Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 2:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
 Zamach na chrześcijan. 21 osób nie żyje 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Trzeba byc pragmatycznym
Wiekszosc tych zamachow to dzielo motlochu - poza kontrola lokalnych rzadow.
Jedyna recepta - to migracja chrzescijan to krajow chrzescijanskich. I tak Europa powinna powstrzymac imigracje muzulmanow przyjmujac zamiast tego uciskanych chrescijan.
Problemem jest to , ze dla lewako-masonow UE , chrzescijanin to wiekszy wrog niz muzulmanin

So sty 01, 2011 16:31
Post Re: Zamach na chrześcijan. 21 osób nie żyje
Wist napisał:
Cytuj:
Jak rozumiem to do mnie. Więc proszę udowodnić że ja tak napisałem.

Że Ci przypomina co dla mnie jest stawianiem wręcz znaku równości między tymi zajściami.
Jeśli nie taka była Twoja intencja to przepraszam.
Dalej tez uważam że to co się działo pod Pałacem nie miało nic wspólnego z walkami religijnymi.

Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:34 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sty 01, 2011 16:32
martinh napisał(a):
W taki sposöb islamisci okazujä swojä milosc do innch religi , powinien KK stanowczo i bez pardonu protestowac , a papiez napisac noty protestacyjne i potepic slownie zachowanie islamskich zwyrodnialcöw

Wydaje mi się, że zaprotestował i potępił: http://www.tvn24.pl/12691,1687937,0,1,w ... omosc.html

Pytałem, co miałby według osirisa zrobić Kościół w Polsce i co ma do całej sprawy "NYCZ"? O ile zdołałem się zorientować (bez pomocy autora wątku), to zamach miał miejsce w ciągu ostatnich kilku godzin, natomiast rzekomy wątek o rzekomych instrumentalnych wypowiedziach nie był odświeżany w ciągu ostatnich kilku dni. Wychodzi mi, że kolega ma pretensje do hierarchów w Polsce, że nie przewidzieli i nie ustosunkowali się?

So sty 01, 2011 16:34
zbanowany na stałe

Mimo wszystko, proponuję chwilę zadumy nad sytuacją i modlitwę za zmarłych w zamachu, rannych, ich rodziny i zamachowców, za Papieża oraz za chrześcijan i za ludzkość na całej Ziemi.

So sty 01, 2011 16:35
Cytuj:
Wychodzi mi, że kolega ma pretensje do hierarchów w Polsce, że nie przewidzieli i nie ustosunkowali się?

Teraz to robisz sobie nabiał z tej tragedii.

Cytuj:
chrzescijanin to wiekszy wrog niz muzulmanin

Jak się obserwuje sytuacje w tej kwestii na świecie i w Europie to można rzeczywiście do takich wniosków dojść.

Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:37 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sty 01, 2011 16:35
martinh napisał(a):
W taki sposöb islamisci okazujä swojä milosc do innch religi , powinien KK stanowczo i bez pardonu protestowac , a papiez napisac noty protestacyjne i potepic slownie zachowanie islamskich zwyrodnialcöw

A oni w odpowiedzi zorganizuję samobójcze zamachy na większą skalę....
Samobójca religijny - zdeterminowany fundamentalista, fanatyk - usłucha apeli i podejmie deyskusję??? :o .....podobnie wysłuchują się wzajem w Iraku walczący między sobą szyici i sunnici....

nihilistka napisał(a):
Wiekszosc tych zamachow to dzielo motlochu - poza kontrola lokalnych rzadow.
Jedyna recepta - to migracja chrzescijan to krajow chrzescijanskich. I tak Europa powinna powstrzymac imigracje muzulmanow przyjmujac zamiast tego uciskanych chrescijan.
Problemem jest to , ze dla lewako-masonow UE , chrzescijanin to wiekszy wrog niz muzulmanin

Nie chodzi tylko o lewako-masonów, bogatym europejczykom nie bardzo wypadałoby potraktować chrześcijan jak imigrantów muzułmanów, a to pociągnęłoby koszty.....

Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:38 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sty 01, 2011 16:37
osiris napisał(a):
Teraz to robisz sobie nabiał z tej tragedii.

Nie z tragedii, tylko z tego co Ty napisałeś i w jaki sposób.

Usiłuję się od początku dowiedzieć, o jaką wypowiedź masz pretensje i do kogo. Czy to moja wina, że wolisz głupi ping-pong zamiast odpowiedzieć wprost jak pytałem?

So sty 01, 2011 16:37
Liam jak znajdę tą wypowiedź to wkleję i tylko tyle mogę na ten moment obiecać.

http://tygodnik.onet.pl/32,0,56879,wszystkie_nasze_mniejsze_sprawy,artykul.html

Ostatnio edytowano So sty 01, 2011 16:40 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So sty 01, 2011 16:39
I wystarczy, dziękuję. Trzeba było od tego zacząć.

So sty 01, 2011 16:40
Mówisz - masz.
Cytuj:
Kard. Kazimierz Nycz: Powtarzamy czasem, że jesteśmy prześladowani i nie mamy wolności działania. Jak te nasze bolączki wyglądają na tle prześladowań Kościoła w Wietnamie czy Chinach?

http://tygodnik.onet.pl/32,0,56879,wszystkie_nasze_mniejsze_sprawy,artykul.html

So sty 01, 2011 16:40

Cytuj:
Że Ci przypomina co dla mnie jest stawianiem wręcz znaku równości między tymi zajściami.
Jeśli nie taka była Twoja intencja to przepraszam.
Dalej tez uważam że to co się działo pod Pałacem nie miało nic wspólnego z walkami religijnymi.

Oczywiście że nie była, bo gdybym stawiał znak równości napisałbym np "dokładnie tak jak niedawno było". A co mi przypomina, który element również zaznaczyłem, bo problem jest wszędzie ten sam - mówimy: grupa chrześcijan dopuścić się przemocy - dla mnie to jest sprzeczność. Tak jest w Sudanie i wszędzie tam gdzie podział jest w miarę jasny i przebiega po linii jednej i drugiej religii (lub poglądu). I o tym pisałem, a nie o krzyżu, czy o tym że sytuacje są identyczne.

So sty 01, 2011 16:42
Cytuj:
I o tym pisałem, a nie o krzyżu, czy o tym że sytuacje są identyczne.

Wydaje mi się żebyś lepiej nie wspominał o tym krzyżu, bo jakoś nie pasuje mi on tu do tego tematu.

So sty 01, 2011 16:44
zbanowany na stałe

Tu możemy przeczytać, co ma do powiedzenia Polakom w dzisiejszym dniu Prymas Polski, Kardynał Kowalczyk.

Cytuj:
Prymas powołując się na apel papieża Benedykta XVI "Wolność religijna - drogą do pokoju" powiedział, że bez prawa do wyznawania własnej religii nie będzie pokoju i wolności.

Wspominając o prześladowaniach religijnych dotykających chrześcijan na całym świecie, prymas zwrócił uwagę, że także w UE, którą uznaje się za wzorcowy model demokracji, chrześcijanie są dyskryminowani.

"Było tak, że jak ktoś zadeklarował publicznie, że jest katolikiem i obrońcą wartości chrześcijańskich, to nie mógł objąć stanowiska (w UE - PAP) mimo kwalifikacji uznanych powszechnie. To była przeszkoda. Jest to dziwne, zastanawiające i bardzo fałszywe w dzisiejszym świecie"- powiedział prymas.

Źródło: http://info.wiara.pl/doc/702639.Prymas- ... ryminowani

Naprawdę ręce opadają.
I trudno się dziwić forumowiczom, skoro Prymas Polski ma taką optykę widzenia prześladowań chrześcijan na świecie.

So sty 01, 2011 16:46
No tak... ale tam jest data 14 grudnia. Zatem pytanie pozostaje otwarte: masz pretensje, że nie przewidział tego konkretnego zamachu?

No i nadal nie widzę żadnego instrumentalizmu w takim na przykład stwierdzeniu:

"Wobec Kościoła tak umęczonego, nasze sprawy są małe. Nie relatywizuję ich, ale patrzę na cierpienia innych. Kard. Ignacy Jeż zawsze powtarzał, żebyśmy nie narzekali, tylko brali się do roboty, bo na świecie są trudniejsze sprawy od naszych."

Może jednak powinieneś jeszcze raz i na spokojnie tym razem wyłożyć, o co właściwie Ci chodzi?

So sty 01, 2011 16:48

osiris napisał(a):
Wydaje mi się żebyś lepiej nie wspominał o tym krzyżu, bo jakoś nie pasuje mi on tu do tego tematu.

Czy Ty celowo pomijasz istotę mojej wypowiedzi zahaczając o wątki poboczne, o których wyraźnie napisałem że są poboczne?

Że nie chce ich poruszać, że dały one jedynie tło to szerszych rozważań nad tym samym problemem? Sam rozpocząłeś, wbrew temu co było istotą mojej wypowiedzi i wbrew temu co napisałem o ważności poszczególnych elementów tej wypowiedzi.

So sty 01, 2011 16:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 144 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona