Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 9:15

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
 Jak by tu jeszcze dołożyć katolikom? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak by tu jeszcze dołożyć katolikom?
mauger napisał(a):
Jakiej propagandzie służy ranking, który umieszcza Gościa Niedzielnego na pierwszym miejscu, wśród najpoczytniejszych tygodników?

Polecam http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IK ... wo-06.html

Pt wrz 28, 2012 13:32
piona napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Typowy target tego typu kampani:
- młoda, pewnie wykształcona, z dużego miasta, niechętnie nastawiona do tradycji i Koscioła, za to z ustami pełnymi frazesów o nowoczesności rozumianej zgodnie ze wskazaniami liberałów unijnych.
Miłego dnia

Dokładnie. Mnie tylko zastanawia dlaczego ludzie niby wykształceni i znający realia współczesnego dziennikarstwa nie potrafią patrzeć obiektywnie. To czym ich karmi obecnie newsweek i podobne "media" to poziom mniej więcej brukowy. Połączenie kłamstw, niedomówień i oszczerstw tak łatwo konsumowanych przez czytelników bez ŻADNYCH zastrzeżeń.
Dziś bardzo łatwo manipulowac ludźmi. Zły miesza a jego hasłem na dziś jest "wolność".
piona

Praktycznie nie znam żadnego polskiej gazety, tygodnika, który nie uprawiałby manipulacji.
W kwestii manipulacj w GN pisałam, dzwoniłam do redakcji - efekt lub odpowiedź?....zero.

Pt wrz 28, 2012 14:03
biznes-info napisał(a):
mauger napisał(a):
Jakiej propagandzie służy ranking, który umieszcza Gościa Niedzielnego na pierwszym miejscu, wśród najpoczytniejszych tygodników?

Polecam http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IK ... wo-06.html

Dziękuję za pouczający link, ale nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie. Jakim celom propagandowym służy ranking sprzedaży tygodników, który na pierwszym miejscu umieszcza katolickiego Gościa Niedzielnego i pokazuje także dramtyczny spadek sprzedaży lewicowo-liberalnego Przekroju?

Pt wrz 28, 2012 14:05
buracyl napisał(a):
Raczej w celu dostania się do Sejmu, zarobienia kasy, i zrobienia show na postulatach które są popularne w części społeczeństwa (poparcie dla ruchu + poparcie dla SLD). Zresztą Palikot to niezły showman, a poglądy ma raczej niestałe, w końcu to on wydawał popierający kościół "OZON" jak była koniunktura.

To są dodatki. Palikot nie potrzebuje robić pieniędzy na nowym ruchu, zresztą nie zdziwiłbym się jak by się okazało że więcej w to włorzył niż wyciągnoł. Zresztą to nie ma znaczenia bo kasy to on ma. Nie chodzi tu o pieniądze ani o show, bo szoł to on robił w PO. To że wydawał OZON to może być jedynie świetny chwyt na ludzi którzy są chwiejni w wierze. To dobrze brzmi, człowiek wspierał wiarę a teraz z nią walczy. Może więc ma rację. Świetna propaganda, żeby walczyć z wiarą i KOściołem, najelepiej do tego nadaje się człowiek rzekomo związany niegdyś z tym środowiskiem. Tak właśnie działa aparat do zwalczania wiary w POlsce. Najlepiej podawać się za katolika i w przebraniu siać spustoszenie. To działa także na tym forum. Jestem katolkiem i nie przeszkadza mi palenie PIsma, nic z tym nie róbmy, nic nie mówmy. W POlsce działa wpierany przez rząd aparat do zwalczania POlski i wiary Polaków.
buracyl napisał(a):
Czy można prosić o jakieś dowody / argumenty na poparcie tej tezy ?

POlska jest nierozelawlnie związana z wiarą od początków. Komunizm wałczył z tą wiarą aby zniewolić Polskę i w tym samym celu obecny rząd i media z nią walczą. Królową Polski jest Matka Boska. Polska wierząca ma do odegrania ważną rolę dla całego świata przed powrotem Chrystusa. Nie jesteśmy narodem silnym, ani wpływowym, jesteśmy bardzo podatni na obce siły i na nie wpływowi, jedyną ostoją jest nasza wiara i zawierzenie Matce Boskiej i Jezusowi. Kiedy Polacy odwrócą się od Matki Boskiej i Jezusa, z Polski nie wyjdzie iskra dla świata, a Polska nie będzie już Polską. Jezus przewidział dla nas ważną rolę dla nawrócenia świata dzięki naszej wierze, ale bez wiary Polska jest stracona, przegrana. Naszą jedyną ostoją jest Jezus i Matka Boska. Dzisiejsza walka z wiarą Polaków sterowana przez rząd i obce media jest w jednym celu, zniewolenia Polski, bo obce siły wiedzą że jest to główna ostoja polskości. Bez wiary Polska nie będzie już Polską, będzie zniewolona przez obce siły, przestanie istnieć.

Pt wrz 28, 2012 14:25

Cytuj:
W POlsce działa wpierany przez rząd aparat do zwalczania POlski i wiary Polaków.

Ciekawe większych bzdur nie słyszałem. Siejesz pustą propagandę naładowaną wieloma kłamstwami i chcesz by ludzie w to wierzyli?

Cytuj:
Królową Polski jest Matka Boska.

Skończ z tymi herezjami, królem jest tylko Chrystus.
Cytuj:
Komunizm wałczył z tą wiarą aby zniewolić Polskę i w tym samym celu obecny rząd i media z nią walczą.

Rząd nie zwalcza wiary katolickiej.

Pt wrz 28, 2012 14:53

piona napisał(a):
Dokładnie. Mnie tylko zastanawia dlaczego ludzie niby wykształceni i znający realia współczesnego dziennikarstwa nie potrafią patrzeć obiektywnie.

Zastanawia mnie, na jakiej podstawie uważasz, że Ty potrafisz patrzeć obiektywnie, a inni nie (o ile oczywiście nie podzielają Twojego punktu widzenia ;) )?

Pt wrz 28, 2012 14:55
@Alus
viewtopic.php?f=37&t=32350

Pt wrz 28, 2012 15:10
Capslock, wybacz ale nie chce mi się nawet odpisywać na Twoje teksty. Jak zwykle nie umniesz czytać tekstu który cytujesz. Król jest tylko jeden i jest nim Jezus. A królową Polski jest Matka Boska, jest też królową nieba i ziemi. Już Ci radziłem abyś 10 razy przeczytał to co cytujesz i dokładnie się zastanowił czy Twoje wypaczone teksty rzeczywiście można wyciągać na podstawie prostego zdania. Widać nie poskutkowało. PIsz sobie te swoje wnioski z kosmosu, ale ja na to nie będę zwracał już uwagi dopóki nie nauczysz się pojmować prostych zdań.

Pt wrz 28, 2012 15:14

quas napisał(a):
A królową Polski jest Matka Boska, jest też królową nieba i ziemi.

Radzę poczytać Pismo Święte wtedy się dowiesz kto jest królem nieba i ziemi. Tkwienie w fałszywych naukach jest obłędne i stawianie Maryi na równi z Chrystusem czy nawet ponad.

Nie odpiszesz na moją wypowiedź bo przypuszczam że nie masz argumentów, natomiast wolisz wmówić mi że nie potrafię zrozumieć prostych zdań. Brak ci argumentów nie potrafisz ich potwierdzić dowodami stąd unikanie dyskusji.

Cytuj:
PIsz sobie te swoje wnioski z kosmosu

A kto piszę wnioski że rząd zwalcza państwo i wiarę czyż nie ty piszesz z kosmosu? A gdzie jakieś potwierdzenie?

Pt wrz 28, 2012 15:22
quas napisał(a):
Król jest tylko jeden i jest nim Jezus. A królową Polski jest Matka Boska,

A monarchii w Polsce wciąż nie ma... :razz: :twisted:

Pt wrz 28, 2012 15:40
Capslock napisał(a):
Radzę poczytać Pismo Święte wtedy się dowiesz kto jest królem nieba i ziemi. Tkwienie w fałszywych naukach jest obłędne i stawianie Maryi na równi z Chrystusem czy nawet ponad.

Nie odpiszesz na moją wypowiedź bo przypuszczam że nie masz argumentów, natomiast wolisz wmówić mi że nie potrafię zrozumieć prostych zdań. Brak ci argumentów nie potrafisz ich potwierdzić dowodami stąd unikanie dyskusji.

To Ty atakujesz wiarę katolików. Ja Twojej wiary nie atakuje i nie podważam. Więc wybacz ale w Twojej wojence nie mam zamiaru brać udziału. Kim jesteś, prawosławnym, czy protestantem, czy kimś innym, naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia i nie mam zamiaru uczestniczć w sporach które porwokujesz. NIe mam też zamiaru już odpisywać na Twoje teksty z kosmosu gdzie nie rozumiesz prostego zdania które cutujesz. Piszę o królowej Polski, którą jest Matka Boska, a Ty wyskakujesz że królem jest Jezus. Tak zgadzam się z Tobą w 100%, tylko naucz się czytać ze zrozumieniem i skończ prowadzić swoje wojenki z katolikami i prowokacje. Naprawdę nie przeszkadza mi Twoja wiara i że nie uznajesz Matki Boskiej za królową nieba i ziemi i nie mam zamiaru atakować Cię za to, tak jak robisz to Ty wobec innych. A Twoje teksty o stawianiu Matki ponad Jezusa, są tylko Twoim chorym wymysłem, tylko i wyłąncznie w Twojej głowie. Rozmowa z Tobą do nieczego nie prowadzi, a jedynie do sporów które prowokujesz na bazie tego że nie rozumiesz prostych zdań i reprezntujesz odmienną wiarę w Jezusa, krytykując innych. Więc wybacz ale narazie nie widzę sensu pisania z Tobą, chyba że napiszesz coś rozsądnego bez wywyższania swojej wiary w Jezusa nad inne i bez dziwacznych wniosków które wysnuwasz z prostych zdań.

Capslock - ,,A kto piszę wnioski że rząd zwalcza państwo i wiarę czyż nie ty piszesz z kosmosu? A gdzie jakieś potwierdzenie?''''

Widzisz dalej nie rozumiesz prostych zdań. Ja pisałem o tym że wyciągasz chore wnioski z prostych zdań które cytujesz. Natomiast to o czym piszesz to nie są moje cytaty, do tekstów które ktoś napisał.

Ostatnio edytowano Pt wrz 28, 2012 16:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pt wrz 28, 2012 15:53
-Vi- napisał(a):
quas napisał(a):
Król jest tylko jeden i jest nim Jezus. A królową Polski jest Matka Boska,

A monarchii w Polsce wciąż nie ma... :razz: :twisted:

Oj tam, oj tam, oni mają swój świat poprostu. :)

Hmmm... ponoć chrześcijaństwo to religia miłości, tylko jak widać trudno ją dostrzec.
Widocznie Jezus w swoim oddziaływaniu na swych wiernych skupia się bardziej na wywoływaniu paranoidalnych omamów.
Smutne to. :(

Pt wrz 28, 2012 16:02

Ok upomniałem cię tylko i powiedziałem żebyś poczytał trochę Pisma Świętego żeby dowiedzieć się prawdy a ty dlatego się oburzasz? Co w tym złego jak to nie atak tylko prawda.

Cytuj:
A Twoje teksty o stawianiu Matki ponad Jezusa, są tylko Twoim chorym wymysłem, tylko i wyłąncznie w Twojej głowie

Tak najlepiej jest powiedzieć chory wymysł, twoja głowa lecz jaki jest sens w twojej wypowiedzi może nie widzisz co się dzieje ale ja widzę to i owo i jasno stwierdzam. A ty oczywiście nie zrozumiałeś mej wypowiedzi ponownie.

Cytuj:
krytykując innych.

Ty święty oczywiście nie krytykujesz. Poczytaj swoje posty najpierw. :)
Cytuj:
nie mam zamiaru uczestniczć w sporach które porwokujesz.

Nie porwokuje żadnych sporów. :)

Pt wrz 28, 2012 16:07
-Vi- napisał(a):
A monarchii w Polsce wciąż nie ma...

No widzisz. Jezus pokazał o jakie królowanie chodzi. Natomiast ludzie oczekiwali tego o czym piszesz, że przyjdzie jako władca i monarcha, gdzie każdy będzie mu się kłaniał, a on będzie rządził siłą.

Pt wrz 28, 2012 16:09
fuller napisał(a):
Oj tam, oj tam, oni mają swój świat poprostu. :)

Ano ;) Ale w tym świecie, z tym mogę się zgodzić, mogą mieć takiego króla czy królową, jakich tylko chcą ;-)

quas napisał(a):
No widzisz. Jezus pokazał o jakie królowanie chodzi.

No właśnie nie widzę :razz: Mnie tam Jezus nic nie pokazał ;)

Pt wrz 28, 2012 16:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona