Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 0:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Wpływ ujawnianych dokumentów w Wikileaks na władzę w Polsce 
Autor Wiadomość
Post Re: Wpływ ujawnianych dokumentów w Wikileaks na władzę w Pol
Coś mi się wydaje że ktoś chce zrobić zamieszania w "dobrych stosunkach" z Rosją.
Jeżeli takie rewelacje wychodzą właśnie dzisiaj że dla Polski Rosja jest większym zagrożeniem niż Iran, to ja nie chciałbym być w roli Tuska i Komorowskiego.
Cytuj:
Rosja, a nie Iran stanowi większe zagrożenie dla Polski. (...) Polska chce zwiększenia liczby wojsk amerykańskich w swoim kraju i naciska na USA w sprawie informowania o postępach dialogu Waszyngton-Moskwa - wynika z jednej z sześciu opublikowanych przez "The Guardian" depesz dyplomatycznych, którą gazeta otrzymała od portalu Wikileaks. Poniżej publikujemy jej tłumaczenie. W ciągu dnia na tvn24.pl opublikujemy kolejnych pięć depesz ujawnionych przez brytyjską gazetę.

Wt gru 07, 2010 15:18
zbanowany na stałe

W czasie gdy sad w Londynie odmowil wypuszczenie Assagne za kaucja (ciekawe czym uzasadnili, gdzie on moglby uciec), grupa hackerow "Anonymous" zaatakowala komputery szwedzkiej prokuratury, PayPal i czesc szwajcarskiej poczty, instytucji ktore wczesniej zablokowaly mu konta. Watpie by przynioslo to jakis namacalny skutek, jednak widac wyraznie, ze "nietykalnym", "wybranym przez narod" politykom majtki zajely sie ogniem. Chyba kazdy z nich, to swego rodzaju szubrawiec. :)
Najsmieszniejszy jest adwokat kobiet. Wypowiedzial sie w wywiadzie, ze Assagne najpierw gwalci, a potem bezczelnie klamie laczac kobiety z rzadem USA. Adwokat to stary, znany wyga w swoim fachu. Ja bym go spytal; w ilu wypadkach rozsyla sie listy goncze w tak krotkim czasie po doniesieniu o przestepstwie? No i do tego dowodow rzeczowych nie ujawniono, zeznania pokrzywdzonych sa podstawa.

Śr gru 08, 2010 8:53

Oskarżanie tego faceta o gwałt jest równie naciągane, co przyjaźń polsko-rosyjska, opiewana tak bardzo na okoliczność wizyty Miedwiediewa w Polsce ostatnio.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr gru 08, 2010 15:20
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Wyplywaja nowe fakty. Podobno "zgwalcone" we wrzesniu kobiety, chcialy wlasciwie tylko namowic Assagne na wizyte u ginekologa w celu badan (ladnie musieli balowac skoro sa obawy zlapania jakiegos syfa :D ).
Poniewaz byl nieuchwytny (ukrywa sie, ma wrogow) poszly na policje prosic o PORADE co maja zrobic. No i jak tu nie mowic o manipulacji?

Śr gru 08, 2010 15:59
osiris napisał(a):
Coś mi się wydaje że ktoś chce zrobić zamieszania w "dobrych stosunkach" z Rosją.

Albo z Watykanem
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... aryja.html

So gru 11, 2010 17:46
Alus napisał(a):
osiris napisał(a):

Albo z Watykanem
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... aryja.html

A jaka mogła być inna konkluzja GW jak nie taka.
Co tam dokładnie napisano nie wiemy a owa gazeta podała to w sposób dla niej najwygodniejszy.
Jak by tak gazeta dała cytacik z owego portalu to by człowiek wrzucił na translator i sam to zweryfikował.
Zresztą papież posiłkuje się tym czym podają mu duchowni którzy raczej nie są nastawieni pozytywnie do RM.
RM rodzi kontrowersje w samym polskim kościele więc i taka opinia poszła do papieża.
Nie jest więc to opinia samego papieża, bo takiej nie mógł sobie wyrobić, ale jest tylko pasem transmisyjnym opinii innych duchownych.

So gru 11, 2010 18:36
zbanowany na stałe

Cytuj:
Co tam dokładnie napisano nie wiemy...

Mozesz skonfrontowac z innymi gazetami.
http://mirror.wikileaks.info/
http://twitter.com/wikileaks

Od jutra startuje NOWE WikiLeaks (oparte bardziej na pracy zespolowej, z udzialem nawet Durala czy osirisa!).

N gru 12, 2010 16:03
Cytuj:
Mozesz skonfrontowac z innymi gazetami.

Ja pisałem żeby wskazać ów cytat (choćby po angielsku) a nie tony materiałów gdzie trzeba by tygodni żeby dojść do tego stwierdzenia (rzekomego)
To przypomina dyskusje nad traktem lizbońskim gdzie większość dyskutantów na oczy owego nie widziała a zaciekle się o to kłóciła.
Branie słów dziennikarzy na wiarę to jak jedzenie muchomorów z zapewnieniem kucharza że to nieszkodliwe.

N gru 12, 2010 18:05
zbanowany na stałe

Przyklady:
http://wikileaks.ch/reldate/2010-12-01_0.html
http://wikileaks.ch/reldate/2010-12-12_0.html

Widzisz jak dobrze trzymac sztame z Duralem! :)

N gru 12, 2010 18:41
Nie miałem czasu przekopywać się przez wskazane dokumenty ale ten cytat wyjaśnia wszysko.
Cytuj:
74-letni dominikanin o. Ludwik Wiśniewski, legendarny duszpasterz akademicki w czasach PRL, napisał do nuncjusza abp. Celestina Migliore, że polski Episkopat jest rozbity, a połowa duchowieństwa jest zarażona ksenofobią, informuje "Gazeta Wyborcza".

Opisuje "gorszący podział w polskim Episkopacie". Popierane są "inicjatywy i dzieła formalnie katolickie, a w rzeczywistości pogańskie, bo jątrzące i dzielące społeczeństwo i Kościół". Część biskupów publikuje w "Naszym Dzienniku", w którym "roi się od oszczerstw". Niektórzy biskupi poparli "nieracjonalny protest" tzw. obrońców krzyża przed Pałacem Prezydenckim, przyczyniając się do rozbicia społeczeństwa. Połowa księży jest "zarażona ksenofobią i nacjonalizmem", a bardzo wielu kapłanów "zatraciło granice między ewangelią a polityką".

Tak jak wcześniej pisałem, papież opiera swoje opinie z takich donosów. On nie ma czasu ani ochoty śledzić na bieżąco życie Kościoła Polskiego. aby samemu wyrobić obiektywną ocenę sytuacji.
Kościół w Polsce jest zdecydowanie podzielony na prorządowy oraz stojący w opozycji do władzy a opinia papieża bierze się z takich rzeczy jak w/w.

Wt gru 14, 2010 8:57
.

Wt gru 14, 2010 9:29
zbanowany na stałe

Cytuj:
Tak jak wcześniej pisałem, papież opiera swoje opinie z takich donosów.

Ej osiris, osiris. G.. wiesz Ci powiem. Papiez tych "donosow" w rekach nie mial. Dlatego przejechal sie na sprawie "obozow ktorych nie bylo" (i nie, ja Ci nie podpowiem o co chodzi!). Papiez opiera sie na wspolpracownikach, takich czy innych, jego sprawa. Moze dlatego mysli o rezygnacji ze stanowiska? Uczciwy czlowiek (moze).
Ile to papiez ma lat?

Wt gru 14, 2010 21:45
Cytuj:
Papiez opiera sie na wspolpracownikach, takich czy innych, jego sprawa.

Nigdy nie twierdziłem iż papież osobiście czyta te informacje.
Po to ma do tego sztab ludzi, bo by zwariował gdy sam musiał studiować te setki, czy też tysiące listów i pism.

Śr gru 15, 2010 11:27

Fajny - w ogóle, o WikiLeaks - tekst jest w ostatnim wydaniu GN - http://goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6 ... 1291810425

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Śr gru 15, 2010 13:09
Zobacz profil WWW
Trochę już wody upłynęło, o sprawie prawie zapomniano.
Czy ktoś tego pana jeszcze pamięta?

Obrazek

Bradley Manning (pragnie by odtąd zwracano się do niego Chelsea) w środę został skazany na 35 lat więzienia.

Nie wiem czy to będzie miało jakiś wpływ na władzę w Polsce ;) ale podaję jako ciekawostkę.

http://www.today.com/news/bradley-manni ... 6C10974915

Pt sie 23, 2013 15:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3