O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
Autor |
Wiadomość |
Daniel86
|
 Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
brickgame, co do Polo TV to rzeczywiście przesada. Każdy inny kanał byłby lepszy. Natomiast z Eski TV w NTC jestem akurat zadowolony. Kanały muzyczne to bardzo dobra alternatywa dla przerw reklamowych. Przerwy reklamowe, szczególnie w TVN-ie i Polsacie, są tak długie, że nie warto czekać grzecznie na ich koniec. Lepiej jest zmienić kanał, ale jednocześnie te przerwy są na tyle krótkie, że czasu starcza tylko na kilka teledysków, a nie na jakiś serial czy film. Również bardzo dobrze się sprząta przy muzyce. W lutym kończy mi się umowa na telewizję satelitarną i prawdopodobnie przejdę do NTC. Dzięki Esce TV nie pozbawię się dostępu do muzyki w telewizji.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
Pt kwi 27, 2012 12:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ten niedorzeczny tytuł wątku nadal obowiązuje. Tymczasem w internecie można znleźć wiele wypowiedzi, polityków, politologów i socjologów zaprzeczających tej tezie. Wcześniej zalinkowałam wypowiedź Barbary Fedyszak Radziejowskiej z portalu wpolityce.pl, w dziesiejszym ND, również jest artykuł: http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my05.txt
|
So kwi 28, 2012 8:58 |
|
 |
Daniel86
|
gita napisał(a): Ten niedorzeczny tytuł wątku nadal obowiązuje. Po pierwsze - nie mogę zmienić tytułu wątku, bo taką władzę ma tylko moderacja i administracja tego forum. Po drugie - ten tytuł jest zgodny z prawdą. TV Trwam nie grozi żadna likwidacja. Cyfryzacja telewizji naziemnej dotyczy wyłącznie telewizji naziemnej. W telewizji satelitarnej i kablowej nic się nie zmieni, więc nadal będzie można oglądać TV Trwam. TV Trwam grozi co najwyżej, że nie uda się jej powiększyć zasięgu o naziemną telewizję.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
So kwi 28, 2012 15:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A co powiesz na temat głównego decydenta w sprawie odmówienia miejsca na multipleksie TVTrwam? http://trojka.salon24.pl/413275,dworak- ... -wyobrazni
|
N kwi 29, 2012 18:58 |
|
 |
brickgame
|
Daniel86 napisał(a): brickgame, co do Polo TV to rzeczywiście przesada. Każdy inny kanał byłby lepszy. Natomiast z Eski TV w NTC jestem akurat zadowolony. Kanały muzyczne to bardzo dobra alternatywa dla przerw reklamowych. Przerwy reklamowe, szczególnie w TVN-ie i Polsacie, są tak długie, że nie warto czekać grzecznie na ich koniec. Lepiej jest zmienić kanał, ale jednocześnie te przerwy są na tyle krótkie, że czasu starcza tylko na kilka teledysków, a nie na jakiś serial czy film. Również bardzo dobrze się sprząta przy muzyce. W lutym kończy mi się umowa na telewizję satelitarną i prawdopodobnie przejdę do NTC. Dzięki Esce TV nie pozbawię się dostępu do muzyki w telewizji. No zarówno eska jak i polo tv to kanały muzyczne w zależności tylko od tego jaka kto muzyke preferuja więc wg mnie one są na tym samym poziomie. Nie można zatem mówić ze polo tv to przesada a eska juz nie. Bo wszytko zalezy od gustów muzycznych odbiorców. Starszym osobą napewno bardziej przypadnie do gustu polo tv niz eska. Jak dala mnie oba sa zbędne mozna było zdecydowanie lepiej wykorzystać te 2 mejsca na mutipleksie. Muzyki moge sobie posłychać na komputerze a teledyski pooglądać na youtubie.Zwłaszcza jeśli toczą się tak zaciekłe boje o te miejsca protesty itd. A w czasie reklam mozna wiele rzeczy pożytecznych zrobic; D
|
Śr maja 02, 2012 11:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Protesty w obronie TVTrwam odbyły się już w 55 miastach, zaplanowane sa kolejne w następujących: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1143613
|
Pt maja 11, 2012 20:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Głupich ci w naszym kraju nie brak....a tylko tacy pójdą protestować. Protestować przeciwko prawu i za tym by grupka mających prawo w d... cwaniaków posługujących się Imieniem Maryji i zasłaniających się autorytem Kościoła....miała dostęp do KASY. Niech najpierw Rydzyk ujawni swoje machlojki i niechaj zacznie być praworządnym członkiem Narodu, potem dopiero będzie można dyskutować nad tym czy prawo zadziałało zgodnie z literą. A jeżeli chodzi o biskupów grzmiących z ambon nad krzywdą katolików z powodu RM...to powiem jedno...Nie rozrywam szat z powodu tego, że niektórzy biskupi są osłami, ale cieszę się i wzruszam, że w naszym Kościele nawet osioł może zostać biskupem....i nic to nie zmienia, bo osły odchodzą w niepamięć, a Kościół TRWA i będzie trwał kolejne tysiąclecia.
|
So maja 12, 2012 10:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
humalog Kościół trwa i trwać będzie to prawda, ale jest jeszcze Niebo i Piekło. Nie życzę Ci znaleźć się w tym drugim miejscu, na razie swoimi oskarżeniamy i wyzwiskami pod adresem biskupów pracujesz na to, aby się tam znaleźć.
|
So maja 12, 2012 15:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): pracujesz na to, aby się tam znaleźć. A kim Ty jesteś aby go pouczać?
|
So maja 12, 2012 16:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): humalog Kościół trwa i trwać będzie to prawda, ale jest jeszcze Niebo i Piekło. Nie życzę Ci znaleźć się w tym drugim miejscu, na razie swoimi oskarżeniamy i wyzwiskami pod adresem biskupów pracujesz na to, aby się tam znaleźć. Tak to bywa z fanatycznymi "chrześcijanami spod znaku Rydzyka", których nawet on sam nazywa "idiotkami"...ale paradoks! Ja nie obrażam biskupów, ja delikatnie zacytowałem to co powiedział Kardynał Giacomo Biffi arcybiskup Bolonii. Niestety by zrozumieć te słowa potrzeba poza ślepą wiarą odrobiny rozumu, czego niestety wielu katolikom brakuje.
|
So maja 12, 2012 16:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiotrT napisał(a): gita napisał(a): pracujesz na to, aby się tam znaleźć. A kim Ty jesteś aby go pouczać? Jestem nikim, tylko bliźnim i więcej nikim.
|
So maja 12, 2012 16:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Panie! Chroń mnie przed biliźnimi, bo z wrogami sam sobie poradzę" 
|
So maja 12, 2012 16:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): humalog Kościół trwa i trwać będzie to prawda, ale jest jeszcze Niebo i Piekło. Nie życzę Ci znaleźć się w tym drugim miejscu, na razie swoimi oskarżeniamy i wyzwiskami pod adresem biskupów pracujesz na to, aby się tam znaleźć. Rozumiem, że Gita równiez do nieba się wybiera? Współczuję zatem tym zbawionym 
|
So maja 12, 2012 17:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Akurat nikt chyba tak nie szkodzi tyle kościołowi co PIS i co Radio Maryja.PIS powinien być naturalnym wyborem wszelkiej maści antyklerykałów
|
So maja 12, 2012 18:53 |
|
 |
złamana_ręka
|
Walczą w obronie TV TRWAM! Oczywiście, że politycy jednocześnie promują swoją osobę i chcą przy okazji zbić własne korzyści. Jedną z przesłanek tej walki bierze się z niejasnych kryteriów przydzielania miejsca na multipleksie przez KRRiTV. Jest duże prawdopodobieństwo, że TV Trwam nie dostała tego miejsca z przyczyn politycznych a finanse są pretekstem. Chodzi tu także o rozwój TV TRWAM. Przecież i zasięg będzie większy, dostępność obywateli większa i technologicznie także będzie możliwy postęp. To jest potrzebne dla powiększenia pluralizmu mediów i nam katolikom potrzebne są takie media. Czy o Kościele mamy dowiadywać się z TVNu, Polsatu albo z serialu "Plebania"? Bez mediów głoszenie Ewangelii w dzisiejszym świecie ma małe oddziaływanie. O rozwój mediów chrześcijańskich musimy zabiegać. Nie tylko w modlitwie. Wybrzydzać, krytykować, opluwać, ... jest łatwo.
|
So maja 12, 2012 18:54 |
|
|
|