Plusy i minusy rozłamu w Prawie i Sprawiedliwości
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Plusy i minusy rozłamu w Prawie i Sprawiedliwości
"Solidarna Polska chce zabrać bogatym i oddać biednym" to jest oczywiście plus i już o tym pisałam.
|
| Pn gru 19, 2011 22:16 |
|
|
|
 |
|
Witold
|
gita napisał(a): "Solidarna Polska chce zabrać bogatym i oddać biednym" to jest oczywiście plus i już o tym pisałam. Czyli podwyższanie podatków jest zdaniem Gity plusem. Tak, Gita właśnie zadeklarowała się, że stosowanie przez państwo czysto bandyckich metod "redystrybucji", wzorowanych na legendach o Janosiku jest "plusem". I Gita popiera "Prawo" i "Sprawiedliwość" Jak PO podwyższa podatki, to zły uczynek, jak PiS/Ziobro podwyższa podatki, to dobry.
Ostatnio edytowano Pn gru 19, 2011 22:30 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn gru 19, 2011 22:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dla Gity jest plusem, a dla Witolda minusem.
|
| Pn gru 19, 2011 22:30 |
|
|
|
 |
|
Witold
|
gita napisał(a): Dla Gity jest plusem, a dla Witolda minusem. Dla Gity plusem jest podwyżka podatków (ale kiedy robi to Ziobro - kiedy podatki podwyższyła PO, było to wielką zbrodnią) Dla Gity jest plusem stosowanie przez państwo bandyckich metod rabowania bogatych i oddawania biednym. Bo czym to jest? Progresja podatkowa to najzwyklejsze w świecie uprzywilejowanie biednych i dyskryminowanie zamożniejszych. W zasadzie niczym się nie różni od stwierdzenia, że jeżeli złodziej który gwizdnął mi portfel jest ode mnie biedniejszy, to nie była to kradzież, tylko uskutecznianie "sprawiedliwości społecznej" i "redystrybucja dochodów". Gdyby ktoś zaproponował, żeby wprowadzić podatek 40% dla najbiedniejszych i 12% dla najbogatszych, to Gita by się darła w niebogłosy, że to straszliwa niesprawiedliwość. Tego, że wersja odwrotna to dokładnie taka sama niesprawiedliwość, to już Gita nie widzi  Czyżby z zawiści? I dlaczego rozbita sejmowa "prawica" głosi hasła żywcem wyjęte z programów Piotra Ikonowicza i Bogusława Ziętka?
|
| Pn gru 19, 2011 22:37 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Gdyby ktoś zaproponował, żeby wprowadzić podatek 40% dla najbiedniejszych i 12% dla najbogatszych..." Gita nie darłaby się w niebogłosy, gdyż Gita najzwyczajniej umarłaby z głodu, albo dostałaby zawału serca. Czy widziałeś kiedyś Witoldzie, aby zmarły darł się w niebogłosy? P.S.Dlatego Gicie podoba się, to, że najbiedniejsi mają płacic 12% podatku, a najbogatsi 40%.
|
| Wt gru 20, 2011 8:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: P.S.Dlatego Gicie podoba się, to, że najbiedniejsi mają płacic 12% podatku, a najbogatsi 40%. Gita - do prima aprilis jeszcze ponad 3 miesiące  ..... Solidarna Polska musi odkryć złoża złota i diamentów w Polsce aby obniżyć podatki do 12%. Te utopijne wzbogacające budżet 40% podatki to pryszcz, bo płaci je 2-4% Polaków.
|
| Wt gru 20, 2011 9:04 |
|
 |
|
Witold
|
gita napisał(a): "Gdyby ktoś zaproponował, żeby wprowadzić podatek 40% dla najbiedniejszych i 12% dla najbogatszych..." Gita nie darłaby się w niebogłosy, gdyż Gita najzwyczajniej umarłaby z głodu, albo dostałaby zawału serca. Czy widziałeś kiedyś Witoldzie, aby zmarły darł się w niebogłosy? P.S.Dlatego Gicie podoba się, to, że najbiedniejsi mają płacic 12% podatku, a najbogatsi 40%. Czyli tak jaki wspominałem, Gita po prostu popiera ten pomysł z zawiści. Czysto roszczeniowo życzy sobie niższego podatku dla biednych (tj dla siebie), a bogatych burżujów chce obciążyć jak najbardziej, bo ich nienawidzi, bo są bogatsi od niej. Element jakichś zasad sprawiedliwości (jak w nazwie jej ulubionej partii) Gity abstolutnie nie interesuje. Fakt, że "zabieranie bogatym i oddawanie biednym" to metoda stosowana przez bandytów w legendach i przez komunistów w najnowszej historii, Gity absolutnie nie interesuje. Fakt, że jak najwyższe opodatkowanie bogatych to koncepcja głoszona dziś w Polsce głównie przez ludzi uważających SLD za partię zbyt prawicową (np. Ikonowicz), Gity absolutnie nie interesuje  To jest elektorat sejmowej "prawicy"  boki zrywać  A tyle się "najwybitniejszy mąż stanu" Jarosław Kaczyński nagadał o "sprawiedliwości", o tym że nie powinno być tak, żeby była "tylko dla niektórych", że powinno się rozbijać grupy uprzywilejowane... Że już nie wspomnę o oczywistym relatywizmie: jak PO podwyższa podatki wszystkim, to źle, jak Ziobro podwyższa podatki komuś innemu, to dobrze. Naprawdę, poziomu moralnego tego rozumowania lepiej nie komentować 
|
| Wt gru 20, 2011 11:10 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tak Witoldzie Gita popiera ten pomysł z zawiści, nienawiści, hipokryzji, oszołomstwa i innych cech przysługujących moherowemu beretowi. Zadowolony? 
|
| Wt gru 20, 2011 16:30 |
|
 |
|
Witold
|
gita napisał(a): Tak Witoldzie Gita popiera ten pomysł z zawiści, nienawiści, hipokryzji, oszołomstwa i innych cech przysługujących moherowemu beretowi. Zadowolony?  Niech zatem Gita poda jakikolwiek inny powód dla którego popiera tego typu projekty  Dlaczego popiera podwyżkę podatków, kiedy tyczy się ona kogo innego, a nie samej Gity? Dlaczego popiera podwyżkę podatków, kiedy robi to Ziobro, a nie popiera, kiedy robi to PO? Dlaczego popiera tradycyjne lewicowe postulaty, ale do swoich socjalistycznych sympatii ani myśli się przyznać?
|
| Wt gru 20, 2011 19:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejny plus w rozłamie, a właściwie w wyjściu ziobrystów, to radylakizacjia obydwu ugrupowań. Zostaję przy PiSie nie tylko z tego względu, że mój kandydat, na którego głosowałam:Janusz Śniadek został w PiSie, ale jeszcze z paru innych powodów, między innymi dlatego, że PiS radykalizuje się w/g zasady TAK TAK NIE NIE, a reszta od złego pochodzi.
|
| Wt gru 20, 2011 23:06 |
|
 |
|
Witold
|
Czyli Gita nie wyjaśni 
|
| Wt gru 20, 2011 23:19 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kolejny plus w rozłamie, a właściwie w wyjściu ziobrystów, to radylakizacjia obydwu ugrupowań. Zostaję przy PiSie nie tylko z tego względu, że mój kandydat, na którego głosowałam:Janusz Śniadek został w PiSie, ale jeszcze z paru innych powodów, między innymi dlatego, że PiS radykalizuje się w/g zasady TAK TAK NIE NIE, a reszta od złego pochodzi. Kolejny plus....radykałowie zawsze stanowią tylko marginesy.
|
| Śr gru 21, 2011 8:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Witold napisał(a): Czyli Gita nie wyjaśni  Nie wyjaśnię, gdyż nie mam zamiaru off topować wątku, który wprowadziłam:"Plusy i minusy rozłamu w Prawie i Sprawiedliwości". Jeśli chcesz wałkować temat podatków, nie widzę przeszkód, abyś zaczął odrębny temat :"Podatki". Czy rozpoczęcie tematu o podatkach przekracza możliwości Witolda? 
|
| Śr gru 21, 2011 8:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Kolejny plus w rozłamie, a właściwie w wyjściu ziobrystów, to radylakizacjia obydwu ugrupowań. Zostaję przy PiSie nie tylko z tego względu, że mój kandydat, na którego głosowałam:Janusz Śniadek został w PiSie, ale jeszcze z paru innych powodów, między innymi dlatego, że PiS radykalizuje się w/g zasady TAK TAK NIE NIE, a reszta od złego pochodzi. Kolejny plus....radykałowie zawsze stanowią tylko marginesy. Gdy radykałowie nie mają racji, to faktycznie stanowią tylko marginesy, z tym się zgadzam.
|
| Śr gru 21, 2011 8:40 |
|
 |
|
Witold
|
gita napisał(a): Witold napisał(a): Czyli Gita nie wyjaśni  Nie wyjaśnię, gdyż nie mam zamiaru off topować wątku, który wprowadziłam:"Plusy i minusy rozłamu w Prawie i Sprawiedliwości". Jeśli chcesz wałkować temat podatków, nie widzę przeszkód, abyś zaczął odrębny temat :"Podatki". Czy rozpoczęcie tematu o podatkach przekracza możliwości Witolda?  Jak zawsze. Gita nigdy "nie ma zamiaru offtopować" kiedy padają pytania, na które wolała by nie odpowiadać.
|
| Śr gru 21, 2011 10:43 |
|
|
|