Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 O rzekomym odejściu z Tygodnika Powszechnego ks. Bonieckiego 
Autor Wiadomość

Post Re: O rzekomym odejściu z Tygodnika Powszechnego ks. Bonieck
osiris napisał(a):
A jakby muzułmanie z Kataru chcieli się zaangażować to też powinien nie odrzucać oferty, bo najważniejsze żeby nie zniknąć z rynku?

Ale nie chcieli, więc o co chodzi?

osiris napisał(a):
Aha, to tylko o to chodziło aby była jakaś przeciwwaga?

M.in. o to. Ja Tygodnik zacząłem czytać na parę lat przed przejęciem przez ITI. I czytam (zwykle, bo często się nie zgadzam) z przyjemnością. Natomiast Gościa czy Niedzieli nie jestem w stanie czytać (a np. Nasz Dziennik lubię, a też często się z nim nie zgadzam - taki jestem skomplikowany).

osiris napisał(a):
A dlaczego od razu przeciwstawiać sobie TP i GN?

Podstawową różnicą jest to, że GN to tygodnik "standardowy", natomiast TP to, jak sama nazwa wskazuje, pismo "społeczno-kulturalne".

maly_kwiatek napisał(a):
Turowicz się w grobie przewraca, Papież Jan Paweł pewnie się modli za tych co Go oszukali i zdradzili, a Stefan N. się cieszy i zaciera ręce.

Ty w ogóle czytasz to pismo? Tygodnik się skomercjalizował, to fakt - mniejszy format, krótsze teksty, więcej obrazków i kolorków, rubryka TV (całe szczęście, że zrezygnowano z "kącika humoru"), więcej tekstów o tematyce "społecznej" niż "kulturalnej" itd.itp. ale to jedyne zmiany, jakie zauważyłem po przejęciu (i niczym się nie różnią od choćby reformy Gościa Niedzielnego, może tylko skalą - GN jest znacznie bardziej komercyjne). No, chyba, że ktoś nie jest w stanie zaakceptować kącika judaistycznego Pawła Śpiewaka (znakomitego zresztą) - ale to już w całej rozciągłości jego problem.

W ogóle najlepiej by było, gdyby fani RM kupili dzisiaj Tygodnik, fani Tygodnika kupili Nasz Dziennik i obie strony postarały się choć trochę siebie zrozumieć - tak z okazji świąt.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 24, 2010 9:11
Post Re: O rzekomym odejściu z Tygodnika Powszechnego ks. Bonieck
Cytuj:
osiris napisał(a):
A dlaczego od razu przeciwstawiać sobie TP i GN?

A dlaczego swoje słowa wkładasz w moje usta? ;)

Pt gru 24, 2010 11:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3