Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Johnny99 napisał(a):
Mniemanie to jest oparte w sporej mierze na twoich postach.

"Sporej" nie znaczy w 100%.
Bo ja nie upatruję monopolu na prawdę w żadnej partii......polityka często niewiele ma wspólnego z prawdą.

So maja 14, 2011 19:39

Przypominam post Alus z tematu Wybory 2010
Alus napisał(a):
Od zawsze Lichocka była bardziej pisowska niż Kaczyński, ale taki ewidentny numer to typowa przewałka, co ciekawe, że nie zachowano nawet minimum pozorów.....gotowiec z cytatem aż walił po oczach

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=37&t=23978&p=531149&hilit=lichocka#p531149

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:
Grzegorz Miecugow zgodnie z nakazem sądu przepraszał na antenie TVN24 Joannę Lichocką za stwierdzenie, że sztab Jarosława Kaczyńskiego, znał wcześniej pytania, które zadawała dziennikarka.

http://niezalezna.pl/10049-kpiny-kontra-przeprosiny

Nikomu nie życzę bólu oczu. Natomiast całkiem serio uważam, że podejrzewanie pani Lichockiej to była teoria spiskowa wynikająca z...
Alus napisał(a):
...poczucia wyższości, misyjności i podejrzewaniu wszystkich poza własnymi szeregami o niecne zamiary....podejrzliwość i deprecjonowanie wszyskich spoza PO

So maja 14, 2011 19:49
Miecugow przeprosił, bo nie był w stanie dowieść swych racji....a p. Lichocka wywędrowała za PiSem z TVP do GP.....więc była i jest propisowska.

So maja 14, 2011 20:00
oleksa57 napisał(a):
( ten facet z tubą, to zdaje się jest Staruch - przyszli po niego o świcie, i już nic więcej nie powie )

Jak widzę są i nowi pisowscy męczennicy.

So maja 14, 2011 22:04

Alus napisał(a):
Miecugow przeprosił, bo nie był w stanie dowieść swych racji....

Czyli Miecugow i tak miał rację, ale jakiś tajny spisek nie pozwolił mu dowieść swych racji! To teoria spiskowa! Zwolenników różnych teorii spiskowych i u nas za dużo!

mauger napisał(a):
Jak widzę są i nowi pisowscy męczennicy.

Ba! Miecugow natomiast dołączył dzisiaj do grona męczenników... PO?

So maja 14, 2011 22:24

A tam zaraz męczennicy - po prostu ofiary kampanii wyborczej PO. Nie ostatnie zapewne. W końcu igrzyska dla ludu muszą być, a pan premier najbardziej lubi (i najlepiej potrafi) tupać nóżkami.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So maja 14, 2011 23:24
Nie zauważa sie u PO i zwolenników zadecia męczeńskiego i predentacji do chwały ołtarza......o żadnej z ofiar katastrofy pod Smoleńskiej z PO nie słyszałam poległ męczennik

N maja 15, 2011 9:08

Antypisowcy mają innych męczenników - z Barbarą Blidą na czele.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N maja 15, 2011 9:15
Johnny99 napisał(a):
Antypisowcy mają innych męczenników - z Barbarą Blidą na czele.

Antypisowcy???...po koalicji medialnej SLD - PiS?....bardziej koledzy z szeregu...

N maja 15, 2011 9:17

Spoko, Alus, kiedy już powstanie koalicja PO - SLD na pewno znajdziesz dla "kolegów z szeregu" doskonałe usprawiedliwienie. Zawsze znajdujesz. Nie przyjmiesz przecież nigdy do wiadomości, że cokolwiek złego mogłoby choćby leżeć obok PO.

N maja 15, 2011 9:34
Johnny99 napisał(a):
Spoko, Alus, kiedy już powstanie koalicja PO - SLD na pewno znajdziesz dla "kolegów z szeregu" doskonałe usprawiedliwienie. Zawsze znajdujesz. Nie przyjmiesz przecież nigdy do wiadomości, że cokolwiek złego mogłoby choćby leżeć obok PO.

"Koledzy z szeregu" to koalicjanci PiS+SLD w mediach TVP - więc jednak Ty jesteś liderem w usprawiedliwianiu koalicji PiS+SLD .......oczywiście winna była PO :D
Wbrew zapewnieniom publicznym PiS i ukazywaniu odrazy do SLD i "wycieraczki PZPR", PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć - choć wolałabym, aby taka koalicja nie powstała.

N maja 15, 2011 12:06

Ależ ja jej wcale nie usprawiedliwiam, zresztą TVP niespecjalnie mnie obchodzi (zauważam ponadto, że najbardziej rzucają o to gromy ci, którzy w innych sytuacjach dowodzą istnienia prawidłowości: "kto bierze telewizję, przegrywa wybory" - więc chyba powinna ich ona cieszyć? ;)).

Alus napisał(a):
PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć

Alus właśnie przekracza kolejny rubikon - cokolwiek złego uczyni PiS bądź jego wyborcy, będzie to wystarczającym usprawiedliwieniem, byśmy i my to uczynili w następnej kolejności :D To już przekracza zwyczajne kategorie Zła Absolutnego (wszystko, co związane z PiS, jest złe) - to już jest tworzenie z PiS jakiegoś negatywistycznego fundamentu etyki: to, co robi PiS, staje się z samego faktu, że zrobiło to PiS, wyłączone spod etycznych ocen: wolno za każdym razem zrobić to samo i nikt nie ma prawa za to skrytykować, właśnie dlatego, że PiS też to zrobiło :D

N maja 15, 2011 12:26
Johnny99 napisał(a):
Ależ ja jej wcale nie usprawiedliwiam, zresztą TVP niespecjalnie mnie obchodzi (zauważam ponadto, że najbardziej rzucają o to gromy ci, którzy w innych sytuacjach dowodzą istnienia prawidłowości: "kto bierze telewizję, przegrywa wybory" - więc chyba powinna ich ona cieszyć? ;)).

Alus napisał(a):
PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć

Alus właśnie przekracza kolejny rubikon - cokolwiek złego uczyni PiS bądź jego wyborcy, będzie to wystarczającym usprawiedliwieniem, byśmy i my to uczynili w następnej kolejności :D To już przekracza zwyczajne kategorie Zła Absolutnego (wszystko, co związane z PiS, jest złe) - to już jest tworzenie z PiS jakiegoś negatywistycznego fundamentu etyki: to, co robi PiS, staje się z samego faktu, że zrobiło to PiS, wyłączone spod etycznych ocen: wolno za każdym razem zrobić to samo i nikt nie ma prawa za to skrytykować, właśnie dlatego, że PiS też to zrobiło :D

Nie wolno robić to samo.....ale jestem realistką, nie takie dziwaczne koalicje, układy, obserwowaliśmy przez ostatnie 21 lat, więc ewentualna koalicja PO+SLD nie będzie już szokiem.
Szczerze, to chyba tylko jedyny M. Jurek nie sprzedaje swojej ideologii za stołki....

N maja 15, 2011 12:47

Dokładnie - gdy robi to PiS, to należy programowo potępić. Gdyby natomiast to samo zrobiło PO, to wtedy jesteśmy "realistami".

N maja 15, 2011 14:28
Johnny99 napisał(a):
Dokładnie - gdy robi to PiS, to należy programowo potępić. Gdyby natomiast to samo zrobiło PO, to wtedy jesteśmy "realistami".

Dlatego, że PiS epatuje nas non stop ideowością, a zachowuje się dokładnie, jak inni, którzy ideowości nie noszą na sztandarach.

N maja 15, 2011 14:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna strona