Autor |
Wiadomość |
piok333
|
 Re: bojkot agros nova
silgar napisał(a): bojkotowanie czegoś ze względu na symbolikę to głupota Niepoważna opinia. Symbolika jest istotna. Bojkotowanie czegoś ze względu na symbolikę również ma swoje symboliczne znaczenie.
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Pn sie 06, 2012 17:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mkb napisał(a): W kreskówkach dla dzieci, np. na Disney chanel, w prawie każdej bajce jest smok, występujący jako wielki przyjaciel dzieci i ludzi...smok lub robot.. Kogo tam obchodzi znaczenie symbolu smoka, przecież 'fajny z niego gość' he he itp. itd.
No dobrze, ale jakie konkretnie negatywne skutki dla dzieci może mieć oglądanie bajek, w których smok jest pozytywną postacią? Na jakie niebezpieczeństwa narożone jest katolickie dziecko oglądające np. Porwanie Baltazara Gąbki? Czy w przyszłości jego wiara może być zagrożona?
|
Pn sie 06, 2012 21:33 |
|
 |
Lurker
|
Jak uwierzy, że każdy smok na świecie jest sympatyczny i przyjacielski, to może. Dlatego po "Porwaniu..." należy czym prędzej np. przeczytać mu "Hobbita". W którym smok jest zły.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Pn sie 06, 2012 21:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam się, że to nie rozwiąże sprawy. Dziecko może pomyśleć, że istnieją dobre i złe smoki. Na odtrutkę po Baltazarze Gąbce proponowałbym bardziej legendę o szewczyku Dratewce, demaskującą prawdziwe oblicze Smoka Wawelskiego. Niech się dzieciak przekona jaka naprawdę z niego była szuja i kanalia  .
|
Pn sie 06, 2012 22:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mauger napisał(a): Na odtrutkę po Baltazarze Gąbce proponowałbym bardziej legendę o szewczyku Dratewce, demaskującą prawdziwe oblicze Smoka Wawelskiego. Niech się dzieciak przekona jaka naprawdę z niego była szuja i kanalia  . Moje dzieci bardzo go lubią  , zresztą tak jak i inne maluchy. Tak go wygłaskały, że w zasięgu ich rąk patyna z niego zaczyna schodzić 
|
Wt sie 07, 2012 7:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
mieszacie sprawy.
|
Wt sie 07, 2012 7:37 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Dragon Ball FTW!!! A co do tematu to tak jak pisałem - w dzisiejszych czasach nie da się bojkotować żadnej marki więc każde takie próby to tylko wmawianie sobie, że to się udaje. Ale spoko, każdy niech robi co chce. ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt sie 07, 2012 9:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Moje dzieci bardzo go lubią  , zresztą tak jak i inne maluchy. Tak go wygłaskały, że w zasięgu ich rąk patyna z niego zaczyna schodzić  Nie boisz się, że w ten sposób Twoje dzieci oswajają się z symbolem diabła z Apokalipsy? mkb napisał(a): mieszacie sprawy. Nic podobnego. To wszystko jest bezpośrednio związane z tematem. W końcu jeden z produktów firmy, o której mowa – napój Pysio, skierowany głównie do dzieci, jest opatrzony wizerunkiem… smoka  . Dla katolików może to być przecież kolejny powód do bojkotu  . Gdyby jeszcze potrafili wytłumaczyć jakie konkretne, negatywne skutki to może spowodować, ale chyba za dużo wymagam.
|
Wt sie 07, 2012 15:50 |
|
 |
buracyl
|
Zastanawia mnie, dlaczego grupy które zainicjowały bojkot demona, FDKMS, a w końcu produktów Agros Nova nie mają nic przeciwko napojowi "INFERNO" obecnemu od dawna na rynku. Na froncie puszki widnieją sylwetki trzech ponętnych kobiet z ogonami i rogami, na tle ognia. Widnieje też napis "Poczuj piekielną moc". Dlaczego ten napój, o wiele popularniejszy - wam nie przeszkadza ?
_________________ A ojciec Tadeusz, jak Prometeusz, wybiera ziemi ciepło dla ludzi. Dla każdej gminy, każdej rodziny, wielką nadzieję, dla Polski budzi.
|
Wt sie 21, 2012 14:52 |
|
 |
piok333
|
|
Wt sie 21, 2012 16:36 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Pozwól, że Cię poprawię. Powinno to brzmieć tak: Darmowa reklama dla Agros Nova na Facebooku: http://www.facebook.com/SatanizmNiePrze ... wAgrosNova
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr sie 22, 2012 21:54 |
|
 |
piok333
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Pozwól, że Cię poprawię. Powinno to brzmieć tak... Dziękuję, za 'uszczęśliwianie' mnie na siłę. Brzmi, jak ma brzmieć.
|
Cz sie 23, 2012 5:27 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Fascynują mnie ludzie, którzy myślą, że bojkotują jakąś firmę, a w rzeczywistości kupują masę ich produktów nie wiedząc nawet o tym. ;D
|
Cz sie 23, 2012 11:25 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Właśnie, właśnie. Ja przed akcją bojkotową w ogóle nie słyszałam o Demonie 
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Cz sie 23, 2012 11:49 |
|
 |
Johnny99
|
Ja też. I z racji na pokaźny wybór "energetyków" na rynku, z pewnością nie zwróciłbym na niego uwagi.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz sie 23, 2012 11:52 |
|
|
|