Problem homoseksualizmu - wypowiedz psychologa
| Autor |
Wiadomość |
|
Rojza Genendel
|
Psychol napisał(a): 1. Homoseksualistów jest nnnnnn razy mniej niż heteroseksualistów, a nie na odwrót ... a mańkutów jest dużo mniej niz praworęcznych. I co, leworęczność jest zboczeniem które trzeba leczyć? Psychol napisał(a): 2. Homoseksualizm uniemożliwia rozmnażanie = doprowadza do powolnego wymierania rodzaju ludzkiego Geje i lesbijki nie są bezpłodni. Wiele z nich ma dzieci. Psychol napisał(a): 3. Miłość homoseksualna w przeciwieństwie do heteroseksualnej jest grzechem, poza tym nie posiada najważniejszej cechy stosunku płciowego, jakim jest rozmnażanie Taka miłość nie jest, nawet w katolicyźmie. Grzechem jest homoseksualny seks. Psychol napisał(a): ciało człowieka naturalnie umożliwia stosunek tylko osobom przeciwnej płci Naprawdę? Homoseksualiści często praktykują te same formy współżycia co heterycy. Psychol napisał(a): 4. Homoseksualizm w większości powoduje u ludzi mieszane uczucia (z wyjątkiem tych, którzy wyuczyli się tzw. 'tolerancji')
Większość ludzi nie zagląda swoim bliźnim do łóżek i dzięki temu unika niezdrowej ekscytacji.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| So sie 15, 2009 22:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Psychol napisał(a): 1. Homoseksualistów jest nnnnnn razy mniej niż heteroseksualistów, a nie na odwrót
Coś w mniejszości = gorsze, nienormalne? Zapewne ludzie wykształceni i inteligentni są nienormalni... Psychol napisał(a): 2. Homoseksualizm uniemożliwia rozmnażanie = doprowadza do powolnego wymierania rodzaju ludzkiego
Kiedy doprowadził? Jak orientacja sama w sobie może do czegokolwiek doprowadzić? Nawet jakby na świecie byli sami geje i lesbijki ludzkość miałaby sie świetnie. Psychol napisał(a): 3. Miłość homoseksualna w przeciwieństwie do heteroseksualnej jest grzechem, poza tym nie posiada najważniejszej cechy stosunku płciowego, jakim jest rozmnażanie, poza tym ciało człowieka naturalnie umożliwia stosunek tylko osobom przeciwnej płci
Z tym grzechem to twoja subiektywna sprawa - wg mnie nie jest to żden grzech tylko jedna z trzech orientacji seksualnych, wg klasyfikacji nauki. Nie wiem o co ci chodzi z tą "naturoalnością" - ja nie mam żadnych problemów z seksem z facetem, jestem bardzo zadowolony z mojego pożycia seksualnego i niczego mi nie brak. Psychol napisał(a): 4. Homoseksualizm w większości powoduje u ludzi mieszane uczucia (z wyjątkiem tych, którzy wyuczyli się tzw. 'tolerancji')
Zgadza się, na skutek antygejowskiej propagandy zła, toczonej przez ludzi homofobicznych, żyjących niewiedzą, stereotypami i próbujących ustalać porządek dzisiejszego świata na podstawie subiektywnie postrzeganej książki sprzed 2 tys lat. Psychol napisał(a): 5. Kościół dopuszcza jedynie ślub parom heteroseksualnym
Święte prawo tej organizacji religijnej  Są jednak kościoły błogosławiące parom gejowskim. Mnie jednak, jako człowieka wolnego, żyjącego w demokratycznym kraju, guzik obchodzą ustalenia kościoła. Na swoim kościelnym podwórku róbcie sobie co chcecie, ja do tego cyrku i tak dołaczać nie zamierzam  Psychol napisał(a): Pomijając już samą religię, która zapewne jest odrzucana przez homoseksualistów ze względu na m.in. ww. elementy, sama natura ludzka wyraźnie pokazuje, że homoseksualizm nie jest naturalną koleją rzeczy, z czym człowiek się rodzi - wtedy homoseksualistów byłoby przynajmniej tyle samo co heteroseksualistów.
Jakoś jestem przykładem geja, który nim był "od zawsze", tzn tak jak hetero w pewnym momencie rozwoju zauwazają, że im sie podoba płeć przeciwna, tak ja zauważyłem, że podobają mi się faceci.
Co do stosunku do religii to cie zaskoczę - nie odrzuciłem jej ze względu na podejście do homoseksualizmu dominującej organizacji religijnej w naszym kraju, lecz z powodu braku wiary w domniemanego boga. Oczywiście stosunek kościoła do homo jest wielce fałszywy, krzywdzący i niegodziwy, lecz miało to w mojej ocenie mniejsze znaczenie. Poza tym kościół prezentuje nieprawdziwe i kontrowersyjne zdanie nie tylko nt samego homoskesializmu, lecz również mnóstwa innych kwestii, co miało duże znaczenie w mojej ocenie tej organizacji.
|
| So sie 15, 2009 22:26 |
|
 |
|
marcin875
|
Ale gdyby homoseksualizm byłby naturalny i byłby przekazywany genetycznie jak twierdzą geje, to ciało byłoby do tego przystosowane i geje mieliby na przykład szersze odbyty. 
|
| So sie 15, 2009 22:35 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Który gej stwierdził, że homoseksualizm jest przekazywany genetycznie? Poprosze cytat to potwierdzający.
|
| So sie 15, 2009 22:44 |
|
 |
|
Psychol
|
Cytuj: ... a mańkutów jest dużo mniej niz praworęcznych. I co, leworęczność jest zboczeniem które trzeba leczyć? Ależ leworęczność też jest upośledzeniem w pewnym stopniu, tyle że nie rzutuje w żadnym stopniu na zdolności umysłowe, a jedynie w niewielkim stopniu na manualne. Cytuj: Geje i lesbijki nie są bezpłodni. Wiele z nich ma dzieci. Pochodzących z homoseksualnego stosunku? Cytuj: Taka miłość nie jest, nawet w katolicyźmie. Grzechem jest homoseksualny seks. Miałem na myśli miłość fizyczną - seks, żeby się w kółko nie powtarzać. Cytuj: Naprawdę? Homoseksualiści często praktykują te same formy współżycia co heterycy. I o dziwno nikt jeszcze nie zaszedł w ciążę tymi sposobami. Ciekawe, że homoseksualiści nie praktykują tych samych form współżycia co heteroseksualiści. Cytuj: Większość ludzi nie zagląda swoim bliźnim do łóżek i dzięki temu unika niezdrowej ekscytacji. Nie chodzi już o seks, ale homoseksualizm sam w sobie. Cytuj: Coś w mniejszości = gorsze, nienormalne? Zapewne ludzie wykształceni i inteligentni są nienormalni... Homoseksualiści nie są gorsi. Są jednak nienormalni jak ww. leworęczni, nie należy jednak brak pojęcia 'nienormalni' tak, jak powszechnie się go używa - w negatywnym znaczeniu. Cytuj: Kiedy doprowadził? Jak orientacja sama w sobie może do czegokolwiek doprowadzić? Nawet jakby na świecie byli sami geje i lesbijki ludzkość miałaby sie świetnie. Jakby na świecie byli sami geje i lesbijki to nikt nie dążyłby do stosunku heteroseksualnego i wszyscy by wyginęli. Bo chyba nie rozmnażaliby się w zakazane przez Boga, sprzeczne z ludzką naturą in-vitro? Miłość j.w. Stosunek płciowy od zawsze jako główny cel stawiał rozmnażanie. Cytuj: Zgadza się, na skutek antygejowskiej propagandy zła, toczonej przez ludzi homofobicznych, żyjących niewiedzą, stereotypami i próbujących ustalać porządek dzisiejszego świata na podstawie subiektywnie postrzeganej książki sprzed 2 tys lat. Człowiek bez żadnego kontaktu ze społeczeństwem lub bez żadnej wiedzy i świadomości istnienia homoseksualizmu też miał by mieszane uczucia - to uczucie naturalne, nie nabyte. Cytuj: Święte prawo tej organizacji religijnej Uśmiech... Są jednak kościoły błogosławiące parom gejowskim. Fakt, przedstawiłem tu argument dotyczący katolicyzmu i nie-katolików rzeczywiście nie jest on w stanie nijak przekonać. Cytuj: Jakoś jestem przykładem geja, który nim był "od zawsze", tzn tak jak hetero w pewnym momencie rozwoju zauwazają, że im sie podoba płeć przeciwna, tak ja zauważyłem, że podobają mi się faceci. Rzeczywiście, w pewnym sensie należą się przeprosiny za ten argument, gdyż naukowcem nie jestem i nie powinienem przedstawiać tego argumentu tylko dlatego, że tak twierdzi Kościół, ale sam w to wierzę, a rozwój umysłowy i emocjonalny człowieka jak i rządzące nimi procesy w ludzkim organiźmie są do dziś niezbadane. Usłyszałem kiedyś, że naukowcy badali związek orientacji homoseksualnej z gospodarką hormonalną człowieka, ale nie będę przybliżał hipotez i założeń ze względu na brak źródeł. Cytuj: Co do stosunku do religii to cie zaskoczę - nie odrzuciłem jej ze względu na podejście do homoseksualizmu dominującej organizacji religijnej w naszym kraju, lecz z powodu braku wiary w domniemanego boga.
Ciekawi mnie, jak wielu jest katolików-homoseksualistów, którzy zmuszeni są walczyć sami ze sobą, aby żyć w zgodzie ze swoją wiarą.[/code]
|
| N sie 16, 2009 8:32 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Psychol napisał(a): Cytuj: ... a mańkutów jest dużo mniej niz praworęcznych. I co, leworęczność jest zboczeniem które trzeba leczyć? Ależ leworęczność też jest upośledzeniem w pewnym stopniu, tyle że nie rzutuje w żadnym stopniu na zdolności umysłowe, a jedynie w niewielkim stopniu na manualne.
A zatem twoim zdaniem 15% ludzi jest upośledzonych  I ja jestem upośledzona... manualnie, tak? Wybacz, ale większość osób leworęcznych na takie słowa posika się ze śmiechu...
Jedynym problemem dla osób leworęcznych jest to że podejmowane sa próby przestawienia ich na prawą rękę (np. przy stole lub do pisania). Skutki są katastrofalne, bo prowadzi to do róznych zaburzeń.
Do czego zmierzam? Z homoseksualistami jest tak samo. Największym problemem jest dla nich często reakcja otoczenia i podejmowane próby zmiany ich preferencji.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| N sie 16, 2009 12:11 |
|
 |
|
Psychol
|
Po prostu źle interpretujecie słowo 'upośledzenie' kojarząc je całkiem negatywnie z chorobą Downa, autyzmem czy jeszcze czymś innym.
Założę się, że wszyscy prehistoryczni ludzie byli praworęczni i byli heteroseksualistami. Dzisiaj wskutek niezliczonych ilości replikacji i mieszania kodu genetycznego nastąpiły różne odstępstwa - homoseksualizm, leworęczność czy choćby moja własna krótkowzroczność, która z pewnością jest większym upośledzeniem od leworęczności która, z tego co się orientuję, może przeszkadzać co najwyżej w kaligraficznym pisaniu.
|
| N sie 16, 2009 14:53 |
|
 |
|
Witold
|
Psychol napisał(a): Założę się, że wszyscy prehistoryczni ludzie byli praworęczni i byli heteroseksualistami. Dzisiaj wskutek niezliczonych ilości replikacji i mieszania kodu genetycznego nastąpiły różne odstępstwa - homoseksualizm, leworęczność czy choćby moja własna krótkowzroczność, która z pewnością jest większym upośledzeniem od leworęczności która, z tego co się orientuję, może przeszkadzać co najwyżej w kaligraficznym pisaniu.
Założę się, że nie.
Pierwsza rzecz, o której się często zapomina, to to, że homoseksualizm występuje nie tylko u ludzi. A skoro istnieje wśród szympansów i pingwinów, to teza że u pierwotnych ludzi go nie było, jest niedorzeczna.
|
| N sie 16, 2009 15:51 |
|
 |
|
Żžz
|
Psychol napisał(a): Założę się, że wszyscy prehistoryczni ludzie byli praworęczni i byli heteroseksualistami. I zakład byś niechybnie przegrał. Poguglaj o lateralizacji i homoerotyzmie u szympansów.  Psychol napisał(a): pewnością jest większym upośledzeniem od leworęczności która, z tego co się orientuję, może przeszkadzać co najwyżej w kaligraficznym pisaniu.
No, jeszcze w grze na gitarze. 
|
| N sie 16, 2009 16:00 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Psychol napisał(a): moja własna krótkowzroczność, która z pewnością jest większym upośledzeniem od leworęczności która, z tego co się orientuję, może przeszkadzać co najwyżej w kaligraficznym pisaniu.
Porównanie o tyle błędne, że mańkuci są zwykle bardziej sprawni manualnie niż praworęczni.
|
| N sie 16, 2009 17:18 |
|
 |
|
Psychol
|
Cytuj: mańkuci są zwykle bardziej sprawni manualnie niż praworęczni
To już jest cecha indywidualna i wątpię, żeby zależała od tego, którą ręką piszemy...
Nigdy nie wykluczyłem możliwości, że szympansy mogą mieć zaburzenia psychiczne tak samo, jak ludzie.
|
| N sie 16, 2009 17:22 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Psychol napisał(a): Cytuj: mańkuci są zwykle bardziej sprawni manualnie niż praworęczni To już jest cecha indywidualna i wątpię, żeby zależała od tego, którą ręką piszemy...
Więc się mylisz.
http://www.leworecznosc.pl/index1.php?a=11
http://www.leworecznosc.pl/index1.php?a=18
|
| N sie 16, 2009 17:34 |
|
 |
|
Witold
|
Psychol napisał(a): To już jest cecha indywidualna i wątpię, żeby zależała od tego, którą ręką piszemy...
Nigdy nie wykluczyłem możliwości, że szympansy mogą mieć zaburzenia psychiczne tak samo, jak ludzie.
I pingwiny też
Tak czy inaczej stwierdzenie, że kiedyś wszyscy ludzie byli heteroseksualni, to wierutna bzdura.
|
| N sie 16, 2009 17:35 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Witold napisał(a): Tak czy inaczej stwierdzenie, że kiedyś wszyscy ludzie byli heteroseksualni, to wierutna bzdura.
Byli biseksualną, promiskuistyczną hordą... jak bonobo 
|
| N sie 16, 2009 17:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Psychol napisał(a): Cytuj: mańkuci są zwykle bardziej sprawni manualnie niż praworęczni To już jest cecha indywidualna i wątpię, żeby zależała od tego, którą ręką piszemy... Nigdy nie wykluczyłem możliwości, że szympansy mogą mieć zaburzenia psychiczne tak samo, jak ludzie.
Z tymże homoseksualizm nie jest zaburzeniem psychicznym, tylko normalną, jedną z trzech orientacji seksualnych. Spełnia dokładnie te same założenia i kryteria co każda inna orientacja, a więc musielibyśmy założyć, że heteroseksualizm jest również zaburzeniem psychicznym, czego oczywiście nie stwierdzisz.
|
| N sie 16, 2009 18:47 |
|
|
|