Autor |
Wiadomość |
liee
|
 Re: Polski dzień codzienny
Alus napisał(a): Wypowiedż "Szlag człowieka trafia", przy zauroczeniu ezoteryką, przypisywaniu księżom charyzmatykom oszustwa to pryszcz. Alus napisał(a): VOSS napisał(a): U nas na wsi jest pies, który na na dwa lub trzy dni przd leci na podwórze gdzie ma ktość zejść i tam przeokropnie wyje. Sąsiadka Dorka mawia, że jak komu śni się pogrzeb to on zachoruje na płuca. To profilaktycznie nałóż na nią ręce :-) Trzeba byc naprawde wrednym żeby takie posty pisać jak ty Alus
|
N lip 31, 2011 9:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
liee napisał(a): Alus napisał(a): Wypowiedż "Szlag człowieka trafia", przy zauroczeniu ezoteryką, przypisywaniu księżom charyzmatykom oszustwa to pryszcz. Alus napisał(a): VOSS napisał(a): U nas na wsi jest pies, który na na dwa lub trzy dni przd leci na podwórze gdzie ma ktość zejść i tam przeokropnie wyje. Sąsiadka Dorka mawia, że jak komu śni się pogrzeb to on zachoruje na płuca. To profilaktycznie nałóż na nią ręce :-) Trzeba byc naprawde wrednym żeby takie posty pisać jak ty Alus Powtarzasz się....na tyle cię tylko stać?.....w stosunku do o. Witko, księzy katolickich byłeś bardzie elokwentny w przypisywaniu im oszustwa, współpracy z szatanem.
|
N lip 31, 2011 10:22 |
|
 |
liee
|
Alus napisał(a): Wypowiedż "Szlag człowieka trafia",......... To profilaktycznie nałóż na nią ręce.........
Posłużę się słowami tylko one posują do twojej riposty szyszkownik napisał(a): często ci którzy nazywają siebie "ja rdzenny Polak katolik", potrafią tylko siać nienawiść, niezgodę, jątrzyć, gniewać się itd. Przerażają mnie ci, którzy mają czelność mówić innym jak mają żyć w co wierzyć, ............latają z krzyżami i tylko sieją ferment.
|
N lip 31, 2011 13:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
liee napisał(a): Alus napisał(a): Wypowiedż "Szlag człowieka trafia",......... To profilaktycznie nałóż na nią ręce.........
Posłużę się słowami tylko one posują do twojej riposty szyszkownik napisał(a): często ci którzy nazywają siebie "ja rdzenny Polak katolik", potrafią tylko siać nienawiść, niezgodę, jątrzyć, gniewać się itd. Przerażają mnie ci, którzy mają czelność mówić innym jak mają żyć w co wierzyć, ............latają z krzyżami i tylko sieją ferment. Mnie też przerażają ci, którzy chcą dyktować ile czasu wolno poświęcić na internet, co pisać, ile i gdzie zarabiać......a jeszcze bardziej ci, którzy "wiedzą" jak księża charyzmatycy oszukują, kłamią....
|
N lip 31, 2011 16:51 |
|
 |
Gita2
|
Jutro/a właściwie dzisiaj/, w swoim zwykłym codziennym polskim dniu pojadę nad morze do Rewy. Jeszcze do ostatniego grosza Platforma mnie nie wydoiła, a więc pojadę, póki kolejny raz nie wygra wyborów, jak wskazują wyniki sondażu na tym portalu.
|
So sie 06, 2011 0:10 |
|
|
|
 |
kropeczka_ns
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Z tymi butami to faltycznie sprawa ciekawa, ale jak sądzę z życia wzięta. O polskim dniu codziennym opowiadają nam codziennie prezenterzy z ekranu telewizyjnego. Benzyna tylko dla bogaczy, lekarstwa i leczenie dla nielicznych, strach przed kolejnymi podwyżkami frnaka dla kredytobiorców, ale za to 50% poparcia dla Platformy i jak tu się nie cieszyć? Najkorzystniej leczyć się w szpitalu - choć nie wykonalne. Moje leki na cukrzycę kosztują 28 -32 zł za opakowanie, ne receptę, refundowane. A szpitale płacą za nie 3,80 - 4,60 zł. Szlag człowieka trafia - płacę składkę zdrowotną, dodatkowo finansuję leczenie w tych szpitalach, a większość z nich stale robi długi. Alus kto ci tak powiedział? Wiesz że jest dokładnie odwrotnie? Szpital ma leki pełnopłatne, jakby nie darowizny i próbki od firm to wogóle nie mielibyśmy jak leczyć. To pacjent dostaje dofinansowanie, nie szpital, jest dokładnie odwrotnie niż ktoś ci powiedział. A wiesz czemu szpitale mają długi? Bo np NFZ nie zapłacił ani grosza za nadwykonania. Czyli zdaniem NFZ powinniśmy np w październiku zamknać kardiologię i niech sobie ludzie umierają w domach, bo skończył się kontrakt. Bo panowie z NFZ przewidzieli ża zachoruje tylko xx ludzi a zachorowałao o połowę więcej. Ja zajmuję się rozliczeniami na oddziale, to zbyt nudne żeby wam omawiać (i zbyt absurdalne), ale generalnie jest taki system że na wielu oddziałach nie da się wyjśc na plus- bo są cięzkie stany, pacjenci leżą długo, mają drogie leczenie itp. Łatwo jest wyjśc na swoje jeśli się robi krótkie, 2-3 dniowe procedury u względnie zdrowych ludzi, np małą zabiegówkę. A interna? Gdzie leżą czasem tygodniami cięzko niewydolni pacjenci? Jak mamy wjść na plus jeśli dawaliśmy np pacjnetowi 3 tygodnie antybiotyk po 300 zł za jedną foilkę (!!!!) ale miał taką chorobę że było to konieczne.
_________________ Ania
|
Cz sie 25, 2011 17:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz sie 25, 2011 17:39 |
|
 |
kropeczka_ns
|
a, chodzi ci o Serviera. Przekręt z tą firmą to znana historia  Te opakowania szpitalne faktycznie są jakieś (podobno) tańsze (dotyczy to raczej tylko leków tej firmy z tego co wiem). Servier ma nieproporcjonalnie i bezsensownie drogie leki , ja ich osobiście nie lubię, jest taki wybór innych że można je spokojnie olać całkowicie  Słyszałam o tym. Ale to nie jest zasada, tylko jakieś układziki konkretnej firmy. Generalnie jest tak, że np za antybiotyki szpital płaci bez zniżki, a pacjent ma zniżkę. Alus co zażywasz?  (jeśli chcesz na priw może ci wymyślę na co byś mogła zamienić:) )
_________________ Ania
|
N sie 28, 2011 13:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kropeczka_ns napisał(a): a, chodzi ci o Serviera. Przekręt z tą firmą to znana historia  Te opakowania szpitalne faktycznie są jakieś (podobno) tańsze (dotyczy to raczej tylko leków tej firmy z tego co wiem). Servier ma nieproporcjonalnie i bezsensownie drogie leki , ja ich osobiście nie lubię, jest taki wybór innych że można je spokojnie olać całkowicie  Słyszałam o tym. Ale to nie jest zasada, tylko jakieś układziki konkretnej firmy. Generalnie jest tak, że np za antybiotyki szpital płaci bez zniżki, a pacjent ma zniżkę. Alus co zażywasz?  (jeśli chcesz na priw może ci wymyślę na co byś mogła zamienić:) ) Ja akurat przyjmuję tylko Tertensif SR co drugi dzień, więc ten koszt nie jest jakiś znaczący Dziekuję za zainteresowanie 
|
N sie 28, 2011 17:10 |
|
 |
distinct
Dołączył(a): So cze 18, 2011 20:06 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
A tu coś nowego: Pod naciskiem lobby homoseksualnego i lewicowych mediów, z „Gazeta Wyborczą” na czele, władze Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu nie wyraziły zgody na organizację w obiektach tej uczelni konferencji na temat leczenia z homoseksualizmu. http://www.piotrskarga.pl/ps,7797,2,0,1 ... macje.html
_________________ http://akcje-spoleczne.pl
|
Pn wrz 05, 2011 11:22 |
|
 |
Commander
zbanowany na stałe
|
Chciałbym choć raz usłyszeć o leczeniu z heteroseksualizmu. Serio. Skończyło by się to przenoszenie kończącego się śmiertelnie życia. Ileż cierpień byśmy w ten sposób zaoszczędzili przyszłym pokoleniom!
_________________ __I__ napisał(a): Bóg to coś w rodzaju gazowego kręgowca.
|
Pn wrz 05, 2011 11:32 |
|
 |
tadeuszek
|
Otóż to. Chcę stać się gejem. Czytałem tutaj na forum, ze to tylko kwestia decyzji. Niestety nie potrafie sam, ot tak porzucic swego heteroseksualizmu. Czy znacie jakieś osrodki, które pomogłyby mi w zmianie orientacji?
|
Pn wrz 05, 2011 13:37 |
|
 |
distinct
Dołączył(a): So cze 18, 2011 20:06 Posty: 47 Lokalizacja: Kraków
|
tadeuszek: są takie ośrodki. W Krakowie: Cocon i Laf. Przyjmują po 21:00. Nie zapomnij obcisłej koszulki lub od razu wejdź bez koszulki. Przyspieszysz terapię.
_________________ http://akcje-spoleczne.pl
|
Wt wrz 06, 2011 13:02 |
|
 |
tadeuszek
|
Już byłem kilka razy ze znajomymi tyle, że w poznańskim klubie Voliera. Fajna zabawa, dobra muzyka, ciekawi i wreszcie normalni ludzie. Nawet z jednym chłopakiem zatańczyłem. Niestety gejem nadal nie jestem 
|
Wt wrz 06, 2011 13:59 |
|
 |
Gita2
|
I znowu zaśmiecacie temat:Polski dzień ccodzienny.
|
Wt wrz 06, 2011 17:51 |
|
|
|