Autor |
Wiadomość |
Cyryl
|
 Re: 8 maja 2010 Wawel
Jeśli chodzi o intronizację w sercach ludzi,to właśnie chyba temu ma ten marsz służyć.Z posłaniem Rozalii winno się zaznajomić wiecej osób,bo świadomość na ten temat samych katolików budzi wiele do życzenia.
_________________ "Mówi głupi w sercu swoim-Nie ma Boga" Psalm 14
|
So maja 01, 2010 22:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): Jeśli chodzi o intronizację w sercach ludzi,to właśnie chyba temu ma ten marsz służyć.Z posłaniem Rozalii winno się zaznajomić wiecej osób,bo świadomość na ten temat samych katolików budzi wiele do życzenia. A jak widzisz intronizację w sercach wściekle skłóconych, zajadłych parlamentariuszy, którzy nawet przez kilka godzin nie potrafili uszanoawac żałoby po tragedii smoleńskiej? Posłanka lewicy I. Sierakowska na posiedzeniu komisji zaapelowała, aby odpuścic kłótnie w te dni dla "cholernej polityki"...i co? jaka reakcja posłów powołujących sie systematycznie na wartości chrześcijańskie?
|
N maja 02, 2010 8:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to ja sie znowu naraze, ale moim zdaniem jezeli Jezus w objawieniach stawial taki warunek Alus napisał(a): Jezus w objawieniach Rozalii, mówiąc o intronizacji, jako warunek wskazywał koniecznośc intronizacji w sercu kazdego człowieka, a jako zwieńczenie oficjalnie dokonane przez rząd, paralament i cały naród. Puste kolejne ceremoniały nie są Bogu potrzebne. to jest to warunek nierealny. I to bez wzgledu na to, jakie jest moje osobiste zdanie na temat objawien prywatnych. Ja moge zrozumiec sens objawien np. sw. Faustyny, kiedy Jezus Chrystus przypomina wazne, a nieco zapomniane przeslania Ewangelii, jak milosierdzie Boga a jednoczesnie Jego sprawiedliwosc i zacheca do zwracania sie kazdego czlowieka do Boga przez milosierdzie. Kazdy ma szanse na zbawienie, kiedy uwierzy w milosierdzie Boze. I to jest moim zdaniem zgodne z Ewangelia, ktora mowi: Krolestwo moje nie jest z tego swiata. A jednoczesnie nie wymusza zadnych zbiorowych akcji, zeby "zalatwic" doczesny spokoj i bezpieczenstwo Jezeli gdzies jest mowa o tym, ze kazdy musi uznac Jezusa za Krola, a raczej Serce Jezusa za Krola i wtedy, kiedy rzad to oficjalnie potwierdzi, to stanie sie... no wlasnie co? To ja zaczynam byc sceptyczna. Zreszta, jesli Hiszpania tego wlasnie dokonala, to skutki sa raczej przeciwne do obiecanych. Jasne, ze na koncu czasow, kazdy zobaczy Jezusa i wyzna, ze Jezus jest Panem, ale nie teraz, kiedy chrzescijan ubywa, reszta wierzy w co chce, albo w nic, a rzady sa przedstawicielami spoleczenstw tego swiata, a niekoniecznie swiata przyszlego.
|
N maja 02, 2010 11:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala - trochę historii, okoliczności intronizacji - lepiej zrozumiesz intencje http://ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_chwi ... zykrotnie/
|
N maja 02, 2010 11:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, ale ja to wiem, bo trudno bylo w ostatnich latach nie zauwazyc tej jednomyslnosci w narodzie i parlamencie, kiedy powstal pomysl kolejnej intronizacji. Nie mam najmniejszej ochoty wypowiadac sie na temat prawdziwosci czy nie, objawien Rozalii Celakowny. Ja sie po prostu zastanawiam nad sensem takich zadan "masowych" Cytuj: W 1938 r. nieznany Mąż objawił jej: "Za grzechy i zbrodnie popełniane przez ludność na całym świecie ześle Pan Bóg straszne kary. (...) Ostoją się tylko te państwa, w których będzie Chrystus królował. Jeżeli chcecie ratować świat, trzeba przeprowadzić Intronizację we wszystkich państwach i narodach na całym świecie. (...) Polska nie zginie, o ile przyjmie Chrystusa za Króla w całym tego słowa znaczeniu". W innym objawieniu, rok później, Pan Jezus mówił: "...Maria Małgorzata dała poznać światu Moje Serce, wy zaś kształtujcie dusze na modłę Mojego Serca. Intronizacja to nie jest tylko formułka zewnętrzna, ale ona ma odbyć się w każdej duszy". Albo te intronizacje - a zauwaz, ze byly to intronizacje Chrystusa na Króla, a nie Jego Serca, czyli zgodne z zadaniem - nic nie daly, albo dadza w nieokreslonej przyszlosci, ale na pewno nie dadza wiecej, jezeli bedziemy je probowac powtarzac w parlamencie co roku, czy co dziesiec lat. Albo Jezus juz zostal intronizowany na Krola Polski i teraz co najwyzej mozna o tym wierzacym przypominac i poglebiac osobisty kult Jezusa jako Krola, albo kazda kolejna proba, ktora znowu nie da widzialnych efektow zostanie uznana za "niewlasciwa" i bedzie musiala byc powtarzana, az ostatni ateista w parlamencie padnie na kolana i wyzna, ze Jezus jest Krolem Polski. Proponuje oglaszac co 50 lat Maryje Krolowa Polski, bo co tam, ze jakis krol juz to raz zrobil. Przepraszam za przesade, ale mysle ze po raz kolejny w swojej gorliwosci zapominamy o sensie duchowym i skupiamy sie na obrzedach.
|
N maja 02, 2010 12:21 |
|
|
|
 |
Cyryl
|
Alus napisał(a): Cyryl napisał(a): Jeśli chodzi o intronizację w sercach ludzi,to właśnie chyba temu ma ten marsz służyć.Z posłaniem Rozalii winno się zaznajomić wiecej osób,bo świadomość na ten temat samych katolików budzi wiele do życzenia. A jak widzisz intronizację w sercach wściekle skłóconych, zajadłych parlamentariuszy, którzy nawet przez kilka godzin nie potrafili uszanoawac żałoby po tragedii smoleńskiej? Posłanka lewicy I. Sierakowska na posiedzeniu komisji zaapelowała, aby odpuścic kłótnie w te dni dla "cholernej polityki"...i co? jaka reakcja posłów powołujących sie systematycznie na wartości chrześcijańskie? Dlatego przeprowadzenie intronizacji w naszych sercach może winno się rozpocząć od niegłosowania na POlityków deklarujacych swiatopogląd katolicki,a jakimś dziwnym trafem posiadających całkiem odmienne poglady w kwestii zabijania dzieci nienarodzonych czy in vitro.
|
Śr maja 05, 2010 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Dlatego przeprowadzenie intronizacji w naszych sercach może winno się rozpocząć od niegłosowania na POlityków deklarujacych swiatopogląd katolicki,a jakimś dziwnym trafem posiadających całkiem odmienne poglady w kwestii zabijania dzieci nienarodzonych czy in vitro. Które podziela z PiSem, przez co M. Jurek opiścił szeregi PiS.
|
Śr maja 05, 2010 14:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A Cyryl, jakies konkretne namiary, na tym poprawnych moralnie poslow? Poza Markiem Jurkiem? Bo jakos inne nazwiska osob o tak zdecydowanych pogladach (i przeciw aborcji i przeciw in vitro) sa mi nieznane. A sam Marek Jurek ani parlamentu nie wypelni, ani ustaw nie zmieni.
|
Śr maja 05, 2010 15:01 |
|
 |
Cyryl
|
Z tego co mi wiadomo, to pan Jurek na prezydenta startuje
|
Śr maja 05, 2010 15:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to juz i ten przepadl jako ostatni sprawiedliwy posel...
|
Śr maja 05, 2010 15:07 |
|
 |
Cyryl
|
Kamala to nie są żadne zdecydowane poglądy,tylko tak mówi Kościół w tych kwestiach,a kto poczuwa się do uczestnictwa,winien się do takiego swiatopogladu zastosować albo religię zmienić.
|
Śr maja 05, 2010 15:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Kamala to nie są żadne zdecydowane poglądy,tylko tak mówi Kościół w tych kwestiach,a kto poczuwa się do uczestnictwa,winien się do takiego swiatopogladu zastosować albo religię zmienić. Tylko widzisz Kościół też chodzi na kompromisy.....bo czym innym jest unieważnienie dwu ślubów, jednej osobie? Taka nieszczęsliwa tak źle trafiała, czy zleciła sprawy dobremu adwokatowi znawcy prawa kanonicznego.
|
Śr maja 05, 2010 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala napisał(a): A Cyryl, jakies konkretne namiary, na tym poprawnych moralnie poslow? Poza Markiem Jurkiem? Bo jakos inne nazwiska osob o tak zdecydowanych pogladach (i przeciw aborcji i przeciw in vitro) sa mi nieznane. A sam Marek Jurek ani parlamentu nie wypelni, ani ustaw nie zmieni. Cyryl, a przeczytales to moje pytanie? Co ty ode mnie znowu chcesz? Co z tego ze ja mam takie, a nie inne poglady, jak kadydytow na poslow z moimi przekonaniami niet? No chyba ze ty bedziesz kandydowal, to mnie poinformuj.
|
Śr maja 05, 2010 15:19 |
|
|
|