Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Gita2 napisał(a):
Alus napisał/a/:"Inteligentny człowiek zapoznaje się dogłębnie z tematem , wysłuchuje wszystkich racji i wyrabia sobie zdanie.
Fanatyk z góry wie przy kim jest racja"
Przeglądając te posty juz nie mam wątpliwości kto jest fanatykiem, a Wy macie jakieś watpliwości czy jest tu jeszcze jakiś drugi fanatyk, czy tylko Alus?

Bardzo merytoryczna analiza....może jeszcze zadeklarujesz się, że będziesz się modliła o moje nawrócenie? :D

kosiarz - a skąd mają się brać ci "inni"?....ja nie oczekuję polityków innych niż ogół społeczeństwa.
To tylko zwolennicy PiS usiłują udowadniać odmienność, niewinność, szerośc posłów PiS - jakby ci rzeczywiście byli z Marsa.
A dopiero niedawno toczyła się ożywiona dyskusja w tym temacie.
Może zapoznaj się z innym wpisami, bo jak narazie to wskakujesz od czasu do czasu jak Filip z konopii, wrzucisz kilka inwektyw - jeśli sprawia Ci to osobistą satysfakcję, to trudno - ulżyj sobie :)

N gru 06, 2009 10:54
Cytuj:
To tylko zwolennicy PiS usiłują udowadniać odmienność, niewinność, szerośc posłów PiS - jakby ci rzeczywiście byli z Marsa.

Alus, nie uogólniaj bo na pewno ja nie jestem bezkrytyczny wobec PiS-u więc nie wrzucaj jak leci wszystkich do jednego worka.

N gru 06, 2009 11:05
osiris napisał(a):
Alus, nie uogólniaj bo na pewno ja nie jestem bezkrytyczny wobec PiS-u więc nie wrzucaj jak leci wszystkich do jednego worka.

Przepraszam - akurat Ciebie nie miałam na uwadze :)
Znamy się dość dobrze, pomimo, że czasem oboje skaczemy sobie do oczu, to jednak potrafimy sie porozumieć.
Myślę o tych "niezłomnych", którym gdy braknie argumentów, sięgają do "najskuteczniejszego" argumentu - inwektyw.

N gru 06, 2009 11:29
zbanowany na stałe

No właśnie...czyli jak zawsze, ja odpowiedziałem merytorycznie na Twoje sugestie, przedstawiając fakty, co więcej to Ty posądzasz bez dowodów, PiS o jakieś manipulacje, których nie było...
Nie znasz biegu zdarzeń które nastąpiły, posługujesz się "sensacjami" które są normalną wiadomością dostępna dla każdego i nie mającą żadnego wpływu na proces ustawodawczy....
a na dodatek zamiast odnieść się do mej riposty, atakujesz mnie kłamstwem, w którym zarzucasz stosowanie inwektyw z mej strony.

Więc proszę zacytować użyte prze zemnie inwektywy.

N gru 06, 2009 11:36
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Cytuj:
A dopiero niedawno toczyła się ożywiona dyskusja w tym temacie.

Ja nic nie próbuję udowadniać, to Ty udowadniałaś kiedyś, że PiS jest be...potem udowadniałaś, że PO robi tylko to co robił PiS tylko kulturalnie...zaś teraz już trzeba kłamać i manipulować razem z swoimi wybrańcami, by w ogóle ktokolwiek uwierzył w ich dobre intencje.
Ja tylko odkłamuje to co tworzą manipulanci Tuska.

N gru 06, 2009 11:40
Zobacz profil WWW
kosiarz napisał(a):
No właśnie...czyli jak zawsze, ja odpowiedziałem merytorycznie na Twoje sugestie, przedstawiając fakty, co więcej to Ty posądzasz bez dowodów, PiS o jakieś manipulacje, których nie było...
Nie znasz biegu zdarzeń które nastąpiły, posługujesz się "sensacjami" które są normalną wiadomością dostępna dla każdego i nie mającą żadnego wpływu na proces ustawodawczy....
a na dodatek zamiast odnieść się do mej riposty, atakujesz mnie kłamstwem, w którym zarzucasz stosowanie inwektyw z mej strony.

Więc proszę zacytować użyte prze zemnie inwektywy.

Przedstawiłeś swoją wizję faktów - tyle, że akurat nie koniecznie to jest jedyna i prawdziwa wersja.
Uniwersalna Prawda należy tylko do Boga, my mamy wiele wersji danych zdarzeń i niekoniecznie wszystkie sa prawdziwe.
W każdej wersji wydarzeń może znaleźć się ziarenko prawdy, ale nie przesądza to o całkowitej słuszności jednej strony.
A wypowiedzi typu: "inteligentny wyborca PO; światły i wykształcony" to wypowiedź z podtekstem, w stylu L. Dona "wykształciuchy", inwektywa nawiązująca do obowiązującej diagnozy PiS o "otumanionych" wyborcach PO?......napewno nie obiktywna ocena.

N gru 06, 2009 11:51
zbanowany na stałe

Cytuj:
A wypowiedzi typu: "inteligentny wyborca PO; światły i wykształcony" to wypowiedź z podtekstem, w stylu L. Dona "wykształciuchy", inwektywa nawiązująca do obowiązującej diagnozy PiS o "otumanionych" wyborcach PO?......napewno nie obiktywna ocena.

Nieudolnie manipulujesz...albo inwektywy, albo Twe wizje...dlatego proszę przestać ciągle sugerować, co Ci się wydaje a skupić się na faktach.

Choć nawet tu nie masz racji...bo to PO, podnosiło kwestię ich switałych, wykształconych i inteligentnych wyborców, a przecież to pisiacy mieli być, ciemni, po zawodówkach i podstawówkach...użytkownicy "budek z piwem".
Teraz boli Cię nazywanie wykształconą i inteligentną? wiem, że ciężko sprostać wymaganiom partii...trudno, napisz do Tuska.

Może przekona Cię artykuł w GłownejWyborczej;

http://wyborcza.pl/1,102232,7324946,Bla ... Tuska.html

Kto tu kłamał...no ale na onecie o tym nie napisali...w rmfie nie powiedzieli...Olejnik nie zapytała...przeminęło?

N gru 06, 2009 12:08
Zobacz profil WWW
kosiarz napisał(a):
Nieudolnie manipulujesz...albo inwektywy, albo Twe wizje...dlatego proszę przestać ciągle sugerować, co Ci się wydaje a skupić się na faktach.

Choć nawet tu nie masz racji...bo to PO, podnosiło kwestię ich switałych, wykształconych i inteligentnych wyborców, a przecież to pisiacy mieli być, ciemni, po zawodówkach i podstawówkach...użytkownicy "budek z piwem".
Teraz boli Cię nazywanie wykształconą i inteligentną? wiem, że ciężko sprostać wymaganiom partii...trudno, napisz do Tuska.

Tyle, że autorami "łżeelit", "wykształciuchów" jest J. Kaczyński i Dorn, pogardliwe określenia z lubościa powtarzane przez zwolenników pisu..

Cytuj:
Może przekona Cię artykuł w GłownejWyborczej;

http://wyborcza.pl/1,102232,7324946,Bla ... Tuska.html

Kto tu kłamał...no ale na onecie o tym nie napisali...w rmfie nie powiedzieli...Olejnik nie zapytała...przeminęło?

Watpię czy dowiemy się prawdy.....jesli raport CBA o ustawie hazardowej pisanej za czasów PiS, według aktualnych "sprostowań" p. Kamińskiego, to tylko "omówieniem anonimowych donosów i doniesień prasowych".

N gru 06, 2009 12:38
kosiarz....na marginesie - ja żadnej prasy nie traktuję jak wyrocznię, z GW włącznie.
Niejednokrotnie w GW spotkałam przekłamania.

N gru 06, 2009 13:22

Alus napisał(a):
kosiarz....na marginesie - ja żadnej prasy nie traktuję jak wyrocznię, z GW włącznie.
Niejednokrotnie w GW spotkałam przekłamania.

A dzisiejszy program:"Kawa na ławę" oglądałaś?
Kto w tym programie miał rację?

N gru 06, 2009 13:33

Alus napisał(a):
micked napisał(a):
Czy możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Jaka współpraca? Bo takie ogólnikowe sformułowania wyglądają raczej na demagogię, niż konkretne zarzuty
Kpisz czy o drogę pytasz? http://www.radiozet.pl/Wiadomosci/Polsk ... awe-za-PiS
Tam jest napisane tylko to, że w Totalizatorze przygotowano koncepcję ustawy. Ciągle przypominam, ze Totalizator jest własnością państwa, więc w czym problem? W tym ,że państwo przygotowuje ustawy przynoszące zyski swoim spółkom, więc korzystne dla budżetu? Też mi afera.
Cytuj:
Cytuj:
O Ryśku już nawet komisja hazardowa chyba zapomniała....
Jeszcze Zbysia ani Miro nie przesłuchała a już zapomniała....to tak jak przed zakończeniem zna się zgóry werdykt.
W tempie i sposobie pracy komisji narzuconym przez PO bardzo długo ich nie przeslucha. Jeśli Platforma chce uczciwie wyjaśnić sprawę to dlaczego tak się boi, że pod byle pretekstem- korzystając z kruczka, którego jakoś nie stosuje się wobec innych posłów komisji sejmowych, usuwa na poczatek dwoje najlepiej merytorycznie przygotowanych posłów opozycji? Dlaczego obawia się konfrontacji Mariusza Kamińskiego z premierem Tuskiem? Czy moze dlatego, że opublikowane ostatnio dokumenty CBA przekazane premierowi 12 sierpnia i 10 września pokazują, że taka konfrontacja mogłaby premiera skompromitować?

http://bi.gazeta.pl/im/7/7329/m7329447.pdf
http://bi.gazeta.pl/im/6/7329/m7329446.pdf

Mnie podoba się pomysł Kataryny: PiS powinna zgłosić do komisji znanych z dociekliwości Antoniego Macierewicza i niezależnego Ludwika Dorna. Wtedy sztabowcy PO jeszcze zatęsknią za Kempą i Wassermannem :-D
Cytuj:
Cytuj:
Pytam się konkretnie: czy urzędnik państwowy może zwiększać dochody spółek Skarbu Państwa, jeśli robi to w sposób jawny i zgodny z prawem?
Tzn, że wiedziałeś wczesniej o pisaniu ustawy przez Totalizator...urzędnik PiS jawnie i zgodnie z prawem powierzył liskowi pilnowanie kurnika?
O tym, że było to jawne świadczy choćby wypowiedź Anny Cendrowskiej z zacytowanej przez Ciebie strony. A skoro kolejne rządy, lącznie z PO zgadzają się na obecność liska w kurniku - czyli państwową własność Totalizatora, skąd nagle te protesty?
I czy PO protestowała przeciwko pisaniu ustawy przez Totalizator 2 lata temu? Czy po prostu wyręczali ją wtedy Rysiek z kolegami, o czym pisałem wcześniej?
Cytuj:
A jak jest tak jawnie, zgodnie z prawem, to wytłumacz czemu obowiązuje system, że w ciagu kilku dni po zaprzysięzeniu nowego rządu, każda kolejna ekipa zmienia zarządy spółek państwowych na swoich?????
Spytaj się premiera Tuska dlaczego tak zadecydował.
Rząd PiS nie śpieszył się ze zmianami aż tak bardzo i nie miał tylu swoich ludzi w spółkach, co PO.

N gru 06, 2009 13:36
Gita2 napisał(a):
A dzisiejszy program:"Kawa na ławę" oglądałaś?
Kto w tym programie miał rację?

Nie ogladam tego programu.
Zbyt irytują mnie kłótnie polityków i nie trawię tworzenia "wirtualnej rzeczywistości" przez red. Rymanowskiego, który tym sposobem podjudza do zatargów.
Wolę inforamacje czerpac z netu - bez tego jazgotu.

N gru 06, 2009 13:41
micked napisał(a):
. Ciągle przypominam, ze Totalizator jest własnością państwa, więc w czym problem? W tym ,że państwo przygotowuje ustawy przynoszące zyski swoim spółkom, więc korzystne dla budżetu? Też mi afera.

Raczej trofeum kolejnych zwycięskich partii - wyjasnij czemu każda kolejna ekipa po zaprzysiężeniu w pierwszej kolejności rzuca sie na lupy, obasadzając swoimi przedsiębiorstwa państwowe.
I nie opowiadaj, że rząd PiS nie spieszył się ze zmanami ....może im brakło kadr - np. stanowisko prezesa stoczni gadańskiej powierzyli "fachowcowi" w brażny- etnografowi.
Cytuj:
W tempie i sposobie pracy komisji narzuconym przez PO bardzo długo ich nie przeslucha. Jeśli Platforma chce uczciwie wyjaśnić sprawę to dlaczego tak się boi, że pod byle pretekstem- korzystając z kruczka, którego jakoś nie stosuje się wobec innych posłów komisji sejmowych, usuwa na poczatek dwoje najlepiej merytorycznie przygotowanych posłów opozycji? Dlaczego obawia się konfrontacji Mariusza Kamińskiego z premierem Tuskiem? Czy moze dlatego, że opublikowane ostatnio dokumenty CBA przekazane premierowi 12 sierpnia i 10 września pokazują, że taka konfrontacja mogłaby premiera skompromitować?

Jeśli tak będzie czynić to zafunduje sobie przysłowiowego "trupa w szafie".
W 2010 mam 2 wybory - samorządowe i prezydenckie - wszelkie niewyjasnione zawiłości bedą świadczyły na niekorzyśc PO.

Cytuj:
Mnie podoba się pomysł Kataryny: PiS powinna zgłosić do komisji znanych z dociekliwości Antoniego Macierewicza i niezależnego Ludwika Dorna. Wtedy sztabowcy PO jeszcze zatęsknią za Kempą i Wassermannem :-D

Dobry pomysł :)
Bo jak dotychczas jedyny sukces Wassermana w komisjach to "odkrycie" wspólnie z Miodowiczem, "dowodu" p-ko Cimoszewiczowi - słynnego fakxymile :D
A toczyli chłopaki między soba boje, któremu zawdzięczamy ten sukces.....pyrrusowe zwycięstwo odniósł Miodowicz.

N gru 06, 2009 13:51

A może Rymanowski to jedyny sprawiedliwy w TVN i dlatego nie podoba się Tobie Alus?
W każdym razie Nitras jeden z VIPów Twojej partii wypadł w tym programie beznadziejnie.
Poruszne były dwa tematy:komisja hazardowa oraz IPN. W obu tych tematach Nitras beznadziejnie bronił jednego z największych skandali w wydaniu platformy:wyrzucenia Wassermana i Kempy z komisji hazardowej. Nitras się po prostu ośmieszył w oczach myślących Polaków. Na temat IPN wiedza Nitrasa jest na poziomie ucznia niższych klas szkoły podstawowej. :-(

Pn gru 07, 2009 10:27

Gita2 napisał(a):
A może Rymanowski to jedyny sprawiedliwy w TVN i dlatego nie podoba się Tobie Alus?
W każdym razie Nitras jeden z VIPów Twojej partii wypadł w tym programie beznadziejnie.
Poruszne były dwa tematy:komisja hazardowa oraz IPN. W obu tych tematach Nitras beznadziejnie bronił jednego z największych skandali w wydaniu platformy:wyrzucenia Wassermana i Kempy z komisji hazardowej. Nitras się po prostu ośmieszył w oczach myślących Polaków. Na temat IPN wiedza Nitrasa jest na poziomie ucznia niższych klas szkoły podstawowej. :-(

a na dodatek nie potrafi tak szybko mówić jak Kurski, który za każdy m razem jak go słyszę o mało sobie języka nie połamie najeżdrzając na PO :D

Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.

Pn gru 07, 2009 12:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 101  Następna strona