| Autor |
Wiadomość |
|
khuit
|
 Re: Czy mamy wolną Polskę?
Ostatnimi czasy przejezdzałem przez mała miejscowość. A ze poczułem pragnienie pomysłałem sobie, ze zatrzymam się, zrobię małe zakupy, wezme coś do picia. Wyszedłem z samochodu, rozgladam sie wokół a tu zadnego normalnego sklepu. Same żabki, lidle, biedronka i inne sklepy dla bidoków. Normalnie wstyd do nich wchodzić (gdyby chociaz Alma była, to moze bym wszedł) Zmuszony byłem ruszyć w dalsza podróz bez dokonania zakupów. W tej chwili również poczułem sie w pewnym sensie zniewolony.
|
| Pt mar 02, 2012 21:44 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Ja jestem niewolnikiem ze względów finansowych. Gdyby były niższe podatki, nie było przymusowego ZUSu i NFZ to stać by Cie było na więcej gita napisał(a): Np.nie stać mnie, aby pojechać na Węgry, aby tam popierać ich wolnościowe dążenia. Co tam Węgry, mnie interesuje Polska gita napisał(a): Nie stać mnie również, aby pojechać do W-wy aby domagać się w protestacyjnych marszach swoich podstawowych praw. Protestuj inaczej. Po prostu nie pal papierosów (lub pal z przemytu),podobnie z alkoholem,nie jeździj samochodem. Jak ci cwanacy z Wiejskiej zobaczą spadek wpływów z akcyzy to może pójdą po rozum do głowy gita napisał(a): Dla mnie ograniczenia finansowe, to przejawy niewolnictwa. Dla mnie też
|
| Pt mar 02, 2012 23:28 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
khuit napisał(a): Ostatnimi czasy przejezdzałem przez mała miejscowość. A ze poczułem pragnienie pomysłałem sobie, ze zatrzymam się, zrobię małe zakupy, wezme coś do picia. Wyszedłem z samochodu, rozgladam sie wokół a tu zadnego normalnego sklepu. Same żabki, lidle, biedronka i inne sklepy dla bidoków. Normalnie wstyd do nich wchodzić (gdyby chociaz Alma była, to moze bym wszedł) Zmuszony byłem ruszyć w dalsza podróz bez dokonania zakupów. W tej chwili również poczułem sie w pewnym sensie zniewolony. Żabka ceny ma wyższe niż Alma,Tesco, Reali kilka innych sieciówek, a Lidl i Biedronka porównywalne....rzeczywiście sklepy dla bidoków. http://www.wykop.pl/ramka/1060989/porow ... andlowych/Cytuj: Dla mnie ograniczenia finansowe to przejawy niewolnictwa Czyli od zarania dziejów 90% ludzkości stanowią niewolnicy.
|
| So mar 03, 2012 9:22 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cytuj: Dla mnie ograniczenia finansowe to przejawy niewolnictwa
Czyli od zarania dziejów 90% ludzkości stanowią niewolnicy. No a to 10% nie ma ograniczeń? Gicie raczej chodziło o wysokie podatki- które powodują, że wszystko jest drogie, a pensja nijaka. Dla porównania w Szkocji średnia pensja( bez zabawy w przeliczenia-1600 euro) jest niższa niż w PL, a jednak stać ich na znacznie więcej za te pieniądze, bo mają mniej obciążeń podatkowych. I zapewne ma żal do wyborców PO, że oni się godzą na podwyższanie podatków, które wg niej czynią ludzi niewolnikami.
|
| So mar 03, 2012 12:55 |
|
 |
|
Witold
|
Ale przecież gita jest przecież zwolenniczką wysokich podatków. Oczywiście nie dla niej, tylko dla innych. Jak Solidarna Polska wyskoczyła z projektem wprowadzenia stawki 40% PiT "dla najbogatszych" to gita skakała z radości. gita napisał(a): hipokryzję i głupotę trzeba plenić bezwzględnie. Jak np. ludzie, którzy mimo swocih typowo socjalistycznych poglądów słowa "lewica" używają jako obelgi. Czyż nie, gita?
|
| So mar 03, 2012 14:05 |
|
|
|
 |
|
merkaba
|
Prof. Andrzej Nowak - Rzad To jest po prostu grupa pętaków http://www.portal.arcana.pl/Nowak-oni-n ... ,1061.html
|
| So mar 03, 2012 14:41 |
|
 |
|
noOne
|
jeszcze tu ruskich gdzieś wstawiłbym, lecz nie wiem z której strony..
tak wygląda Polska "wolnych liberałów"
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| So mar 03, 2012 20:40 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): jeszcze tu ruskich gdzieś wstawiłbym, lecz nie wiem z której strony..
tak wygląda Polska "wolnych liberałów" Zniewolonych konserwatystów i socjalistów nie wyglądałaby inaczej - jeśli ktoś wierzy, że może istnieć zupełnie wolny kraj, to ma jedyny wybór i wzór - Korea Płn.
|
| N mar 04, 2012 10:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pomijając fakt że rządzą nami zdrajcy i sługusi obcych rządów to jeżeli chodzi o zniewolenie finansowe polaków to widać na przykładzie rosnącego zadłużenia Polski za rządów Tuska, który jest w tym już mistrzem. Widać to też na przykładzie młodych ludzi, których nie stać na założenie własnej rodziny i utrzymanie dzieci w tym kraju, dlatego mnóstwo ludzi wychechało za granicę utrzymywać rodziny i je zakładać bo zielona wyspa Tuska im tego nie da. Prezydent który chciał Polski mającej własne zdanie i interesy na arenie międzynarodowej został zamordowany a na jego miejsce postawiono grupę sługusów obcych interesów dla których poklepywanie po plecach jest największym sukcesem. Niestety ale to nie jest wolna Polska i coraz więcej ludzi na to otwiera oczy.
|
| N mar 04, 2012 15:11 |
|
 |
|
noOne
|
ale.. szykuje sie zmiana "piona" ten już się zużył - Donek pójdzie w odstawkę..
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
| N mar 04, 2012 20:54 |
|
 |
|
Pianek
|
Polska to nie pojedyncze przypadki ludzi, którzy postępują wbrew swojemu sumieniu, niemądrze, pod wpływem chwili itd. Polska to my wszyscy nasza kultura, wiara, historia, język. Jesteśmy wielkim naczyniem, w którym mieszają się różne substancje, dobre, złe, letnie, głupie, inteligentne, prawdziwe. Szukamy swojego szczęścia, dobrobytu u różnych źródeł. Polska wreszcie to to co z tego naczynia po wymieszaniu wypłynie. Polska jest wolna. Bo Ty jesteś wolny, nikt nie ma możliwości Cię zniewolić - przyszedłeś na świat wolny, do tego stopnia że możesz stać przeciw tej Polsce budować ją i rujnować i w zależności od tego jaką drogą wybierzesz to Ty decydujesz jaka Twoja Polska będzie i nie chodzi mi o wybór polityków bo to są tylko "pojedyncze przypadki". Chodzi mi o Ciebie. Wolność raz zrodzona nie umiera.. bo nie ma takiej mocy na ziemi żeby Ci ją odebrała.
|
| N mar 04, 2012 21:13 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Pianek, to wszystko ładnie powiedziane, ale z rzeczywistością nie ma pokrycia. Żyjemy w kraju gdzie wolność wyznacza władza która ją wykorzystuje do coraz dotkliwszego i już bezczelnego zniewalania Polaków. Ten rząd nie rerezentuje swoich obywateli, nie dba o ich dobro i interes polaków, niszczy Polskę i jej wolność, na rzecz obcych państw i ich interesów (i własnych). Kiedyś myślałem że to nieudolna poltyka, wręcz głupota, ale dziś widać że jest to celowe działanie. Wmawia się nam że komunizm to historia, że jesteśmy od niego wolni, ale on wciaż jest, choć się ukrywa jak może, to ręką Rosji wciąż jest bardzo silna nad tym uległym rządem. Widać to było po Smoleńsku, kiedy nasz rząd pokazał dobitnie jak bardzo jest podporządkowany Kremlowi do tego stopinia że działał w imię interesów Rosji, ośmieszając Polskę poprzez działanie na jej szkodę. Dzisiaj w Polsce rząd zwalcza wszystko, niszczone i psute jest wszystko, edukacja za tego rządu to już czysta kpina - celowe doprowadzanie do ruiny, służba zdrowia gdzie celowo utrudnia się dziś leczenie i dostęp do leków nawet tym biednym i cięzko chorym, a leczenie i pomoc zamienia się w działalność gospodarczą, młodych celowo się zmusza do wyjazdu za granicę bo tu się boją zakładać rodziny i je godnie utrzymywać, za chleb dla rodziny masowo wyjeżdzaja za granice, jest to też celowy efekt działania rządu pod wpływem obcych interesów na rzecz ograniczania w Polsce przyrostu naturalnego bo zamiast to wyrażnie wspierać żeby młodzi czuli pomoc to się z tym walczy, polaków się zadłuża jak nigdy wcześniej, rząd zwalcza Kościół, nawet obraża katolików, zwalcza naszą tradycje, głowne media w wolnym kraju są bezstronne, natomiast u nas te media są cześcią wladzy (i jedynym gwarantem jej utrzymania), likwiduje się lub wyprzedaje ważne osrodki pracy, nawet strategiczne, wojsko - obronność naszego kraju - celowo zostało ograniczone do minimum, a naszym żołnieżom wręcza się maczugi i się ośmiesza, kiedy świat się zbroi (kolejne działenie sprzyjające obcym intereseom). Ten rząd walczy o poklepywanie po plecach od bogatszych państw, kosztem własnego kraju, , jego interesów, obywateli, oczywiście pod warunkiem dobrego słowa które ma byc gwarentem władzy. Prawdziwa opyzcja to tylko jedna partia z ktorą walczą wszystkie i to w mediach władzy. Polaków się dzieli i sieje się nienawść, a jedynym przejawem wolności ze srtony rządu są tylko chęci w rozmowach o równouprawnieniu z rodziną dla gejów, aborcja i inwitro, co tak naprawdę jest zniewoleniem i walką z przyrostem naturalnym, ogłupieniem i sianiem zepsucia, degradacją moralności głeboko zakorzenionej w polakach. Na szczęście mimo walki z Kościołem i tradycją ten rząd doskonale wie jak silnym głosem jest głos katolików, dlatego obiecuje gruszki na wierzbie jednym i drugim (raczej tym drugim). Ludzie na szczycie odpowiedzialni za śmierć elity POlski, dostają wyróznienia i miłe słowa, po czym przenosi się ich na inną cieplejszą posadke. wybacz ale takie rzeczy nie dziją się w prawdziwie wolnym kraju gdzie rząd reprezentuje swój naród, a nie obce interesy.
|
| So mar 10, 2012 17:08 |
|
 |
|
Asphodelus
|
quas napisał(a): . Polaków się dzieli i sieje się nienawść, a jedynym przejawem wolności ze srtony rządu są tylko chęci w rozmowach o równouprawnieniu z rodziną dla gejów, aborcja i inwitro, co tak naprawdę jest zniewoleniem i walką z przyrostem naturalnym, ogłupieniem i sianiem zepsucia, degradacją moralności głeboko zakorzenionej w polakach. Na szczęście mimo walki z Kościołem i tradycją ten rząd doskonale wie jak silnym głosem jest głos katolików, Nienawiśc to sieją katolicy. To katolicy nienawidzą dzieci z In Vitro oraz ludzi stosujących te metody i ich zwolenników. To katolicy nienawidzą gejów, to katolicy nienawidzą ludzi o innych poglądach. To w katolikach jest pogarda: (patrz program Cejrowskiego o Buddyźmie) To od was płynie najwięcej jadu- a boli was to że ktoś chce was ''za pysk wziąśc''. Młodzież już tak nie kocha KK coraz więcej z niego odchodzi. Księża mają coraz mniej autorytetu, ich wpływ się zmniejsza. To katolicy dzielą ludzi na ''swoich'' i ''bezbożników''- czytaj: żydów, masonów, liberałów itd, itp... tych drugich uważają za wrogów i antypolaków.
|
| So mar 10, 2012 17:35 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Wybacz ale to nie prawda. Katolicy nie nieawidzą dzieci z inwitro, katolicy (zresztą nie tylko bo ateiści też są tacy i przedewszytkim inne religie) sprzeciwiają się zabijaniu życia i manipulowaniem nim, jest to bardzo silny głos z wielu stron, nie tylko katolków, a i są w nim ateiści. Katolicy nie nienawidzą gejów ( ja gejów nie nieanwidzę) a sprzeciwiają się równouprawniniu z rodzinami i prawem do dzieci ( jak i mnóstwo ateistów i innych religi). Najwiecej jadu i niewnawisci w necie to płynie od ateistów. Nie można też uogulniać że młodziez nie kocha KK, ( nie o kochanie tu chodzi), jednak wciąż bardzo wielu deklaruje przynależnośc do niego. Kaotolicy w Pl nie dzielą, jedynie jezli już to wielu przedstwiają swoje poglądy jakie w polkach są od wieków. Ale to inny temat, rozmawiamy o tym czy Polska jest wolna a nie o ateistach (dużej mniejszości) i katolikach.
|
| So mar 10, 2012 17:55 |
|
 |
|
tanie_wino
|
Quas takiego biadania jak wyżej zaprezentowałeś sam Jeremiasz by się nie powstydził. Ale oczywiście głosujmy na PiS, a w ciągu roku wszystko się zmieni na lepsze. Emerytury skoczą emerytom o 300% w górę, leki stanieją tyleż samo, cały kraj pokryje sieć porządnie zbudowanych autostrad, a po wyremontowanych torach popędzi pendolino. W szpitalach pacjenci na przyjęcie do specjalisty nie będą czekać dłużej niż 15 min, ceny podstawowych produktów spadną niemal do 0, paliwa też prawie za darmo będzie można tankować, a bezrobocie... bezrobocia nie będzie. Oczywiście przestępczość spadnie, a piłkarska reprezentacja Polski w rankingu FIFA znajdzie się w pierwszej piątce. Znamiennym dla rządów PiS-u będzie jednak wydarzenie, gdy Putin z Miedwiediewem przyjadą do naszego kraju przepraszać i błagać Polaków o przebaczenie za rozbiory, za Katyń , za Smoleńsk, za gazociąg północny. Tylko PiS i jego szef wie jak to wszystko szybko osiągnąć, bo on to jeden z nielicznych prawdziwych Polaków, patriotów i katolików.  Jarosław! Jarosław! Polskę zbaw!
_________________ pajacyk.pl
|
| So mar 10, 2012 17:59 |
|
|
|