Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Herezja smoleńska
Johnny99 napisał(a): Mniemanie to jest oparte w sporej mierze na twoich postach. "Sporej" nie znaczy w 100%. Bo ja nie upatruję monopolu na prawdę w żadnej partii......polityka często niewiele ma wspólnego z prawdą.
|
So maja 14, 2011 19:39 |
|
|
|
 |
mazli
|
Przypominam post Alus z tematu Wybory 2010Alus napisał(a): Od zawsze Lichocka była bardziej pisowska niż Kaczyński, ale taki ewidentny numer to typowa przewałka, co ciekawe, że nie zachowano nawet minimum pozorów.....gotowiec z cytatem aż walił po oczach http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=37&t=23978&p=531149&hilit=lichocka#p531149---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj: Grzegorz Miecugow zgodnie z nakazem sądu przepraszał na antenie TVN24 Joannę Lichocką za stwierdzenie, że sztab Jarosława Kaczyńskiego, znał wcześniej pytania, które zadawała dziennikarka. http://niezalezna.pl/10049-kpiny-kontra-przeprosinyNikomu nie życzę bólu oczu. Natomiast całkiem serio uważam, że podejrzewanie pani Lichockiej to była teoria spiskowa wynikająca z... Alus napisał(a): ...poczucia wyższości, misyjności i podejrzewaniu wszystkich poza własnymi szeregami o niecne zamiary....podejrzliwość i deprecjonowanie wszyskich spoza PO
|
So maja 14, 2011 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Miecugow przeprosił, bo nie był w stanie dowieść swych racji....a p. Lichocka wywędrowała za PiSem z TVP do GP.....więc była i jest propisowska.
|
So maja 14, 2011 20:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
oleksa57 napisał(a): ( ten facet z tubą, to zdaje się jest Staruch - przyszli po niego o świcie, i już nic więcej nie powie ) Jak widzę są i nowi pisowscy męczennicy.
|
So maja 14, 2011 22:04 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Miecugow przeprosił, bo nie był w stanie dowieść swych racji.... Czyli Miecugow i tak miał rację, ale jakiś tajny spisek nie pozwolił mu dowieść swych racji! To teoria spiskowa! Zwolenników różnych teorii spiskowych i u nas za dużo! mauger napisał(a): Jak widzę są i nowi pisowscy męczennicy. Ba! Miecugow natomiast dołączył dzisiaj do grona męczenników... PO?
|
So maja 14, 2011 22:24 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
A tam zaraz męczennicy - po prostu ofiary kampanii wyborczej PO. Nie ostatnie zapewne. W końcu igrzyska dla ludu muszą być, a pan premier najbardziej lubi (i najlepiej potrafi) tupać nóżkami.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So maja 14, 2011 23:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie zauważa sie u PO i zwolenników zadecia męczeńskiego i predentacji do chwały ołtarza......o żadnej z ofiar katastrofy pod Smoleńskiej z PO nie słyszałam poległ męczennik
|
N maja 15, 2011 9:08 |
|
 |
Johnny99
|
Antypisowcy mają innych męczenników - z Barbarą Blidą na czele.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N maja 15, 2011 9:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Antypisowcy mają innych męczenników - z Barbarą Blidą na czele. Antypisowcy???...po koalicji medialnej SLD - PiS?....bardziej koledzy z szeregu...
|
N maja 15, 2011 9:17 |
|
 |
Johnny99
|
Spoko, Alus, kiedy już powstanie koalicja PO - SLD na pewno znajdziesz dla "kolegów z szeregu" doskonałe usprawiedliwienie. Zawsze znajdujesz. Nie przyjmiesz przecież nigdy do wiadomości, że cokolwiek złego mogłoby choćby leżeć obok PO.
|
N maja 15, 2011 9:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Spoko, Alus, kiedy już powstanie koalicja PO - SLD na pewno znajdziesz dla "kolegów z szeregu" doskonałe usprawiedliwienie. Zawsze znajdujesz. Nie przyjmiesz przecież nigdy do wiadomości, że cokolwiek złego mogłoby choćby leżeć obok PO. "Koledzy z szeregu" to koalicjanci PiS+SLD w mediach TVP - więc jednak Ty jesteś liderem w usprawiedliwianiu koalicji PiS+SLD .......oczywiście winna była PO Wbrew zapewnieniom publicznym PiS i ukazywaniu odrazy do SLD i "wycieraczki PZPR", PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć - choć wolałabym, aby taka koalicja nie powstała.
|
N maja 15, 2011 12:06 |
|
 |
Johnny99
|
Ależ ja jej wcale nie usprawiedliwiam, zresztą TVP niespecjalnie mnie obchodzi (zauważam ponadto, że najbardziej rzucają o to gromy ci, którzy w innych sytuacjach dowodzą istnienia prawidłowości: "kto bierze telewizję, przegrywa wybory" - więc chyba powinna ich ona cieszyć?  ). Alus napisał(a): PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć Alus właśnie przekracza kolejny rubikon - cokolwiek złego uczyni PiS bądź jego wyborcy, będzie to wystarczającym usprawiedliwieniem, byśmy i my to uczynili w następnej kolejności  To już przekracza zwyczajne kategorie Zła Absolutnego (wszystko, co związane z PiS, jest złe) - to już jest tworzenie z PiS jakiegoś negatywistycznego fundamentu etyki: to, co robi PiS, staje się z samego faktu, że zrobiło to PiS, wyłączone spod etycznych ocen: wolno za każdym razem zrobić to samo i nikt nie ma prawa za to skrytykować, właśnie dlatego, że PiS też to zrobiło 
|
N maja 15, 2011 12:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Ależ ja jej wcale nie usprawiedliwiam, zresztą TVP niespecjalnie mnie obchodzi (zauważam ponadto, że najbardziej rzucają o to gromy ci, którzy w innych sytuacjach dowodzą istnienia prawidłowości: "kto bierze telewizję, przegrywa wybory" - więc chyba powinna ich ona cieszyć?  ). Alus napisał(a): PiS i jego wyborcy zaakceptowali koalicję z obu partiami......więc ewentualną PO+SLD też przyjdzie z trudem przełkąć Alus właśnie przekracza kolejny rubikon - cokolwiek złego uczyni PiS bądź jego wyborcy, będzie to wystarczającym usprawiedliwieniem, byśmy i my to uczynili w następnej kolejności  To już przekracza zwyczajne kategorie Zła Absolutnego (wszystko, co związane z PiS, jest złe) - to już jest tworzenie z PiS jakiegoś negatywistycznego fundamentu etyki: to, co robi PiS, staje się z samego faktu, że zrobiło to PiS, wyłączone spod etycznych ocen: wolno za każdym razem zrobić to samo i nikt nie ma prawa za to skrytykować, właśnie dlatego, że PiS też to zrobiło  Nie wolno robić to samo.....ale jestem realistką, nie takie dziwaczne koalicje, układy, obserwowaliśmy przez ostatnie 21 lat, więc ewentualna koalicja PO+SLD nie będzie już szokiem. Szczerze, to chyba tylko jedyny M. Jurek nie sprzedaje swojej ideologii za stołki....
|
N maja 15, 2011 12:47 |
|
 |
Johnny99
|
Dokładnie - gdy robi to PiS, to należy programowo potępić. Gdyby natomiast to samo zrobiło PO, to wtedy jesteśmy "realistami".
|
N maja 15, 2011 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Dokładnie - gdy robi to PiS, to należy programowo potępić. Gdyby natomiast to samo zrobiło PO, to wtedy jesteśmy "realistami". Dlatego, że PiS epatuje nas non stop ideowością, a zachowuje się dokładnie, jak inni, którzy ideowości nie noszą na sztandarach.
|
N maja 15, 2011 14:44 |
|
|
|