Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 10:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56  Następna strona
 na kogo zagłosujesz ? 

na kogo zagłosujesz ?
PiS 22%  22%  [ 31 ]
PJN 4%  4%  [ 6 ]
PO 37%  37%  [ 53 ]
PSL 1%  1%  [ 2 ]
SLD 17%  17%  [ 24 ]
SDPL 1%  1%  [ 1 ]
UPR 6%  6%  [ 9 ]
inna opcja? 13%  13%  [ 18 ]
Liczba głosów : 144

na kogo zagłosujesz ? 
Autor Wiadomość

Post Re: na kogo zagłosujesz ?
To w sumie zabawne, jak teraz antypisowcy robią z Gierka jakiegoś krwawego tyrana, no po prostu nikogo gorszego wtedy w Polsce nie było. Zwłaszcza nie było tych, co teraz trzymają z PO.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N sie 07, 2011 19:59
meritus napisał(a):
Alus napisał(a):
PO ostatnio trzyma ze starymi komuchami, w przeciwiwństwie do PiS, który STALE trzymał i trzyma z komuchami....nawet Gierka wpisuje do panteonu wzorowych patriotów.

Tak, tak, tak... oczywiście.

Chyba, że PiS działał oczyszczająco, okażająco - jak woda utleniona lub jodyna :D
http://jedyniesluszne.blox.pl/2007/09/C ... h-PiS.html

Johnny99 napisał(a):
To w sumie zabawne, jak teraz antypisowcy robią z Gierka jakiegoś krwawego tyrana, no po prostu nikogo gorszego wtedy w Polsce nie było. Zwłaszcza nie było tych, co teraz trzymają z PO.

Jacy zabawni wariaci, jakby nie wiedzieli, że "ścieżki zdrowia" w Radomiu to ćwiczenia w ramach profilaktyki zdrowotnej.

Wbrew poglądom wielu, jednak mam rację.....Ksiądz nie polityk
http://info.wiara.pl/doc/917717.Ksiadz-nie-polityk

N sie 07, 2011 20:34

I tak PO i PiS niczym się nie różni. Wiec w zasadzie ankieta powinna wyglądać:
Czy zagłosujesz na Beton polityczny: PO/PiS/SLD/PSL czy może zagłosujesz za normalnością.
Te wszystkie spory są mechaniczne i sztuczne. Wszystko po to by stworzyć pozory różnic miedzy tymi partiami. To co one sobą zapisują w swoich programach, kogo to obchodzi skoro i tak się z tego nie wywiązują. Dopóty ludzie będą dawali się wkręcać w PoPiSówke dopóty nic się nie zmieni Amen.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn sie 08, 2011 17:06

patryq021 napisał(a):
I tak PO i PiS niczym się nie różni. Wiec w zasadzie ankieta powinna wyglądać:
Czy zagłosujesz na Beton polityczny: PO/PiS/SLD/PSL czy może zagłosujesz za normalnością.
Te wszystkie spory są mechaniczne i sztuczne. Wszystko po to by stworzyć pozory różnic miedzy tymi partiami. To co one sobą zapisują w swoich programach, kogo to obchodzi skoro i tak się z tego nie wywiązują. Dopóty ludzie będą dawali się wkręcać w PoPiSówke dopóty nic się nie zmieni Amen.

W pewnym sensie walicie głową w mur z tą waszą NP, gdybyś choć miał odrobinę zrozumienia dla
programu PiS to może i u mnie znalazłbyś sojusznika, a waląc na oślep i nazywając PO,PiS SLD i PSL bandą czworga niczego nie zwojujecie NICZEGO !!!

Pn sie 08, 2011 17:39

Ja ten program jak najbardziej rozumiem, tylko Ja się z nim nie zgadzam. Moje pytanie brzmi czy oby na pewno Ty go rozumiesz i czy go w ogolę przeczytałaś? I które fragmenty lubisz najbardziej? To może wykażesz jakie są różnice miedzy tymi partiami? Problem nie leży w tym żeby zawojować cokolwiek bo NP przeciwieństwie do tych partii chce "Zmienić i zreformować Kraj" a nie "Dojść do władzy i nie puszczać i nie reformować niczego by przypadkiem nie zdenerwować leniwych ludzi".

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pn sie 08, 2011 18:26

Po zwycięstwie PO w Wałbrzychu wynik na forum mnie nie dziwi. Tusk już na pewno szykuje w swej partii podanie do wiadomości kolejnej afery. Czegóż to się nie zrobi dla kampanii wyborczej. Afery pomogły Stokłosie, Karnowskiemu, pomogły w Wałbrzychu... Afera hazardowa tylko nabiła więcej procent partii za to odpowiedzialnej... Im gorzej tym lepiej.

Wt sie 09, 2011 0:47
meritus napisał(a):
Po zwycięstwie PO w Wałbrzychu wynik na forum mnie nie dziwi. Tusk już na pewno szykuje w swej partii podanie do wiadomości kolejnej afery. Czegóż to się nie zrobi dla kampanii wyborczej. Afery pomogły Stokłosie, Karnowskiemu, pomogły w Wałbrzychu... Afera hazardowa tylko nabiła więcej procent partii za to odpowiedzialnej... Im gorzej tym lepiej.

Dobre - przebite metody PRL....juz nie wystarczy propaganda, że naród głupi, bo dał sie omamic PO....teraz trzeba napluć w pysk i powiedzić naród złodziei, aferzystów wybiera swoich

Wt sie 09, 2011 7:01

"naród złodziei i aferzystów wybiera swoich", oczywiście masz rację Alus!
Od dawna wiadomo, że w więzieniach PO zdobywa 90% poparcia.
Wałbrzych to nie więzienie, ale ta teoria też się sprawdziła.

Wt sie 09, 2011 7:38
Gita2 napisał(a):

Mam rację - komuniści także widzieli w opozycji warchołów, zdrajców - dlatego Gierek jest dla was wzorem patrioty.

Wt sie 09, 2011 8:43

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Mam rację - komuniści także widzieli w opozycji warchołów, zdrajców - dlatego Gierek jest dla was wzorem patrioty.

Czepiłas się Gierka jak rzep psiego ogona.
Dyskutujemy o "samobójczej" śmierci Leppera, a nie o naturalnej śmierci Gierka.

Wt sie 09, 2011 8:56
Gita2 napisał(a):
Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Czepiłas się Gierka jak rzep psiego ogona.
Dyskutujemy o "samobójczej" śmierci Leppera, a nie o naturalnej śmierci Gierka.

Mówimy o obłudzie PiS i mediach propisowskich....."pokochali" Lepera po śmierci - w perspektywie wybórów...

Wt sie 09, 2011 10:43

Do Ciebie Alus, jak grochem o ścianę!!!
Ileż to razy proponowałam, abys otworzyła wątek na interesujący Cię temat????
P.S Wracając do tematu:Zagłosuję na PiS, nie na PO, gdyż ze wstydu zapadłabym się pod ziemię, gdybym miała głosować na partię w której jest taki warchoł jak Niesiołowski, który biskupów wyzywa od nieuków.

Wt sie 09, 2011 11:04

Gita2 napisał(a):

Od dawna wiadomo że w psychiatryku PiS zdobywa 90%.

meritus napisał(a):
Po zwycięstwie PO w Wałbrzychu wynik na forum mnie nie dziwi.

Mnie dziwi wynik każdej sondy w której PO i PiS mają łącznie 60%.

Alus napisał(a):
Mówimy o obłudzie PiS i mediach propisowskich....."pokochali" Lepera po śmierci - w perspektywie wybórów...

Może jakieś konkrety? Nie to żebym twierdził że jest inaczej, ale zacytować nie zaszkodzi.

To może jakieś takie krótkie zestawienie wypowiedzi losowych polityków:

Ryszard Kalisz. SLD - "Jestem zdruzgotany. Będę go wspominał bardzo ciepło, niezależnie od tego, że za jego życia czasami w różnych rolach publicznych miałem z nim trochę kłopotu"

Tadeusz Iwiński SLD - " Lepper był wielkim talentem politycznym"

Tomasz Poręba z PiS. - "Nie był to na pewno polityk wielki, ale skuteczny" (dziwna miłość)

Ryszard Czarnecki PiS - "Andrzej Lepper był przedmiotem potwornego ataku frontu polityczno-medialnego o charakterze liberalno-lewicowym" (wcześniej był w samoobronie wiec to tak miłość która była wcześniej)

Michał Marcinkiewicz PO - "Stał się kolejną ofiarą rządów koalicji Samoobrona-PiS"

Tomasz Poręba z PiS - "Był nietuzinkowym politykiem. Umiał zorganizować dużą partię polityczną. Miał instynkt i wyczucie nastrojów społecznych"

Wt sie 09, 2011 11:43
Gita2 napisał(a):
Do Ciebie Alus, jak grochem o ścianę!!!
Ileż to razy proponowałam, abys otworzyła wątek na interesujący Cię temat????
P.S Wracając do tematu:Zagłosuję na PiS, nie na PO, gdyż ze wstydu zapadłabym się pod ziemię, gdybym miała głosować na partię w której jest taki warchoł jak Niesiołowski, który biskupów wyzywa od nieuków.

Gdy Niesiołowski pospołu z Kaczyńskim w AWS bluzgali na wielu ludzi nie zapadałaś się pod ziemię?
Biskupi to nie dogmat, aby każdą wypowiedź przyjmowac bezkrytyczne.

Miłość R. Czarneckiego jest interesowna - "kocha" gdy ma z tego wymierny interes.
Gdy PiS zaczał konsumować przystawki Czarnecki zamienił szeregi i przeszedł do drużyny konsumentów.

Ostatnio edytowano Wt sie 09, 2011 13:18 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt sie 09, 2011 13:13

Wpływowy poseł umiera na ciężką chorobę. Jego dusza trafia do Nieba i wita go Święty Piotr. Witaj w Niebie. Zanim tu zamieszkasz, musimy rozwiązać tylko jeden problem. Mamy to pewne zasady i nie jestem pewien, co z tobą zrobić. Jak to co - wpuśćcie mnie - mówi poseł. Cóż, chciałbym, ale mamy polecenia z samej góry. Zrobimy tak - spędzisz jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Potem możesz sobie wybrać, gdzie chcesz spędzić wieczność. Serio, ja już wiem - chcę trafić do Nieba - mówi poseł. Wybacz, ale mamy swoje zasady. Po tych słowach, Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł zjeżdża w dół, dół, dół wprost do Piekła. Drzwi otwierają się i poseł jest pośrodku pełnego zieleni pola golfowego. W tle jest restauracja, a przed nią stoją wszyscy jego przyjaciele oraz inni politycy, którzy pracowali z nim. Wszyscy są szczęśliwi i świetnie się bawią. Podbiegają do posła i witają go, ściskają oraz wspominają stare dobre czasy, gdy bogacili się kosztem zwykłych ludzi. Potem grają w golfa a następnie jedzą kolację z kawiorem i czerwonym winem. Jest także Szatan który jest naprawdę fajnym i sympatycznym gościem - świetnie się bawi i tryska humorem opowiadając dowcipy. Poseł bawi się tak doskonale, że nim się zorientuje, minie jego czas. Wszyscy ściskają go i machają na pożegnanie, gdy winda rusza w górę. Winda jedzie, jedzie i jedzie - aż drzwi się otwierają w Niebie, gdzie czeka na niego Święty Piotr. Czas odwiedzić Niebo. I tak mijają 24 godziny, w których mąż stanu spędza czas z duszyczkami na skakaniu z chmurki na chmurkę, graniu na harfach i śpiewaniu. Bawią się całkiem nieźle i nim się zorientuje, doba mija i powraca Święty Piotr. Cóż - spędziłeś jeden dzień w Piekle i jeden dzień w Niebie. Wybierz zatem swój los. Poseł myśli chwilkę i odpowiada. Cóż, nigdy nie myślałem, że to powiem. To znaczy - w Niebie jest naprawdę cudownie, ale myślę, że lepiej mi będzie w Piekle. Tak więc Święty Piotr odprowadza go do windy i poseł jedzie w dół, dół, dół... - wprost do Piekła. Otwierają się drzwi i poseł jest pośrodku pustyni pokrytej śmieciami i odpadkami. Widzi wszystkich swoich przyjaciół ubranych w szmaty, zbierających śmieci do czarnych, plastikowych toreb. Nagle podchodzi do posła Szatan i klepie go po ramieniu. "Nie rozumiem! - mówi senator. Jeszcze wczoraj było tu pole golfowe, restauracja, jedliśmy kawior, tańczyliśmy i bawiliśmy się świetnie. Teraz jest tu tylko pustynia pełna śmieci, a moi przyjaciele wyglądają strasznie! Szatan spogląda na posła, uśmiecha się i mówi: Wczoraj mieliśmy kampanię wyborczą! A dziś na nas zagłosowałeś. Już jest po wyborach.

Oczywiście,ze zagłosuję na Marka Jurka, Prawica Rzeczypospolitej

Wt sie 09, 2011 13:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 833 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 56  Następna strona