o tym w regulaminie, może zmienili.

Cytuj:
Jeśli według Milki teksty te wykraczały poza ramy konkursu powinna je usunąć we wstępnej weryfikacji.
Milka postąpiła niewłaściwie, że usunęła je pod koniec konkursu, gdy setki osób już głosowały na te teksty mając nadzieję na wygraną. Poczuły się dyskryminowane w wyniku tej sytuacji.
Milka powinna więc za swój błąd przeprosić.

Powtarzam więc - dlaczego tak samo nie bronisz informatyków, którzy też powinni być przeproszeni?

Cytuj:

Mogę chcieć otrzymywać od przyjacioł fragmenty Pisma Świętego, więc to nie będzie spamem.
Natomiast mogę nie życzyć sobie zaśmiecania skrzynki email, GG i komórki niechcianymi hasłami walentynkowymi, nawet gdy nie ma walentynek przez jakiegoś natrętnego zalotnika. Wtedy byłby to spam.

To skoro wiesz co to jest spam to dlaczego piszesz:

Cytuj:
Choć nigdy nie obchodzę walentynek, na przekór powysyłam w tym roku do znajomych walentynki z tekstem Pisma Świętego mówiącym o miłości Bożej

Pamiętaj, że spamowanie jest karalne. Jak wyślesz znajomym tekst/wiadomość, której on sobie nie życzy to będziesz spamerem choćby nie wiem jak piękny był to tekst. A spamerów powinno się tępić.

Pn lut 09, 2009 11:21

Gdy się przedstawia figurkę Jezusa z piwem, to to nie jest dyskryminacja, ale sztuka. Dochodzi do tego, że gdy przedstawia się Boga/religię w negatywny sposób, to wszyscy tego bronią i żadna z tego obraza uczuć religijnych, ale gdy się przedstawia Boga/religię w pozytywny sposób, to już to jest obraza uczuć religijnych. Boga można przedstawiać tylko w prowokacyjny i zły sposób, w przeciwnym przypadku to będzie obraza uczuć religijnych.

Pn lut 09, 2009 11:37
Zobacz profil WWW

Istotne jest natomiast to, że Walentynki to święto relacji zakochanych par, a nie relacji Bóg-człowiek. Podobnie nie jest świętem relacji matka-dziecko, babcia-wnuczek, właściciel-kotek. Tak więc hasło "Bóg cię kocha" miało równie mało wpsólnego z Walentynkami co "Babcia cię kocha" i dobrze, że zostało usunięte z konkursu.

relacja zakochanych par? w przypadku tego konkursu chyba jednak niekoniecznie:
http://www.ilovemilka.pl/vAC486

Pn lut 09, 2009 15:33

Pn lut 09, 2009 18:33

Cytuj:
Choć nigdy nie obchodzę walentynek, na przekór powysyłam w tym roku do znajomych walentynki z tekstem Pisma Świętego mówiącym o miłości Bożej

Pamiętaj, że spamowanie jest karalne. Jak wyślesz znajomym tekst/wiadomość, której on sobie nie życzy to będziesz spamerem choćby nie wiem jak piękny był to tekst. A spamerów powinno się tępić.

Chyba po to wymienialiśmy się emailami (głownie po rekolekcjach) by poszerzyć krąg znajomych, dla podtrzymania kontaktu miło jest dostawać czasem bez okazji jakieś teksty, chyba po to ktoś dał swój email, bo chce otrzymać jakiś piękny tekst religijny bez okazji. Jak się go nie wysyła kontakt się traci. Więc gdy ktoś chce coś otrzymać od kogoś to nie jest spam a miła niespodzianka. Ja chciałabym otrzymywać od przyjaciół różne teksty religijne. (to jest trochę OT)

Pn lut 09, 2009 20:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona